En İyi 10 Bisiklet Markası Tavsiyesi

Pek çoğumuzun hayatına karne hediyesi olarak giren bisiklet, bugün özellikle Avrupa kentlerinin en çevreci ulaşım aracı olarak öne çıkıyor. Pek çok şehirde bisiklet sürücüleri için düzenlenmiş çift şeritli bisiklet yolları, şehir parkları içinde yer alan veledrom alanları gibi türlü imkan da bisikletle yaşamı kolaylaştırıyor. Üniversite ve çevreci kulüplerin pedal grupları, bu konuda hevesli olan gençleri etkin bir şekilde teşvik ediyor. Bu sayede her geçen gün bisiklet kullanıcılarının sayısında yüksek bir artış olduğu da gözleniyor.

Talep bu kadar artarken üretici firmalar arasındaki rekabet de günden güne kızışarak devam ediyor. Kullanılan malzemeden kullanım amacına, kullanan kişinin fiziksel özelliklerinden bisikletin sürüleceği zemine kadar uzanan değişkenlere göre tasarlanmış onlarca seçenek piyasaya sürülmüş durumda. Tüm markalar, forum sitelerinin ve bisiklet kullanıcılarının en iyi bisiklet sıralaması bildirimlerinde liste başı olmak için kıyasıya yarışıyor.

SıraModelJant BoyuSYblog Puanı
1Bianchi Snap V26 inç10/9.9
2Corelli Snoop 5.329 inç10/9.8
3Corelli Snoop 3.429 inç10/9.5
4Kldoro KD-02526 inç10/9.6
5Kldoro 202420 inç10/9.1
6Kron Xc 15029 inç10/9.2
7Salcano Excel26 inç10/9.7
8Rookie Venti20 inç10/9.4
9Ümit 2600 Colorado26 inç10/9.2
10Bisan Mts 4600 Md-2127,5 inç10/9.4
En İyi Bisiklet Listesi

Tavsiye Edilen En İyi Bisiklet Markaları

Genel amaçlı bisiklet sürücüleri tarafından yoğun olarak tercih edilen, en iyi bisiklet markalarının fiyat, kalite ve performans özellikleriyle öne çıkan farklı modelleri bulunuyor. Kullanım amacınıza ve bütçenize uygun bir sıralama yapabilmeniz için gelin farklı marka ve modellere birlikte göz atalım.

İşte 2024 yılının en iyi bisiklet modelleri;

Bianchi Snap V 26 Jant

Bianchi’nin en çok tercih edilen bisikletlerinden birisi olan Bianchi Snap V 26, modern görünüme ve rahat bir seleye sahiptir. Ön ve arka vitesi Shimano olan bisiklette çift kat alüminyum jant kullanılmıştır.

ArtılarıEksileri
Shimano Ön ve Arka VitesFazla Renk Seçeneği Yok
Fiyat Performans
Çift Amortisör

Ürün Detayı

Süspansiyonu sayesinde sert ve engebeli yollardan geçtiğinizde bile hiçbir şey hissetmezsiniz. 26 jant Chaoyang lastikleri maksimum düzey konfor sunar. Alüminyum frenleri ise gayet sağlam yapıdadır.

KadroÇelik 1″ Süspansiyonlu
MaşaZoom 1.1/8″
Arka VitesShımano Tourney Ty300
Ön VitesShımano Tz30
Krank TakımıÇelik 42x34x24t
Arka DişliShımano Tz21 14-28t
Vites KoluShımano Rs36 3×7
FrenAlüminyum V-Fren
LastikChaoyang 26×1.95
JantBıanchı Çift Kat Alüminyum
SeleSelle Royal Jelli

Kullanıcı Yorumları

👤 M** M**; “Kargoyu beğenmedim ama bisiklet gerçekten çok güzel. Büyük bir kutuda geldi bianchi servislerinde bedavaya yapılıyor ve en fazla 10 dk sürüyor.Tek sıkıntı kargo yavaştı.”

👤 M** D**; “Sembol indirimi ve kart puanı kullanarak çok uygun fiyata geldi. Malzeme kalitesi iyi, ön ve arka vites arttırıcısı ve arka dişli shimano marka. Direksiyondaki vites kolları farklı marka. Ama servis iyi dedi. Bu paraya piyasada alınabilecek en iyi bisiklet bence..”


Corelli Snoop 5.3

15 kg ağırlığa sahip olan ürününün Sypo Hydraulic Disc freni, Steel gidon boğazı, 29 inçlik devasa jant boyutu vardır. Kaliteli bir malzeme yapısı olan bisikletin arka ve ön tekerleri kesici nesnelere karşı dayanıklıdır.

ArtılarıEksileri
Yüksek Jant BoyutuSes Sorunu
Kaliteli Kadro
İdeal Ağırlık
Disk Fren

Ürün Detayı

Corelli’nin 29 Jant Dağ Bisikleti modeli olan Snoop 5.3, hidrolik fren sistemine sahip. Kadro boyu 46 cm olan modelin kadro malzemesi alüminyum olup kilitli ön amortisörleri bulunuyor. Garanti süresi 2 yıl olan model, markanın çok satanları arasında bulunuyor.

KadroAlloy
Kadro Boyu18 İnch
MaşaDacron Xml 38.1 Mechanic Lockout
Sele BorusuSteel
Gidon / Gidon BoğazıSteel
Ön / Arka AktarıcıDacron / Shimano Rd-Ty300 Tourney
Vites / Fren KoluMicroshift 37-8
AynakolSteel
FrenSypo Hydraulic Disc
RubleAta
ZincirKmc Z7
Orta GöbekNeco 910
Jant Boyu29
JantDacron Double Wall
Ön / Arka GöbekSf-B07 F / Sf-B07 R
Ağırlık15.490 Gr

Kullanıcı Yorumları

👤 R** Ö**; “Ürün fiyatına göre cok iyi yetkili yere götürüp kurdurtmanız gerekiyor garantisi olması için ürün dün elime ulaştı fakat sol taraftakı vitesler atmıyor çalışmıyor ayarı düzgün yapılmadı sanırım tekrar götürcem onun dısında birde turuncu sipariş verdim ancak neon sarısı yolladılar saglık olsun oda güzel.”

👤 G** Ö**; “Ürün kısa zamanda teslim edildi,paketlemesi sorunsuz,kutu içeriği tam idi,satıcı ilgili, sorduğunuz soruları incelikle cevaplıyor.Kurulumu yetkili serviste yapıldı,ufak tefek teker sürtmeleri dışında şimdilik sorun görünmüyor.Vites geçişleri ideal diyebilirim,frenler hidrolik sıkı tutuyor,vitesler yormuyor,elcikler elleri uzun süreçte yorar,1.82 boyundayım ve gidon bana kısa geldi,sele kısmına gelirsek oturma organınız ağrıyabilir yumuşak görünüyor ama ağrıtıyor,genel olarak alacak olanlara tavsiye edebilirim.”


Corelli Snoop 3.4

Fiyatını kesinlikle hakeden Corelli Snoop 3.4 dağ bisikletinde Mitas Ocelot lastik kullanılmıştır. Kaliteli zincire, fren sistemine ve kadroya sahip bisiklet dağ yollarında konfordan ödün vermez.

ArtılarıEksileri
Uygun FiyatÇift Amortisör
Kaliteli Jant ve Lastik

Ürün Detayı

Yuvarlak ve ince tasarımıyla (350 x 350 x 97 mm) her alana rahatlıkla girebilen Roborock Vacuum Cleaner S5 Max, sahip olduğu üstük teknolojisi sayesinde kirleri algılayarak kusursuz bir temizlik sağlıyor. Her yüzeye göre farklı temizleme modlarına sahip olan cihaz, son derece kolay kurulumu ile evinizin haritasını algılayarak pratik bir kullanım imkanı sunuyor.

Özel zamanlama ayarı sayesinde siz ne zaman isterseniz o zaman çalışmaya başlayan Roborock Vacuum Cleaner S5 Max, aynı zamanda manuel olarak kumanda edilebiliyor. Akıllı telefonlar üzerinden de tam kontrol imkanı sunan bu akıllı temizlik robotu; 2000Pa emme gücü, 460 ml toz haznesi, 290 ml su deposu, 150 dakika aralıksız çalışma süresi ve 350 m2 temizlik alanıyla kesinlikle gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz robot süpürge modelleri arasında yer alıyor.

KadroAlloy
Kadro Boyu18 İnch
MaşaDacron Xml 38.1
Sele BorusuSteel
Gidon / Gidon BoğazıSteel
Ön / Arka AktarıcıDacron / Shimano Rd-Ty300 Tourney
Vites / Fren KoluDacron St-40 21 Vites
AynakolSteel
FrenDacron V Breake Alloy
RubleAta
ZincirKmc Z33
Orta GöbekNeco 910
Jant Boyu29
JantDacron Double Wall
Ağırlık15.500 Gr

Kullanıcı Yorumları

👤 U** B**; “Ben görüntü itibariyle sürüş itibariyle beğendim eksikleri derseniz camurlugu yoktu ben kendim ayarladım taktım selesi çok dardı sele aldım daha geniş ama fiyatına göre güzel bir bisiklet tavsiye ederim.”

👤 A** H**; “Çok büyük keyifle kullanıyorum. Ön aktarıcıda shimano olsaydı tadından yenmezdi ama dacronda hiç fena değil. Duruşu, gidişi gayet muazzam. Tavsiyedir.”


Kldoro KD-025

Engebeli yollarda ilerlerken bile adeta asfaltta gidiyormuş hissi veren Kldoro KD-025 dağ bisikleti kadınlar için uygundur. Sürerken hiçbir şekilde ses çıkarmaz, dayanıklı malzeme yapısıyla uzun süre size eşlik eder.

ArtılarıEksileri
Üst Düzey KonforÇamurluğu Olmaması
V-Fren
Sepetinin Olması

Ürün Detayı

21 Vitesli bir dağ bisikleti modeli olan Kldoro KD-025, 26 jant ebadındaki geniş tekerlekleri sayesinde sürüş konforu sunuyor. Mekanik fren sistemi kullanılan modelin garanti süresi 2 yıl. 10 Kg ağırlığı olan ürünün çelik kadro malzemesi kullanılmıştır.

KadroHı – Ten
MaşaKldoro
SeleKldoro
LastikRubena
JantAluminyum Aırlıne
FrenAluminyum V – Brake
Ağırlık17 Kg
VitesSaıguan 21 Vites
MaşaKldoro
LastikKldoro

Kullanıcı Yorumları

👤 E** C**; “Ürün göründüğü gibi. Gayet güzel. Fakat sepeti yamuk geldi. Ve zaten çokta kaliteli değil.Ayrıca bisikletçi matara takılacak yer olmadığını söyledi.”

👤 I** Y**; “Siparişten sonra kullanacak kişi için boy uygunluğunu teyit etmek için aradılar. Kargo gayet hızlı ve sorunsuz. Fren mekanizmasının ayarlanması haricinde toplaması öyle çok zor değil eli anahtar tutan herkes rahatlıkla toplayabilir. Ürün ile birlikte basitte olsa uygun alyan anahtarını da gönderirler ise daha da güzel olur. Kalite olarak iyi görünüyor ama yine de temkinliyim. Kullandıkça göreceğiz.”


Kldoro 2024 20 Jant

Alüminyum kadro malzemesine sahip olan Kldoro 2024 tasarımı itibarı ile bir çocuk bisikleti olup yumuşak bir fren sistemine sahiptir. Ön tarafında amortisörü bulunmayan bisiklet, amortisörü olmasa bile engebeli yollarda rahat kullanım sunar. 21 vitesi ile pedal rahatlığını hissedersiniz.

ArtılarıEksileri
Ön ve Arka ÇamurlukPahalı Olması
Vites Koruması

Ürün Detayı

20 Jant çocuk bisikleti olarak çok satanlar listelerinde yer bulan Kldoro 2024 , 21 vitesli ve V-Brake fren sistemine sahip. Tam entegre HI-TEN kadrolu bisikletin lastikleri patlamaya dayanıklı, jantları ise çift kat alüminyum içeriyor. Ayrıca bisiklette vites koruma aparatı, ön-arka metal çamurluk gibi ek özellikler de bulunuyor.

Vites21 Vites
Sol Vites Kolu3 Vites İndeksli (Ef-51)
Sağ Vites Kolu7 Vites İndeksli (Ef-51)
KadroHı – Ten
JantÇiftkat Aluminyum
FrenPlastik V – Brake
MaşaKldoro
SeleKldoro
LastikRubena
AksesuarÖn-Arka Metal Çamurluk

Kullanıcı Yorumları

👤 H** Ç**; “Ürün teslimat noktası yakınlığı nedeni ile kurulu bir şekilde teslim alındı satıcı çok ilgili arayıp teyit aldı resimdeki ile birebir aynı ürün 6 yaşındaki oğlum çok sevdi artık dışarı çıkıp keyifle kullanmak kaldı.”

👤 Ç** M**; “Kaliteli sağlam bir bisiklet. Tavsiye ederim. Malzemesi çelik o yüzden biraz ağır. Ayhan Çocuk Firması da çok ilgilendi. Vites ile ilgili küçük bir sorun yaşadık ama firma yardımcı oldu ve arkasında durdu.”


Kron Xc 150

Direksiyon ve koltuk arası mesafenin ideal olması size ekstra kolay bir sürüş imkanı sağlamakta. Hafif ağırlığı sayesinde size zorluk çıkarmaz. Kesinlikle memnun kalacağınız ürünün kalitesini anlatmaya gerek yok.

ArtılarıEksileri
Yüksek BoyutAğır Olması
Rahat Olması
Çamurluğunun Olması

Ürün Detayı

En iyi bisiklet üreticilerinden biri olan Kron markası dağ bisikleti türünde ürettiği Xc 150 Hd model bu ürününde hidrolik disk fren sistemine sahiptir. 24 vitesli olan bu bisiklet alüminyum kadrosu sayesinde hafif bir kullanım imkanı sunuyor. Kron Xc 150 Hd’nin ağırlığı ise sadece 14,6 kilogramdır.

Ağırlık14,6 kg
Bisiklet TipiDağ Bisikleti
CinsiyetErkek
Fren TipiHidrolik Disk Fren
Jant29 inç
Kadro Boyu18 inç – 46 cm
Kadro MalzemesiAlüminyum
Orta AmortisörYok
Ön AmortisörKilitli Amortisör
Vites24 Vites

Kullanıcı Yorumları

👤 N** S**; “Bisiklet yüksek boylu olanlara göre. 175 cm boyla kurtarıyor. Bisikletle birlikte ön ve arka reflektörleri , zil ve lastiklere takılan reflektörler geldi. Çok harika bir bisiklet. Hızlı gönderim ve özenli paketleme için teşekkürler.”

👤 İ** F**; “Ürün iyi paketlenmiş ve hızlı bir şekilde elime ulaştı. Şöyle bi problem ile karşılaştım bisikleti kurdurmak için bazı yetkili servisleri ile iletişime geçtiğimde ücret talep etmemesi gerekirken talep edenler oldu. Çok yoğunum yarın getir kuralım diyenlerle karşılaştım. Biz internetten satın alınan ürünlerime ilgilenmiyoruz diyen oldu. Bunun dışında hiç bir sıkıntı veya problem ile karşı karşıya kalmadım.”


Salcano Excel

Hiçbir şekilde amortisörünün olmamasına rağmen konfordan ödün vermeyen, Salcano’nun en çok tutulan modellerinden olan Excel dağ bisikleti uygun fiyatlı bisiklet arayanların ilk tercihi. Çelik kadro malzemesine sahip üründe V fren kullanılmıştır.

ArtılarıEksileri
Hafif OlmasıAmortisör Olmaması
Büyük Olması

Ürün Detayı

En dayanıklı kadroya sahip bisiklet modellerinde biri olan Salcano Excel çelik gövdesi ve V fren sistemi ile ultra güvenlik sağlıyor. Herhangi bir amortisörü bulunmayan bu bisiklet 26 inç boyutlarında jantlara sahip olup sadece 13 kilogram ağırlığındadır.

Ağırlık13 kg
Bisiklet TipiDağ Bisikleti
CinsiyetErkek
Fren TipiV Fren
Jant26 inç
Kadro Boyu18 inç – 46 cm
Kadro MalzemesiÇelik
Orta AmortisörYok
Ön AmortisörYok
Vites21 Vites

Kullanıcı Yorumları

👤 Y** D**; “Satıcı ilgili, kargo ve paket güzel ama ürün hiç konforlu değil, en ufak taş bile mahvediyor, koltuğa ayar çekmek gerek mahvediyor yoksa.”

👤 M** Ö**; “Kendi kutusunda demonte olarak geldi ve servisine kurulum yaptırdık. Kalite fena değil, satıcı hızlı kargoladı, tek eksı yanı ilanda siyah yazdığı için aldık lacivert çıktı. Yanlış renk diye de iade süreciyle uğraşmak istemedik, bu renkte fena değil diyerek biniyor çocuk.”


Rookie Venti 20

Uygun fiyatlı bir bisiklet olan Rookie Venti 20 çocuk bisikleti çelik kadroya sahiptir. Orta amortisörünün kaliteli olması, engebeli yollarda konfor sağlar. 18 Vites olan ürün erkek çocuklar için uygundur.

ArtılarıEksileri
Sağlam ve KaliteliÇamurluk Yok
Modern Görünüm
Çift Amortisör

Ürün Detayı

Şehir bisikleti kategorisinde yer alan Rookie marka bu bisiklet çelik kadro malzemesine sahip olup V fren tipi ile güvenlik sağlamaktadır. 18 vitese sahip olan bisiklet orta amortisörü sayesinde kullanım kolaylığı sunarken toplamda 15 kilogram ağırlığı bulunmaktadır.

Ağırlık15 kg
Bisiklet TipiŞehir Bisikleti
CinsiyetErkek
Fren TipiV Fren
Jant20 inç
Kadro Boyu18 inç – 46 cm
Kadro MalzemesiÇelik
Orta AmortisörVar
Ön AmortisörYok
Vites18 Vites

Kullanıcı Yorumları

👤 A** Ş**; “Ürün fiyatına göre gayet iyi, sağlam ve kaliteli duruyor. Montajını bisikletçiye koliyi bırakıp yaptırdığım için kutunun içinden ne çıktı nasıl çıktı bilmiyorum ama kolisi gayet düzgün ve sağlam paketlenmişti.”

👤 S** T**; “Bisiklet fiyatına göre güzel. Yalnız ben bir hata yaptım Satıcı firmanın uyarısına rağmen 7.5 yaşında kızıma sürebileceğini düşünerek aldım. Malesef büyük geldi. bu sene koyduk köşeye seneye kullanacak artık.”


Ümit 2600 Colorado

Genellikle kadınların tercih ettiği dağ bisikleti Alüminyum V-Fren’e sahiptir. Qılong marka 21 vites bisikletin, HI-Ten kadro yapısı vardır. Kaliteli ve hafif olması da size en büyük artılarındandır.

ArtılarıEksileri
Hafif OlmasıMalzemesi İyi Değil
Hızlı Vites Geçişleri
Zevkli Sürüş Deneyimi

Ürün Detayı

26 inç büyüklüğünde jantlara sahip olan Ümit 2600 Colorado herhangi bir amortisöre sahip olmayıp alüminyum kadro yapısıyla dayanıklı bir üründür. V fren sistemi ile kullanım güvenliği sunan bisiklet kadro yapısıyla kadınların kullanımına daha uygun bir tasarıma sahiptir.

Kadro26″ Hı-Ten
MaşaHı-Ten
Jant26″ Alüminyum
Lastik26*1,90 Rubena
FrenAlüminyum V-Fren
Vites21
Vites KoluMıcroshıft Ms16
Arka ArttırıcıQılong Qlb-14
RubleDfp Index
AynakolDotek S377-Pm

Kullanıcı Yorumları

👤 C** Ö**; “Sağlam bir şekilde elimize ulaştı. Bulunduğum ilçede servis ücretsiz montajını yaptı. Memnunum . Hafif kullanışlı bir ürün.Vites geçişleri seri. Malzeme kalitesi yeterli…”

👤 N** S**; “Çok güzel hafif bi ürün. Kızım çok sevdi almak isteyenlere tavsiye ederim . 21 vites olması da çok avantajlı. Zevkli ve eğlenceli sürüşler.”


Bisan Mts 4600 Md-21

Kalite denilince akla ilk gelen markalardan olan Bisan markasının Mts 4600 MD-21 modeli, üst düzey on amortisörlere sahiptir. Çelikten yapılan kadro malzemesi, rahat geçişleri olan 21 vitesi ile fiyatını hakeden bir üründür. 27.5 inçlik büyük jantları ve lastikleri ise size konfor sağlar.

ArtılarıEksileri
Fiyatı Uygun Çamurluk Yok
Kalın Lastik
Disk Fren

Ürün Detayı

En eski bisiklet markalarından biri olan Bisan çelik kadroya sahip en iyi dağ bisikleti arasında yer almaktadır. Mekanik V fren sistemiyle donatılan Bisan Mts 4600 Kilitsiz ön amortisörü ile konfor sağlıyor. 21 vitese sahip olan bu bisikletin ağırlığı ise sadece 14,6 kilogramdır.

Ağırlık14,6 kg
Bisiklet TipiDağ Bisikleti
CinsiyetErkek
Ebatlar46 cm
Fren TipiMekanik Disk Fren
Jant27,5 inç
Kadro Boyu18 inç – 46 cm
Kadro MalzemesiÇelik
Orta AmortisörYok
Ön AmortisörKilitsiz Amortisör
Vites21 Vites

Kullanıcı Yorumları

👤 E** U**; “Fiyat performans ürünü.. amatör kullanım için gayet uygun.. malzeme kalitesi 10 üzerinden 8.. fiyatına göre ideal..”

👤 S** Ç**; “Turuncu renkli modeli aldım. Tam bir fiyat performans ürünü. Elcikleri biraz daha yumuşak plastik olsa daha iyi olurmuş. Bir süre sonra ağrıtıyor.”


Sıkça Sorulan Sorular

Bisiklet Çeşitleri Nelerdir?

Kullanıcısına özgürlük sağlayan, doğa ile bir bütün olma duygusunu yaşatan, pratik, ekonomik ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisiklete hayatınızda daha fazla yer vermeye başlamanın tam zamanı belki de. Bu çevreci harekete katılmaya karar verenlerin sonraki adımı, nasıl bir bisiklet satın almalıyım? sorusuna yanıt aramak oluyor. Bisiklet seçimi konusundaki sorularınıza yanıt bulabilmeniz için öncelikle bisiklet çeşitlerini incelemeniz önem taşıyor. Yazımızın temel bisiklet çeşitlerini sıraladığımız bu bölümünü dikkatle okumanızı öneriyoruz. Bu sayede kendi kullanım amacınıza en uygun marka ve modele karar verebilirsiniz.

  • Yol Bisikleti

Yarış bisikleti olarak da adlandırılan yol bisikletlerinin ilk ortak özellikleri hız odaklı olarak üretilmiş olmaları. Uzun mesafe sürüşleri için tasarlanan bu bisikletler hız ve mesafe yapmak amacıyla pedallayan sporcular tarafından tercih ediliyor. Bu bisiklet çeşidinde kullanılan dişli sayısı, malzeme ağırlıkları ve teker kalınlıkları da diğer modellerden farklı oluyor. 5 kilogram ağırlığından başlayan modelleriyle öne çıkan yol bisikletleri daha ziyade asfalt sürüşleri için ideal.

  • Şehir Bisikleti

Bisikleti ulaşım amacıyla kullanmak isteyen, şehir içi seyahatlerinde trafiğe takılmadan pedallamak isteyen kullanıcıların tercihi şehir bisikletleri oluyor. Yüksek konfor derecesindeki bu bisikletler, yol hakimiyeti açısından dik sürüş profiliyle üretiliyor. Geniş tekerlekleri, rahat seleleri ve çamurluk, suluk gibi aksesuarlarıyla hava şartları ve yol ihtiyaçları da düşünülüyor. Çok sayıda kullanıcısı olan şehir bisikletleri yol şartlarına mukavemetli olması açısından hafiflikten ziyade dayanıklılık çerçevesinde tasarlanıyor.

  • Dağ Bisikleti

Darbe emici nitelikleriyle toprak, taş, engebeli yollar ile dağlık araziler için üretilen dağ bisikletleri, genellikle outdoor sporları seven aktif sporcular tarafından tercih ediliyor. Düşme ve atlama gibi arazi şartlarının yaratacağı darbelerde olabilecek en yüksek konforu sunan full-süspansiyon modelleriyle öne çıkan dağ bisikletleri ayrıca asfalt sürüş konforu da sünen daha hafif Hardtail modelleriyle de ilgi görüyor.

  • Tandem Bisiklet

Çift ya da üç kişinin aynı anda pedallamasına ortam sunan Tandem bisikletler bir dönem oldukça modaydı. Genellikle çocuklu çiftler tarafından tercih edilen bu bisikletler, tek başına sürüş konusunda yeterli tecrübesi olmayan sürücülerin tecrübe edinirken güvende olmalarına imkan sunuyor.

  • Gösteri Bisikleti

Profesyonel gösteri sporcularının tercih ettiği show amaçlı sürüş tekniklerine uygun gösteri bisikletleri bisikletle birlikte akrobatik hareketler yapmayı imkanlı hale getiriyor. Hafif, renkli ve minik modelleriyle BMX olarak tanınan bu gösteri bisikletleri, 2008 senesinden beri olimpiyat oyunlarında da kendine yer buluyor.

Bisiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bisiklet alırken doğru boyda bir bisiklet aldığınızdan emin olmanız çok önemli. Bunun kontrolünü kadro ölçüsüyle sağlayabilirsiniz. Eğer doğru ölçüde bir bisiklet alırsanız bisikletinizle doyasıya sürüş keyfi yaşayabilirsiniz. Tam ölçü için satıcıdan yardım isteyebilirsiniz.

Doğru jant ölçüsü konfor ve güvenlik için en önemli etkenlerden birisidir. 26, 27,5 veya 29 inç ölçüleriyle ifade edilen jant tipleri arasından birini seçebilirsiniz. Kısa boylu kullanıcılar 26, uzun boylu kullanıcılar 29 jant tercih edebilir.

Ortalama ölçü olarak yoğun şekilde tercih edilen 27,5 jant bisikletleri satmak istediğinizde de daha kolay alıcı bulabilirsiniz.

Bisikletin gidon tipine kendi tutuş şeklinize göre karar vermelisiniz. Ne şekilde daha rahat kavradığınızı test edebilmek için alta doğru kıvrılan, farklı stillerde tutulabilen gidonları ve de düz gidonları ayrı ayrı denemenizi öneriyoruz.

Alacağınız bisikletin kaç vitesli olması gerektiğine ve hangi sistemde olması gerektiğine karar vermeniz gerekir. Eğer yokuşlu yollarda sürecekseniz o zaman üçlü aynakol tercih edebilirsiniz.

Sele seçimi en önemli ayrıntılardan biridir. Yumuşak seleler düşünüldüğü gibi konforlu olmaktan uzaktır. Kalça genişliğine göre bir tercih yapmak en iyisi olacaktır.Amortisörlü bisikletler düz yollar için çok ideal değildir, bu nedenle arazi koşullarında sürüş yapmayacaksanız bu özelliği arka planda bırakabilirsiniz.

Bisikleti satın almadan önce kesinlikle deneme sürüşü yaparak tüm fonksiyonlarının size uygun olup olmadığından emin olmanızı öneriyoruz. Kadrosu alüminyum veya karbon bisikletleri tercih ederseniz hem daha konforlu hem daha uzun ömürlü bir seçim yapmış olursunuz.

Nasıl Bir Bisiklet Seçmeliyim?

Temel bisiklet çeşitlerinin sahip olduğu bisiklet özellikleri küçük farklarla birbirinden ayrılır. Hepsinde bulunan aksamlar kullanım yeri ve koşulları göz önüne alınarak şekillendirilir, malzemesi değişir ve fonksiyonları çeşitlendirilir. Örneğin dağ bisikletleri özellikleri arasında darbe emici detaylar ve daha üstün fren sistemleri öne çıkar.

Ayrıca araziye uygun şekilde giydirilen dağ bisikletleri toprak yollar, çamur, taş gibi arazi şartlarında kullanıcıya kolaylık ve konfor sunar.
Fakat bu bisiklet özellikleri şehir bisikletlerinde veya yarış bisikletlerinde tamamen değişebilir.

Şehir bisikletleri ağırlıklı olarak 28 jant tercih edilen, dik oturumlu bisikletlerdir. Tekerlekleri dağ bisikleti gibi kalın olmaz. Yarış bisikletleri ise hafif kadroları ve tabii ki aerodinamik oturuş pozisyonlarıyla öne çıkar. Hem hızlı hem hafif olan bu bisikletlerde amaç minimum performans maksimum hız ve yol olduğu için diğer modellerden farklı özellikler taşırlar.

Eğer şehirde bisiklet sürecekseniz almanız gereken bisiklet tipi şehir, yol veya yarış bisikleti olmalıdır. Dağda sürmeyi düşünüyorsanız kesinlikle almanız gereken bisiklet türü dağ bisikletidir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

“En İyi 10 Bisiklet Markası Tavsiyesi” üzerine 3 yorum

  1. Öncelikle sizlere en az 20 yıllık bisiklet kullanıcısı olduğumu söyleyerek söze başlayayım. Bisiklet kullanmak öncelikle sizlerin yaşam biçimi olmalı bu sayede sağlıklı bir yaşamın ilk adımını atmış olacaksınız. Mesela ben 40 yaşındayım 20 senedir aktif olarak bisiklet sürüyorum bisiklet demek kardiyo demek kardiyo demek kalp sağlığı demek kalp ne kadar sağlam olursa kan ile beslenen organlar o kadar sağlam olur. zinde yaşamak ve sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için sizlerde bisiklet sürün markası ne olursa olsun sizi rahatsız etmeyen düzgün bir bisiklet alarak her gün olmasa bile haftada en az 2 kere bisiklet sürün sağlığınız için. Şimdi en iyi bisiklet konusuna sözü getirelim bu konuda tartışması tek marka var Bianchi bu markanın 17 sene önce çıkan proton modelini almıştım halen ilk günkü gibi sağlam ve çalışır durumda her sene bakım yaptırıyorum ve ona neredeyse her gün biniyorum çatısı çok hafif ama çok sağlam bu özel bir madde olduğundan sağlamlık ve hafiflik konusunda rakibi yok bisiklet alacaklara önereceğim marka Bianchi olacaktır.

    Cevapla

Yorum yapın