İlgi Çeken 10 Giyilebilir Teknoloji Tavsiyesi

Akıllı teknolojilerin günlük yaşamda pek çok alanda kullanılabilir olduğu çağımızda giyilebilir teknolojiler de büyük ilgi görüyor. Akıllı bileklikler ve akıllı saatleri takiben hayatımıza dahil olan ilgi çeken giyilebilir teknolojiler hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızda bulabilirsiniz. Bazı ürünlerin sizi gerçekten şaşırtacağına eminiz…

2024 Yılı İçin En İyi 10 Giyilebilir Teknoloji Tavsiyesi

Günümüzde kullanılan akıllı teknoloji sahibi bazı giyilebilir teknolojiler fiziksel aktivitenizi kontrol edip kondisyonunuzu izleyerek sizi bilgilendiriyor. Bazıları telefon veya mailinize gelen çağrı ve mesajları anlık olarak takip edebileceğiniz donanımlara sahipler. Hatta akıllı bileklik gibi çeşitli giyilebilir teknoloji ürünleriyle mesajlara ve çağrılara yanıt verebilmek de mümkün. Bu ürünleri birkaç ana başlık altında inceleyebiliriz:

Akıllı Bileklikler

İçerisinde yer alan spor takip ve sağlık programları sayesinde daha zinde bir hayat yaşamanıza yardımcı olan bu ürünler, uygun fiyatları sayesinde çok tercih ediliyor.

Kompakt TasarımTelefon Görüşmesi Yapılamaması
Uygun Fiyat
Spor Takip Uygulamaları

Ürün Detayı

Bileğimize takarak kullandığımız bu cihazlar günümüzde en sık rastlanan giyilebilir teknoloji ürünleridir. Şık tasarımlı ve su geçirmez modelleriyle spor yaparken de kullanabileceğiniz bu ürünler, fiziksel aktivitenizi takip edebilmenize olanak sunuyor. Ayrıca müzik değiştirme, bildirimleri kontrol etme, mesajları okuyabilme gibi özellikleri olan cihazlar, bu sayede telefonumuzu sürekli olarak cebimizden çıkartma gereksinimini ortadan kaldırıyor.

Xiaomi Mi Band 4
Samsung Galaxy Fit 2
Huawei Band 4

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö* S*; “Ufak tefek işlerim için gerekiyordu. Bende çok yüksek olmayan bir fiyata aldım. Çok memnun kaldım, tavsiye ederim.”

👤 K* T*; “Kardeşim çok istiyordu ve bende aldım. Gerçekten güzel özellikleri var. Sanırım kendime de alacağım.”


Akıllı Saatler

Normal saat işlevlerinin yanı sıra kişisel spor programınızı ve sağlığınızı takip eden bu cihazlar, günümüzde en çok tercih edilen giyilebilir teknoloji ürünlerindendir.

Şık TasarımYüksek Fiyat
Çeşitli Sağlık Kontrolleri
Telefon Görüşmesi Yapabilme

Ürün Detayı

Sıklıkla akıllı bilekliklerle karıştırılsa da akıllı saatler daha fazla fonksiyona sahip ürünlerdir. Spor yaparken kayıt altına almak istediğiniz verilerin dışında GPS özellikleriyle konumunuzu takip eden akıllı saatlerle müzik de dinleyebilirsiniz. Ayrıca cep telefonunuzla senkronize olarak çalışan cihazın bu sayede telefonunuza gelen her türlü çağrıyı kontrol edebilmenize imkan sağladığını belirtelim.

Apple Watch Seri 7
Huawei Watch GT 2
Haylou Solar LS05

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç* A*; “Daha önceden akıllı bilekliğim vardı ve sürekli olarak kullanmaya başlamıştım. Daha yüksek özellikler için akıllı saat aldım. Şu an çok memnunum, tavsiye ederim.”

👤 M* H*; “Daha önceden markasız bir akıllı saat kullanıyordum. Geçenlerde bir arkadaşımdan Apple Watch’ı kullandım. Arada çok fark vardı. Bu yüzden ben de almaya karar verdim, çok memnunum.”


Akıllı Takılar

Normal takıların yerine takabildiğiniz bu ürünler, çok işlevli olmaları sayesinde gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor.

Kompakt TasarımHer Yerde Satılmıyor
Çok İşlevli

Ürün Detayı

Akıllı bileklik ve akıllı saatlerin sahip olduğu fonksiyonların yer aldığı yüzük, kolye, yaka iğnesi gibi ürün grupları da kullanıcıların yoğun talep gösterdiği ürünler arasında yer alıyor. Küçük yapıları sayesinde çokça tercih edilen ürünler, piyasada en çok satılan giyilebilir teknoloji cihazlarındandır.

Jessieyou Mall R4 Yüzük
Vipbt Vücut Sıcaklığını Gösteren Yüzük
Shenzern Xin Xin Mini Takip Cihazı Anahtarlık

Kullanıcı Yorumları

👤 M* H*; “Daha önceden akıllı bilekliğim vardı. Bugün bir mağazada gördüm ve almaya karar verdim. Çok güzel bir cihaz, tavsiye ederim.”

👤 N* A*; “Teknolojiyi çok takip eden birisiyim. Bu yüzden yeni çıkan ne varsa onu almaya çalışıyorum. Bir hafta önce de bu cihazı aldım ve çok memnun kaldım. Özelliklerine gerçekten ihtiyaç duyuyorsunuz. Çok memnunum.”


Akıllı Gözlükler

Amazon ve Google’ın da piyasaya girmesiyle gün geçtikçe gelişen akıllı gözlükler, günümüzde daha çok şirketler tarafından kullanılsa da yakın gelecekte her yerde göreceğimiz bir teknolojidir.

Çok İşlevliYüksek Fiyat
Kompakt Tasarım
Kameraya Sahip

Ürün Detayı

Mevcut alan hakkında detaylı bilgi verebilen, diğer akıllı cihazlarla birlikte kullanılan akıllı gözlükler, giyilebilir teknolojinin en popüler ürünlerinden. Son yıllarda ünlü markalar tarafından yapılan çalışmalar akıllı gözlüklerin bilinirliğini arttırarak iş ve günlük kullanım amaçlı olarak kullanılabiliyor.

Lenovo MG10
Huawei X Gentle Monster
Bose Frames Soprano

Kullanıcı Yorumları

👤 B* U*; “Şirket olarak birkaç tane deneme amaçlı aldık. Çok iyi bir gözlük, işe yarıyor. Tavsiye ederim.”

👤 M** A**; “Teknolojik ürünlerin deneme videolarını çekiyorum. Bu ürünü de o deneme için aldım. Kullanırken baya bir memnun kaldım, bu yüzden sürekli kullanmayı düşünüyorum.”


VR Gözlükler

Kendisine özel olarak üretilmiş oyunları sayesinde sürükleyici bir deneyim yaşamanıza yardımcı olan VR gözlükler, dizi, film ve video izlerken de daha farklı bir hissiyat sağlıyor.

Üstün Görsel DeneyimYüksek Fiyat
Yüksek Malzeme Kalitesi
Kompakt Tasarım

Ürün Detayı

3D, arttırılmış gerçeklik veya sanal gerçeklik gibi çeşitli prensip temelleriyle tasarlanan bu cihazlar, dilediğiniz dünyayı yaşamanıza ortam sunarak haya gücünüzü destekliyor. Ayrıca oyun oynama, video, dizi ve film izleme deneyimini arttıran ürünün bu sayede çok tercih edildiğini söyleyelim.

Oculus Quest 2
HTC Vive
VR BOX VR Gözlük

Kullanıcı Yorumları

👤 Ş* T*; “Uzun zamandan beri almayı düşünüyordum. Para biriktirdim ve bugün aldım. Şiddetle tavsiye ederim.”

👤 A* V*; “Bir arkadaşımdan görüp de aldım. Çok güzel bir deneyimi var, ben memnunum. Herkese tavsiyemdir.”


Bluetooth Kulaklıklar

Kabloların karışması ve çözülmemesi problemini hepimiz yaşadık. Bu cihazlar kablosuz yapıda olmaları sayesinde anında kullanıma hazır hale geliyorlar.

Kompakt TasarımYüksek Fiyat
Kolay Kullanım
Üstün Ses Deneyimi

Ürün Detayı

Kompakt tasarımları sayesinde herkes tarafından kullanılabilir olan Bluetooth kulaklıklar, günümüzde en çok tercih edilen teknolojik aletlerden birisidir. Üzerlerinde yer alan mikrofonlar sayesinde telefon görüşmesi de yapabileceğimiz bu ürünle oyun oynarken de sesimizi karşıya verebiliyor. Ek olarak daha çok müzik dinlemek için kullanılan bu ürünlerin son yıllarda daha da gelişerek kişisel asistanımız haline geldiğini belirtelim.

Apple AirPods 2. Nesil
TaoTronics SoundLiberty 53 Pro
Xiaomi Redmi Airdost Tws

Kullanıcı Yorumları

👤 A* B; “Uzun zamandır almayı düşünüyorum ve bugüne nasip oldu almak. Çok kaliteli bir kulaklık. Bunca sene çile çekiyormuşum resmen.”

👤 Ö* V**; “1.5 senedir farklı bir Bluetooth kulaklık kullanıyordum. Son zamanlarda kullanma sıklığım arttığı için bana yetmemeye başladı. Yani bu kadar fazla kullanıyorsam kalitelisini de almam gerek. Bu yüzden aldım ve çok memnun kaldım.”


Akıllı Giysiler

Özellikle sporcular sürekli olarak antrenmanlarının verilerini tutacak cihazlara ihtiyaç duyar. Akıllı giysiler de cihazları aradan çıkararak kendisi bu verileri toplayabiliyor. Böylelikle de sporcuların favori giyilebilir teknoloji ürünü oluyor.

Sağlık Verilerini TopluyorHer Yerde Satılmıyor
Kompakt Tasarım

Ürün Detayı

Akıllı giysiler, vücut ısısına göre kendini ısıtan kumaşlardan nabız ölçen, cilt analizi yapan kıyafetlere kadar geniş bir alanda karşımıza çıkıyor. Yaygın kullanımının da çok yakında olduğunu söyleyebileceğimiz akıllı giysiler, özellikle bu teknolojilere meraklı kişiler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Gahome USB 9-Piece
A8 Akıllı Bluetooth Kulaklıklı Güneş Gözlüğü
Under Armour Hovr Infinite

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö* T; “Bir sporcu olarak söyleyebilirim ki hayat kurtaran bir ürün. Çok tavsiye ederim.”

👤 N* F*; “Düzenli olarak koşu yapan biriyim ve çok ihtiyaç duyuyordum. Under Armour markasının ayakkabısını aldım ve bayıldım.”


Oyun Kolları

Özellikle VR gözlükle beraber kullanıldığında benzersiz bir deneyim sunan bu cihazlar, günümüzde en çok PlayStation ve bilgisayarlarda kullanılıyor.

Üstün DeneyimYüksek Fiyat
Kompakt Tasarım
Çoğu Oyunla Uyumlu

Ürün Detayı

Daha çok sanal gerçeklik gözleriyle kullanılan ve oyun oynama deneyimini arttıran oyun kolları, en çok takip edilen giyilebilir teknoloji ürünlerinden birisidir. Oyunlara göre değişen yapılara sahip olan bu ürünler, bazen silah şeklinde olurken bazense tenis raketi şeklinde olabiliyor. Genel olarak tüm oyunlarda çalışabilen şekilde tasarlanan oyun kolları, gün geçtikçe gelişerek daha fazla kişiye ulaşıyor.

PS4 Move Controller
HTC Vive Controller

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç* B**; “PlayStation’ım için aldım. Çok güzel bir deneyimi var, herkesin bir kere olsa da denemesi gerekir. Tavsiye ederim.”

👤 B* N*; “Evime kurulu bir sistem hazırladım. Bir odayı sırf bu ekipmanlar için ayırdım ve çok iyi oldu diyebilirim. VR gözlükle çok iyi bir ikili oluyor. Ben memnunum, sizin de olacağınızdan eminim.”


GPS Takip Cihazları

Apple’ın çıkartmış olduğu AirTag ile beraber büyük bir popülerlik kazanan GPS takip cihazları, kaybetme korkumuz olan eşyalara takabildiğimiz oldukça işlevli ürünlerdir.

Anlık BildirimHer Yerde Satılmıyor
Kompakt Tasarım
Yüksek Batarya Kapasitesi

Ürün Detayı

Telefonunuza ya da çantanıza koyabileceğiniz bu cihazlar, olası bir eşya kaybolma durumunda en büyük yardımcınız oluyor. Tuza ve suya dayanıklı olmaları sayesinde her mevsimde kullanılabilen GPS takip cihazları, hafif yapılarıyla birlikte varlığını unutturmayı başarıyor.

Apple Airtag
Alcatel Move Track
Chipolo One

Kullanıcı Yorumları

👤 L* A; “Daha önceden çok fazla anahtarlık kaybetmiş biri olarak bu ürün benim hayatımı kurtardı diyebilirim. Şiddetle tavsiye ederim.”

👤 V* H; “Kedim yazın sürekli olarak dışarıda kalıyor. Arada bir kayboluyordu ve çok merak ediyordum. Bu ürün benim kurtarıcım oldu diyebilirim. Çok memnunum.”


Giyilebilir Hoparlörler

Son yıllarda çok daha fazla kişide gördüğümüz giyilebilir hoparlörler, özellikle açık alanda çalışma yapan kişiler tarafından tercih ediliyor.

Üstün Ses DeneyimiYüksek Fiyat
Yüksek Bas
Su Geçirmez Yapı

Ürün Detayı

Özellikle bisiklet ya da motosiklet kullanıcılarının tercih ettiği giyilebilir hoparlörler, kompakt yapıları sayesinde boynunuzdan düşmüyor. Yüksek basları ve kaliteli tizleri ile şarkıdan aldığınız deneyimi iki katına çıkartan bu cihazlar, suya dayanıklı yapıları sayesinde her mevsimde kullanılabiliyor. Son olarak bu cihazların bazılarında sesli asistan desteği bulunduğunu da söyleyelim.

Bose SoundWear Companion
Tech-Life Boomband
Digital Home MB

Kullanıcı Yorumları

👤 N* A*; “Profesyonel olarak bisiklet sürüyorum. Kulak içi kulaklık yerine bundan aldım. Hem terletmiyor hem de şarjı daha uzun süre gidiyor. Tavsiye ederim.”

👤 A* B*; “Bir arkadaşımın tavsiyesiyle almaya karar verdim. Çok güzel bir ürün. İhtiyacınız yoksa almanıza gerek yok ama yine de öneririm.”


Sıkça Sorulan Sorular

Giyilebilir teknoloji nedir?

“Hiç böyle şey olur mu?” diye izlediğimiz eski bir bilim kurgu filmindeki neredeyse her şeyin gerçekleştiği zamanlardayız. Teknolojinin geldiği bu yerde akıllı ürünler nano parçacıklara kadar indiği gibi aynı zamanda giyilebilir hale de geldi. Tişörtlerden montlara, yüzüklerden gözlüklere kadar çeşitleri olan bu ürünler hem modayı hem de teknolojik gelişmeleri izleyebileceğimiz bir noktaya ulaştı.

Günlük yaşamımızda aksesuar veya giyim eşyalarının bir parçası olan ve akıllı cihazlarla da entegre edilebilen teknoloji ürünlerine kısaca giyilebilir teknoloji deniliyor. Genellikle hareket ve vücut analizi yapan giyilebilir teknoloji ürünleri aynı zamanda Bluetooth veya Wi-Fi bağlantısı kullanarak topladığı verileri uygulamalara aktarıyor.

Giyilebilir sağlık teknolojileri nelerdir?

Giyilebilir sağlık teknolojileri ürünleri düzenli olarak sağlık kontrollerimizi yapan cihazlardır. Bu cihazlar gerekli verileri toplayarak düzenli rapor oluşturur. Bu raporlara bakarak da sağlığınız hakkında daha detaylı bilgi alabilir veya uzman birine göstererek hastalık teşhisinde kullanabilirsiniz. Bu cihazlar arasında akıllı saat ve akıllı bileklikler yer alıyor.

Giyilebilir takı nedir?

Giyilebilir takılar en küçük veri toplayan cihazlardır. Bu cihazlar daha çok yüzük şeklinde üretilmekte iken vücut sıcaklığını göstermeye yarıyor. Ayrıca şık tasarımıyla da öne çıkan ürünün ateş ölçer etkisi sayesinde çok sevildiğini belirtelim.

Giyilebilir teknolojik ürünler hareketleri nasıl izler?

Giyilebilir teknoloji ile donatılmış cihazlar, bedenin çeşitli hareketlerini takip edebilme yetisi olan sensörlere sahiptir. Bu sayede egzersiz süreçlerini, uyku ve nefes etkinliklerini, vücut ısısı gibi durumlarını anlık olarak takip edebilmektedir. Uyku sürecindeki zihinsel aktiviteyi izleyerek uyku kalitenizi ve nefes alışveriş durumunuzu kayıt altına alan giyilebilir teknoloji ürünleri, veriyi akıllı cihazlara aktararak yönetmenize imkan sağlıyor.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın