En İyi 10 Köpek Maması Tavsiyesi

Ailemizin kıymetli bir parçası olan evcil köpeklerimize mama seçerken sağlıklarına da yatırım yapıyor olduğumuzu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Bu açıdan sadece fiyat konusunda bir tercih yapmak büyük bir hata elbette. Hayatımıza eşlik eden bu güzel dostlarımızı ihtiyaçları olan besinleri içeren, doğru karışımdaki ve yüksek kalitedeki mamalarla beslemeye özen göstermeliyiz. Onlar için sağladığımız şeylerin başında sağlıklı beslenme ve doğru barınma olduğu sürece yaşam sürelerine de katkı sağlayarak daha uzun süre birlikte olabileceğimiz gerçeğini de unutmamamız gerekiyor.

SıraModelİçerikSYblog Puanı
1N&DKuzu Eti ve Yaban Mersini10/9.9
2Pro Plan Duo DeliceSığır Eti10/9.8
3MysticKuzu10/9.4
4Royal CaninKümes Hayvanları10/9.6
5Hill’s AdvancedKuzu ve Pirinç10/9.7
6Acana ClassicsBalık, Kuzu, Sığır Eti ve Sebze10/9.5
7La Vital MaxiKuzu10/9.7
8Orijen RegionalSığır, Kuzu ve Domuz10/9.9
9BozitaRen Geyiği ve Tavuk Eti10/9.8
10Mera Pure SensitiveKuzu ve Pirinç10/9.6
Köpek Maması Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Köpek Maması Markaları

Köpeğiniz için tercih edebileceğiniz en çok kullanılan ve yüksek oranda memnuniyet yaratan en iyi köpek maması markalarını sizler için derledik…

İşte besin değeri yüksek en iyi köpek mamaları:

N&D Kuzu Etli Yaban Mersini Düşük Tahıllı

%94 protein oranına sahip olan N&D, içeriğinde kuzu eti ve yaban mersini barındırıyor. Orta yetişkin köpeklere özel üretilen bu mama en çok satan ürünler arasında yer alıyor.

Protein OranıFiyatı
İlkel Tahıl İçermesi

Ürün Detayı

Düşük tahıllı üretilen N&D, en çok satılan köpek mamaları arasında yer alıyor. Protein değeri %94 oranında olan bu köpek maması, %20 kurutulmuş kuzu eti içeriyor. %18 kılçıksız buğday, %10 yulaf, %10 kurutulmuş yumurta ve ringa balığı içeren bu ürün, orta yetişkin ırkalar için üretiliyor. Koruyucu ve katkı maddesi içermeyen bu mama, hem protein hem de tahıllar bakımından köpeğinizin ihtiyacı olan besinleri içeriyor.

Gramaj12 kg
IrkOrta Yetişkin
İçerikKuzu Eti ve Yaban Mersini

Kullanıcı Yorumları

👤 S** E ”Mama kalın bir naylon ambalaj içinde deforme olmadan ve zamanından önce elimize ulaştı. Diğer mamalar gibi ağır bir kokusu yok. Mamanın büyüklüğü çok güzel küçük ırk köpeğim rahatlıkla ve mızıldanmadan severek yedi. Diğer mamalarda aralıklarla gelip zorla bitirirdi öğününü oysa bu mamayı çok iştahlı yedikten sonra boş tabağı uzun süre yaladı durdu. Mama boyutunu merak edenler için resim yükledim…”

👤 F** M** ”Kesinlikle tavsiye ederim normalde yorum yapmam ben ama ben mama alırken çok hassasımdır çok araştırırım yorumları okurum karar veririm benim gibi çok kişi vardır diye düşündüm. 5 aylık rotteweiler köpeğime bu 4. Siparişim pro plan aldım yemedi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz ve bu arada kargo hızlı paketleme güzel teşekkür ederiz iyi çalışmalar..”


Pro Plan Duo Delice Sığır Etli Yetişkin Köpek Maması

İçerisinde %17 sığır eti barındıran Pro Plan Duo Delice, yetişkin köpekler için üretilen kuru mamadır. İtalya menşeili olan bu mama, içerisinde tahıllarda barındırıyor.

Sığır Eti İçermesiKokusu
Tahıl İçermesi
Renklendirici İçermemesi

Ürün Detayı

Yapay renklendirici ve tatlandırıcı içermeyen Pro Plan Duo Delice, yetişkin köpekler için üretilen bu mamasıyla %17 sığır eti barındırıyor. Köpeğinizin protein almasını sağlayan bu mama aynı zamanda buğday, mısır ve pancar küsbesi gibi tahılların da vitaminini sunuyor. Ayrıca kurutulmuş yumurta, balık yağı ve malt unu içeriğiyle köpeğinizin günlük vitamin ihtiyacını karşılıyor.

Gramaj10 kg
IrkYetişkin
İçerikSığır Eti

Kullanıcı Yorumları

👤 Melis T** ”Köpeğim çok seçici ve bu mamayı severek yiyor. Kargodan kaynaklı bir gecikme yaşadık ama paket sorunsuz geldi. Tavsiye ederim.”

👤 İ* Ö* ”Ürün güzel zaten proplan olduğu için güvenerek aldım. Satıcıda sorulara anında yanıt veriyor. Ayrıca son kullanım tarihi ede 1 yıldan fazla var.”


Mystic Az Tahıllı Yetişkin Köpek Maması Kuzulu

Türkiye’de ilk defa sıvılaştırılmış taze enjeksiyon sistemini uygulayan Mystic, teze etleri moleküllerine ayırarak homojen sıvı kıvamına getirerek üretiyor. Bu sayede etler bozulmadığı için dostlarımızın zehirlenmesi gibi bir durum ortaya çıkmıyor.

Omega3 ve Omega6 İçermesiFiyatı
FMIS Sistemi

Ürün Detayı

Köpeğinizin parlak ve yumuşak tüylere sahip olmasını istiyorsanız Mystic tamda size göre! Sıvılaştırılmış taze et enjeksiyon sistemini (FMIS) kullanan bu mama, üretim aşamasında etlerin bozulmaması için tazeyken moleküllerine parçalıyor ve homojen kıvamda sıvılaştırıyor. Bu sayede zehirlenme gibi vakaların yaşanmasına engel olan ürün, mamanın protein değerini arttırıyor. Omage3 ve omage6 yağ asitleri içeren bu mama, aynı zamanda az tahıl içeriği ile köpeğinizin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri taze besinler ile sağlıyor.

Gramaj15 kg
IrkYetişkin
İçerikKuzu

Kullanıcı Yorumları

👤 Z*** S ”Uzun süredir severek yiyor köpeklerimiz her çeşidini kullandık taneleri kocaman değil ufak ırk iki köpeğimiz severek yiyor yağ ve protein oranı çok iyi tavsiye ederim.”

👤 C* K** ”Çok mama denedim. Benim Kangal köpeğim yeme konusunda ailem tarafından elbebek gülbebek yetiştirildiği için çok seçici. Onun için bir sürü mama denedim en sonunda bu mamayı hem severek yiyor hem de tüyler falan çok daha parlak. Ve gözle görülür kilo artışı var. Ama birde yaz ayındaki performansına bakmak lazım. Mamanın.”


Royal Canin Shn Maxi Adult Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması

İçerisinde barındırdığı protein değeri sayesinde eklem ve kemik yapısını destekleyen Royal Canin Shn Maxi Adult, içerdiği omega3 yağ asitleri sayesinde de tüylerde canlılık ve yumuşaklık sağlar.

Omega3 İçermesiFiyatı
A ve D3 Vitamini İçermesi

Ürün Detayı

İçerisinde kümes hayvanlarından elde edilen protein barındıran Royal Canin Shn Maxi Adult, bu sayede köpeğinizin eklem ve kemik yağısını güçlendiriyor. İçerisinde balık yağı, pancar küsbesi, hidrolize edilmiş kıkırdak, soya yağı, mısır unu ve yumurta tozu barındıran bu mama, yetişkin köpeğinizin günlük alamsı gereken besinlerden oluşuyor. İlave olarak A ve D3 vitamini, iyot, bakır, magnezyum, çinko içeren bu ürün, omagea3 barındırdığından köpeğinizin tüyleri ve teni daha canlı görünüyor. 26- 44 kg aralığında 15 ay üstü büyük ırk köpekleri için üretilen bu mama, veterinerlerin önerdiği ürünler arasında yer alıyor.

Gramaj15 kg
IrkBüyük Yetişkin
İçerikKümes Hayvanları

Kullanıcı Yorumları

👤 K* S ”Köpeğimize iyi markalardan hangisinde en iyi fiyatı bulursam ondan alıyorum. Royal Canine’den her zaman memnununuz.”

👤 A*** Y*** ”Ürün gayet iyi av köpekleri severek yiyor 5 dakikayı geçmiyor bitirmeleri dışkıları da gayet iyi memnunum.”


Hill’s Advanced Fitness Kuzulu ve Pirinçli Orta Irk Yetişkin

Köpeğinizin kan şekeri seviyesini dengede tutmaya yardım etmek için içerisinde düşük glisemikli işlenmemiş yulaf barındıran bu mama, yap depolama olasılığını azaltıyor.

A, D, E ve C Vitamini İçermesiFiyatı
Omega3 ve Omega6 İçermesi

Ürün Detayı

Orta yetişkin köpekler için üretilen Hill’s Advanced Fitness, 1-7 yaş aralığının bağışık sistemini güçlendirecek vitamin değerleri içeriyor. Kolay sindirilebilen bu mama, kuzu etinden aldığı yüksek protein ile kas sistemini desteklediği gibi kalsiyum oranıyla da kemik yapısını destekliyor. Ayrıca içerdiği omega3 ve omage6 ile tüylerin dökülmeden daha yumuşak ve sağlıklı olmasını sağlayan bu mama; A, D, E ve C vitamini köpeğinizin doğru besin değerlerini almasını sağlıyor. Bu sayede köpeğiniz daha sağlıklı gelişirken hastalanma olasılığı düşük oluyor.

Gramaj14 kg
IrkOrta Irk Yetişkin
İçerikKuzu ve Pirinç

Kullanıcı Yorumları

👤 F* T** ”Doyurucu aroması çok güzel. Sevdikleri bir mama. Vücut sağlıkları içinde çok iyi.”

👤 D* A* ”French Bulldog 10 aylık köpeğime aldım. Başta eski mamayla karıştırdım. Gayet güzel severek yiyor. Tüy dökmesi azaldı. Kesinlikle öneriyorum.”


Acana Classics Classic Red Köpek Maması

En çok satan köpek mamalarından.

Omega3 İçermesiZor Bulunması
İşlenmemiş Yulaf Barındırması

Ürün Detayı

Kanada’nın en çok sevilen köpek maması markası Acana; kuzu, sığır ve domuz birleşiminden elde ettiği vitamin değeri sayesinde oldukça yüksek proteine sahiptir. Ayrıca omega3 yağ asidi içeren bu mama, köpeğinizin tüylerini besleyerek daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Köpeğinizin kan şekeri seviyesini dengede tutmaya yardım etmek için düşük glisemikli işlenmemiş yulaf içeren bu ürün aynı zamanda kolay sindirim sağlıyor.

Gramaj17 kg
IrkTüm Irklar
İçerikBalık, Kuzu, Sığır Eti ve Sebze

Kullanıcı Yorumları

👤 D** G** ”Harika bir mama!”

👤 Y* N** ”Acana kalitesi tartışılmaz. Her yerde bulunmuyor ve indirimdeyken fırsat kaçmaz.”


La Vital Maxi Adult Lamb Kuzulu Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması

15 ay ve üzeri köpeklerin sağlıklı olması için yeterli değerlere sahip olan La Vital Maxi Adult, kopeğinizin kolay sindirmesi için frukto – oligosakkarit içeriyor.

Kuzu İçermesiOmega3 içermemesi
Kolay Sindirim

Ürün Detayı

Köpeğinizin bağışıklık sistemini kuvvetlendiren La Vital Maxi Adult, içerdiği antioksidanlar sayesinde serbest radikallere karşı direniyor. İçerdiği kuzu proteini sayesinde köpeğin eklem ve kas sistemini de destekleyen bu mama, kolay sindirmelerini sağlamak için frukto- oligosakkarit içeriyor. Bu sayede büyük yetişkin ırk olan köpeğiniz daha sağlıklı olacağından hastalanma olasılığı düşüyor.

Gramaj12 kg
IrkBüyük Yetişkin
İçerikKuzu

Kullanıcı Yorumları

👤 Z*** B*** ”O kadar mama denememden sonra hanımefendi bunu sevdi çok iyi tavsiye ederim.”

👤 K* Ü* ”Bu mamayı yiyen köpeğim başka mama yemiyor.”


Orijen Regional Red Köpek Maması

İçerisinde tahıl barındırmayan Orijen Regional Red, alejisi olan köpeğiniz için son derece ideal bir mama. Ayrıca tüm yaş gruplarının rahatlıkla kullanabileceği şekilde üretilen bu mama; kırmızı et, sardalya balığı ve yumurta ile zenginleştirilmiş.

Protein OranıFiyatı
Tahılsız Olması

Ürün Detayı

Tahıla alerjisi olan dostlarınız için özel olarak üretilen Orijen Regional Red, tahıl ve tahıl grubu besinler içermediği için rahatlıkla kullanılabiliyor. %38 oranında protein değerine sahip olan bu ürün, %18 oranında da yağ içeriyor. Kırmızı et, sardalya ve yumurta ile zengin içeriğe sahip olan bu mama, köpeğinizin ihtiyaç duyduğu değerleri sunuyor. İçerisinde sığır eti, yaban domuzu, bizon eti, kuzu eti, ciğer ve işkembe barındıran bu ürün, köpeğinizin kasları açısından oldukça destekleyici bir mama. Özel formülü sayesinde kan şekerini dengede tutan bu mama, şeker hastalığına yakalanma olasılığını düşürüyor.

Gramaj11 kg
IrkYetişkin Irk
İçerikKuzu, Sığır ve Domuz

Kullanıcı Yorumları

👤 O*** K**** ”Piyasadaki en düzgün, et oranı en yüksek köpek maması, tavsiye ederim.”

👤 B*** A**** ”Piyasadaki en iyi köpek maması.”


Bozita Geyik Etli Tavuklu Köpek Maması

Tüm ırklara uygun olan Bozita, 1 yaş ve üstü yaş grubu için üretilmiştir. İsveç’te üretilen bu mama, ren geyiği ve tavuk eti içerdiğinden yüksek protein oranına sahiptir.

Ren Geyiği ve Tavuk Eti İçermesiOmega3 İçermemesi
Katkı Maddesi İçermemesi

Ürün Detayı

Antibiyotik vb. katkı maddesi bulunmayan Bozita, İsveç kanunlarına göre üretiliyor. Her ırktan bir yaşı ve üzeri köpek için kullanılabilen bu mama, protein değerlerini ren geyiği ve tavuk etinden alıyor. Normal yaşam aktivitesi olan köpeğinize enerji sağlayan bu ürün, kas ve eklem sistemini destekliyor.

Gramaj3,5 kg
IrkTüm Irk
İçerikRen Geyiği ve Tavuk Eti

Kullanıcı Yorumları

👤 B** B** ”Köpeğim ilk defa bir mamayı bu kadar severek yiyor.”

👤 M** D** B** ”Köpeğim severek yiyor. Gayet güzel.”


Mera Pure Sensitive Mini Irk Kuzulu ve Pirinçli Yetişkin Köpek

Küçük ırk ve yetişkin hassas köpeğiniz için oldukça ideal olan Mera Pure, hücre koruması için antioksidanlarla zenginleştirilmiş. Bu ürün içerdiği omega3 ve omega6 ile köpeğinizin derisinin ve tüyünün sağlıklı olmasını sağlıyor.

Omega3 ve Omega6 İçermesiGramaj
Antioksidan İçermesi

Ürün Detayı

Kuzu etli ve pirinçli olan Mera Pure Sensitive, küçük ırk yetişkin hassas köpekler için ideal. İçerisinde C, E vitaminleri, beta- karoten ve selenyum içeren mama, hücreleri korumak için çalışıyor. Kolay sindirim için prebiyotik içeren ürün, omega3 ve omaga6 sayesinde de köpeğinizin derisinin ve tüyünün sağlıklı olmasını sağlıyor. Kuzu etinden aldığı protein ile eklem ve kas sistemine destek sağlayan bu mama, köpeğinizin alerji olmasına engel olduğu gibi bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

Gramaj4 kg
Irk Küçük Yetişkin
İçerikKuzu ve Pirinç

Ürün Detayı

Gramaj: 4 kg
Irk:
Küçük Yetişkin
İçeriği:
Kuzu ve Pirinç

Kullanıcı Yorumları

👤 M* A** ”Gayet kaliteli bir ürün bundan başka mama yemiyor ufaklıklar.”

👤 E** Ö** ”Maltas teriyer köpeğimize uygun mamayı bulduk sonunda.”


Sıkça Sorulan Sorular

Köpek maması seçerken nelere dikkat edilir?

Köpek maması çeşitlerini incelediğiniz zaman tahıllı köpek mamalarından tutun da düşük tahıllı köpek mamasına kadar onlarca seçenek sunan çok sayıda marka olduğunu hemen fark edebilirsiniz. Bu ürünler arasından seçim yaparken öncelikle köpeğinizin yaşı, sahip olduğu hastalıkları, varsa özel ihtiyaçları konusunda veterinerinizden bilgi almalısınız.
Bu kriterler her köpek için köpeğe özel önemli kriterlerin başında gelir. Köpeğinizin alması gereken kalori değeri de dahil olmak üzere veterineriniz size gereken içerik konusundan en doğru bilgiyi verecektir. Aldığınız bilgilerle birlikte mama çeşitlerinin besin değerlerini, içeriğindeki ürünleri, katkı durumlarını, bütçenize uygunluğunu ve tabii ki sevgili dostunuzun ağız tadına uyup uymadığını da değerlendirmeniz gerekiyor. Eğer mutlak bir mama grubu tüketmesi gereken özel bir dostunuz varsa o zaman veterinerin önereceği markaya öncelik vermenizi öneriyoruz.

Köpek mamasında dikkat edilmesi gereken içerikler neler?

BHA, BHT, TBHQ gibi kanser riski yaratan koruyucular ile boyar madde içermeyen ürünleri seçmemeye dikkat etmelisiniz. Karaciğer pigmentasyonu yaratan Ethoxyquin, hemolitik anemi ve vücut anemisi riski olan Menadion ile Propilen glikol içeren markalardan da uzak durmalısınız.

Köpeklere neden kuru mama verilir?

Köpeğin diş sağlığına katkı yapan kuru mama, yaş ürünlere oranla daha besleyici ve doyurucudur. Kolayca her yerde bulunabilecek olan kuru mamalar, köpeğin diş temizliği açısından da önemlidir. Besleyici değeri yüksek olan kuru mamalar, yaş ürünlere göre daha uygun fiyatlıdır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

“En İyi 10 Köpek Maması Tavsiyesi” üzerine bir yorum

  1. Makale çok güzel teşekkürler bence sıralamalarda 1.02 değişiklik olabilir onun dışında faydalı bir makale yeni kedi köpek sahip olan insanlar için köpeklerini nasıl bir mama almalarını kararını vermeleri için faydalı olmuş teşekkürler

    Cevapla

Yorum yapın