En İyi 10 Wi-Fi Güçlendirici Tavsiyesi

Ev ve işyerlerinde karşılaşılan internet bağlantı problemleri, bizlere büyük sıkıntı yaşatıyor. Günümüzde neredeyse bütün iş kollarının internete doğrudan bağlı olması nedeniyle, her an kaliteli internet bağlantısına sahip olmak büyük bir ihtiyaçtır. Bağlantı sorunlarında yaşanan sıkıntılar, işlerin aksamasına neden olabilir. Mevcut Wi-Fi bağlantınız ev veya işyerinizin her yerine güçlü şekilde ulaşmıyorsa, hemen bir sinyal güçlendirici edinerek bağlantı problemlerini çözebilirsiniz. Bu içeriğimizde her bütçeye uygun Wi-Fi güçlendiricileri bulabilirsiniz.

SıraModellerVeri HızıSYblog Puanı
1TP-LINK RE4501300 Mbps10/9.9
2TP-LINK TL-WR940N450 Mbps10/9.8
3Asus RT-AC750GF433 Mbps10/9.7
4TP-Link TL-WA860RE300 Mbps10/9.6
5Xiaomi Mi Router 4A867 Mbps10/9.9
6TP-LINK TL-WA854RE300 Mbps10/9.6
7Xiaomi Mi Wifi Pro300 Mbps10/9.6
8Everest Ewr-301300 Mbps10/9.7
9TENDA A301300 Mbps10/9.5
10Mercusys Wifi Pro300 Mbps10/9.6
Wi-Fi Güçlendirici Tavsiye Listesi

Wi-Fi Güçlendirici Tavsiye ve Önerileri

Piyasada birbirinden farklı wi-fi güçlendirici modelleri bulunuyor. Bu modeller arasında seçim yapamamanız çok normaldir. Bu yazımızda kalitesi, özellikleri ve kullanıcı yorumları incelendiğinde büyük beğeni kazanan 10 farklı Wi-Fi güçlendiricisini tanıttık.

İşte hızı ve kalitesiyle bağlantı problemlerini ortadan kaldırarak sinyal güçlendirici tavsiyesi;

TP-LINK RE450

Küçük yapısı sayesinde evinizin her bölgesinde kullanılabilen cihaz, bu özelliği sayesinde kötü bir görüntü oluşmasını engelleyerek en iyi WiFi güçlendiriciler listemize girmeyi başarıyor.

Geniş Kapsama AlanıYüksek Fiyat
Gigabit Hız Sunuyor
Kolay Kurulum

Ürün Detayı

Yeni nesil özellikleriyle 5G desteği sunan TP-LINK RE450, 1300 Mbps’ye kadar hız sunmasıyla öne çıkıyor. Sinyalin tek başına ulaşamayacağı alanlara doğru güçlendirmek ve genişletmek için kullanabileceğiniz ürün, ev, ofis ya da fabrika gibi alanlarda kullanıma uygundur. Dahili Ethernet portu sayesinde akıllı TV gibi kablolu cihazlarınız için de kullanabileceğiniz güçlendiricinin hızlı konumlandırma özelliği sayesinde çok beğenildiğini söyleyelim.

Wi-Fi StandardıWi-Fi 5
Veri Hızı (5 GHz)1300 Mbps
Veri Hızı (2.4 GHz)450 Mbps
Lan Portu Sayısı1
Anten Sayısı3
Anten Gücü3 dBi

Kullanıcı Yorumları

👤 S*** Ö***; “Tamda istediğim şey için idealdi, 1 GB’lik hattı kablo çekmeden evin bir köşesine iletmek ve bunu yaparken hız kaybı yaşamamak çok işime yaradı.”

👤 F** Ç*** “Ürün fiyatının hakkını sonuna kadar veriyor. 180 metrekare net evde tplink archer v600 kablosuz modemle sorunsuz çalışıyor.”


TP-LINK TL-WR940N

Kompakt tasarımı sayesinde evinizin her bölgesine yerleştirebileceğiniz ürün, 450 Mbps’e kadar hızı desteklemesiyle öne çıkıyor.

Geniş Kapsama AlanıYüksek Fiyat
Konuk Ağı
Kolay Kurulum

Ürün Detayı

Günlük kullanımlar için özel olarak geliştirilen TP-LINK TL-WR940N, 450 Mb/s’ye kadar kablosuz internet performansı sunuyor. Odanızdaki mevcut kablosuz ağ kapsama alanını genişletebilmenizi sağlayan ürün, mobil uygulaması sayesinde hızlı kurulum sağlıyor. Ayrıca aktif sinyal göstergesiyle hızlı bir şekilde konumlandırılabilen sinyal güçlendiricinin bu sayede daha kolay kullanıma sahip olduğunu söyleyelim.

Wi-Fi StandardıWi-Fi 4
Veri Hızı (2.4 GHz)450 Mbps
Lan Portu Sayısı4
Anten Sayısı3
Anten Gücü5 dBi

Kullanıcı Yorumları

👤 A** D**; “Merhaba. Öncelikle cihaz güzel. Çekim için de uzak odalarda çekmediğini söyleyenler var ama öncelikle mobil cihazlarınıza hem 2.4 hem de 5 Ghz wifi ağına bağlamanız gerek. Yakında doğal olarak 5 Ghz çekecektir. Uzakta ise otomatik olarak 2.4 Ghz geçiş yapacak ve çekim gücünde bir sorun yaşamayacaksınız.”

👤 U*** Ü***; “Bu fiyata alınabilecek en iyi modem. Wifi’de local ağda sıkıntısız işlemlerimi hallediyorum. Tplink cloud üzerinden dynamic dns yönetebiliyorsunuz. Mükemmel hizmet olmuş. Dışarıda çalışırken evdeki sunucuya rahatlıkla bağlanabiliyorum.”


Asus RT-AC750GF

Yüksek güce sahip antenleriyle evinizin ya da işyerinizin her bir bölgesine sinyal gönderebilen router, bu sayede bağlantınızın asla kopmamasını sağlıyor.

Yüksek Kapsama AlanıMüşteri Hizmetlerine Ulaşması Zor
Mobil Uygulama Desteği
Yüksek Hız

Ürün Detayı

3 anteniyle bulunduğu yerin tamamını kapsama içine alan Asus RT-AC750GF, bu sayede evinizin her yerinde daha hızlı bir şekilde internete bağlanabilmenizi sağlıyor. Küçük ve orta büyüklükteki ev, işyerleri için uygun olan router, 5 Ghz’de kullanılabilmesiyle de öne çıkıyor. Son olarak dahili Ethernet portlarına da sahip olan modelin bu sayede kablolu cihazlar için de uygun olduğunu belirtelim.

Wi-Fi StandardıWi-Fi 5
Veri Hızı (5 GHz)433 Mbps
Veri Hızı (2.4 GHz)300 Mbps
Lan Portu Sayısı2
Anten Sayısı3

Kullanıcı Yorumları

👤 İ*** S***; “Ürünün çekim alanı çok iyi. İçerideki odada Asus ac51 (49.6 mbps hız alıyorum) kullanıyorum. Ürünü extenderda 49 MBPS alıyorum, çok kaliteli.”

👤 S*** K***; “Ürün baya güzel. Ancak 5G bandında arada bir kopmalar oluyor. Çok problem edilecek türden olmadığını düşünüyorum.”


TP-Link TL-WA860RE

Normal Wi-Fi güçlendirici özelliklerinin yanı sıra ekstra bir priz sağlayan cihaz, bu özelliği sayesinde en iyi routerlerden biri olmayı başarıyor.

Tak ÇalıştırHaftada Bir İnternet Kopuyor
Priz Sokete Sahip
Kolay Kurulum

Ürün Detayı

2 adet sabit anteni ile yüksek kapasitede kapsama alanı sunan ürün, minyatür boyutu ile öne çıkıyor. Kolay bir şekilde duvara monte edilebilmesiyle evinizin her alanında kullanabileceğiniz TP-Link TL-WA860RE, bu sayede evinizde kör nokta kalmamasını sağlıyor. Son olarak Range Extender tuşu ile kapsama alanını kolay bir şekilde genişletebildiğiniz ürünün tak çalıştır yapısıyla kullanıcısı tarafından çok beğenildiğini söyleyelim.

Wi-Fi StandardıWi-Fi 4
Veri Hızı (2.4 GHz)300 Mbps
Lan Portu Sayısı1
Anten Sayısı2

Kullanıcı Yorumları

👤 R*** K***; “1 haftadır kullanıyorum. Çekimin zayıf olduğu 2 odamdaki seviyeyi en az 5 katına çıkarttı. Artık bu bölgelerde daha rahat kullanabiliyorum. Almak isteyen arkadaşlara rahatlıkla öneririm..”

👤 O*** K***; “Bizim ev ince, uzun ve modem en önde. Evin yarısında internet hiç çekmiyordu. Koridora taktık, şimdi bütün evde internet var. Prizli olduğu için bu modeli tercih ettim, bu yönden çok güzel. Bağlantı hızı iyi. Ana modem ile arasında çok az fark 1 Megabit kadar.”


Xiaomi Mi Router 4A

Ortalama bir fiyata sahip olan Xiaomi Mi Router 4A, hem 5G hem de 2.4 Ghz bağlantılarında yüksek hız sunması sayesinde kullanıcıları tarafından çok tavsiye ediliyor.

Yüksek HızHer Modeme Uymuyor
128 Cihaza Kadar Destekliyor
Şık Tasarım

Ürün Detayı

Dört antene sahip olmasıyla çok fazla cihaz bağlansa bile kopma gibi bir durumla karşılaşmayacağınız Xiaomi Mi Router 4A, bu sayede ofis gibi iş ortamlarında kullanıma uygundur. Çift frekanslı olması sayesinde her zaman en üst seviyede hız sunan cihaz, geniş kapsama alanı ile kullandığınız ortamda kör nokta kalmamasını sağlıyor.

Wi-Fi StandardıWi-Fi 5
Veri Hızı (5 GHz)867 Mbps
Veri Hızı (2.4 GHz)300 Mbps
Lan Portu Sayısı2
Anten Sayısı4

Kullanıcı Yorumları

👤 T*** Ö***; “Bir yıldır iş yerimizde Giga versiyonunu aktif bir şekilde kullanıyorduk zaten. Bu modeli de evimiz için aldık. Gerçekten bu fiyatlara 5 Ghz router alma şansınız yok. Ayrıca 2.4 Ghz performansı da firmaların verdiği çoğu modemden çok daha iyi.”

👤 G*** Y***; Kurulumu rahat ve stabil çalışıyor. Ethernet portları maks 100 Mbit hız destekliyor. Yani router modunda kullanacaksanız 5GHz desteği de olsa maks alacağınız hız 100 Mbit olacak. Daha yüksek hız için aynı model Giga adında bir versiyonu var. Alacaklar ona bakmalı.”


TP-LINK TL-WA854RE

Sadece 2 tuşa basarak kurabileceğiniz ürün, küçük yapısı sayesinde kolayca çıkartılabilip takılabiliyor. Böylelikle istediğiniz zaman kapsama alanınızı yükseltebilirsiniz.

Kolay KurulumDubleks Evler İçin Uygun Değil
Minimal Tasarım
Mobil Uygulama Desteği

Ürün Detayı

Beş farklı hız kademesinde lambası bulunan TP-LINK TL-WA854RE, bu sayede kullanıcıların alabildikleri gücü görmesine izin veriyor. Üzerindeki lambalar sayesinde ana modem ile kurulan güç ayırt edilebiliyor ve kullanıcı cihazı yeniden konumlandırarak bağlantı seviyesini ayarlayabiliyor. Oldukça kullanışlı bir ürün olan cihaz, çok sayıda cihazda aynı anda bağlantısı sağlayabilmesiyle öne çıkıyor.

Wi-Fi StandardıWi-Fi 4
Veri Hızı (2.4 GHz)300 Mbps
Anten Sayısı2

Kullanıcı Yorumları

👤 E*** Ş***; “Dubleks evde üst katlarda wifi bağlantım yetersiz kaldığından dolayı bu aleti aldım. TP- Link kullananlar bilir kalite bakımından güzel ve zarif bir ürün. Güzel bir şekilde elime ulaştı ve basit bir kurulumu mevcut. Hatta kendi uygulamasını indirip belirli kontrolleri yapabiliyorsunuz. Uygulaması üzerinden geceleri yanan ışıklarının kapanmasını sağlayabiliyorsunuz.”

👤 M*** A***; “Evin internet altyapısındaki sıkıntıdan dolayı karşı komşu ile ortak kullanıyoruz. Modem arkada mutfakta olduğu için internet sadece mutfakta çekiyordu. Şimdi oturma odası, salon hatta balkonda bile bazen çekiyor. Gerçekten çekim sıkıntısı çekenlere tavsiye ederim.”


Xiaomi Mi Wifi Pro

Xiaomi ürünlerinin ne kadar kaliteli ve uygun fiyatlı olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Markanın bu ürünü de uygun fiyata sunmuş olduğu yüksek performans sayesinde tam bir fiyat performans ürünüdür.

Uygun FiyatEthernet Portu Yok
64 Cihaz Aynı Anda Bağlanabiliyor
Kullanıcı Dostu Tasarım

Ürün Detayı

Uygulama üzerinden kurulum yapılarak prize takıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelen Mi Wi-fi Pro, yüksek performansı ve uygun fiyatıyla dikkatleri çekiyor. Hemen her alana uyum sağlayan bu ürün, özellikle evlerdeki bağlantı sorunlarına hızlı yanıt veriyor ve internet bağlantısını bütün mekana yayıyor. En uzak odalarda bile yüksek bağlantı hızı sunan bu ürün, şık tasarımıyla da öne çıkıyor.

Wi-Fi StandardıWi-Fi 4
Veri Hızı (2.4 GHz)300 Mbps
Anten Sayısı2
Anten Gücü2 dBi

Kullanıcı Yorumları

👤 G*** Ş***; “Ürünü 1 yıldır kullanıyorum, çok memnunum. Şimdi babamlara aldım, onlarda çok beğendi. Kaliteli ve kurulumu pratik. İşimizi yeterince görüyor. İnternet çekmeyen odalar için aldık, gayet memnunum.”

👤 H*** Ş***; “Kaliteli ve işini fazlasıyla yapıyor. Kurulumu çok basit. Tek eksiği ethernet portu olmaması.”


Everest Ewr-301

Yanlarındaki 2 adet anteni sayesinde uzun menzil sunan cihaz, yeni nesil çipsetiyle yüksek hassasiyet sağlıyor. Bu sayede evinizin en uç köşesinde bile en yüksek hızı alırsınız.

Uzun MenzilArada Bağlantı Kopabiliyor
Ethernet Bağlantısı Var
Üst Düzey Güvenlik Sunması

Ürün Detayı

Çinli firma Everest’in ürettiği bu ürün 2.4 Ghz ve 300 Mbps hızı ile öne çıkıyor. Üzerinde ethernet girişi olmasına rağmen, prize takılarak kullanım özelliğinin de bulunması ürünün önemli artılarından biridir. Kablolu veya kablosuz kullanımı, kolay kurulumu ve uygun fiyatıyla dikkatleri çeken ürün, bağlantı hızını verimli şekilde artırıyor.

Wi-Fi StandardıWi-Fi 4
Veri Hızı (2.4 GHz)300 Mbps
Anten Sayısı2
Anten Gücü5 dBi

Kullanıcı Yorumları

👤 K*** H***; “Bugün kurulumu yaptım, kurulum gerçekten çok basit. Wisp modunda komşudan aldığım kablosuz sinyali yine kablosuz olarak eve dağıttım. İlk izlenim olarak yorumum olumlu, cihaz iş görüyor. İnşallah bir sıkıntı olmadan kullanabilirim.”

👤 M*** G***; “Başarılı bir ürün. Wifi bağlantısını hem wifi olarak tekrarlıyor hem de kablolu bağlantıya çevirebiliyor. Lan kablo ile uzak odadaki bilgisayara bağlantı yaptım, gayet başarılı.”


TENDA A301

Her yöne dönebilen 2 adet anteni sayesinde ince ayarlarla en geniş kapsama alanını alabileceğiniz TENDA A301, bu sayede en iyi Wi-Fi güçlendiriciler listemize girmeyi başarıyor.

Kompakt TasarımPerformans Kaybı
Ethernet Girişi ile Kullanılabilme
Geniş Kapsama Alanı Sunması

Ürün Detayı

Küçük boyutu sayesinde evinizin her alanına uyum sağlayabilen cihaz, LED sinyali ile en ideal konumu ayarlayabilmenizi sağlıyor. İki katlı evler, villalar ve 120 m2’den daha büyük evler için özel olarak geliştirilen TENDA A301, evinizde kör nokta kalmasını engelleyerek daha hızlı ve kesintisiz bağlantı sağlıyor. Son olarak hem menzil genişletici hem de erişim noktası olarak kullanılabilen ürünün tüm WiFi Routerlar ile uyumlu olduğunu söyleyelim.

Wi-Fi StandardıWi-Fi 4
Veri Hızı (2.4 GHz)300 Mbps
Anten Sayısı2

Kullanıcı Yorumları

👤 U*** B***; “2 tane kullanıyorum, 2 aylık kullanıcıyım. Mesafe ve hız konusunda mükemmel bir cihaz. Kesilme sorunu da yaşamadım hiç. 7/24 yükte çalışıyor.”

👤 M*** U***; “Ürün gayet kaliteli ve kullanışlı. İnternetin hızını düşürmeden paylaşıyor, çok beğendim. Kesinlikle almanızı tavsiye ediyorum.”


Mercusys Wifi Pro

2 dokunuşla kurulum yapabilme özelliğine sahip olmasıyla öne çıkan router, bu özelliği sayesinde en iyi Wifi güçlendiriciler listemize girmeye hak kazanıyor.

Yüksek Anten GücüAra Sıra Kopma Yaşanabiliyor
Hızlı Kurulum
Minimal Tasarım

Ürün Detayı

Uygun fiyatlarla sahip olabileceğiniz en iyi menzil genişleticilerden biri olan Mercusys MW300RE, iki noktalı kurulum ile kolayca bağlantı imkanı sağlıyor. 300 Mbps değerindeki modemlerle uygun olan ürün aynı zamanda kablolu bağlantıyı da destekliyor. Cihazın arka kısmında bulunan iki adet port sayesinde daha hızlı bir şekilde internete bağlanabilirsiniz.

Wi-Fi StandardıWi-Fi 4
Veri Hızı (2.4 GHz)300 Mbps
Anten Sayısı3

Kullanıcı Yorumları

👤 Y*** K***; “Ürün hızlı geldi. Çok basit kurulumla çalıştı. 3 anteni olması diğer markalara göre daha uzak mesafeye, aradaki duvarlara rağmen daha güçlü sinyal veriyor. Kesinlikle tavsiye ederim.”

👤 M*** K***; “Kurulum çok basit, modemden biraz uzak yere takın. Şu anda evin her yerinden ful çekiyor. Dediğim gibi işin püf noktası wifi sinyalinin zor ulaştığı ölü noktaya yakın bir yere takılması.”


Sıkça Sorulan Sorular

Wi-Fi güçlendirici hangi marka iyi?

Wi-Fi güçlendiricilerde en iyi marka bizce modemlerde olduğu gibi TP-Link’dir. Oldukça geniş menzil sunmasıyla ve yüksek hız sunmasıyla öne çıkan marka, bazı modellerinde tak çalıştır şekilde kullanılabildiği için çok beğeniliyor.

Wi-Fi sinyal güçlendirici kaç metre çeker?

Düz bir alanda herhangi bir engel yoksa Wi-Fi güçlendiriciler 100 metre gibi bir uzaklıktan çekebilir şekilde tasarlanmışlardır. Bu mesafe her modelde aynıdır. Bazı modeller daha uzun mesafelerden çekebilse de ortalama budur. Arada engel varsa ya da bulunduğunuz yerdeki hava durumu kötüyse bu mesafe azalabilir.

Wi-Fi güçlendirici nasıl kullanılır?

İlk olarak sinyalin yayılacağı en doğru yeri bulmanız gerekiyor. Eğer eviniz çok katlı ise modem ve Wi-Fi güçlendiriciyi aynı hizaya yerleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra aldığınız Wi-Fi güçlendiricinin uygulamalarından destek alın. Bu uygulamalar her zaman sizin Wi-Fi güçlendiricinizi daha rahat bir şekilde kullanabilmenizi sağlar.

Wi-Fi güçlendirici alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Wi-Fi güçlendirici alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Bunlardan ilki tabii ki de hızıdır. Aldığınız Wi-Fi güçlendiricinin hızı ne kadar yüksekse aldığınız hız da o kadar yüksek olur. İkinci nokta ise kapsama alanıdır. Aldığınız ürünün ne kadar fazla güçlü anteni varsa kapsama alanı daha geniş olur. Dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise mobil uygulama desteği, kurulum kolaylığı ve Ethernet desteğinin olup olmamasıdır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın