En İyi 10 Kahve Tavsiyesi

Günün her saati tüketilen, zaman zaman öğün yerine bile tercih edilen kahve çeşitleri çok sayıda kişi için ciddi bir alışkanlık haline gelmiş durumda. Neredeyse çoğu insanın güne kahvesiz başlayamadığı şu günlerde kahve çekirdekleri hayati önem taşıyor. Dünyanın pek çok noktasında üretilen, farklı aromaya ve sertlik derecesine sahip kahve çeşitlerini liste haline getirdik.

SıraMarkalarAromaSYblog Puanı
1ArabicaHafif10/10
2RobustaSert10/9.7
3ExcelsaYoğun10/9.8
4EtiyopyaYoğun10/9.9
5KenyaKeskin10/9.8
6BrezilyaÇikolata10/9.8
7GuatemalaÇikolata ve Fındık10/9.6
8KolombiyaAsitli, Meyveli Çikolata ve Fındık10/10
9Kosta RikaTurunçgiller ve Fındık10/9.8
10HondurasKaramelimsi10/9.7
Kahve Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Kahve Çekirdeği

Kokusuyla ve lezzetiyle kahve severlerin aklını başından alacak en iyi kahve çekirdeklerini tadarak sizler için listeledik. Bu listede birbirinden farklı kahve çekirdeklerini bulabilir ve aynı zamanda damak tadınıza en uygun çekirdeği satın alabilirsiniz.

İşte tüm zamanların en iyi kahve çekirdekleri…

Arabica

Latin Amerika, Hindistan, Endonezya, Orta ve Doğu Afrika kıtalarında üretilen bu Arabica çekirdeği tam 600 metre yükseklikte yetiştirilmektedir.

Yüksek Üretim MiktarıPahalı
Yüksek Lezzet Aroması

Ürün Detayı

Türk kahvesi dahil piyasada satılan çoğu kahveler Arabica çekirdeğinden hazırlanarak kullanıcıya sunulmaktadır. Oldukça hassas bir bitki olan Arabica’nın üretiminde yoğun ilgi gerektiğinden dolayı fiyatı diğer kahve çekirdeklerine göre daha pahalı. Bu kahve türünü satın aldıktan kısa süre içerisinde tüketerek en yüksek lezzette deneyimleyebilirsiniz.

Kafein%1-2
AromaHafif
Yetişme BölgesiEkvator
GörünümYuvarlak

Kullanıcı Yorumları

👤 B** O; “Normalde aynısının filtre kahvesini alıp demliyordum makine bozulunca granüllü kahve tercih etmeye başladım. Benim gibi kahve sever biriyseniz mutlaka almalısınız.”

👤 A M**; “Kaliteli güzel bir araoması var tavsiye ederim.”


Robusta

Arabica kahve çekirdeklerine göre hem daha dayanıklı yapıya hem de daha sert aromaya sahip olan Robusta, kısa sürede yetiştirilebilmektedir.

Yaygın ÜretimYüksek Kafein
Dayanıklı

Ürün Detayı

Kolayca yetiştirilebilir yapıda olduğundan dolayı hazır kahvelerde fazlasıyla kullanılan Robusta, Arabica’ya göre 1.5 kat daha fazla kafein içermektedir. Güçlü kahve çekirdeklerinin arasında yer alan Robusta, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Bu kahve türü genellikle espresso tarzı içeceklerde kullanılıyor.

Kafein%2-3
AromaSert
Yetişme BölgesiBrezilya ve Vietnam
GörünümYuvarlak

Kullanıcı Yorumları

👤 E** Y; “Aroması tam istediğim gibi başarılı.”

👤 F G**; “Tam istediğim sertlikte sonunda aradığım çekirdeği buldum.


Excelsa

Liberica kahve çekirdeğinin alt türü olarak kabul edilen Excelsa, sahip olduğu yoğun aroma nedeniyle genellikle güçlendirici olarak kullanılıyor.

Yoğun AromaAz Üretim
İlgili Üretim

Ürün Detayı

Güneydoğu ve Asya bölgelerinde yetişen Excelsa, dünyadaki kahvelerin sadece %7’lik bir kısmını oluşturuyor. Yetiştiği ağacın sık sık büyümesinden dolayı çiftçiler belirli aralıklarla budama işlemini gerçekleştirir. Bu nedenden dolayı Excelsa kahvesinin üretim maliyetinin yüksek olmasına sebebiyet veriyor.

Kafein%2-3
AromaSert
Yetişme BölgesiBrezilya ve Vietnam
GörünümYuvarlak

Ürün Detayı

Kafein: %2-3
Aroma:
Yoğun
Yetişme Bölgesi:
Güneydoğu ve Asya
Görünüm:
Yuvarlak

Kullanıcı Yorumları

👤 E** D; “Çok iyi ihtiyacımı fazlasıyla karşıladı.”

👤 G N**; “Ulaşması zor ama buna değdiğini göreceksiniz.”


Etiyopya

Çiçeksi ve meyveli aromaya sahip olan Etiyopya kahvesi herkes tarafından dünyanın ilk kahvesi olarak bilinmektedir.

Keskin TatHerkese Hitap Etmeyebilir
Keskin Koku

Ürün Detayı

Etiyopya ülkesinin en büyük geçim kaynaklarından biri olan Etiyopya kahvesi, dünya kahve satışlarının %3’lük kısmında yer alıyor. 1500-2700 metre yükseklikte yetişen bu kahvenin toprak kalitesi volkanik ve killi yapıdadır. Etiyopya kahvesi hafif meyve ve çiçeğimsi aromaya sahiptir.

Kafein%1-2
AromaYoğun
Yetişme BölgesiEtiyopya
GörünümYuvarlak

Kullanıcı Yorumları

👤 U** R; “Severek tükettiğim bir kahve türü.”

👤 T S**; “Aradığım lezzet işte tam böyle.”


Kenya

Yüksek keskinliğiyle anlık olarak uykunuzu ve zihninizi açan Kenya kahve çekirdekleri, narenciye ve limon kabuğu aroması hissettirir.

Keskin TatFazla Tüketilmemeli
Uyku ve Zihin Açar

Ürün Detayı

Yılda sadece iki defa toplanan Kenya kahvesi, 1700 ile 1800 metre yükseklikte üretilmektedir. Parlak bir görünüme sahip olan bu kahve çekirdeği sayesinde 6 milyon Kenyalı insan geçimlerini sağlayabilmektedir. Ayrıca Kenya kahvesinin E, PB ve AA olmak üzere 3 farklı boyut türü bulunuyor.

Kafein%2-3
AromaKeskin
Yetişme BölgesiKenya
GörünümParlak

Kullanıcı Yorumları

👤 G** M; “Tartışılmaz lezzet. On numara.”

👤 N A**; “Aroması bir harika tartışmaya kapalı.”


Brezilya

Sahip olduğu özellikler sayesinde birçok hastalığa karşı vücudu dirençli hale getiren Brezilya kahvesi, dünya genelinde fazlasıyla tercih ediliyor.

Tatlı LezzetPahalı
Güzel Aroma

Ürün Detayı

Düşük asiditesi ve kremalı yapısıyla dikkat çeken Brezilya çekirdekleri, içildiği andan itibaren ağızda hoş bir aroma bırakır. Çikolata aromasıyla mükemmel kahve deneyimi yaşatan bu kahve çekirdekleri kalitesiyle insan sağlığını fazlasıyla önemsiyor. Ayrıca kahvenin Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına karşı koruyuculuğu bulunmaktadır.

Kafein%1-2
AromaÇikolata
Yetişme BölgesiBrezilya
GörünümKremamsı

Kullanıcı Yorumları

👤 B** C; “Aroması çok başarılı bulduğunuz yerde alın.”

👤 Z F**; “Kahve içtiğimi şimdi anladım.”


Guatemala

Dünyadaki kahve çeşitleri arasındaki en güzel aromaya sahip olan kahvelerin arasında yer alan Guatemala, birçok faydalı madde içeriyor.

Lezzetli AromaYoğun Kafein
Faydalı Madde

Ürün Detayı

Bol miktarda yağış alan Guatemala’da üretilen bu kahve çekirdeği sert bir yapıya sahiptir. Nemli topraklarda yetişen düşük asidite değerli Guatemala çekirdeği, içildiğinde genel olarak çikolata ve fındık aroma hissi vermektedir.

Kafein%3-4
AromaÇikolata ve Fındık
Yetişme BölgesiGuatemala
GörünümSert Çekirdek

Kullanıcı Yorumları

👤 Edip R; “Aromasını çok beğendim. Sade olarak ta sütle de denedim ikisinde de içimi keyifli.”

👤 O M**; “Şimdiye kadarki içtiğim en iyi kahve.”


Kolombiya

Robustaya göre daha az verim sağlasa da Kolombiya kahvesi tamamen Arabica olarak yapılmaktadır. Bu kahveler genellikle küçük çiftliklerde üretilmektedir.

Dengeli AsiditePahalı
Yüksek Kalite Çekirdek

Ürün Detayı

Islak şekilde işlenen Kolombiya kahvesi, volkanik ve verimli topraklarda yetiştirilmektedir. 1200-1800 metre arasında büyütülen bu kahve türü, bulunduğu konuma göre asitli, meyveli, fındık ve çikolata aromalarına sahip olabiliyor.

Kafein%1-2
AromaAsitli, Meyveli Çikolata ve Fındık
Yetişme BölgesiKolombiya
GörünümYuvarlak

Kullanıcı Yorumları

👤 B** B; “Çok beğendiğim her zaman keyifle içtiğim kahve.”

👤 E A**; “Sertlik ve asidite kıvamı yerinde. Koku harika.”


Kosta Rika

Aromasıyla kahve severleri kalbinden vuran Kosta Rika kahveleri, dünyada en temiz içimli kahve olarak geçmektedir.

Güzel AromaPahalı
Temiz Görünüm

Ürün Detayı

En temiz içime sahip olan bu Kosta Rika kahvesi, tatsal olarak fındıksal ve turunçgillerle ön plana çıkıyor. 1200-1800 metre yükseklikte yetişen bu kahve türü, kıvam ve aroma olarak oldukça yumuşaktır. Ana çekirdek türü ise Arabica kahvesidir.

Kafein%1-2
AromaTurunçgiller ve Fındık
Yetişme BölgesiKosta Rika
GörünümYuvarlak

Kullanıcı Yorumları

👤 Esra A; “Yumuşak içimli lezzetli french press için uygun bir kahve.”

👤 T N**; “Çok güzel, içimi hoş tavsiye ederim.”


Honduras

Yumuşak ve karamelimsi tada sahip olan Honduras kahveleri, deniz seviyesinden 1400 metre yükseklikte yetiştirilmektedir.

YumuşakSert Severlere Uygun Değil
Karamelimsi

Ürün Detayı

Hafif yapısıyla içimi keyifli hala getiren Honduras kahvesi, ıslak işlenen kahvelerin arasında yer almaktadır. 1 yıl içerisinde 5 milyon torba üretim yapabilen Honduras halkı, çiftçilerin en büyük gelir kaynağı olmuş durumda. Honduras, Brezilya ve Kolombiya gibi ülkelerle kahve konusunda rekabet edebilecek güce geldi.

Kafein%1-2
AromaKaramelimsi
Yetişme BölgesiHonduras
GörünümYuvarlak

Kullanıcı Yorumları

👤 M** B; “Taze ve mis gibi kokuyordu. Ama ağır sevenler için hafif gelebilir.”

👤 Hasan D; “Keyifli bir içimi var, farklı seçenekler değerlendirilebilir.”


Sıkça Sorulan Sorular

Kaç çeşit kahve var?

Dünya üzerinde ortalama 100’den fazla kahve türü bulunuyor. Fakat bu kahvelerin arasında en bilinenleri Arabica ve Robusta çekirdekleridir. Arabica kahvesi robusta çekirdeğine göre daha yumuşak bir tada sahiptir.

Kahve çekirdeği neden oluşur?

Kahve çekirdekleri aslında kahve bitkisinin kurutulup ve kavrulmuş halidir. İşlenmemiş halini tekrardan toprağa gömerseniz yeni bir kahve ağacı elde edebilirsiniz. Ekim işlemi sonrası ne kadar çok su dökerseniz o kadar çabuk çekirdek filizlenir.

Kahve çekirdeği yemek zararlı mı?

Kahve çekirdeklerinde bulunan sağlıklı besin değerleri sayesinde kalp değerlerinizi normale getirebilirsiniz. Günlük belirli bir miktar kahve çekirdeği tüketerek kalp hastalıkların önüne geçebilirsiniz. Böylelikle kalp krizi geçirme olasılığınız diğer insanlara göre daha az olur.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın