En İyi 10 Propolis Markası Tavsiyesi

Gıda takviyeleri arasında bulunan propolis, doğal içeriği ve sağladığı faydalarla yaz kış kullanılan değerli bir üründür. Kullanıcılarına çok sayıda fayda sağlayan, bağışıklık destekleyen ve zengin bir takviye olan propolis konusunda merak ettiğiniz soruların yanıtlarını içeriğimizde bulabilirsiniz. Aynı zamanda içeriğimizde uzman görüşlerine de yer verdik.

SıraModelFormSYblog Puanı
1BEE’OSıvı10/9.6
2Balparmak Apireta ZenKarışım10/9.7
3ArifoğluSıvı10/9.6
4BEE’O PropolisKarışım10/9.5
5FanusSıvı10/9.4
6Faida ProcaSıvı10/9.5
7Shiffa HomeSıvı10/9.4
8EğriçayırSıvı10/9.3
9Balparmak ApiteraKarışım10/9.4
10Aksu VitalKarışım10/9.3
Propolis Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Propolis Markası

En iyi propolis tavsiyeleri listemizi bakanlık tarafından onaylanmış, uzmanların desteklediği ve yüksek puanlı kullanıcı geri dönümleri olan propolis markaları arasında derledik. Gıda takviyesine başlamadan önce doktorunuzun onayını almanız gerektiği konusunu hatırlatarak en iyi propolis markaları listemize geçiyoruz.

İşte 2024 yılının en iyi propolis markaları…

BEE’O Suda Çözünebilir Propolis Damla

Ulusal ve uluslararası 33 tane ödüle sahip olan ürün, oldukça etkili bir formüle sahip olması sayesinde çokça tercih ediliyor.

Suda ÇözünebilirDüşük Hacim
Etkili Formül
Yüksek Besin Değeri

Ürün Detayı

TÜBİTAK ödüllü bir işleme yöntemi kullanan Bee O, ham Anadolu propolisini suda çözünebilir forma kavuşturuyor. Ürünlerini İTÜ ARI Teknokent’te geliştirilen marka, TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD 2016 Teknoloji ödüllerinin de sahibi. Helal sertifikalı BEE’O Suda Çözünebilir Damla, içinde %10 oranında saf propolis bulunuyor. Hem uzmanların önerdiği hem de kullanıcıların tavsiye ettiği bu ürünü siz de alarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

FormSıvı
Propolis Oranı%10
Hacim20 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 A* G*; “Ufak çocuğumuzda kullanmaya başladığımızdan beri hamdolsun iyi gidiyor. Ufaklık tekrar hastalık yüzü görmedi. Şifa Allah’tan tabi ama vesile olmuştur diye düşünüyoruz. Korkmadan alabilirsiniz. Tadı çok acımsı olmasın diye 2’şer damlalar halinde aralıklı uygulamakta fayda var.”

👤 A* Ş; “Çocuğumun bağışıklığı çok düşük, sürekli hasta oluyordu. Bağışıklığı güçlenmesi için doktor tavsiyesiyle kullanmaya başladık. Bir yıldan fazla zamandır kullanıyoruz. Her ay hastane yolunu tutan bir anne olarak bir yıldır yolunu unuttum diyebilirim. Ürünün suda çözünebileni kullanım rahatlığını artırıyor.


Balparmak Apireta Zen

İçerisindeki 7 farklı sağlığa yararlı bileşen sayesinde gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklık kazanmanıza yardımcı olan ürün, bu sayede en iyi propolisler listemize girmeyi başarıyor.

OrganikYüksek Fiyat
7 Farklı Bileşen İçermesi
Bağışıklık Yapıcı

Ürün Detayı

İçeriğinde zencefil, karanfil, tarçın, karabiber, limon, bal ve propolis bulunan bu karışım, bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı oluyor. Besin değeri bakımından yüksek içeriği sayesinde vücudunuzun daha sağlıklı forma kavuşmasını destekleyen ürün, tamamen doğal bileşenlerden oluşan formülüyle öne çıkıyor.

FormKarışım
Hacim7 g

Kullanıcı Yorumları

👤 Y** Y*; “Uzun zamandır kullandığım bir ürün. Boğaz ağrısında veya gıcıklanma hissettiğinizde bile anında etki ediyor. İçeriğindeki propolisin bağışıklık sistemini güçlendirdiği herkes tarafından biliniyor artık. Bence düzenli kullanılması gereken güzel bir ürün. Tavsiye ederim.”

👤 S* D*; “Daha önce de ailecek, hatta yarı sülalecek kullandığımız bir üründü. Tekrardan almaya karar verdik ve çok memnun kaldık. Ağır gribi bunun sayesinde çabuk atlattım.”


Arifoğlu Organik Sıvı Propolis Ekstrakt

Tamamen organik içeriğiyle bağışıklık sisteminizi düzenleyen ekstrakt, sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemesi sayesinde çoğu kişinin ilk tercihlerinden biri oluyor.

Alkol İçermiyorDüşük Hacim
Bağışıklık Sistemini Desteklemesi
Organik

Ürün Detayı

Alkol, gliserol, gliserin, emülgatör gibi herhangi bir zararlı kimyasal madde içermeyen Arifoğlu Organik Propolis, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinin yaylalarından elde ediliyor. Steril laboratuvarlarda yüksek teknolojiyle ekstrakt edilen propolis sadece desitile su kullanılarak hazırlanıyor.

FormSıvı
Hacim50 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 C* Y*; “Daha önce başka marka kullanıyordum. İlk defa aldım ve boğaz için faydasını gördüm. Şiddetle tavsiye ederim.”

👤 H* Y*; “Suya karıştırarak kullanıyorum. Gayet memnunum üründen. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle almıştım ve çok memnun kaldım. Tavsiye ederim.”


BEE’O Propolis, Arı Sütü ve Ham Bal Karışımı

Çocukların kolayca tüketebileceği bir lezzette ve kıvamda olan ürün, bu sayede en iyi Propolisler listemize girmeyi başarıyor.

Uzun Raf ÖmrüDüşük Hacim
Uygun Lezzet ve Kıvam
Organik

Ürün Detayı

Tamamen organik bileşenlerden üretilmesi sayesinde herhangi bir sağlığa zararlı madde içermeyen ürün, çocukların kolayca tüketebileceği bir lezzettedir. Kıvamı oldukça güzel olması sayesinde yemek konusunda daha hassas olan kişilerin de tüketebileceği karışım, uzun raf ömrüyle 3 yıl boyunca bozulmadan korunabiliyor.

FormKarışım
Propolis Oranı%1
Hacim190 g

Kullanıcı Yorumları

👤 E* K*; “Bee O’nun sürekli kullandığım bir ürünü. 5 yaşındaki kızım her gün bir kaşık tüketiyor. Hem bağışıklığını güçlendiriyor hem öksürüğü kesiyor. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum.”

👤 M* Ç*; “Acı diyenleri anlamıyorum tadı gayet de güzel. 2 yaşındaki kızım için aldım. Kavanozu zor aldım elinden, o derece beğendi.”


Fanus Organik Su Bazlı Propolis

K.T.Ü. Tıbbii Biyokimya Anabilim Dalı Başkanlığı ve Prof.Dr. Orhan Değer’in birlikte ürettiği bu ürün, en iyi Propolis takviyeleri listemizde yer alıyor.

Hızlı Emilim SağlarYüksek Fiyat
Alkol İçermez
Organik

Ürün Detayı

14 yıllık çalışma sonucunda elde edilen ürün, tamamen organik yapısı sayesinde çocuklarda da yetişkinlerde de kullanıma uygundur. %10 Propolis içermesiyle bağışıklık sisteminizi destekleyen takviye edici gıda, bu sayede gribal enfeksiyonları hayatınızdan çıkarmanızı sağlıyor.

FormSıvı
Propolis Oranı%10
Hacim50 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 C* D*; “Sürekli kullandığımız bir ürün. Kanser hastamıza bağışıklığı güçlensin diye kullanıyoruz. Gayet memnunuz.”,

👤 M* S*; “Hep kullandığım ürün. Etkisi var mıdır bilmem ama son 8 senedir soğuk algınlığı yok bende. Şu pandemi dönemi için de bence biçilmiş kaftan.”


Faida Proca Propolis Sıvı Ekstraktı

İçerisindeki organik özler ile vücudun besin ihtiyacını karşılayan takviye edici gıda, bu sayede en iyi propolisler listemize girmeyi başarıyor.

Yüksek Propolis OranıDüşük Hacim
Koruyucu İçermez
Hoş Kokulu

Ürün Detayı

Serbest radikal tutucu özellikleri sayesinde antioksidan ve antikanser aktivite gösteren ürün, herhangi bir koruyucu, toksin ve sentetik madde içermiyor. Suda çözünebilir yapısı sayesinde kolayca emilebilen takviye edici gıda, %25 oranında propolis içeriyor. Bu sayede bağışıklık sisteminiz hiç olmadığı kadar güçlü oluyor.

FormSıvı
Propolis Oranı%25
Hacim30 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 Y* A; “Korona için bağışıklık oluşturması amaçlı aldım. Daha önce başka marka propolisleri denedim ama bu çok daha iyi bir ürün.”

👤 Ö* A*; “Gül aromalı olduğu için çocuklar çok rahat içiyor. Çok memnun kaldım, tavsiye ederim.”


Shiffa Home Sıvı Propolis Ekstresi

Shiffa Home markasının kalitesini içerisinde barındıran bu takviye edici gıda, 96 mg propolis içermesi sayesinde öne çıkıyor.

Yüksek Propolis OranıÇocuklara Uygun Değil
Organik
Yüksek Hacim

Ürün Detayı

Deiyonize su, gliserin ve propolis ekstrakt içeren takviye edici gıda, 11 yaş üstü kişiler tarafından kullanılabilirdir. 96 mg propolis içermesiyle dikkatleri üzerine çeken ürün, formülünde alkol bulundurmaması sayesinde kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor. Son olarak bu ekstrenin tamamen organik formülüyle sağlığa zarar veren herhangi bir madde içermediğini belirtelim.

FormSıvı
Propolis Oranı96 mg
Hacim50 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 İ* D*; “Sürekli kullandığım bir ürün, çok memnunum. Bir arkadaşımın önerisiyle aldım ve çok beğendim. Tavsiye ederim.”

👤 M** T*; “Shiffa Homme kalitesi diye bir şey var. Aktarım önermişti ve aldım. Boğazımda öksürük falan kalmadı. Alacak olanlar bir dakika düşünmesin bile.”


Eğriçayır Organik Propolis

Formülünde %33 oranında propolis içermesi sayesinde oldukça sağlıklı olan ürün, bu sayede en çok tercih edilen propolis takviyelerinden birisi olmayı başarıyor.

Yüksek Propolis OranıDüşük Hacim
Organik
Çocuklara Uygun

Ürün Detayı

Organik tarım yönetmeliğine uygun bir şekilde üretilen bu ürün, alkol gibi herhangi bir sağlığa zararlı maddeyi içermiyor. 4 yaşından büyük herkesin tüketebileceği takviye edici gıda, bu sayede çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılabiliyor. Ayrıca formülünde glikol da içermeyen ürünün bu sayede anti alerjik bir yapıya sahip olduğunu söyleyelim.

FormSıvı
Propolis Oranı%33
Hacim20 ml

Kullanıcı Yorumları

👤 S** D*; “Tadı ve içimi rahat. Daha önce başka bir markanın propolisini içmekte ilk zamanlar baya bir zorlamıştım. Fayda ve etkilerini kullandıkça göreceğiz. Bu markanın çiçek balını da denemiştim ve memnun kaldım. Emeği geçen herkese teşekkürler:”

👤 E* Ç*; “Uzun zamandır kullandığımız bir ürün. Kışları sorunsuz atlatmada çocuklarda etkili olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman da biz de aynı ürünü kullandık. Başka ürünleri de denediğimiz oldu ancak çocuklar en çok bu lezzeti beğendiler.”


Balparmak Apitera Up

Kolay içime sahip olması sayesinde günün koşuşturmasına sizi destekleyen ürün, bu sayede en iyi propolis takviyelerinden birisi olmayı başarıyor.

5 Farklı Bileşen İçeriyorDüşük Hacim
Kolay Tüketim
Hızlı Emilim

Ürün Detayı

Günün yorgunluğunu atmanıza yardımcı olacak en iyi doğal besinlerden biri olan Apitera Up, içerisinde kırmızı ginseng, guarana ve zencefil bileşenlerini barındırıyor. Şase halinde paketlenen bu ürün, ortasından çıtlatılarak ya da hüpletilerek tüketilebiliyor.

FormKarışım
Hacim7 g

Kullanıcı Yorumları

👤 B** E**; “Yorumlara güvenerek almıştım iyi ki de almışım. 1 aydır geçmeyen gıcık şeklinde öksürüğümü hemen kesti. Ayrıca biraz boğazım ağrısa hemen sabah bir kaşık içiyorum. Cidden işe yarıyor.”

👤 B* Ç*; “Aldığım 3. Şişe. Yoğun kıvamı ve hafif acı tadı var ama severek her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketiyorum.”


Aksu Vital Propolisli Zencefilli Keçiboynuzu Özü

İçerisinde propolis, zencefil ve keçiboynuzu özü içeren bu ürün hem yemeklere katılarak kullanılabilmesi hem de doğrudan tüketilebilmesiyle öne çıkıyor.

Besin Değeri Zengin İçerikTadı Herkese Uygun Değil
Organik
Çocuklara Uygun

Ürün Detayı

Besin değeri yüksek içeriği sayesinde vücudunuzun daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasına yardımcı olan ürün, ilk kullanımdan itibaren etkisini göstererek bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor. Bu sayede mevsim değişikliğinden kaynaklanan hastalıklar ortadan kalkıyor. İçerisindeki zencefil sayesinde öksürük gibi problemleri de gideren takviye edici gıda, çocuklar tarafından kullanılabilmesiyle öne çıkıyor.

FormKarışım
Hacim350 g

Kullanıcı Yorumları

👤 M* G*; “Özellikle işyerimde sıcak suya katıp içiyorum. Boğazıma iyi geliyor. Tavsiye ederim.”

👤 A* B*; “Çok lezzetli ve faydalı çaylarımın içine koyuyorum tat veriyor.”


Sıkça Sorulan Sorular

Propolis nedir?

Propolis özellikle kış döneminde, zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin ve sağlığına dikkat edenlerin en çok tercih ettiği takviyedir. Propolis, arılar tarafından üretilen ve arıların bitkilerden topladığı antioksidanların gücünü taşıyan doğal bir maddedir. Arılar kovanlarına koruyucu bir madde olarak ürettikleri propolis sayesinde kovanın steril kalmasını sağlarlar.

Propolisin faydaları nelerdir?

Propolis kullananların bağışıklığının desteklendiği ve hastalığa yakalanma oranlarının düştüğü görülmektedir. Antimikrobiyal etkileri sayesinde virüslerle savaşarak vücudumuzun hastalıklara karşı dirençli olmasını destekleyen propolis, doğru şekilde ve düzenli tüketildiğinde vücudun sağlıklı hücre sayısını arttırır. Bu da solunum sistemi hastalıkları, ağız içi yaralar, mide rahatsızlıkları hatta kanser gibi hastalıklar üzerinde olumlu sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.

Propolisi kimler kullanamaz?

2 yaşından küçük çocuklara bal ve propolis verilmemesi gerekiyor. Aynı şekilde bala alerjisi olan kişilerin de propolis tüketmesi önerilmiyor. Son olarak hamile ve hamilelik şüphesi olan kişilerin de bu takviyeyi tüketmeden önce doktoruna danışması gerekiyor.

Propolis hangi hastalıklara iyi geliyor?

Propolis, orta kulak enfeksiyonları, tırnak mantar enfeksiyonları, üst solunum yolu enfeksiyonları ve uçuk gibi viral enfeksiyonlarda etkili sonuçlar vermektedir. Dokuların kolajen miktarının artmasını sağlayan propolis, bu sayede yaraların çok daha kısa sürede kapanmasına yardımcı olur.

En iyi propolis nereden alınır?

En iyi propolis her zaman üreticiden alınır. Bu yüzden propolisi almadan önce doğrudan üreticiden ya da üreticinin öne çıkarıldığı mağazalardan alışveriş yapmanızı öneriyoruz. Listemizde yer alan ürünler bu tarzdadır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın