En İyi 10 VR Gözlük Tavsiyesi

Sanal gerçeklik deneyimi sunan VR gözlükleri günümüzün en popüler giyilebilir teknolojilerinden biri. Bu gözlüklerin sahip oldukları özellikler sayesinde VR kullanıcıları adeta izledikleri sahnelerin içine girebiliyor ve harika bir seyir tecrübesi yaşıyorlar.

Oynanan oyunlar, izlenilen filmler üç boyutlu olarak deneyimlenirken geliştirilen çok yönlü ses denetimi sayesinde de gerçekliğin dozu günden güne artıyor. 360 derece videolarıyla filmin içinde hissi yaratarak eşsiz bir deneyim sunan VR gözlükler, her yaştan kullanıcının ilgisini çekerek günlük yaşamda pek çok eve girmeyi başarıyor.

SıraModellerÇözünürlükSYblog Puanı
1Htc Vive Cosmos110°10/10
2Oculus Quest 2100°10/9.8
3Sony PlayStation VR100°10/10
4Samsung VR R325101°10/9.8
5Xiaomi Mi VR Play 293°10/9.7
6Xiaomi VR 3D93°10/9.7
7Samsung SM-R323101°10/9.8
8Schulzz Vrg Pro120°10/9.9
9Vrbox VR 3.085-95°10/9.8
10VR Shinecon 3D100°10/9.8
VR Gözlük Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 VR Gözlük Önerisi

VR gözlük konusunda verdiğimiz genel bilgilerden sonra sıra geldi en iyi VR gözlük tavsiyelerimizi aktarmaya. Gerçek kullanıcı deneyimlerinden yola çıkarak ve kullanıcı yorumlarını da göz önünde bulundurarak hazırladığımız en iyi VR gözlük tavsiyeleri listemizi çok beğeneceğinizi umuyoruz. Kendi deneyimlerini de bizimle paylaşmak isterseniz görüş ve önerilerinizi yorumlara ekleyerek listemizi geliştirmemize katkıda bulunabilirsiniz.

İşte en iyi VR gözlük tavsiyeleri listemiz:

Htc Vive Cosmos

Altı kamera sensörü ile hareketlerinizi anında algılayan sanal gerçeklik gözlüğü, bu sayede gecikme olmadan istediğiniz etkileşimi almanızı sağlıyor.

Yüksek Görüntü ÇözünürlüğüAğır
Ekranı Olması
Hassas Takip Sistemi

Ürün Detayı

İçten-dışa takip sistemi bulunan HTC Vive Cosmos, kolay kurulumu ve portatif olmasıyla öne çıkıyor. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarla uyumlu olan cihaz, baz istasyonu gerektirmemesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca 110 derecelik görüş alanı ve 3D ses desteği olan sanal gerçeklik gözlüğünün uzun süreli oyunlarda dahi konforlu bir kullanım sağladığını belirtelim.

Ekran TipiLCD
Çözünürlük2880×1700
Yenileme Hızı90 Hz
Görüş Açısı110
Ağırlık702 g

Kullanıcı Yorumları

👤 O*** H****; “En iyi VR gözlük olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Çok iyi bir gözlük, kalitesi de üst düzeyde.”

👤 P*** T***; “Uzun zamandır almak istiyordum ve bugüne nasip oldu. Çok iyi bir şey. Daha önce de birkaç tane denemiştim ama bu kadar kalitelisini görmedim. Tavsiye ederim.”


Oculus Quest 2

Yanında 2 adet oyun konsoluyla gelen sanal gerçeklik başlığı, bu sayede oynayacağınız oyunlardan benzersiz bir deneyim elde etmenizi sağlıyor.

Hafıza ve Belleğe SahipVideo Deneyimi Yeterince İyi Değil
Hafif Yapısı
0 Gecikme

Ürün Detayı

Oyun ve eğlence anlayışınızı kökünden değiştirmek için tasarlanan Oculus Quest 2, kurulumu gayet kolay olması sayesinde kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor. Oyun oynamanın yanı sıra film veya dizi izlemek için de kullanabileceğiniz cihaz, 2 farklı oyun konsoluyla benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Son olarak en gelişmiş sanal gerçeklik başlıklarından biri olan bu ürünün 128 GB hafızaya sahip olduğunu söyleyelim.

Ekran TipiLCD
Çözünürlük1832×1920
Yenileme Hızı90 Hz
Yonga SetiSnapdragon XR2
Ağırlık503 g

Kullanıcı Yorumları

👤 O**** D; “Harika bir ürün, Virtual Desktop ile Steam oyunları oynanabiliyor. Ses kalitesi, görüntü kalitesi ile adeta kendi gerçekliğine çekiyor sizi. Çok memnun kaldım, çok gelişmiş vr teknolojisi. Hareketlerinizi 0 lag ile algılıyor ve yansıtıyor.”

👤 A*** A***; “Eşim için aldık ben ilk defa VR kullandım. O kadar gerçek ki bazen gözlüğü çıkarınca tuhaf hissediyorum. Kullanımı kolay, görüntü kalitesi, kolların hassasiyeti çok iyi. İçeriğinde ücretli ya da ücretsiz uygulamalar mevcut. Netflix ve youtube gibi mecraların olması da eğlenceli, oyun oynamanın ötesinde bir teknoloji. Gözlüğü kullanırken oynadığımız oyunları video kaydına alabiliyoruz.”


Sony PlayStation VR

Dokuz sensörle takip konusunda oldukça hassas olan Playstation VR, oyunun tam merkezinde olmak isteyen kişiler için en ideal sanal gerçeklik gözlüğüdür.

Hassas Takip SistemiYüksek Fiyat
Yüksek Yenileme Hızı
Yüksek Görüntü Kalitesi

Ürün Detayı

Döneceğiniz her yönde 360 derece görüş imkanı sunan PS VR kesintisiz görüş alanıyla sanal gerçeklik deneyimini gerçeklikle kıyaslatıyor. 5,7 inç OLED ekranı bulunan model, 3D ses ve görüntüye ek olarak saniyede 120 kare hızıyla da oldukça başarılıdır. Çok yönlü olarak gelen ses sayesinde sesin yön ve mesafesini seçebilmenizi sağlayan Playstation VR, dahili mikrofonuyla ekibinizle iletişim kumanızı da kolaylaştırıyor.

Ekran TipiOLED
Çözünürlük1920×1080
Yenileme Hızı120 Hz
Görüş Açısı100
Ağırlık600 g

Kullanıcı Yorumları

👤 A*** O***; “Playstation’ımla farklı bir deneyim elde etmek için aldım. Gerçekten de çok iyi. Yeni oyunlar çıkınca onları da oynarım. “

👤 S**** İ***; “Oldukça kaliteli bir ürün olduğunu düşünüyorum. Çok canlı gösteriyor. Tavsiye ederim.”


Samsung Gear VR R325

Yeni nesil kontrol cihazı ile birçok hareketi rahatça yapabileceğiniz Samsung Gear R325, bu sayede VR deneyiminizin daha gerçekçi olmasını sağlıyor.

HafifSadece Belirli Samsung Telefonlarla Uyumlu
Yüksek Görüntü Kalitesi
Ergonomik Tasarım

Ürün Detayı

Sanal gerçeklik gözlükleri alanında en iddialı ürünlerden biri de Samsung Gear VR’dır. Ürün, küçük piksellerle görüntü kalitesini arttıran bir teknolojiyi kullanarak daha gerçekçi bir görüntü oluşturuyor. Bu sayede kullanıcıya daha keyifli bir deneyim sunuyor. Samsung Galaxy akıllı telefonlarla bağlantı kuran Gear VR, hafif olması sayesinde uzun süreli kullanımda bir rahatsızlık vermiyor. Ayrıca tek elle kumanda edilebilir olması kullanıcının VR oyunları içindeki konsantrasyonuna etki etmiyor.

Ekran TipiEkransız
BağlantıUSB Type-C
Görüş Açısı101
Ağırlık345 g

Kullanıcı Yorumları

👤 C**** A****; “Çok memnun kaldım, meraklısına tavsiye ederim. Görüntü kalitesi çok iyi, gayet memnun kaldım.”

👤 H** S*; “Bekledim gibi geldi. Herhangi bir sorun yok. Ben memnun kaldım.”


Xiaomi Mi VR Play 2

Ergonomik tasarımı ve oldukça konforlu olan kafa bandı sayesinde öne çıkan Xiaomi Mi VR Play 2, bu sayede saatler boyunca kesintisiz kullanıma uygundur.

Kompakt TasarımDar Görüş Açısı
Hafif
Yüksek Görüntü Kalitesi

Ürün Detayı

Xiaomi’nin ürettiği bu yeni nesil kafa bandı, kullanımı rahat olduğu için kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor. Oyunu bizzat oynamanız için tasarlanan cihaz, bambaşka bir deneyim yaşatmasının yanı sıra uzun süre kullanımlara da uygundur. Böylelikle saatler boyunca kullansanız bile başınızda dönme veya ağrı olmaz. Son olarak video, dizi ya da film izlemeye de uygun olan ürünün 4.7-5.7 inç arasındaki tüm telefonlarla uyumlu olduğunu söyleyelim.

Ekran TipiEkransız
Uygunluk4.7–5.7 inç
Görüş Açısı93
Ağırlık185 g

Kullanıcı Yorumları

👤 C** E***; “Iphone 8’de denedim ve tam oturuyor. Benim ekranımda çok net bir şekilde kullanılıyor, iş görür.”

👤 A*** G****; “Fiyatına göre çok iyi bir ürün. Fiyat performans açısından iyi diyebilirim. Bir HTC Vive olmasa da iş görür.”


Xiaomi VR 3D

Kullanılan kaliteli ve hafif malzemesi sayesinde rakiplerine göre daha rahat bir deneyim sunan ürün, bu sayede uzun süre kullanımlarda bile ağrıtma ya da terletme yapmıyor.

Malzeme KalitesiLens Ayarlama Yok
Hafif
Üstün Görüntü Kalitesi

Ürün Detayı

Yüksek kaliteli malzemesiyle uzun kullanım ömrü sunan ürün, Clear View asferik lensleri ile en iyi görüntü kalitesini sunuyor. Havalandırma açıklıkları bulunması sayesinde telefonun aşırı ısınmasını ve terlemenizi engelleyen Xiaomi VR 3D, bu sayede uzun süre kullanımlarda bile kullanıma uygundur. Ayrıca şık bir görünümü olan sanal gerçeklik gözlüğünün kumaş malzemesi sayesinde çok rahat bir kullanıma sahip olduğunu belirtelim.

Ekran TipiEkransız
Uygunluk4.7–5.7 inç
Görüş Açısı93
Ağırlık209 g

Kullanıcı Yorumları

👤 M*** Ş**; “Fiyatına göre gayet iyi bir ürün. Kumaştan bir tasarımı olması, taktığınız zaman sizi yormamasını sağlıyor. Başlangıç ürünü için başarılı. Kumandası olmasa da kulaklık sayesinde idare edebilirsiniz.”

👤 Ç** B**; “Fiyat kalite dengesine göre değerlendirilirse kalitesi biraz daha üstte kalıyor. Anlatılanların dışında bir şey ile karşılaşmadım. LG G2 ile kullanıyorum, gayet güzel performans aldım.”


Samsung Gear SM-R323

Yüksek malzeme kalitesi ve konforlu yapısıyla kullanıcısına büyük rahatlık sağlayan model, Samsung telefonlar ile tam uyumlu bir şekilde çalışmasıyla benzersiz bir deneyimin kapılarını aralıyor.

Yüksek Ekran KalitesiSadece Belirli Samsung Telefonlarla Uyumlu
Üstün Konfor
Gerçekçi Görüntü

Ürün Detayı

Oculus ve Samsung’un ortak üretimi olan GEAR SM-R323, üstün malzeme kalitesi sayesinde yüksek konfor sağlıyor. Bu sayede saatler boyunca bu eşsiz deneyimden faydalanabilirsiniz. Kafa yapınıza tam uyum sağlaması ve lensleri kolayca ayarlanabilmesi sayesinde oldukça gerçekçi bir görüntü sunan cihaz, bu sayede oyunların içinde olmanızı sağlıyor.

Ekran TipiEkransız
Bağlantı TipiUSB Micro-B
Görüş Açısı101
Ağırlık345 g

Kullanıcı Yorumları

👤 Y*** S**; “Çok hevesim vardı. Çok ucuz örneklerinden oldukça farklı. Lens kalitesi, konforu ve Samsung ekran kalitesi ile gayet güzel. Bu fiyata görünce dayanamadım. Herkes ara sıra kendisine böyle sürprizler yapmalı. Bunu deneyimledikten sonra daha güncel HTC ya da Oculus ürünlerini takibe aldım.”

👤 M** B**; “Gözlük başarılı ve kullanımı kolay. Tek sıkıntı şarj girişinin olmaması. Bu yüzden telefonu kullanırken şarj edemiyorsunuz. Aynı sıkıntı kulaklık içinde geçerli kulaklık kullanılmıyor.”


Schulzz Vrg Pro

Üstün görüntü kalitesini geniş görüş açısıyla birleştirmesi sayesinde benzersiz bir görüntü sağlayan cihaz, bu sayede kullanıcıları tarafından tam bir fiyat performans ürünü olarak tavsiye ediliyor.

Üstün Görüntü KalitesiYeterli Uygulama Desteği Yok
Geniş Görüş Açısı
Yüksek Malzeme Kalitesi

Ürün Detayı

120 derecelik geniş lens açısı ile izlediğiniz görüntünün içine gireceğiniz cihaz, gözü miyop olan kişilerin de kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Net görüntü için üstteki düğmeyle kolay bir şekilde ayar yapılmasını gerektiren sanal gerçeklik gözlüğü, içerisindeki çıkarılabilir süngeriyle temizlenmeye uygundur. Bu sayede uzun yıllar boyunca temiz ve konforlu bir şekilde ürünü kullanabilirsiniz.

Ekran TipiEkransız
Uyumluluk3.5–7 inç
Görüş Açısı120

Kullanıcı Yorumları

👤 B** O*; “Harika bir deneyim yaşatıyor. İlk defa sanal gerçeklik gözlüğü aldım. Açıkçası çok korkmuştum ancak malzeme olarak kaliteli bir ürün çıktı.”

👤 M** A*; “Harika bir ürün değil elbette ancak VR deneyimine adım atmak isteyenler için fena değil. Telefonun üstten takılıp çıkarılması avantaj. Büyük kolaylık sağlıyor. Çok pahalı ürünlere ulaşamayacaksanız alınabilir.”


VRBOX VR 3.0

İlk defa sanal gerçeklik gözlüğü alacak kişilerin tercih ettiği bu model, ortalama görüntü kalitesi ve üstün konforuyla kullanıcısının bu evrene adım atmasını kolaylaştırıyor.

Uygun FiyatDar Görüş Açısı
Çoğu Telefonla Uyumlu
Gözlük ile Kullanılabilir

Ürün Detayı

Uygun fiyata sanal gerçeklik deneyimi yaşamak isteyenler için önerdiğimiz Vr-Box 3D, akıllı tasarımı ve ergonomik yüz tasarımı ile dikkat çekiyor. Çekmeceli ön hazneye sahip olan cihaz, 3.5-6 inç arasındaki telefonların sığabileceği yapıdadır. Ek olarak ayrı olarak ayarlanabilir lensleri ile daha iyi odaklanma sağlayan ürünün bu sayede daha iyi bir görüntü gösterdiğini belirtelim.

Ekran TipiEkransız
Uyumluluk3.5–6 inç
Görüş Açısı85-95

Kullanıcı Yorumları

👤 M*** K*; “Mantığı basit, telefonu koyuyorsun ekranı gösteriyor. Çok kaliteli bir ürün olmadığı için idare eder bir görüntüye sahip ama kesinlikle normal bir şey. VR hissini yeterince yansıtıyor.”

👤 M*** P***; “VR gözlükten ne bekleyeceksiniz ki. Tüm VR özelliklerinin bu cihazda olduğunu düşünüyorum. Fazla para vermeyin. Bu ürün size yetecektir.””


VR SHINECON 3D

Uygun fiyata sunmuş olduğu konforuyla kullanıcılarının bırakmak istemediği cihaz, bu sayede en iyi sanal gerçeklik gözlükleri listemize girmeyi başarıyor.

Telefon Soğutma ÖzelliğiGörüntü Kalitesi Çok İyi Değil
Burun Koyma Yeri
Uzaklık Kolayca Ayarlanıyor

Ürün Detayı

Her iki tarafta bulunan havalandırma delikleri sayesinde kullanım sırasında telefonunuzu soğutan ürün, bu sayede hem performans sorunlarını hem de şarjın hızlı azalmasını engelliyor. Ergonomik tasarımı sayesinde oldukça fonksiyonel olan ve kolay kullanılan cihaz, optik reçine lensleri ile oldukça kaliteli 3D görüntü elde etmenizi sağlıyor. Son olarak mıknatıslı ön kapağı ile herhangi bir güvenlik sorunu oluşturmayan gözlüğün uygun fiyatı sebebiyle çokça tercih edildiğini söyleyelim.

Ekran TipiEkransız
Uyumluluk3.5–6 inç
Ağırlık282 g

Kullanıcı Yorumları

👤 K*** K**; “Evet gerçekten de fiyat performans canavarı diyebiliriz. Öncelikle diğer muadil gözlüklerde en büyük şikayet burun ağrısı ama bu üründe burun koruma yeri var. O yüzden de uzun süre kullanabiliyorsunuz. Mıknatıslı kapak hayliyle kullanışlı olup telefonunuz ısınıyorsa çok işe yarıyor.”

👤 C** S*; “Ürünün malzeme kalitesi başarılı. Gözlük yüzünüzü ve burnunuzu acıtmıyor. Uzaklık ve mercekler arası mesafe çok kolay ayarlanıyor. Mıknatıslı kapak oldukça kullanışlı.”


Sıkça Sorulan Sorular

Sanal gerçeklik gözlükleri kaç inç telefonları destekliyor?

Bu durum gözlükten gözlüğe göre değişiyor. Gözlüklerin uygun olduğu telefonları ürünün altındaki özellikler kısmından görebilirsiniz. Ancak ortalama olarak her sanal gerçeklik gözlüğünün 4.7-5.7 inç arasındaki telefonlarla uyumlu olduğunu söyleyelim.

Sanal gerçeklik gözlüğü fiyatları ne kadar?

Sanal gerçeklik gözlüğünün fiyatları modelden modele özelliklerine göre değişiyor. En düşük 100 TL’ye bulabileceğiniz sanal gerçeklik gözlüklerinin fiyatları 15.000 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Sanal gerçeklik gözlükleri ne işe yarar?

Sanal gerçeklik gözlükleri en basit tanımıyla bizi görüntünün içine çeken cihazlardır. Bu cihazlar telefonların ya da kendi ekranlarının görüntüsünü daha gerçekçi göstermek için göz yanılmalarını kullanıyor. Bu sayede görüntüler daha gerçekçi ve hissiyat daha fazla oluyor.

Hangi sanal gerçeklik gözlüklerini almalıyım?

Hangi sanal gerçeklik gözlüğünü almanız gerektiği bu cihazdan ne gibi özellikler beklediğinize göre değişiyor. Eğer yüksek görüntü kalitesi ve üstün konfor bekliyorsanız Oculus ve HTC Vive gibi ürünleri size önerebiliriz. Daha çok denemek için alıyorsanız giriş seviyesi modelleri tercih edebilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın