En İyi 10 Modem Tavsiyesi

Telefon hatlarını kullanarak internete bağlanabilen, her türlü akıllı cihazla veri akışı kurulması ve haberleşmenin sağlanmasına yarayan cihazlara modem adı verilir.

İnternete bağlanmak, bir bilgisayarı uzaktan kontrol etmek gibi amaçlar için kullanılan modemler günümüzde her evde, hayatın her alanında aktif olarak kullanılıyor. Aynı ortamda bulunmayan pek çok sistemi birbirine bağlayabilme potansiyeline sahiptirler. Modemler sayesinde başka bir cihazı da kontrol edebiliyoruz. Kısacası eğer internet kullanıcısıysanız modem de hayatınızın ayrılmaz bir parçası haline geliyor.

SıraModellerVeri HızıSYblog Puanı
1Keenetic Extra DSL AC12001200.0 Mb10/9.9
2Huawei AX31000.0 Mb10/9.8
3Zyxel VMG3625-T50B867 Mbps10/9.8
4Tenda V12 AC1200867 Mbps10/9.8
5TP-Link TL-WR840N867 Mbps10/9.8
6Asus DSL-N16200 Mbps10/9.5
7Xiaomi Mi WiFi AC12001167 Mbps10/9.8
8ZyXEL VMG1312-T20B300 Mbps10/9.6
9D-Link Dsl-2740U N300300 Mbps10/9.6
10Tp-Link Archer VR6001773 Mbps10/10
Modem Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Modem Önerisi

Mevcut modemlerinden yeterli performansı alamayan kullanıcılar daha güçlü modem arayışı içerisindeler. Yaygın olarak kullanılmaya başladığını gördüğümüz iptv için en iyi modem arayışları da oldukça sık rastladığımız bir diğer konu. Hızlı bağlantı, kesintisiz akış ve konforlu kullanım için en kaliteli modem tavsiyelerini sizler için bir araya getirdik. Sizin için hazırladığımız en iyi modem tavsiyeleri listemiz daha sağlıklı ve hızlı internet bağlantısı kurmanızı sağlayacak.

İşte hızlı ve kesintisiz bağlantı sağlayan en iyi modem tavsiyeleri listemiz:

Keenetic Extra DSL AC1200

900Mhz çift sanal işlemcisiyle tüm ağ görevlerini kısa süre içerisinde gerçekleştirir. Hatırı sayılır iki büyük şirketten ödül alan bir modemdir.

Güçlü DonanımFiyat
Geniş Kablosuz Bağlantı
Farklı Modda Çalışabilme

Ürün Detayı

Kendi içerisinde Extra DSL barındıran ürün, 128mb DDR3 Ram’e sahiptir. Güçlü kablosuz ağ performansının yanı sıra, elektrik kesintisi veya voltaj düşüklüğü yaşanması durumunda internet bağlantınız asla kopmaz. Temel ve yedek yazılım olmak üzere iki farklı bölüme ayrılan sistemi bulunmaktadır. Bu sayede yazılım güncellemeleri sırasında internetinizin kesilmesine engel olur.

Bağlantı TürüWi-Fi
Bağlantı TeknolojisiWLAN
Veri Aktarım Hızı1200.0 Mb
Desteklenen Frekans Bantları2.4 GHz, 5 GHz
Ethernet Bağlantı Sayısı4

Kullanıcı Yorumları

👤 U* A*; “Ürünü yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. Çekim gücü açısından hiçbir problem yaşamadım. Ayrıca Keenetic uygulaması sayesinde kullanımı oldukça kolay. İstediğiniz kullanıcıyı engelleyip, istediğiniz kullanıcıya interneti kısıtlı dağıtabiliyorsunuz.”

👤 N* Y*; “Gözümle görmesem inanmazdım. İnternetin hızı inanılmaz arttı. 24 mb anlaşmam var 6-7 alıyordum şimdi net 22-23 arası alıyorum. Evim dublex 3+1 her yerinde kesintisiz kullanıyoruz. Boşuna aramayın alın rahat edin.”


Huawei AX3 Dual Core

Piyasanın en iyi modemlerinden bir tanesidir. Uygun fiyata alabileceğiniz güçlü bir modemdir. Kurulumu kolay ve bağlantı kapasitesi yüksektir.

Veri Aktarım HızıBoyut
Enerji Tasarruflu
Yüksek Frekans Bandı

Ürün Detayı

Wifi 6 standardı ile en gelişmiş kablosuz bağlantı hızı sunan Huawei AX3 Dual Core, tam olarak 3000 Mbps bağlantı erişimi sağlayabiliyor. Enerji tasarrufu yapabilen bu cihaz arabelleği sayesinde internetteki gecikmeleri en aza indiriyor. Cicahome işlemcisi ile hızlıca işlem yapan modem HarmonyOS teknolojisisiyle oyunseverler için en tutarlı ve düzgün internet bağlantısını da sunuyor.

Bağlantı TürüWi-Fi
Bağlantı TeknolojisiWLAN
Veri Aktarım Hızı1000.0 Mb
Desteklenen Frekans Bantları2.4 GHz, 5 GHz
Ethernet Bağlantı Sayısı4

Kullanıcı Yorumları

👤 M* A*; “Tam anlamıyla mükemmel. Evde kullandığım c50’den çok daha iyi. Ağ hızı, nete girdiğinizde tepki süresi, çekim gücü çok iyi. 3 oda ileride c50 çekmezken bu cihazla çok rahat internete, youtube’a donmadan girebiliyorum.”

👤 İ* A*; “Cihazı kurdum fena değil NFC özelliği yok sanırım birkaç sitede var diye gördüm olsa iyi olur neyse yine de tavsiye ederim.”


Zyxel VMG3625-T50B

İPTV ve UHD kullanımı sırasında internetinizin yavaşlamaması için güçlü genişbant özelliğine sahiptir. Kablosuz bağlantılar için özel üretilmiş bir modemdir.

Özel Güvenlik DuvarıFiyat
Duvara Monte Edebilme
Hızlı Bağlantı

Ürün Detayı

5 GHz üzerinde 867 Mbps hıza ulaşabilen modem, eş zamanlı ve gecikmesiz bağlantı hizmeti sunar. 4 adede kadar SSID ile birden fazla WiFi ağı oluşturma özelliği sayesinde kullanım kolaylığı sağlar. Veri aktarım hızı ve güçlü wifi bağlantısı cihazı öne çıkaran diğer özellikler arasındadır.

Bağlantı TürüWi-Fi
Bağlantı TeknolojisiWLAN
Veri Aktarım Hızı867 Mb
Desteklenen Frekans Bantları2.4 GHz, 5 GHz
Ethernet Bağlantı Sayısı4

Kullanıcı Yorumları

👤 M* A*; “Evimiz 130 m2 Bir uçtan diğerine full wifi çekim gücü sağlamakta. Diğer modem varken ev içerisinde sinyal çoğaltıcı almayı düşünüyordum artık gerek kalmadı. 20 gündür kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım 50 mb paketim var 47 mb internet çekiyorum türknetten.”

👤 B* Y*; “gençler ben çok araştırdım siz boşuna araştırmayın bu fiyata gigabit ethernet portlu 5g’den 866 Mbps verebilen çok fazla model yok. quest 2 ile kullanıyorum airlinkte half-life alyx kabloluya yakın bi ping ile oynanabiliyor.”


Tenda V12 AC1200

VDSL standartlarında üst düzey performans gösteren model, 5GHz’de 867Mbps değerinde hız sunabilmektedir. Kısa süre içerisinde kurulumunu gerçekleştirebileceğiniz kolay ara yüze sahiptir.

Yüksek HızHacim
Sorunsuz Akış
Üstün Kablosuz Kapsama Alanı

Ürün Detayı

Pürüzsüz bir şekilde video izlemenize yardımcı olan modem, Gigabit kablolu bağlantısıyla ultra veri aktarımı sunuyor. Yazılım güncellemeleriyle sıkı güvenlik sistemine sahiptir. Modeminize bir kişinin bağlanması durumunda kolay ara yüz kısmında rahatlıkla görebilirsiniz.

Bağlantı TürüWi-Fi
Bağlantı TeknolojisiWLAN
Veri Aktarım Hızı867 Mb
Desteklenen Frekans Bantları2.4 GHz, 5 GHz
Ethernet Bağlantı Sayısı4

Kullanıcı Yorumları

👤 E* B*; “Çok beğendim. Evde 100 Mbps internet var cep telefonumda 92 mbps alıyorum. Tivibu otomatik çalışmadı ancak müşteri hizmetleri harika çalışıyor bir dakikada bir iki ayarla tivibu çalışır hale geldi. Kapsama menzili çok iyi hem 2.4Ghz hem 5 Ghz evin her noktasında gayet güzel çekiyor.”

👤 E* Y*; “Modem Türk Telekomun eski modemlerine göre 2-3 kat hızlı. Kablolu 12-13 mgb iken maksimum olan 35 mgb bağlantı hızına ulaştım. Tivibu kullanan arkadaşlar bilsin modem ayarları yapılmadan Tivibu’da bağlantı alamadım. Sağ olsun Tenda müşteri hizmetlerini aradım, 15 dk da ayarladık, sorunsuz kullanıyorum.”


TP-Link TL-WR840N

300Mbps’ye kadar verim aktarım kapasitesine sahiptir. Uygulamalar için özel wifi güçlendirilmesi bulunmaktadır. Uygun fiyata alabileceğiniz en iyi modemlerden bir tanesidir.

Güvenli Kablosuz Ağ BağlantısıYazılım Güncellemesi Sırasında Kopukluk
Süper Hızlı İndirme
Uygun Fiyat

Ürün Detayı

WDS kablosuz köprüleme özelliğiyle ağınızın kusursuz çalışmasını sağlar. Geliştirilmiş kablosuz performansıyla HD videolar, online oyunlar ve hızlı indirmeler yapabilirsiniz. Son derece güvenli WPA2 şifreleme sistemine de sahiptir.

Bağlantı TürüWi-Fi
Bağlantı TeknolojisiWLAN
Veri Aktarım Hızı867 Mb
Desteklenen Frekans Bantları2.4 GHz, 5 GHz
Ethernet Bağlantı Sayısı4

Kullanıcı Yorumları

👤 V* Y*; “Ethernet çoğaltıcı alacaktım, wifi odada zayıf çekiyor diye bu ürünü aldım. İki işimi de halletmiş oldum. Ürünü akşam 9 civarı sipariş verdim ertesi gün 3 gibi teslim edildi. HepsiJet gerçekten jet gibiydi.”

👤 İ* İ*; “Odamdaki internet salona ulaşmıyordu. Wifi genişleticiler de işime yaramadı. Ürünü Access Point amacıyla satın aldım. Yani odamdaki modemi ethernet kablosu ile bu ürüne bağladım, bu ürün üzerinden de yeni bir wifi noktası oluşturdum. Hiçbir yavaşlama olmadan ana hızımda hız aldım ve oldukça memnunum. İyi ki bu ürünü tercih etmişim. Bu yorumum sadece Access Point üzerindendir, genişletici tarzı diğer seçenekleri kullanmadım fakat kablosuz ağın menzilini genişletme gibi ekstra özellikleri de mevcut. Ben kayıp olmaması adına Access Point kurulumu yapıp kullanmaktayım. Fiyatını fazlasıyla hak ediyor.”


Asus DSL-N16

Geniş bağlantı sistemine sahip olan model, 200Mbps download, 150 upload değerinde veri akımı sağlayabiliyor. Kurulumu oldukça basittir. Kısa süre içerisinde internete hızlı bir şekilde bağlanmanızı sağlar.

Ebeveyn Kontrol DestekliUSB Giriş Yok
Web Geçmiş Görüntüleme
Kolay Kurulum

Ürün Detayı

Kendisine ait ara yüzü bulunmaktadır. Bilgisayarınızı açmadan telefon veya tablet üzerinde kontrolü tamamen elinize alabilirsiniz. VPN sunucu desteği ve güçlü işlemcisiyle ön plana çıkan modem, güçlü WİFİ bağlantısına sahiptir.

Bağlantı TürüWi-Fi
Bağlantı TeknolojisiWLAN
Veri Aktarım Hızı200 Mb
Desteklenen Frekans Bantları2.4 GHz, 5 GHz
Ethernet Bağlantı Sayısı4

Kullanıcı Yorumları

👤 S* A*; “gerçekten memnun kaldım online oyun oynayan arkadaşlar için bende 5 ms fark ettirdi 22 ping aldığım leuge of legends oyununda 16 ms alıyorum ayrıca valorantta sürekli ping dalgalanmaları yaşıyordum ve 23 ms alırken şu an 11 ms alıyorum hem de dalgalanmalar olmuyor paketleme ve kargoyu hızlı hallettiler 2 günde elime ulaştı ama paketlemeyi beğenmedim.”

👤 Ç* Y*; “Ürün beklediğimden daha iyi ve performansı yüksek çıktı iyi ki tercih etmişim satıcıya ayrı teşekkür ediyorum salı sipariş verdim çarşamba elime ulaştı.”


Xiaomi Mi WiFi AC1200

Güçlü Xiaomi teknolojisi ile üretilen ve yüksek bağlantı hızı sunan Xiaomi Mi AC1200 1167 mbps’ye kadar bağlantı aktarabiliyor.

Güvenli Ağ PaylaşımıHacim
Kaliteli Bağlantı
Kesintisiz Erişim

Ürün Detayı

Akıllı sistemlerle donatılan bu cihaz bağlantı seviyesindeki zayıflıkları ortadan kaldırarak hızda iyileştirme yapar. Çift bant 4 antenli bağlantı sunan Xiaomi Mi Wifi ile internet erişim hızınızı da ikiye katlamış olacaksınız.

FonksiyonlarRouter
Bellek128 Mb
Dahili Depolama16 mb

Kullanıcı Yorumları

👤 M* V*; “Ürünü çok araştırarak aldım. Kesinlikle bu fiyata kaçırılmayacak bir router. Performansı gayet güzel. Evinde kablosuz internet altyapısını genişletmek isteyenler için ideal bir ürün. Kargolama hızlı fakat ürün koruyucu baloncuklu poşete sarılmadan direkt kendi paketi çift kargo poşeti içine konarak gönderilmiş.”

👤 T* K*; “Fiyat performans olarak 5 yıldızı layık gördüm. Kablonet kullanıcısı olarak Wi-Fi çekim gücü özellikle kalabalık sitelerde sorun yaşıyorduk. Modemin yanına kablo ile bağladım. Modemin olduğu odanın bir duvar arkasında mutfak, onun arkasında da salon mevcut. Sadece modem Wi-Fisi ile kopmalar ve yavaşlık yaşıyordum. Şu an ki sonuçlarımı fotoğrafta paylaşıyorum. Dualband Router da Fiyat olarak kesinlikle tavsiye ederim.”


ZyXEL VMG1312-T20B

Hız ve kapsama alanı açısından oldukça kaliteli bir modemdir. 300 Mbps’e kadar kablosuz bağlantı kapasitesine sahiptir. En çok tercih edilen modemlerden bir tanesidir.

Hızlı BağlantıFiyat
USB Destekli
Kolay Kurulum

Ürün Detayı

Kısa süre içerisinde kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Vdsl ve Adsl bir modemdir. 4 adet port çıkışı bulunmaktadır. Hızlı veri ve multimedya uygulamaları için özel üretilmiştir. Güvenilir kablosuz bağlantı imkanı sağlar.

Bağlantı TürüWi-Fi
Bağlantı TeknolojisiWLAN
Veri Aktarım Hızı300 Mb
Desteklenen Frekans Bantları2.4 GHz

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö* S*; “Ürünü bir haftadır kullanıyorum. Herhangi bir problem yaşamadım. Çekim gücü oldukça iyi. Dikkat edilmesi gereken nokta hangi satıcıdan aldığınız. Hepsiburadadan alınca antenli modeli geliyor, başka satıcıdan alırsanız antensiz modeli gelebilir. İkisinin de model numarası aynı. Antensiz modeli daha uyguna bulabilirsiniz. Geniş bir alan için kullanacaksanız antenli olması daha çok işinize yarar.”

👤 T* K*; “75 Mbps hız alıyorum kurulumu çok basitti, modem gerçekten fiyat performans Wİ-Fi ile bağlantı uzaktaştığında aman aman düşüş yapmıyor. Vdsl2 olarak çok iyi modem. 1 günde elime ulaştı. Tam 5 Yıldız hak ediyor.”


D-Link Dsl-2740U N300

Maksimum kablosuz bağlantı hızı kapasitesi 300 Mbps’dir. Günümüzde uygun fiyata alınabilecek model markalarından biridir.

Uzun ÖmürlüKompakt Değil
Güçlü Wifi Ağı
Geniş bant

Ürün Detayı

12 Voltluk adaptör ile çalışan modem üzerinde internet bağlantı açma-kapama, elektrik gücü açma-kapama, resetleme tuşu ve WPS tuşu bulunuyor. Kullanıcılar tarafından olumlu yorumlar yapılan ekonomik fiyatlı modem, en çok satanlar listelerinde kendisine üst sıralarda yer buluyor.

FirewallYok
Ethernet Çıkışı4
Veri Aktarım Hızı300 Mb
Anten Sayısı2

Kullanıcı Yorumları

👤 S* E*; “Ev İnternetim sürekli kopuyordu. Eskisi ile değiştirdikten sonra problemimi çözdü. İş ortamını bilemem ama ev ortamında rahatlıkla iş görüyor.”

👤 M* Ö*; “Beklediğimden çok iyi. Aldığım zaman en ucuz modem buydu ama kullandığım en sorunsuz modem de bu oldu diyebilirim. Demek ki Ruslar modem yapmayı biliyor arkadaş.”


Tp-Link Archer VR600

Maksimum güçte 1773 Mbps’ye kadar çıkabilmektedir. 5Ghz ve 2.4 GHz bandında hizmet verebilmektedir. Kopmadan rahat bir şekilde internete bağlanmanızı sağlar. Videolarda donma veya kesinti asla yaşanamazsınız.

Kolay KurulumFiyatı
Çok Yönlü Bağlantı
Hızlı Erişim

Ürün Detayı

Üç adet sökülebilen anten sayesinde geniş menzili bulunan modem, stabil kablosuz bağlantıları ve en iyi kapsama alanını sağlıyor. Fiber kablo erişimi ile uyumlu olan VDSL Tp-Link modem, sahip olduğu Beamforming teknolojisi, 5GHz bandında kablosuz aralığı ve performansı arttırıyor.

USBVaa
Desteklenen Frekans Bantları2.4 GHz, 5 GHz
Ethernet Bağlantı Sayısı4

Kullanıcı Yorumları

👤 O* D*; “Daha önceki firma modemi ile 20 mbt Şti görüyorum dum. Şimdi 75 leri görüyorum. Harika bir modem misafir kanallarının olması bir başka güzel tarafı.”

👤 N* Y*; “Düşündüğümden daha iyi bir ürün. Yönetilebilir olması ve her yerden ulaşabilme çok güzel olmuş. Sizin dışınızdaki kullanıcıları sınırlandırabilir istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Tivibu kullanan birisiyim Türktelekom un saçma modeminden kurtuldum. Tivibu düzgün bir şekilde çalışıyor.”


Sıkça Sorulan Sorular

Modem Çeşitleri Nelerdir?

Bilgi teknolojileri alanında kullanılmaya başladıktan sonra geliştirilerek gücü ve performansı arttırılan modemler kullanıcı ihtiyacını da göz önünde bulundurarak oldukça hızla değişim gösterdi. Temel olarak modemler, kullanıldıkları cihaza bağlandıkları nokta göz önünde bulundurularak ikiye ayrılır.

1-Dahili yani İnternal Modemler
Bilgisayarın ana veri yoluna takılabilen dahili modemler yazılımsal COM Port üzerinde çalışarak performanslarını da monte edildikleri cihazdan dahili olarak alırlar.

2-Harici yani External Modemler
Bilgisayarlara kablo ile veya kablosuz olarak harici şekilde bağlanan bu modem türü aynı zamanda internet hattını alacağı telefon hattına bağlantı yapılabilecek giriş ve çıkış noktaları bulundurur.

Modem Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle alacağınız modemin geniş wifi kapasitesine sahip olduğundan emin olun. Ev içerisinde çekmeyen ve sürekli kopukluk yaştan modem kullanmak istemezsiniz. Vdsl modemler tercih edin. Adsl modemlere göre daha fazla internet kapasitesine ve geniş banta sahiptirler. Modem alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta sahip olduğu kapasitedir.

Yapısal Özelliklerine Göre Modem Çeşitleri Nedir?

Harici modemleri de yapısal özelliklerine göre sınıflandırabileceğimiz 4 temel çeşit bulunuyor.

Kablolu Modemler

Kablolu Modemler, masa üstü bilgisayarlar gibi kablosuz bağlantı kuramayan cihazlara internet erişimi sağlamak amacıyla kullanılıyor. Akıllı cihaz teknolojileri geliştirilmeden önce kablolu bağlantı gerektiren bilgisayarlar döneminde daha yoğun kullanılan bu modem türü cihaza kablo yolu ile bağlanarak görev yapıyor.

Kablosuz Modemler

Tüm modem görevlerini kablolu bağlantı gerektirmeden yapan modem türüne Kablosuz Modem denir. Kablosuz alıcısı olan akıllı cihazların bağlanabildikleri bu modem türü özellikle tabletler, telefonlar, dizüstü bilgisayarlar için kullanılıyor.

ADSL Modemler

Asimetrik Sayısal Abone Hattı diye Türkçeleştirebileceğimiz ADSL modemler, hemen her yerde karşımıza çıkan ve en yaygın kullanılan modem türü oluyor. ADSL teknolojisi ile yüksek hızda internet bağlantısı sunan ve aynı anda telefon hattını görüşmeler yapabilmek için kullanmaya da imkan sunan bu modemler kullanıcı tarafından çok tercih ediliyor.

VDSL Modemler

Açılımı Çok Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı olan VDSL modemler, uzak mesafelerde çok yüksek hızda ağ bağlantısı sunan oldukça gelişmiş cihazlardır. VDSL modem kullanarak 1500 metreden bile 13 mbps hıza erişebilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

“En İyi 10 Modem Tavsiyesi” üzerine bir yorum

  1. Analiz için teşekkürler ama tarih göremedim. Atıyorum bu yazı 5 yıl önce yazılmışı ise geçerliliği kalmamış olabilir. Teknoloji çok hızlı değişiyor. Türkiye’de belgelere tarih atmanın önemi vurgulanmıyor. Amerika’da mesela imza atılırken mutlaka yanına el yazınızla tarih eklersiniz. Yabancı bloglarda genelde tarih görüyorum. Bu da minik bir eleştiri 🙂 Tekrar çok teşekkürler. En azından markaları aklımda tutacağım.

    Cevapla

Yorum yapın