En İyi 10 Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı Tavsiyesi

Boyalar, belli alanlar üzerine uygulanırken tabaka farklılığı meydana gelebilmektedir. Bu alanda boya kalınlık ölçüm cihazı kullanılır. Yüzeydeki boyanın, eşit bir dağılımı sağlanır. En iyi boya kalınlık ölçüm cihazı modelleri sayesinde manuel ve otomatik ölçümler yapılabilir. Pratik bir kullanım özelliğine sahiptir. Genellikle endüstriyel firmalarda kullanılan bu cihazın en yeni modellerini sizler için araştırdık ve sıraladık.

SıraMarkaÖlçüm AralığıSYblog Puanı
1Würth0-1250 mm10/9.9
2Benetech Gm200A0-1.8/0-71.0 mm10/9.8
3Sportauto0-2000 um10/9.7
4Gahome0-2000 um10/9.9
5Lixada0,02 mm10/9.7
6Nora0-1250 um10/9.8
7Gahome0-1250 um10/9.7
8Guoou0-1500 um10/9.8
9Smart Sensör0-99 um10/9.8
10Linshang LS2200-1250 um10/9.6
Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi 10 Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı

Boya kalınlık ölçüm cihazları pilli ya da akülü olarak tercih edilebilir. Hem kapalı hem de açık alanlarda kullanım için uygundur. Açık alanlarda kullanılanlar şarj edilebilir cihazlardan oluşurken diğerleri yedek akü parçası ile kullanılabilir. Teknik ürünlerin ve açık alanlarda bulunan çeşitli materyallerin dikkatli bir şekilde boyanmasını sağlayan, en çok tercih edilen boya kalınlık ölçüm cihazı modelleri, net sonuçlar verir. Siz de araştırdığımız modelleri inceleyerek doğru seçimler yapabilirsiniz.

İşte 2024 yılının en iyi boya kalınlık ölçüm cihazları…

Würth Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı

Sahip olduğu çift yönlü teknolojisi sayesinde hem burgaçlı hem de manyetikendüksiyon akım ölçümü yapabilen bir üründür. Otomatik seçim sayesinde pratik kullanım imkanı sağlar.

DayanıklıFiyat
USB Bağlantısı Mevcut

Ürün Detayı

Özellikler araç boyama sırasında boya kalınlığını ölçmek için kullanılır. Üzerinde sürekli ölçüm ve tek ölçüm sağlayan iki mod vardır. Kolay kalibrasyon özelliği taşır. Yapılan tek ölçümler ya da grup ölçümler kolay bir şekilde silinebilir. Düşük pil seviyesi olduğunda uyarı sinyali verir. Aynı zamanda cihaz kullanılırken bir hata meydana gelirse hata sinyali verir. Bilgisayar yazılımı için USB arayüzüne sahiptir.

Ölçüm Aralığı0-1250 mm
Düşük Aralık Hassasiyeti0.1 m – 0.1 um
Minimum Eğrilik Yarıçapı1.5 mm – 3 mm
Minimum Alan Yarıçapı7 mm – 5 mm
Temel Kritik Kalınlık0.5 mm – 0.3 mm
Ölçüm Hafızası400

Kullanıcı Yorumları

👤SK: Ürün kutulu geldi. Kutuda flash bellek yeri konulmuş ama içinde flash bellek yoktu. Belki de bu şekildedir. Genel olarak ürün iyi. Boyalı araçta denedim. Yerini net söylüyor. Teşekkürler.

👤 FG: Tavsiye edilir. Ürünü aldık. Beklenenden daha iyi bir performansa sahip. Ölçümler net. Alacak kişiler memnun kalacaktır.


Benetech Gm200A Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı

Benetech marka boya ölçer, demir, çelik ve türevi manyetik malzemeler üzerindeki kauçuk ve boya gibi manyetik içerikli olmayan tabakayı ölçmeye yarar. Hassas ve güvenilir sonuçlar verir.

DayanıklıYok
USB Bağlantısı Mevcut
Fiyat

Ürün Detayı

En çok tercih edilen bu cihaz, kalibre edilebilir bir boya kalınlık ölçerdir. Piyasadaki diğer ürünlere göre fiyatı oldukça uygundur. GM200 modeli, alanında en geliştirilmiş modeldir. Araç kaportası boya ölçümü için ayrıca özel bir modu bulunmaktadır. Araç boyası ölçüm modunu kullanmak için kalibrasyona ihtiyaç duyulmaz. Sahip olduğu özel kullanıcı modu sayesinde her türlü metal kaplamayı ölçebilirsiniz.

Ölçüm Aralığı0-1.8 mm 0-71.0 mm (Genel Kullanım)
Ölçüm Aralığı0-1800 um 0-70.9 mil (manyetik yüzey)
Ağırlık63.98 gram
Çalışma Sıcaklığı0-40 C
Boyutlar61.98 x 30.57 x 104 mm
Gereksinim2 adet pil

Kullanıcı Yorumları

👤HY: Kutudan çıkarttım, kullandım. İşlevsel çalışıyor. Gayet iyi. Hiç boya yoksa, yani metale temas ederse 0 gösteriyor. Metalin üzerinde boya varsa o kalınlığı ölçüyor. Orijinal arabamın boyasını ölçtüğümde 0.13-0.17 gibi rakamlar gösteriyor. Sonradan sanayide boyattığım parçalarda 0.70-1.30 gibi rakamlar gösterdi. 2 adet kumanda pili ile çalışıyor. İçinden pil çıkmadı. Açma tuşuna basıp açtım. Gövdeye dokunup 1 saniye tutunca bip sesi ile değer gösteriyor.

👤 CK: Fiyatına göre çok iyi ama bir sıkıntı var. Yeni Duracell pil taktım çalışmadı. İçinden çıkan farklı marka pil çalıştı. Bitince ne kullanacağım bilmiyorum açıkçası.


Sportauto Araç Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı

Arkadan aydınlatmalı geniş ekranı sayesinde son derece kullanışlı bir üründür. Böylece ölçüm karanlıkta bile okunabilir. Ürün boyutları portatif bir kullanım imkanı sunar.

KaliteYok
Performans
Fiyat

Ürün Detayı

Yüksek hassasiyetli prob yapısı vardır. İyi stabilite özelliği taşır. Tek tuşla ölçüm yapılabilir. 2 adet 1.5 V AAA pil ile çalışır. Ancak piller kutu içerisine dahil değildir. Boya, film gibi metalik olmayan kaplamaların kalınlığını ifade edebilir. Boyahane, laboratuvar, otomobil, atölye ve endüstri gibi alanlara kullanmak için uygundur.

Ölçüm Aralığı0-2000 um (78. 7 mils)
Çözünürlük0.01 mm / 1 mil
Ölçüm Hassasiyeti(3%+1um)
Minimum Yüzey Kalınlığı0.5 mm
Güç Kaynağı2 x 1.5 V AAA
Boyut115 x 58 x 36 mm
Ağırlık102 G

Kullanıcı Yorumları

👤 YA: Ürün yurt dışından yaklaşık 10 günde geldi. Ürün çok kaliteli ve şık görünüyor. Pakette gelen kalibrasyon kiti ile kalibre edildikten sonra mükemmele yakın bir hassasiyetle doğru çalışıyor. 3 farklı birimin olması ve metalin türünü otomatik seçmesi güzel özellikler. Ayrıca istatistiksel değerleri kaydetmesi ve arka aydınlatma ışığının olması da bu ürünü tercih etme sebeplerimdendir. Kalibrasyon için: Önce kapalı olan cihazın üst tuşu basılıyken cihazın açma tuşuna basılır. Cihaz açılır ve ilk olarak saf metal plakanın kalibrasyonu yapılır. (Cihaz metal plakaya dokundurulup çekilir) Ekranda yazan değere göre kalibrasyon kitindeki tüm kalınlıklar (küçükten büyüğe doğru 0,05 – 0,10 – 0,25 – 0,50 – 1,00 – 2,00) metal plakanın üzerine konup cihaza tanıtılı. Tanıtma işlemi tamamlandıktan sonra cihaz kapanır ve kullanıma hazır hale gelir.

👤 YTH: Kalınlığı kolayca ölçümleyebildik. Performansı fena değil. Tavsiye edebileceğim bir ürün.


Gahome Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı

Arka kısımda aydınlatmalı geniş ekrana sahiptir. Kullanıcının karanlık ortamlarda da ürünü rahat kullanabilmesi amaçlanarak tasarlanmıştır. Yüksek kalitede, dayanıklı bir üründür.

KaliteYok
Performans
Fiyat

Ürün Detayı

Boya kalınlığı ölçülecek olan alan tek bir tuşla kolayca ölçülebilir. Cihaz kolay taşınabilir ve doğru ölçüm sağlar. 2 Adet 1.5 V AAA pil ile çalışır. Mikro güç tüketimi ile uzun yıllar işlev görür. Alanındaki her yerde kullanımı uygundur.

Ölçüm Aralığı0-2000 um (78. 7 mils)
Çözünürlük0.01 mm / 1 mil
Ölçüm Hassasiyeti(3%+1um)
Minimum Yüzey Kalınlığı0.5 mm
Güç Kaynağı2 x 1.5 V AAA
Boyut115 x 58 x 36 mm
Ağırlık102 G

Kullanıcı Yorumları

👤 ÖK: Boyayı iyi ölçüyor. Birkaç kez denedik. Hiç sıkıntı oluşmadı. Net sonu. Tavsiye ederim.

👤 DG: İyi bir puanla değerlendirebilirim. Fiyatına göre güzel performansı var.


Lixada Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı

Dijital kaplama boya kalınlığı ölçen Lixada marka ölçüm cihazı, metal yüzeydeki metalik olmayan kaplamaların kalınlığını net ölçer. Kolay ve hızlı kullanım kolaylığına sahiptir.

KaliteYok
Enerji Tasarrufu
Pratik

Ürün Detayı

Enerji tasarrufu sağlayan bir özelliğe sahiptir. 1 dakika içerisinde ölçüm yapılmadığında kendiliğinden kapanır. Araç boyası algılama ve imalat endüstrisi, mekanik ekipman değerlendirme alanları, metal işleme endüstrisi gibi çoklu kullanım alanlarında işlevselliği ile tercih edilir. Kullanıcı dostudur. Kompakt taşınabilir bir üründür. İngilizce ve Rusça talimatları mevcuttur.

Ekran çözünürlüğü0.02mm / 1mil
Çözünürlük0.02 mm / 1 mil
Hassas ölçüm% 2 RDG 0,02 mm
Minimum Yüzey Kalınlığı10 mm
Güç Kaynağı2 x AAA
Boyut10.5 x 6.2 x 4cm
Ağırlık70 G

Kullanıcı Yorumları

👤ÖA: Tam bir fiyat performans ürünüdür. Kargo içerisinde kalibre malzemeleri de geliyor. Profesyonel olmasına gerek yok. Çünkü ekspere götürmeden önce test için yeterli bir cihazdır.

👤 AK: Ürün çok hızlı şekilde elime ulaştı. İlanda anlatıldığı gibidir. Doğru ölçüm yaptı. Tavsiye ederim.


Nora Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı

Hem demir hem de alüminyum gibi metal alanların hatasız ölçümlerini yapabilen ürün en çok tercih edilen boya kalınlık ölçüm cihazlarından bir tanesidir.

KaliteFiyat
Performans

Ürün Detayı

Ölçümleri doğru ve nettir. Çift sensörlü, hatasız ölçüm yapar. Otomobil sektöründe aracın daha önce boyanmış olup olmadığını, tamir yapılıp yapılmadığı kolaylıkla anlaşılır. Birkaç saniye içerisinde sonuç verir. Genellikle galericiler, metal bakım üniteleri, ince film üreticileri, otomobil bakım alanları, ekspertizler ve makine imalatçıları tarafından tercih edilmektedir. LCD ekranlıdır. Kalem pil ile çalışır. Kolay kalibrasyona sahiptir.

Ekran4 digit 10 mm LC
Çözünürlük0.1um (0-99.9 um)1 um(over 100 um)
Hassas ölçüm± 1-3 %n or 2.5 um or 0.1 mil
Boyut126x65x27 mm
Ağırlık81 G

Kullanıcı Yorumları

👤HKL: Ekspertiz arkadaş için sipariş verdik. O memnun kalınca biz de satın aldık. Teşekkürler.

👤 KP: Ölçümleri doğru yapıyor. Fiyat daha uygun olsa belki daha çok tercih edilebilir.


Gahome Boya Kalınlık Ölçüm Cihazları

Temel kalibrasyon ve sıfır noktası olmak üzere iki adet kalibrasyon moduna sahip bir cihazdır. Tek ölçüm ve sürekli ölçüm yaparak kaplama kalınlığını ölçer.

PerformansFiyat

Ürün Detayı

1.9 inç, renkli HD ekrana sahiptir. Arayüz rengi ise siyah, turuncu ve mavi arasında değişiklik gösterir. Toplam 1500 ölçüm verisi saklayabilir, görüntüler ve siler. Enerji tasarrufu olması açısından 2-5-10-30 dakika sonra gösterge otomatik olarak kapanır. Ekran parlaklık seçimi mevcuttur. Menü kullanımı kolaydır. Ekran döndürme özelliğine sahiptir. Şarj koruması mevcuttur.

MalzemeABS Ölçüm Aralığı: 0 ~ 1300μm / 51mil
Çözünürlük(0.1um (100um), 1um (≥100um) / 0.1mil
Ölçüm Hatası≤150um: ± 5um; 150um: ± (% 3 H + 1um)
Boyut117 * 52.9 * 26mm / 4.61 * 2.08 * 1.02in
Ağırlık176g

Kullanıcı Yorumları

👤 BH: Ürün göründüğü ve tanıtıldığı gibidir. Kalibrasyonu yaptıktan sonra ölçüm sorunsuz gerçekleşti. Tavsiye edilebilir bir ürün.

👤 EYH: Güzel ürün, teşekkürler.


Guoou Boya Kalınlık Ölçer

Taşıma çantası ile birlikte her yere taşınabilir, kolay kullanıma sahip, metal ve metal olmayan boyaların kalınlığı ölçen bir cihazdır.

PerformansFiyat

Ürün Detayı

Ürün içerisinde birer adet kalibrasyon filmleri, dahili NF (alüminyum) plaka, dahili F (demir) plaka mevcuttur. 2 adet pil ile kullanılabilir. Kolay bir kullanıma sahiptir. En çok tercih edilen boya ölçerdir.

Ölçüm aralığı0-1500 μm
Ölçüm sapmasıfır kalibrasyon ± (1 + 3% H); iki-noktalı kalibrasyon ± [(1% ~ 3% H)] H + 1.5
Ortam sıcaklığı0-40 & #8451
Boyut102mm x 66mm x 24mm
Ağırlık99g

Kullanıcı Yorumları

👤 PO: Kalitesine göre fiyatı doğru orantılı ancak daha uygun olabilirmiş.

👤 ÜF: Ürünü iki yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Arkadaşım boya makinesi tavsiyesi istedi ve ona da bu ürünü hiç düşünmeden aldık.


Smart Sensör Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı

Yurt dışından ithal olarak getirilen Smart Sensör Boya Ölçer, çelik üzerindeki boya, emaye ve krom, alüminyum ve bakır üzerindeki eloksal ve boya kaplamalarının kalınlıklarını ölçer.

PerformansFiyat

Ürün Detayı

Boya kaplamasının kalınlığını ölçebilecek daha geniş bir ölçüm aralığına sahiptir. Tek ele çalıştırılabilen bir üründür. Portatif taşınabilir. Metallerin özelliklerini otomatik olarak algılar ve LCD ekran üzerinde ölçer. Kullanışlı otomatik kalibrasyon modları vardır. Kolay veri okuması yapılabilmesi için 180 derce dönen bir ekrana sahiptir.

Çözünürlük0.1um(0-99um), 1um(100-1700um), 0.1mil
Minimum Ölçüm Alanı25x25mm
Minimum Yüzey KalınlığıManyetik 0,2 mm, Manyetik olmayan 0,05 mm
Veri Depolama20
Otomatik Kalibrasyon0, 50, 100, 250, 500 (5 farklı kalibrasyon)
Boyut50 x 30 x 120mm / 2.0 * 1.2 * 4.7in
Ağırlık74g

Kullanıcı Yorumları

👤 IY: Kalibrasyon güzel, değerleri eksiksiz çıkarıyor. Harika bir performans ürünüdür.

👤 RF: Çok teşekkürler. Aracın boyalı olup olmadığını tam ölçüyor. Arabası olanlar mutlaka bulundurmalı.


Linshang LS220 Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı

Alüminyum ve demir arasında duraklama yapmadan hemen geçiş yapılmaktadır. Yazılımı son teknoloji 2.2 versiyondur. Performansı yüksektir.

PerformansFiyat

Ürün Detayı

Kalibrasyonsuz, yalnızca sıfır ayarda çalışır. Tek bir tuşla çalışır. 0.5 saniyede ölçüm sağlar. Göstergesi sayesinde alt tabakayı otomatik belirler ve ölçüm modunu hızlıca değiştirir. Geliştirilmiş dijital prob teknolojisine sahiptir. Bu sensörler, parazitlere karşı duyarsızdır. Sıcaklık cihazı etkilemez.

Ekran128 × 48 nokta vuruşlu LCD
Güç kaynağı2 adet 1.5V AAA alkalin pil
Çalışma Sıcaklığı Aralığı0 C- 50 C
Depolama Sıcaklığı Aralığı-20 C- 60 C

Kullanıcı Yorumları

👤DG: Satıcı çok ilgili ve alakalı. Ürün son derece hızlı. İhtiyacı olan bunu alabilir.

👤 TY: Ekspertizde gördüm. Kalitesiz olmayacağını düşündüğümden ben de satın aldım. Malzeme kalitesi, ölçüm hızı oldukça güzel. Mağazada güzel şekilde paketlenmiş. Hediye için de teşekkürler. Mağaza ve ürünü tavsiye ederim.


Sıkça Sorulan Sorular

Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı Nerede Kullanılır?

Boya kalınlık ölçüm cihazı, plastik, cam, metal ve seramik gibi metal olan ve olmayan yüzeylerdeki boya miktarının kalınlığını ölçmek için kullanılır. Çok yönlü ve fonksiyonlu yapısı ile boya kalınlığı ölçümü sorunsuz, etkili bir şekilde tamamlanabilir.

Boya Kalınlık Ölçüm Cihazı Çeşitleri Nelerdir?

Boya kalınlık ölçüm cihazı, kullanım alanlarına göre çeşitlendirilmektedir. Boyaların kalınlık değerleri, ölçme aralığına, kalınlığına göre değişiklik gösterir. Alan büyüklüğüne göre cihaz büyüklüğü belirlenebilir. Yeni ölçüm teknolojisinde taşınabilen ya da sabit olan iki tür ölçüm cihazı vardır. Sabitleme işlemi yapılması, ölçümdeki verimi arttıran bir sebeptir. Hareket halinde yapılan ölçümlerde titremeden kaynaklı yanlış sonuçlar alınabilir. Cihazlara göre 0-2000 m arasında yüzey ölçümü yapılabilir. Çözünürlük ise 500 um ile 5 um arasında seviye değişikliği gösterir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın