En İyi 10 Elektro Gitar Tavsiyesi

Tasarımlarıyla ve sesleriyle herkesi derinden etkileyen elektro gitarlar en çok tercih edilen müzik aletlerinden birisi. Gitar çalmayı öğrenmek, kendinizi geliştirmek ve profesyonel bir gitar arayışındaysanız sizler için başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar bir çok farklı özelliklere sahip en iyi 10 elektro gitar listesini hazırladık.

SıraMarkaSeviyeSYblog Puanı
1JacksonProfesyonel10/9.9
2IbanezBaşlangıç10/9.7
3YamahaProfesyonel10/9.9
4WashburnHepsi10/9.8
5GretschProfesyonel10/9.8
6DeanBaşlangıç10/9.8
7FenderBaşlangıç10/9.7
8SXBaşlangıç10/9.7
9EpiphoneBaşlangıç10/9.7
10MadisonBaşlangıç10/9.9
Elektro Gitar Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Elektro Gitar Modeli

Normal gitar modellerine göre daha farklı tasarıma sahip olan elektro gitarlar aynı zamanda çıkardığı seslerle dikkat çekiyor. Bizde bu yazımızda en iyi elektro gitarları listeledik.

İşte 2024 yılı için en iyi elektro gitar modelleri…

Jackson JS Series Rhoads JS32

Kaliteli yapısıyla kullanıcılardan tam not alan Jackson, gösterdiği üstün ses performansıyla fark yaratıyor.

KaliteliFiyat
Tasarım

Ürün Detayı

Oldukça dikkat çeken ve profesyonel bir görünüme sahip olan Jackson JS32, üst düzey bir performans sunuyor. Kavak ağacından elde edilen metal gitaristi akçaağaç sap ve filetolu amaranth klavyeye sahip. 12-16 inç bileşik yarıçapı sayesinde sahnelerde oldukça rahat ve konforlu çalma hissiyatı ile müzisyenleri buluşturuyor. Üstelik Rose lisansı ile kalitesi tescillenmiş olup elektro gitarlardan beklediğiniz tüm özellikleri karşılıyor.

Tel TipiÇelik
Tel Sayısı6
Ebat12-16 inç

Kullanıcı Yorumları

👤 O** E**: ürün sağlam ve sorunsuz tasarımı ile çok zengin duruyor. Aşırı keyifli insan elinde tutunca bile kendini rock star gibi hissedebiliyor. Yakında sahne almaya başlayacağım o yüzden kaliteli bir şey almak istedim çok da memnun kaldım.
 
👤 A** B** : Ürün gerçekten güzel sesi, duruşu, çalışı, klavyesi, özellikle rengi fotoğraftakinden daha hoş.


Ibanez GIO SA Serisi GSA60-WNF

Elektro gitar çalmaya yeni başlayanlar için özel tasarıma sahip olan Ibanez GSA60-WNF, kaliteli bir yüzeye sahiptir.

KaliteliYok
Kolay Kullanım

Ürün Detayı

Ibanez GSA60, yeni başlayanlara özel olarak olarak tasarlanan donanımlı ve kaliteli bir elektro gitar. Yapımında kullanan Menekşe ağacı, akçaağaç ve gül ağacından elde edilen gitar ağaç kalitesi ile her tarzda müziğe uyum sağlayabiliyor ve sesi ile kendini oldukça belli ediyor. 648mm ince yapılı sap tasarımına ve 22 perdeli klavyeye sahip. Üstelik perdenin Jumbo yapısı ile yeni başlayanlara oldukça kolay bir çalım şansı sunuyor.

Arka ve KenarlarMenekşe
Sap kısmıAkçaağaç
KlavyeGül ağacı

Kullanıcı Yorumları

👤 E** N** : Müthiş bir gitar. ürünü bugün aldım ses kalitesi inanılmaz güzel. Çok akustik bir ses tipi var. O kadar çok beğendim ki bu gitar sayesinde profesyonelleşeceğimi düşünüyorum.
 
👤 T** A**: Çok kaliteli bir ürün tavsiye ederim.


Yamaha Pacifica 012

Ses performansıyla olumlu yorumlar toplamayı başaran Yamaha Pacifica 012, en çok tercih edilen modellerden.

KaliteliYok
Dayanıklı

Ürün Detayı

Adını enstrümanlarda sıklıkla duyduğumuz Yamaha bu sefer de karşımıza Pacifica 012 elektro gitar modeli ile çıkıyor. Her müzik tarzına ve tipine göre ton ayarlamaları yapabilmenizi sağlarken akçaağaç sap ve gül apacı klavye ile de kombinasyonu tamamlamıyor ve sizi kaliteli müzik ile buluşturuyor. 2 adet Single Coil ve Hambucker manyetiklerinin olması sayesinde oldukça geniş bir ton yelpazesine sahip. Profesyonel bir elektro gitar olarak sahne, stüdyo ve evde kullanım için sıklıkla tercih ediliyor.

Uzunluk25 1/2″ = 648mm
KlavyeSonokeling
Genişlik13 3/4″ = 350mm
Perdeler22
GövdeAgathis

Kullanıcı Yorumları

👤 C** B**: Çalması aşırı keyifli ve güzel, hiçbir sorun yok. klavyesi çok rahat. Fiyatına göre performansı çok çok daha üstün. Çok severek kullanıyorum kendimi geliştirdikten sonra belki başka bir tane satın alırım ama bana uzun yıllar yeteceğe benziyor.
 
👤 I** F**: Kaliteli bir gitar tavsiye ederim.


Washburn Sonamaster

Sesiyle herkesi büyülemeyi başaran Washburn Sonamaster’ın üretiminde birçok farklı ağaç türü kullanılmıştır.

Çok YönlüYok
Ses Kaliteli
Fiyat

Ürün Detayı

80’li yıllardan itibaren üst düzey gitarları ile bir çok müzisyen tarafından beğeniyi toplayan ve tercih edilen Washburn Sonamaster, ABD menşeili bir elektro gitar. Yapımında bir çok ağaç kullanılan gitar, kızılağaç gövdeye, akçaağaç sapa ve gül ağacından elde edilen klavyeye sahip. Metal tarzları ve alternatif türleri çalabileceğiniz bir adet çift ve iki adet tekli manyetiği bulunan çok yönlü ve kalitesine göre oldukça uygun fiyatlı bir gitar.

SapAkçaağaç
Klavye21 Perde Gülağacı
Skala34 inç
ManyetiklerWashburn
AksamKrom Aksam

Kullanıcı Yorumları

👤 U** Y** : Bu fiyata alınabilecek en kaliteli elektro gitarlardan biri. Çok severek kullanıyorum. Gün geçtikçe daha iyi çalmaya başlıyorum. İyi ki aldım almayı düşünen varsa düşünmeden alabilir.
 
👤 İ** A** : Tek kelimeyle harika bir ürün.


Gretsch Elektro Gitar

Kullanıcılara sunduğu ses performansıyla adını hafızalara kazıyan Gretsch, tasarımıyla göz dolduruyor.

TasarımFiyat
Ses

Ürün Detayı

Grestch profesyonel müzisyenlerin sıklıkla tercih ettiği ve sahip olmak istediği elektro gitar markalarından biri. Yüksek ses kalitesine ve popülerliğe sahip olan gitar bir de harika tasarıma sahip.

AksamKrom Aksam
KöprüSabit Köprü
RenkTobacco Sunburst
CilaParlak Cila
TellerD’addario EXL170

Kullanıcı Yorumları

👤 B** E**: Adını sıklıkla çevremden duyduğum bir markaydı. Profesyonel müzisyenler bol bol öneriyor o yüzden aldım. Ses kalitesi çok iyi akordu hiç kaçmıyor .

👤 T** Y**: Çok severek kullanıyorum teşekkürler.


Dean Evo

Listemizin en uygun fiyatlı ürünlerinden olan Dean Evo, kaliteli yapısıyla farkını ortaya koyuyor.

KaliteliYok
Kullanışlı

Ürün Detayı

Fiyat ve performansı olarak tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan Dean markası, elektro gitara yeni başlayanlar için oldukça uygun olacaktır. Çin kavağından elde edilmiş gövde, akçaağaç sapı ve ceviz ağacı klavyesi ile Hamburcer manyetiğine ve üst düzey bir ses kalitesine sahip. İnce sapı ile oldukça rahat ve konforlu.

GövdeÇin kavağı
Arka ve YanlarMaun
SapAkçaağaç
Kenar ŞeridiSiyah
KlavyeCeviz

Kullanıcı Yorumları

👤 S** A**: Harika bir gitar sesi gerçekten çok güzel. Kargo da çok iyi paketlenmiş ve hiçbir şey olmadan elime ulaştı. Ses kalitesi çok iyi aşırı yüksek fiyatlara olan ürünlerle yarışır bence gerçekten o kadar para vermeye gerek var mı tartışılır belki de o kadar profesyonel olmadığım için şuan bana yeterliden fazlası geldi.
 
👤 T** R**: Tek kelimeyle harika bir elektro gitar.


Fender Squier Stratocaster

Elektro gitar çalmaya yeni başlayacak kişiler için özel olarak tasarlanan Fender Squier, sunduğu kolay çalım imkanı sayesinde fazlasıyla tercih ediliyor.

KaliteliYok
Fiyat

Ürün Detayı

Uygun fiyatı ile gitar çalmaya yeni başlayacak olan kullanıcılara özel olarak tasarlanmış Fender Squier, yüksek kaliteye sahip. Üç adet single coil manyetiğe sahip gitar, akçaağaç sap ve gövdeye, gül ağacından elde edilen klavye ile imal edilmiştir. Sapının C profile sahip olmasıyla da müzikle ilgilenen kişiler için rahat bir çalım imkanı sağlıyor.

AksamKrom Aksam
KöprüSabit Köprü
RenkTobacco Sunburst
CilaParlak Cila
TellerD’addario EXL170

Kullanıcı Yorumları

👤 B** Y**: Çok beğendim göründüğünden daha güzel sesi çok güzel ve ben çalmayı geliştirdikçe sesinin daha güzel olacağına eminim.

👤 S** Ş** : Benim işimi gördü kaliteli bir ürün.


SX Stratocaster

Konforlu yapısı sayesinde kolayca kullanılabilen MCK Akademi Bağlama, tasarımıyla diğer modellerin bir adım daha önüne geçiyor.

KaliteliYok
Fiyat

Ürün Detayı

1998 yılında kurulan SX firması, üst düzey bir ağaç kalitesine sahiptir. Firmanın Stratocaster modeli gitar çalmaya yeni başlayacaklar için uygun fiyatlı bir alternatiftir. Gitar, üç adet single coil manyetiğiyle ve 5 yollu seçici switchle birlikte geniş bir ton yelpazesine sahip.

GövdeKızılağaç
SapKanada Akçaağaç
TuşeGül Ağacı
Radius305 mm
Perdeler21 Perde

Kullanıcı Yorumları

👤 P** I**: bu fiyata çok iyi bir ürün sx kesinlikle tavsiye ederim, beklediğimden daha kaliteli geldi teşekkurler.
 
👤 S** A**: Fiyat performans açısından mükemmel bir ürün. Ses kalitesi gayet iyi. Bir tık daha indirim kovalanabilir.


Epiphone Les Paul Special

Uygun fiyatıyla yeni başlayanlar için harika bir seçenek olan Epiphone LES Paul, sesiyle herkesi büyülemeyi başarıyor.

TasarımYok
Ses

Ürün Detayı

Kalite ve çalım açısından oldukça profesyonel olan Epiphone Les Paul Special, en iyi başlangıç gitarlarından birisi. Üretiminde kullanılan maun ağacı ve gül ağacı ile oldukça şık bir tasarıma ve harika bir ses kalitesine sahip. Hambucker manyetiği ve 3 yollu seçici switch ile ince ayarlar yaparak istediğiniz müziğe erişebileceğiniz geniş bir ton yelpazesi bulunuyor.

GövdeMahogany
SapMahogany
KlavyeGül Ağacı
BurgularDie-cast
ManyetiklerEpiphone Ceramic Plus Zebra Coil

Kullanıcı Yorumları

👤 O** I** : gerçekten harika bir les paul kasa gitar çok memnunum almak isteyenlere tavsiye edilir içinden kablosu çıkıyor ve idare eder kalitede ben ekstradan almıştım gerek yokmuş

👤 S** B** : Ürün sorunsuz belirten kargo süresi içinde ulaştı güzel bir alışveriş oldu teşekkürler


Madison Meg-bk Siyah Elektro Gitar

Kaliteli yapısı sayesinde uzun yıllar kullanabileceğiniz bir elektro gitar olan Madison Meg-bk, uygun fiyatlı modellerden.

KaliteliYok
Fiyat

Ürün Detayı

Listemizin son sırasında yer alan Medison Meg-bk siyah elektro gitar, uygun fiyatı ile gitar çalmaya yeni başlayacak olanlar için harika bir seçenek. 22 perdeye sahip klavyesi ve imalatında kullanılan akçaağaç, gül ağacı ile oldukça kaliteli ve uzun yıllar size yol arkadaşlığı yapacak aynı zamanda kendiniz geliştirmenizde sizlere katkı sağlayacak.

SapAkçaağaç
KlavyeGül Ağacı
Perde Sayısı22
ManyetikH/S/S
KöprüVintage Tremolo

Kullanıcı Yorumları

👤 B** C**: Ürün anlatıldığı gibi, tasarımı harika ve aşırı kaliteli bir sese sahip.  yeterli pahaliya gerek yok
 
👤 A** S**: Herkese tavsiye ederim.


Sıkça Sorulan Sorular

2024’ün tavsiye edilen en iyi elektro gitarları hangisi?

Tavsiye edilen en iyi elektro gitar markaları arasında: Jackson, Ibanez, Yamaha, Washburn, Grestch, Dean, Fender, SX, Epiphone, Medison tasarımları, kaliteli malzemeleri, ses çeşitliliği ile müzisyenlerin sıkça tercih ettiği elektro gitarlar arasında yer alıyor.

Elektro gitar çalmak için klasik gitar bilmek gerekli midir?

Elektro gitar çalmak için klasik gitar çalmayı bilmenize gerek yoktur. Klasik gitardan başlamanın avantajı tel aralıkları daha fazla olduğu için elektro gitara göre daha kolay çalmayı öğrenebilirsiniz.

Elektro gitar nedir?

Elektro gitar sesin manyetik aracılığı ile elektrik akımına dönüşmesini sağlayan ve bir amplifikatör ile bu akımdan ses elde edilmesine yardımcı olan gitar çeşididir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın