En İyi 10 Görüntülü Sohbet Sitesi Tavsiyesi

Her ne kadar eskiden daha sık kullanılıyor olsa da, görüntülü sohbet siteleri bugün de çok sayıda kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Görüntülü sohbet siteleri, belki de internet dünyasının en eski sosyalleşme yöntemlerinden biri. İstediğiniz herhangi bir anda, Türkiye’nin ya da dünyanın herhangi bir noktasından hiç tanımadığınız biriyle görüntülü sohbete başlayabilirsiniz. Bugün görüntülü sohbet yapmak amacıyla kullanılan çok sayıda site bulunuyor. Peki bu siteler arasında görüntülü sohbet için kullanılabilecek en iyi siteler hangileri? Şimdi hep birlikte bu siteleri inceleyelim…

Görüntülü Sohbet Odaları Ne Amaçla Kullanılabilir?

Tüm dünya pek çok kullanıcı görüntülü sohbet sitelerini farklı amaçlarla kullanıyor. Her ne kadar bazı sitelerin belirli amaçları olsa da, pek çok sitenin pek de belirli bir amacı olmuyor. Dolayısıyla insanlar kendi istekleri doğrultusunda herhangi bir site seçip, amaçlarına yönelik olarak bir sohbetin içine düşüyorlar. Peki görüntülü sohbet odaları genellikle hangi amaçlar için kullanılıyor? Bu amaçları şu şekilde listelemek mümkün:

  • Herhangi bir amaç olmadan yalnızca vakit geçirmek ya da boş vakitleri değerlendirmek için,
  • Yeni insanlarla tanışmak ve farklı kültürler tanımak için,
  • Dil öğrenmek için,
  • Arkadaşlık edebilecek yeni insanlar bulmak için,
  • Flört etmek için.

Görüntülü sohbet dışında yeni arkadaşlar edinebileceğiniz en iyi arkadaşlık siteleri listemize de göz atabilirsiniz.

En İyi Görüntülü Sohbet Siteleri

Şu an dünya üzerinde her ne kadar çok sayıda görüntülü sohbet sitesi bulunuyorsa da, bunlar arasından bazıları belirgin özellikleri ile öne çıkıyor. Bu belirgin özelliklerin başında platformun kalitesi ve aynı zamanda kullanıcı sayıları geliyor. Biz de bu belirgin özelliklere sahip olan en iyi 10 görüntülü sohbet sitesini sizler için derledik.

Omegle

omegle

(Kişilerin yüzleri bizim tarafımızdan blurlanmıştır.)

Omegle, görüntülü sohbet alanında hizmet vermekte olan en eski sitelerin başında geliyor. Bugün de hala kullanıcı sayıları bakımından zirvede bulunuyor. Sosyalleşmek, hoş vakit geçirmek ya da yeni arkadaşlar edinmek için kullanılan Omegle, bazı kullanıcılar tarafından hoş olmayan amaçlar için kullanılıyor olsa da, söz konusu kullanıcıların sayısı oldukça az. Omegle bu gibi sorunları en başından beri yaşıyor ve bu sorunun önüne hiçbir zaman geçemedi. Yine de Omegle şu an rastgele görüntülü sohbet konusunda koltuğu hiçbir platforma bırakmadı. Omegle’nin kuruluş tarihi 2009 ve günde yaklaşık 150 bin kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor.

Chatroulette

chatroulette

Chatroulette de tıpkı Omegle gibi dünyanın farklı noktalarından birbirini tanımayan insanların görüntülü olarak sohbet edebilmelerini sağlayan bir website. Karşınıza başka bir kullanıcı çıktığında, eğer bu kişi ile sohbet etmek istemiyorsanız “sonraki” butonuna basarak yeni bir kullanıcı ile görüntülü sohbete başlayabilirsiniz. 2009 yılında Omegle’nin hemen ardından kurulmuş olan Chatroulette, tamamen ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Chatroulette üzerinden başka insanlarla görüntülü ve sesli olarak konuşabildiğiniz gibi, aynı zamanda yazarak ya da çizim yoluyla da iletişim kurabilirsiniz.

TinyChat

tinychat

TinyChat, Paltal firması tarafından geliştirilmiş olan ve kullanıcıların görüntülü sohbet gerçekleştirmesini sağlayan bir web sitesidir. Tamamen ücretsiz şekilde hizmet veren web sitenin son derece kullanışlı ve basit bir arayüzü bulunur. TinyChat sitesi Chatroulette ya da Omegle gibi birebir sohbet için uygun bir platform değil. TinyChat üzerinden genellikle birçok kişinin bir arada bulunduğu grup sohbetleri gerçekleştiriliyor. Bu gruplarda bazen sıradan ve gündemde olan konular konuşulmakla birlikte, bu grupların çoğunda “18 yaşından büyük kişiler için uygundur” ibaresi bulunuyor. Bunun sebebi bazen içeride cinsel konuların konuşuluyor olması, bazen de yalnızca yetişkinlerin olduğu bir grup yaratma çabası olarak gösteriliyor.

ChatSpin

chatspin

Tıpkı diğer görüntülü sohbet siteleri gibi ücretsiz olarak hizmet veren ChatSpin, bazı belirgin özellikleri ile diğer görüntülü sohbet sitelerinden ayrılıyor. Çünkü ChatSpin’de filtreleme özelliklerini kullanarak, yalnızca size yakın bölgelerdeki insanlarla sohbet gerçekleştirebilirsiniz. Tabi eğer bu filtreleme özelliğini kullanmazsanız, sistem otomatik olarak karşınıza dünyanın farklı noktasından rastgele birini getiriyor. Ayrıca eğer görüntülü sohbet sırasında yüzünüzü göstermek isterseniz, ChatSpin’in sunmuş olduğu maskelerden herhangi birini kullanabilirsiniz.

Emerald Chat

emerald

Oldukça basit şekilde kullanılabilen bir görüntülü sohbet sitesi olan Emerald Chat, Omegle’nin yeni nesil bir alternatifi. Genellikle görüntülü sohbet sitelerinde kullanıcılar bot hesaplarla karşılaşmaktan dolayı sorun yaşıyorlar. Özelliği en popüler web sitelerden olan Omegle ve Chatroulette üzerinde bu durum sıklıkla yaşanıyor. Fakat Emerald Chat sitesinin demecine göre, platformda hiç bot hesap bulunmuyor ve bot hesap açanlar engelleniyor. Tüm dünyadan erişilebilecek olan Emerald Chat sitesine bağlanmak ve görüntülü sohbet gerçekleştirebilmek için 18 yaşından büyük olmanız gerekiyor.

CamSurf

camsurf

Azımsanmayacak sayıda kullanıcıya sahip olan CmaSurf, şu an popüler görüntülü sohbet siteleri arasına girmiş durumda. CamSurf sitesinde de tıpkı diğer siteler gibi sohbet sırasında karşınıza kimin çıkacağını bilmiyorsunuz. Site üzerinden bazen Hindistan’ın en ücra köşesinde yaşayan biriyle, bazen de Amerika’nın silikon vadisinden biriyle karşılaşmanız mümkün. Günümüz görüntülü sohbet sitelerinin en heyecan verici özelliklerinden biri de bu. Siz de hemen siteye gidebilir, cinsiyetinizi belirleyebilir ve “başla” butonuna basarak görüntülü sohbete başlayabilirsiniz. Eğer isterseniz sitenin mobil uygulamasını indirerek görüntülü sohbet özelliğini tablet ya da telefonlar üzerinden de kullanabilirsiniz.

FaceFlow

faceflow

FaceFlow, hem tanımadığınız kişilerle, hem de arkadaşlarınızda görüntülü sohbet etmenize imkan sağlayan bir web site. Eğer bir arkadaşınızla görüntülü olarak FaceFlow üzerinden görüşmek isterseniz, bunun için arkadaşınıza görüntülü sohbet linkinizi iletmeniz yeterli. FaceFlow diğer görüntülü sohbet siteleri ile mukayese edildiğinde, daha yeni ve daha modern bir tasarıma sahip. Aynı zamanda site üzerinden birebir sohbetler değil, grup sohbetleri de yapılabiliyor.

Fruzo

fruzo

Fruzo bir görüntülü sohbet sitesi olmasının yanında, date yapabileceğiniz bir sosyal ağ. Fruzo üzerinden ister arkadaşlarınızla, isterseniz de hiç tanımadığınız insanlarla konuşabilirsiniz. Fruzo üzerinden gerçekleştireceğiniz sohbetlerde karşınıza kimin çıkacağını bilmiyorsunuz. Sitenin çok fazla kullanıcısı olduğu için, karşınıza çıkabilecek olan insanların çeşitliliği de çok fazla.

ChatRandom

chatrandom

En eski görüntülü sohbet sitelerinden biri olan ChatRandom, yaklaşık 10 yıldır bu alanda hizmet vermeye devam ediyor. Web siteye giriş yaptıktan sonra cinsiyetinizi seçerek hemen görüntülü sohbete başlayabilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan insanları isterseniz random olarak seçebilir, isterseniz de ülkelerine ya da cinsiyetlerine göre filtreleyebilirsiniz. ChatRandom sitesinin bağlantı hızı diğer sitelere oranla çok daha iyi durumda. Aynı zamanda telefon üzerinden kullanabileceğiniz bir mobil uygulaması da bulunuyor.

OmeTV

ometv

OmeTV, tamamen Omegle’ye alternatif olması amacıyla kurulmuş olan bir site. Yaklaşık 6 yıldır hizmet vermeye devam eden OmeTV, bazı ülkelerde Omegle’ye girişin yasaklanmasının ardından çok kısa süre içerisinde çok yüksek kullanıcı sayılarına ulaştı. Bu yüzden çok kısa sürede en başarılı görüntülü sohbet sitelerinden biri haline geldi. Sitenin arayüzü basit, kullanımı kolay ve sizden herhangi bir kişisel bilgi talep etmiyor.

Sonuç

Görüntülü sohbet siteleri pek çok insan tarafından genellikle boş vakitleri değerlendirmek ve hoş vakit geçirip eğlenmek için kullanılıyor. Elbette bu siteleri yeni arkadaşlar edinmek ya da dil öğrenmek için kullananlar da var. Eğer siz de hemen kendi amacınızla bir görüntülü sohbet sitesine giriş yapmak isterseniz, sizin için önerdiğimiz sitelerden herhangi birini tercih edebilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın