En İyi 10 Klasik Gitar Tavsiyesi

Gitar çalmak birçok kişinin hayalidir. Enstrümanlar arasında en şık gözüken müzik aletlerinden olan gitarlar tasarımlarıyla herkesi cezbediyor. Klasik gitar, ritmik özelliklere sahip bir gitardır. Bu özelliği sayesinde çalmayı en kolay öğreneceğiniz gitar türlerinin birinci sırasında yer almaktadır. Bu yazımızda piyasanın en iyi klasik gitar modellerini inceledik.

SıraMarkaSeviyeSYblog Puanı
1YamahaTüm Seviyeler10/9.9
2IbanezTüm Seviyeler10/9.9
3FENDERTüm Seviyeler10/9.8
4TakamineProfesyonel10/9.9
5VALENCIABaşlangıç10/9.7
6SiennaBaşlangıç10/9.8
7BarcelonaBaşlangıç10/9.7
8LastvoiceTüm Seviyeler10/9.8
9EpiphoneProfesyonel10/9.8
10CordobaProfesyonel10/9.9
Klasik Gitar Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Klasik Gitar Modeli

Hem sesiyle hem de görünüşleriyle dikkat çekmeyi başaran klasik gitarlar müzik dünyasına yeni girmek isteyen kişiler tarafından fazlasıyla tercih edilmektedir. Bizde bu içeriğimizde sizler için en iyi klasik gitar modellerini listeledik.

İşte 2024 yılı için en iyi klasik gitar modelleri…

Yamaha C40

Kalitesi ve uzun ömürlülüğü sayesinde kullanıcılardan tam not alan Yamaha C4O, tüm seviyeler için uygundur.

KaliteliFiyat
Uzun Ömürlü

Ürün Detayı

Listemizin birinci sırasında klasik gitar çalmak isteyenlerin çok seveceği ve dünyanın en iyi gitar markalarından olan, Yamaha C40 yer alıyor. Hem amatör hem de profesyoneller tarafından tercih edilen gitar, kaliteli materyalleri ile uzun süreli kullanım imkânı ve kalitesi ile müzik tutkunlarını buluşturuyor.

Ses tahtasıLadin
Arka ve KenarlarMeranti
SapNato
Klavye-TuşeGül ağacı
Alt eşikGül ağacı
Alt eşik üst eşik mesafesi650mm
Akort mekanizmasıKrom
Cıvata somunu genişliği5,2
Ürün rengiTahta

Kullanıcı Yorumları

👤 T** A**: ürün sağlam ve sorunsuz bir şekilde çok çabuk ulaştı elimde yamaha c 40 başlangıç için en üst seviye kalitesi tartışılmaz bile teşekkür ederim.
 
👤 U** S** : Ürün gerçekten güzel sesi, duruşu, çalışı i, klavyesi, özellikle rengi fotoğraftakinden daha hoş. Pena ve kılıf hediyeli geldi. Sadece klavyenin üst kısmında 1mm çaplı boyanmamış beyaz yer var ve sanırım cilanın altında toz kalmış arka kısmında bir kaç ufak noktalar var çok önemli görmedim


Ibanez Ga5tce-am

Kalitesiyle adını müzik dünyasında önemli bir yere kazıyan İbanez, gösterdiği ses performansıyla ön plana çıkıyor.

KaliteliFiyat
Ses Performansı

Ürün Detayı

Dünyanın en köklü ve bilindik gitar markası olan İbanez, 1957 yılında Japonya’da kurulmuştur. Dünyaca ünlü bir çok sanatçının, müzisyenin kullandığı gitarlar arasında yer almaktadır. Oldukça kaliteli yapısıyla dış darbelerden zarar görmez, geniş ve oldukça güzel bir ses yapısına sahiptir. Böylelikle uzun yıllar boyunca ister amatör ister profesyonel olun, her şarkınızda sizlere eşlik edecek ve gün geçtikçe kendinizi daha da geliştirmenizi sağlayacaktır.

Ses tahtasıLadin
Arka ve KenarlarMaun
RenkBej

Kullanıcı Yorumları

👤 T** A** : ürünü bugün aldım ses kalitesi inanılmaz güzel. Çok akustik bir ses tipi var. O kadar çok beğendim ki bu gitar sayesinde profesyonelleşeceğimi düşünüyorum.
 
👤 K** V**: Ses kalitesi güzel fazlasıyla memnun kaldım.


FENDER ESC 105

Konforlu tasarımı sayesinde hem gitar çalmaya yeni başlayanların hem de profesyonel olan kişilerin tercih ettiği bir model.

KaliteliFiyat
Sap Ayar Çeliği

Ürün Detayı

1920 yılında ABD’de kurulmuş olan Fender, bir çok müziğe eşlik etmiştir. Rahat ve kolay çalışımı ile başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar tüm gitaristlere uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Diğer gitarlardan ayıran bir özelliğiyse sap ayar çeliğidir. Sap ayar çeliği ile her mevsim ve hava koşulunda gitarınızın sap düzgünlüğünü ayarlamanıza yardımcı olur.

Klasik SapOkume
Skala648 mm
Klavye AğacıCeviz
Klavye AçısıDüz
Perde Sayısı18
EşikSentetik
Eşik Genişliği44,45 mm
Sap Çeliği Alyanı4

Kullanıcı Yorumları

👤 B** A**: Çalması aşırı keyifli ve güzel, hiç bir sorun yok. Daha ilk aydan kendini amorti etti. Ağırlığı da ideal uzun süreli kullanımlarda bile insanı yormadığı kesin.
 
👤 N** S**: Çok güzel tavsiye ediyorum.


Takamine Klasik Gitar 

Çelik telleri sayesinde hiçbir şekilde deforme olmayan bu gitar, uzun yıllar formunu koruyabilmektedir.

KaliteliFiyat
Paslanmaz Tel

Ürün Detayı

Japonya merkezli olan Takamine, 1962 yılında kurulmuştur. O günden bu güne oldukça popüler olan ve sıklıkla müzik severler ve sanatçılar tarafından tercih edilen Takamine, çelik tellere sahiptir. Bu sayede uzun yıllar kullansanız dahi paslanmaya neden olmaz ve ilk günkü gibi kalmaya devam eder.

RenkBej
Tel tipiÇelik

Kullanıcı Yorumları

👤 C** P** : Çok güzel paketlenmiş sorunsuz elime ulaştı. Tunerde harflerin bazıları küçük bazıları büyük. Tuneri kalite anlamında biraz geri planda kalmış. Çanta hediyesi olsa süper olurmuş
 
👤 G** B** : ses kalitesi efsane.


VALENCIA Klasik Gitar

Listede yer alan diğer modellere göre çok daha uygun fiyatla satılan Valencia klasik gitar, kullanıcılardan olumlu yorumlar toplamayı başarıyor.

KaliteliYok
Ses Performansı

Ürün Detayı

Kalitesi ile kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği Valencia, Endonezya’da üretilmiştir. Ses dengesine oldukça önem verilen gitarda göğüs kısmı sitha spruce ağacından, gövdesi nato ağacından ve sağ kısmı da jabon ağacından elde edilmiştir. Böylelikle ağaçlar, ses doğallığını ortaya çıkartmaktadır.

Boy4/4
Ön kapaksitka spruce ağacı
Arka kapak & yanlarnato ağacı
Top bindingabs-Siyah – Yalnız ön taraf
Side bindingJabon ağacı
Sapın yan tarafında pozisyon işaretleriVar
SapJabon ağacından üretilmiştir
KlavyeKarartılmış maun
Sap filetosuAbs siyah
Perdeler19 pirinç perde
KöprüKarartılmış maun
Köprü eşiğiPlastik 
Rozet süslemesiValencia “yarasa (bat)” motifi
BurgularVintage, nikel kaplama

Kullanıcı Yorumları

👤 K** B**: Özel ders vereceğim bi öğrencim için uygun fiyatlı ve kaliteli bir gitar arıyordum uzun bi araştırmadan sonra bu gitarı alamaya karar verdim. Tonu, ses kalitesi harika, fiyat olarak da gerçekten mükemmel bi ürün ayrıca satıcısı çok kibar kesinlikle tavsiye ediyorum. Paketleme sağlamdı aynı gün kargoya verildi hızlı bi şekilde elime ulaştı. Kaliteli bi gitar almak istiyorsanız düşünmeden alabilirsiniz.

👤 E** A**: Ürün çok başarılı kesinlikle alın.


Sienna 4/4 – 39 Inc Klasik Siyah Gitar Tam Boy Yetişkin Gitarı

Listemizin en uygun fiyatlı modellerinden olan Sienna, özellikle gitarı yeni öğrenmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

KaliteliYok
Dış görünüşü

Ürün Detayı

Fiyatı ve performansı ile gitar çalmaya yeni başlayacakların gönlüne taht kuran Sienna klasik gitar, ıhlamur ağacından elde edilmiştir. Böylelikle müzik ve notalar ahenk içerisindeyken ıhlamur ağacı sayesinde akustik bir ses ile buluşmanızı sağlayacaktır. 39 inç ebadına sahip gitar tüm yetişkinlerin kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır. İster gitar çalmaya yeni başlayan öğrencileriniz için alabilir isterseniz de gitar çalmaya yeni başlayacaksanız kendinizin için tercih edebilirsiniz.

RenkSiyah
Üst KısımIhlamur Ağacı
Arka ve YanlarNato
SapNato
Ebatlar1013810 , 39 İnc

Kullanıcı Yorumları

👤 Y** I**: güzel başlangıç İçin İdeal Bir Gitar. Öğrencilerime aldırıyorum başlangıç seviyesi için oldukça kaliteli ve fiyatı da uygun.
 
👤 E** A**: Ürün geldi sapa sağlam aklında soru işareti olanlar olmasın güvenle sipariş verebilirsiniz.


Barcelona Lc 3900 Cnl Cutaway Natural

Hem kalitesiyle hem de ses performansıyla dikkat çeken Barcelone Lc 3900, aldığı yorumlarla bir adım daha önde.

KaliteliYok
Fiyat

Ürün Detayı

Solo performans alanında en çok kullanılan gitarlardan biri olan Bercelona klasik gitar, sesliliği, ritmik ve melodik özellikleriyle öne çıkmaktadır. Yeni başlayan kişiler için oldukça uygun olan gitar iyi bir yol arkadaşı olacaktır.

Ön kapakIhlamur ağacı
Arka Kapak & YanlarIhlamur Ağacı
SapAkçaağaç
KlavyeEndüstriyel gül ağacı
GövdeCutaway – Kesik Gövdeli
Köprü EndüstriyelGül ağacı
Perdeler19 pirinç perde
Tam Boy650mm
Eşik Genişliği4/452mm
CilaParlak

Kullanıcı Yorumları

👤 P** G**: gitar cok sağlam ve güzel geldi,karakter olarakta fazla tiz sevenler tercih etmemeli ama barcelona gitar tabiki laf yok.

👤 S** A** : Çok beğendim göründüğünden daha güzel çaldıkça sesinin daha güzel olacağına eminim.


Lastvoice Midex Siyah Klasik Gitar 4/4 Tam Boy Kesik Kasa 

Kaliteli ve sağlam yapısıyla uzun yıllar sizinle beraber olacak Lastvoice Midex’in üretiminde birçok farklı ağaç kullanılmıştır.

KaliteliYok
Fiyat

Ürün Detayı

Uzun yıllar boyunca başlangıç seviyesinden ileri seviyeye taşınmanızı ve daha profesyonel olmanızı sağlayacak olan Lastvoice klasik gitar, kaliteli malzemelerden elde edilmiştir. Birçok farklı ağaç çeşidi ile yapımı gerçekleştirilen gitar da ses noktalara eşit olarak yayılmakta ve istenilen tınının çıkmasını sağlamaktadır.

Ebat4/4
İnç39’
Sap AyarıVar
Kasa TipiCutaway
FlotaVar
RenkSiyah
KlavyeGül Ağacı
SapMaun Ağacı
Ön KapakLadin Ağacı
Arka KapakLadin Ağacı

Kullanıcı Yorumları

👤 E** T**: kaliteli güzel gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
 
👤 U** A**: öğrencime aldık başlangıç için ideal bir gitar.


Epiphone Pro-1 Classic 2.0

Eşsiz ses kalitesiyle diğer modellerin bir adım daha önüne geçen Epiphone Pro-1, listemizin 9. Sırasında yer alıyor.

KaliteliFiyat
Ses Performansı

Ürün Detayı

Epiphone gitarı, en kaliteli ağaçlar incelenerek üretilmiş. Bu sayede oldukça geniş bir ton aralığına sahiptir. Eşsiz ve zengin bir sese sahip olmak isteyen müzisyenlerin sıklıkla tercih ettiği akustik gitarlardan birisi. Yapımında kullanılan Sedir ağacı gitarın karakteristik tonunu parlak tizler ve dengeli basları değiştirmeden sunuyor olması. Yan ve arka kısımlarında bulunan Maun ağacı ile de akustiği ve ses hacmini artırıyor.

Ivory GövdeMaun ve Sedir
Gövde Ölçü4/4
Ölçü KöprüGül Ağacı
KlavyeGül Ağacı
PRO-Ease Lubricant FinishAntique Natural
Perde SayısıJumboPRO
AksamlarKrom
ModelPRO-1 Classic

Kullanıcı Yorumları

👤 B** M** : Aldım test ettim kullanıyorum orta deviye bir gitar başlangıç diyemeyiz ikisinide hitap etmekte . Ben beğendim malzeme kalitesi çok iyi maun sedir gül. Birleşim başarılı sevdim. Boşa fazla para vermeyin chin mali kalite. Xiomi kıyas ayni mantık

👤 K** A** : Gitarı kullandım ve çok memnun kaldım.


Cordoba C5-CET Limited Elektro Klasik Gitar 

Sahne ve stüdyo kullanımına uygun olan Cordoba C5-CET, hafif yapısı sayesinde uzun süre rahatlıkla kullanılabilmektedir.

KaliteliYok
Ses Performansı
Hafif

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında profesyonel müzisyenlere yakışacak olan Cordoba C5-Cet yer alıyor. Sahne ve stüdyoda kullanım için oldukça uygun olan bu gitar hafif, akustik ve güçlendirilmiş bir ses kalitesine sahip. Sıcak bir ton üretmek için Kanada sediri ve Maun ağacından elde edilmiş ve özenle oyulmuştur.

Ön KapakMasif ladin
Arka ve yanlarÇivili akçaağaç
Gövde cilasıParlak
Poliüretan OryantasyonSağ
Sap şekliC
Somun genişliği1,96 “(50 mm)
KlavyeDemir çubuk
Sap ağacıMaun
Ölçek uzunluğu25,5
Sap cilasıParlak
Pre-AmpliFishman Isys+ Tuner

Kullanıcı Yorumları

👤 K** Z**: Üründen çok memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim.
 
👤 E** A**: Ürün anlatıldığı gibi, tasarımı harika ve aşırı kaliteli bir sese sahip. Müzik öğretmeniyim öğrencilerime ve ailelerine de gitar dersi veriyorum. Çok profesyonel bir iş çıkartabiliyorsunuz. Ben sınıfta kullanıyorum ama kesinlikle sahnede veya stüdyoda kullanılmayı hak eden bir ürün. Çok çok çok çok beğendim kelimeler ile tarif edilemez bir sesi var.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi klasik gitarları hangisi?

Tavsiye edilen en iyi klasik gitar markaları arasında: Yamaha, Ibanez, Fender, Takamine, Valencia, Sienna, Barcelona, Lostvoice, Epiphone, Cordoba tasarımları, kaliteli malzemeleri, ses çeşitliliği ile müzisyenlerin sıkça tercih ettiği klasik gitarlar arasında yer alıyor.

Gitar çalmak ne işe yarar?

Gitar çalmak el becerilerini geliştirir ve sağ sol el koordinasyonunun gelişmesini sağlar. Özellikle erken yaşta gitar çalmaya başlayanlarda beynin sağ ve sol kısmını aktif bir şekilde kullandığı da bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Gitar alırken nelere dikkat edilmeli?

Gitar seçimi yaparken ilk önce ne seviyede çalabildiğinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Klasik gitarların telleri gitar çalmayı öğrenmek için en uygun tellerdendir. Bu yüzden kendi içlerinde ileri seviye ve başlangıç seviyesi olarak ayrılmaktadırlar.

Gitar üretiminde ağaç neden kullanılır?

Klasik gitarlarda ağaç kullanılır çünkü ağaç akustik bir etki yaratarak ses seviyesinin kaliteli ve yüksek olmasını sağlar.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın