En İyi 10 Sneaker Tavsiyesi | 2024

Modası geçmeyen ve kadın, erkek ve yaş fark etmeksiniz herkesin her zaman ilk tercihlerden biri olan sneaker modelleri, kombinlerimizin önemli parçalarından biri olmayı başarıyor. Spor tarzdan ödün vermeyenlerin ve rahatından vazgeçmek istemeyenlerin her mevsim giyebileceği en iyi 10 sneaker modelini değerli okuyucularımıza listeledik.

Sıra SneakerSYblog Puanı
1Nike Air Force 110/9.9
2Adidas Superstar10/9.9
3Converse Chuck Taylor All Star10/9.8
4Nike Air Jordan10/9.9
5Skechers Burns Agoura10/9.8
6Adidas Ozweego Celox10/9.7
7Vans Old Skool10/9.8
8Puma X-ray 2 Square10/9.7
9HUMMEL Porter 10/9.8
10New Balance 574 10/9.8
En İyi Sneaker Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Sneaker Detaylı İncelemesi

Modası geçmeyen sneaker’ları ayağınızda görmek hoşunuza gidiyorsa ve size yakışacak en güzel modeli arıyorsanız, yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

İşte 2022 yılı için en iyi sneaker önerileri:


Air Force AF1

En İyi Yanı
Air Zoom taban teknolojisi
Köpük orta taban
Basketbol için kullanıma uygun
Dolgulu bilek kısmı

Ürün Özellikleri

  • Orta Taban: Köpük
  • Renk: Beyaz
  • Bilek Kısmı: Dolgulu
  • Taban: Air zoom teknolojisi ile üretilmiştir
  • Topuk Boyu: 1-4 cm

Listemizin ilk sırasında yer alan Nike AF1, modası hiç geçmeyen ve gerek günlük gerekse basketbol oynamak için sıklıkla tercih edilen, oldukça konforlu bir sneaker. Ayağınıza giydiğiniz andan itibaren hafifliğini, dayanıklılığını hissedecek ve köpük orta tabanı sayesinde uzun saatler ayağınızda kalsa dahi acıtmayarak, özgürce hareket edebilmenizi sağlayacaktır.

Burun kısmında deliklere sahip olan Nike Air Force, ayağınızın hava almasını ve en aktif günlerinizde dahi ayaklarınızın terlemesini önlüyor. Böylelikle nem dengesini sağlayarak gün boyu süren rahatlıkla sizleri buluşturuyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Mükemmel bir ayakkabı gerçekten modası asla geçmiyor, ben günlük giymek için aldım ama arkadaşlarım basketbol da oynuyor ben kıyamıyorum.

👤 E** B**: Tek kelime mükemmel.


Adidas Superstar

En İyi Yanı
Deri saya
Kauçuk dış taban
Gelişmiş dayanıklılık

Ürün Özellikleri

  • Taban Materyeli: Kauçuk
  • Topuk Tipi: Düz topuklu
  • Renk: Beyaz

Adidas Superstar, 50 yıldan daha uzun süredir kullanıcıların favorisi ve vazgeçilmez sneaker’lardan olmayı başarıyor. Yıllardır birçok farklı sporcunun ve dansçıların favorisi olan ürün şimdi ise sokak modasında yer alıyor. 70’li yıllarda basketbolcular, 80’li yıllarda ise hip hop sanatçılarının ayağında sıklıkla görülen Süperstar, her geçen gün daha da fazla beğeni kazanıyor ve akıllara kazınıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Çok güzel memnun kaldım kısa sürede de elime ulaştı.

👤 E** B**:  Tam numaranızı alabilirsiniz.Ayakta derli toplu duruyor.çok şık çok rahat tavsiye ederim.


Converse Chuck Taylor All Star

En İyi Yanı
Kanvas üst kısım
Esnek kumaş
Hava akışını artıran delikler

Ürün Özellikleri

  • Taban Materyali: Kauçuk
  • Topuk Tipi: Düz
  • Kullanım amacı: Basketbol, günlük kullanım
  • Materyal: Kumaş

Converse Chuck, 1917 yılında basketbol ayakkabısı olarak tasarlansa da sade ve basit tasarımıyla günlük olarak da en çok kullanılan sneaker’lardan biri oldu. O zamanlardan günümüze kadar tasarımından ödün vermeden gelen Converse Chuck Taylor, kullanıcıların favorisi olmayı başarmış bir sneaker modellerinden biridir. Hafifliğinden dayanıklılığını, esnekliğinden hava akışını sağlayan deliklerine kadar konfor sunmaktadır.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Çok memnun kaldım uzun, Çok rahat bir ayakkabı 37 giyiyorum normalde 36,5 söyledim tam oldu

👤 E** B**: Yarım numara küçük tercih ettim, büyük kalıp olduğunu söyleyebilirim. aşırı konforlu bir ayakkabı. converse bağımlılıktır !!!


Nike Air Jordan 1 Mid Homage

En İyi Yani
Sentetik üst kısım
Premium deri
Kauçuk dış taban

Ürün Özellikleri

  • Dış Materyal: Hakiki Deri
  • Bilek: Yüksek bilek
  • Topuk Boyu: 1-4 cm
  • Taban: Düz taban

İkonik görümü ile son zamanların en popüler sneaker’larından biri olan Nike Air Jordan 1 Mid, yüksek bilekli stili ile karşımıza çıkıyor. Oldukça kaliteli, estetik ve dayanıklı tasarıma sahip Air Jordan, premium deriden elde edilmiştir. Böylelikle ayağınızın rahat edebilmesini ve gün içinde attığınız adımlarda konforu yakalamanızı sağlamaktadır.

Sahip olduğu kauçuk taban, tüm yüzeylerde sağlam tutuş sağlayarak, kaymanızı engeller. Böylelikle ister basketbol sahasında, ister AVM’de, siz neredeyseniz konfor sizinle olur.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Güzel ikinci alışım ilk aldığımı eskittim bile ama çok hor kullanmışım o kullanışa yine çok uzun dayandı

👤 E** B**: Gayet başarılı, tasarımı rahatlığı vs harika


Skechers Burns Agoura

En İyi Yani
Soğutma etkisi için file kumaş paneller
Yumuşak kumaş
Esnek tasarım
Hafif orta taban

Ürün Özellikleri

  • Taban: Orta tabana sahip
  • İç Taban: Memory Foam
  • Tasarım: Esnek kauçuk

Skechers Burns Agoura erkek sneaker, günlük ve sporda kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Son derece esnek ve yumuşak kauçuk dış tabanı, siz spor yaparken veya yolda yürürken dahi süper yer tutuşu sağlar. Böylelikle her türlü zeminde özgürce hareket edebilirsiniz.

İç tabanında yer alan yastıklamalı dolgu malzemesiyle, ayaklarınız gün boyu pamuklara sarılıymış gibi hissedebilmenizi sağlar. Üstelik esnek tasarımı da ne kadar ayakta kalırsanız kalın, ağrı ve acıya sebep vermeden sizleri konforla buluşturur.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Çok güzel numara da tam oldu, tavsiye..

👤 E** B**: Hayatımda giydiğim en rahat ayakkabı


Adidas Ozweego Celox

En İyi Yani
Ayağı saran yapı
EVA orta taban
Sentetik astar
Şık tasarım

Ürün Özellikleri

  • Taban: EVA orta taban
  • Dış Taban: Kauçuk
  • Yapı: Ayağı sarıyor
  • Kullanım Alanı: Spor, günlük

Son zamanlarda tasarımı ile damga vuran Adidas Ozweego Celox, ayağı çorap gibi saran yapısıyla gün boyu süren konfor sağlarken, kaliteli ve şık tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Nerede olursanız olun veya ne kadar uzun saatler ayağınızda kalırsa kalsın konforundan ve rahatlığından ödün vermeyecek EVA orta tabana sahiptir. Böylelikle gerçek anlamda şıklığı ve konforu sizlere sunar, beğenilerinizi kazanarak, favori sneaker’larınızdan biri olur.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Kalıbı normale göre dar yarım beden hatta 1 beden büyük almanızı tavsiye ederim.Ayakkabı çok rahat ve şık

👤 E** B**: normal ozweegolara nazaran ön tarafı biraz sıkıyor, ama bir beden büyük alırsanız konfru dibine kadar yaşayabilirsiniz.


Vans Old Skool Unisex Ayakkabı 

En İyi Yani
Güçlendirilmiş ayakkabı burnu
Ayağı destekleyen dolgulu bilekler
Kauçuk waffle dış taban

Ürün Özellikleri

  • Kullanım Alanı: Spor, günlük
  • Topuk Tipi: Düz
  • Bilek: Dolgulu
  • Dış taban: Kauçuk waffle dış taban

Vans’in ikonik ayakkabılarından olan Vans Old Skool, kadın ve erkeklerin giyebileceği özel bir tasarımla karşımıza çıkmaktadır. Tasarlandığı günden beri kullanıcıların favorisi olmayı başarmakta ve her gün giyseniz dahi uzun yıllar size yürüşlerinizde eşlik edecektir.

Güçlendirilmiş burunla yapısı ve kauçuk dış tabanı, her türlü zeminde en iyi tutuşu sağlar ve adımlarınızı konforla buluşturur. Böylelikle gerek tasarımı gerekse rahatlığıyla ayağınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Gayet şık ve rahat bir ayakkabı.

👤 E** B**: Kesinlikle tavsiye ediyorum. çok iyi. kardeşime aldım bu zamana kadar giydiğim en rahat ayakkabılardan biri dedi.


Puma X-Ray 2 Square Unisex

En İyi Yani
Ağ dokulu süet, sentetik deri dış yüzey
Çorap astarı
Kıs boy bilek yapısı

Ürün Özellikleri

  • Kullanım: Günlük
  • Taban Tipi: Kalın
  • Cinsiyet: Unisex
  • Taban: Kauçuk
  • Dış Yüzey: Süet ve sentetik deri

Canlı renkleri ve tasarımıyla kullanıcılarını etkilemeyi başaran Puma X-ray 2 Square Unisex, 2000’lerin başından beri favoriler arasında yer almayı başarıyor. Kısa bilekli yapısı, ağ dokulu süet ve sentetik dış yüzeyi, sahip olduğu kauçuk tabanıyla kullanıcılarının yürüşlerini ve gündelik faaliyetlerini konforlu hale getiriyor. Üstelik tasarımı sayesinde de modası hiçbir zaman geçmiyor ve her zaman dikkatleri üzerine çekiyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Bu fiyatı bu kalite inanılmaz.

👤 E** B**: harika bir ürün.


HUMMEL Porter Beyaz Unisex Ayakkabı

En İyi Yani
Yumuşak taban
Örme kumaş
Spor ve günlük kullanılabilirlik

Ürün Özellikleri

  • Taban: Yumuşak
  • Cinsiyet: Unisex
  • Kullanım: Günlük ve spor

Hafif yapısı ile dikkat çeken HUMMEL Porter, ayağınızı pamuklara sarılmış gibi hissettirecektir. Sahip olduğu yumuşak taban sayesinde uzun saatler ayakta kalsanız dahi asla ayaklarınızı ağrıtmayacak ve her türlü yüzeyde kullanabilmenizi sağlayacaktır. İster sporda ister günlük olarak kullanım gerçekleştirebileceğiniz sneaker sayesinde şıklığı yakalayacak ve tarzınızı konuşturabileceksiniz.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: Nişanlıma hediye olarak aldım 42 numara giyiniyor tam geldi. Yorumlarda bir numara büyük yazılmış ama alakası yok tam numaranızı alabilirsiniz.Renk tam beyaz harika hafif bir ayakkabı tabanı da çok rahat ürün orijinal kutusunda geldi.Sipariş verdim direk kargoya verildi ve ertesi gün ulaştı.Nişanlım her ayakkabıyı beğenmez bayıldı en önemliside bu zaten teşekkürler…

👤 E** B**: Kısa sürede elime ulaştı.Gerçekten çok rahat bir ayakkabı ayrıca ayakta kibar bir duruşu var.Kendi numaranızı alabilirsiniz.


New Balance 574 

En İyi Yani
ENCAP orta taban yastıklama
Ayak altı desteği
Süet ve file saya

Ürün Özellikleri

  • Cinsiyet: Kadın
  • Orta Taban: Eva yastıklama
  • Saya: Süet ve file

Listemizin son sırasında yer alan New Balance 574, dünün, bugünün ve yarının ayakkabısı olmaya devam ediyor. Şık görünümü ve modern retro tasarımıyla kullanıcılarını etkilerken, ayak altı desteği sunan yapısıyla gün boyu süren konforu yakalamanıza yardımcı oluyor. Üstelik ENCAP orta taban yastıklaması ve EVA yastıklamanın birleşimiyle elde edilen yapısı, ekstra rahat etmenize imkan tanıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 K** G**: ürün çok güze, herkese tavsiye ederim

👤 E** B**: Ürün gerçekten güzel.


Sneaker alırken nelere dikkat edilmeli?

Giyim tarzımın ne olursa olsun, sneakers hepimizin dolabında yer alıyor ve kombinlerimizle buluşuyor. Gerek rahatlık açısından gerekse de ilgi çekici tasarımlarıyla, gün boyu ayağımızdan çıkartmak istemediğimiz ayakkabılar haline dönüşüyorlar. Hal böyle olunca ve piyasada birçok çeşidi bulununca da kendimize en uygun modeli seçmek de bizlere kalıyor.

Numara seçimi

Sneaker alırken dikkat etmemiz gereken unsurlardan biri de numara seçimidir. Bazı modellerde kalıpları değişmesi sebebiyle ayak numaramızdan yarım veya tam numara büyük, küçük tercihler yapmamız gün boyu süren konforu yakalayabilmemize yardımcı oluyor. Bu sebeple ayakkabı satın almadan önce mutlaka kullanıcı yorumlarını okumalı veya numaramızdan eminsek ona göre seçim yapmalıyız.

Taban seçimi

Sneaker seçiminde önemli olan bir diğer unsur da taban şeklidir. Yüksek taban veya düz taban gibi ayak rahatsızlığınız varsa bu rahatsızlıkları uygun bir sneaker seçmenizde fayda olacaktır. Ayak şekliniz koruyabilmek için ayak yapınıza uygun tercihler yapmaya özen göstermelisiniz.

Kumaş seçimi

Sneaker seçimlerinizde nefes alan modelleri tercih etmeniz de fayda vardır. Çünkü polyester ve naylon gibi nefes almayan kumaşları tercih ettiğiniz taktirde uzun süreli kullanımlarda ayaklarınız da koku, kızarıklık meydana gelecektir. Bu problemleri önlemek adına nefes alan kumaşa sahip ayakkabıları tercih etmeliyiz.


2024’ün tavsiye edilen en iyi sneaker markaları hangisi?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen sneaker markaları arasında; Nike, Adidas, Converse, Skechers, Vans, Puma, Hummel, New Balance tasarımları, rahatlıkları, sporda ve günlük olarak kullanışabilir olma özellikleriyle kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen sneaker markaları arasında yer alıyor.

Sneaker hangi mevsimde giyilir?

Sneaker modeller, sadece bahar ve yaz aylarında değil, kış ve sonbahar aylarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle kış modasıyla uyum içinde olan sneaker’lar, tüm mevsimlerde konfor sağlamaktadır.

Sneaker’la spor yapılır mı?

Sneaker modelleri, bilinenin aksine sadece günlük giyim için üretilen ürünler değillerdir. Air Jordan, Converse, Air Force ve daha birçok modelin üretilme amacı basketbol oynamak için olmuştur. Bu sebeple alacağınız sneaker’ın modeli uygunsa dilediğiniz gibi spor yapabilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 9 Ortalama: 4.7]

Yorum yapın