En İyi 10 Balık Yağı Tavsiyesi

Sağlığımızı korumak için günlük gereksinimimiz olan vitamin, mineral ve gıda takviyeleri arasında balık yağının yeri bir başka. Öyle olunca da genel olarak pek çok kişinin balık yağı konusunda bir fikri ve bilgisi bulunuyor. Ancak bu durum da hata payını arttırarak doğru seçeneklere ulaşmayı zorlaştırıyor. Çünkü uzman tavsiyeleri göz ardı edilebiliyor. Bu bilgi karmaşasını biraz olsun engelleyerek uzmanlardan derlediğimiz bilgilerle en doğru yanıtlara ulaşmaya çalıştığımız yazımızda en iyi balık yağı markalarından bir liste oluşturduk.

SıraModelYapısıSYblog Puanı
1Möller’s Omega 3Sıvı Form10/9.9
2Easy Fish Oil KidsJel Tablet10/9.8
3Orzax Ocean PlusJel Tablet10/9.5
4Youplus Daily Omega-3Kapsül10/9.6
5Solgar Omega 3Kapsül10/9.1
6New Life Efa S 1200Kapsül10/9.8
7Eczacıbaşı Dynavit Omega 3Kapsül10/9.7
8Sorvagen Omega 3 PlusYumuşak Kapsül10/9.4
9NutrigenŞurup10/9.2
10Balen Omega 3Kapsül10/9.4
Balık Yağı Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Balık Yağı Markası

Günlük ihtiyacımız olan omega3 miktarını en iyi şekilde karşılayacak balık yağları birçok markada kolayca bulunabiliyor. Bu sebeple vücudunuza iyi gelecek ve omega3 eksikliğini giderecek balık yağlarını araştırarak en markalardan bir liste oluşturduk.

İşte omega 3 değeri yüksek en iyi balık yağı tavsiyeleri:

Möller’s Omega 3 Balık Yağı

Balık yağı denildiğinde akla ilk gelen marka olma özelliği bulunan Möller’s, kimyasal yapay aroma ve koruyucu içermediği için doktorlar tarafından en çok önerilen balık yağıdır.

A, D ve E Vitamini İçermesiFiyatı
Tadı
Norveç’te Üretilmesi

Ürün Detayı

Avrupa’nın en çok kullanılan balık yağı markası Möller’s, Norveç balıklarından elde edilen omega3 ile tamamen doğal içeriğe sahiptir. Aroma ve koruyucudan uzak olan bu balık yağı, tutti frutti tadında olduğu için herkesin kolayca kullanabileceği bir üründür. Omega3 yağının yanı sıra A, D ve E vitamini içeren bu ürün, vücudun ihtiyacı olan vitaminleri karşılıyor.

Hacim200ml
YapısıSıvı Form
AromasıTutti Frutti
Ek vitaminA, D ve E Vitamini

Kullanıcı Yorumları

👤 D* A* ”Piyasada balık yağı adı altında satılan birçok ürünün aslında balık yağıyla hiç ilgisi yok maalesef. Ürünün saf balık yağı olması, DHA ve EPA oranlarının yüksek olması çok önemli… Oğlum için tercih ettiğim bu ürünü herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim çünkü gereken kaliteli bir ürün, haliyle pahalı fakat alacaksanız iyi bir ürün alın, hiç işe yaramayan bir ürünü ucuz diye almaktansa bence hiç kullanmayın daha iyi… çünkü çocuklarımız her şeyden daha kıymetli…”

👤 B** D*** ”Tadı harika, bebeğim içerken hiç zorlanmadı. Kokusu da Tutti Furitti kokusu. Henüz 2 gün oldu kullanalı, bebeğimi gözlenmeyip durum güncellemesi yapacağım. Bebeğim şu an 14 aylık, 11 buçuk kilo. 2,5 ml ölçek kullanarak veriyorum. Şişe oldukça büyük, rahatça 3 aylık kullanım sağlarız diye düşünüyorum. Üzerinde orijinal ibaresi bulunuyor. 🙏🏻’


Easy Fish Oil Kids Omega 3

Çocukların kolayca tüketmesi için hazırlanan Easy Fish Oil, jel formu sayesinde balık yağı kokusunu hissettirmeden hemen yutuluyor. Ayrıca limon ve portakal araması ile zorlanmadan tüketim sağlıyor.

Jel Formu30 Günlük Olması
Portakal ve Limon Aroması

Ürün Detayı

Şeker ilavesiz olarak üretilen Easy Fish Oil, Norveç balıklarından elde edilen omega3 yağı ile vücudun ihtiyacı olan günlük değerleri karşılıyor. Jel formu ve portakal limon aromasından dolayı kolayca tüketilen bu ürün, 30 günlük kullanım imkanı sunuyor.

Hacim45g
YapısıJel Tablet
AromasıPortakal ve Limon

Kullanıcı Yorumları

👤 D* A* ”Balık yağı sevmeyen oğlum şimdi çok severek tüketiyor bu takviye sayesinde.”

👤 P* Ö*”Çocuklarım bayılarak yiyor biraz daha uygun olsa fiyatı çok iyi olacak.”


Orzax Ocean Plus

İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulundurmayan Orzax Ocean Plus, içerdiği 50 adet balık jelatini kaplı kapsüller ile kolayca tüketiliyor.

Jel FormuKokusu
Doğal Olması

Ürün Detayı

Ağır metallerden uzak, temiz ve soğuk sulardaki küçük balıkların gövde yağlarından üretilmiş olan Ocean Plus mekanik yöntemlerle saflaştırılıyor. Kimyasal ürünlerin kullanılmadığı üretim süreci mekanik esaslara bağlı kalınarak yapılan ürün TG formunda 1200 mg balık yağı, günlük ihtiyacımız için 780 mg Omega3 içeriyor.

Hacim1200 mg
YapısıJel Tablet
AromasıLimon

Kullanıcı Yorumları

👤 C* A* ”Çok balık tüketemediğim için alıyorum gayet faydalı. Paketleme ve kargo olumlu.”

👤 G* C** ”Fiyat performans olarak memnunum tekrara alacağım uygun olduğu surece.”


Youplus Daily Omega-3

Sadece omega3 yönünden zengin olmayan Youplus Daily, E vitamini yönünden de tatmin edici. Günlük vitamin ihtiyacını karşılayan bu ürün, kemik sağlığı açısından oldukça faydalı.

Aroma İçermemesiTadı
EPA, DHA ve E vitamini İçermesi

Ürün Detayı

Abdi İbrahim tarafından üretilen Youplus, 11 yaş üstü için günde bir kere tüketilmesi gereken bir ürün. EPA, DHA ve E vitamini açısından zengin olan bu balık yağı, hiçbir aroma içermediği için son derece doğal üretiliyor. 30 günlük kapsül şeklinde satılan bu ürün, günde 640 mg omega3 almaya yardım ediyor.

Hacim30 adet
YapısıKapsül
AromasıYok
Ek VitaminEPA, DHA ve E vitamini

Kullanıcı Yorumları

👤 D** İ*** ”Çok iyi kas ağrılarıma ve tırnaktaki beyaz noktalara iyi geliyor.”

👤 Ali Osman k* ”Eşim balık tadı geliyor dedi, ben aynı sorunu yaşamadım. Kişiden kişiye değişebilir. Abdi İbrahim güvencesi kafadaki soru işaretini siliyor.”


Solgar Omega 3

Sadece omega3 içermeyen Solgar, EPA ve DHA içererek vücudun ihtiyaçlarını gideriyor. Hap formu sayesinde kolayca yutulan bu balık yağının yetişkinlerin günde iki defa tüketmesi öneriliyor.

Aroma İçermemesiFiyatı
DHA ve EPA İçermesi

Ürün Detayı

Her kullanımda vücuda 504 mg EPA ve 378 mg DHA sağlayan Solgar yetişkinler için ihtiyaç duyduğu takviyeyi veriyor. Ayrıca günde iki defa kullanılması önerilen bu balık yağı, bir tablette 950 mg omega3 içerdiğinden eklem ağrılarını hızlıca gideriyor.

Hacim100 adet
YapısıKapsül
AromasıYok
Ek VitaminEPA ve DHA

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö* Ö* ”Uzun yıllardır kullandığım, faydalı ve gerekli olduğunu düşündüğüm bir ürün. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun önemle tavsiye ettiği EPA ve DHA çeşitlerini içinde barındırıyor.”

👤 E** I*** ”İçimi çok güzel ama fiyatı biraz pahalı.”


New Life Efa S 1200

Trigliserit formu sayesinde vücudun üç kat daha hızlı emilim yapmasını sağlayan nem Life Efa S, WHO ve CRN tarafından onaylanan IFOS kalite standartlarında 5 yıldızı bulunuyor.

EPA ve DHA İçermesiKokusu
IFOS Kalite Onayı

Ürün Detayı

Glüten içermeyen New Life Efa S, alerjisi olanlar tarafından bile gönül rahatlığıyla kullanılabiliyor. İçerisinde barındırdığı DHA ile beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardım eden bu balık yağı, trigliserit formu sayesinde vücutta 3 kat daha hızlı emilim sağladığı gibi kalp ve damar sağlığını koruyor. Tüm bunların yanı sıra WHO ve CRN onaylı IFOS kalite standartlarından 5 yıldıza sahip olan bu ürün, 45 adet kapsül formunda bulunuyor.

Hacim45 adet
YapısıKapsül
AromasıYok
Ek VitaminEPA ve DHA

Kullanıcı Yorumları

👤 C* Y** ”50 yaşındayım, destek için aldım. Bu arada işaret parmağı tırnağımda bir yıldır dalgalı bir görüntü vardı, kullanmaya başlayınca düzeldi. Satıcıya teşekkürler paketleme iyiydi.”

👤 M** T** ”Doktorumun özellikle tavsiye ettiği balık yağı markası, başka marka araştırmama gerek kalmadan hamileliğin başlarından beri kullanıyorum.”


Eczacıbaşı Dynavit Omega 3

İçerdiği DHA ve EPA sayesinde kalp ve damar sağlığının korunmasını sağlayan Dynavit, aynı zamanda beyin fonksiyonlarını da iyileştiriyor. Bu ürün omega3 yağını ise hamsi, uskumru ve sardalya balıklarından üretiyor.

EPA ve DHA İçermesiTadı
Koruyucu İçermemesi

Ürün Detayı

Omega3 yağını hamsi, uskumru ve sardalya balıklarından üretilen Eczacıbaşı markası olan Dynavit, 11 yaş üstü herkes için kullanıma uygun bir ürün. İçerdiği DHA ve EPA sayesinde kalp ve damar sağlığını koruduğu gibi beyin fonksiyonlarını da çalıştıran bu ürün, tek kullanımda 950 mg omega3 yüklemesi sağlıyor. Aynı zamanda koruyucu içermeyen bu ürün, doktorlar tarafından çok sık öneriliyor.

Hacim30 adet
YapısıKapsül
AromasıYok
Ek VitaminEPA ve DHA

Kullanıcı Yorumları

👤 D* Ö** ”Bir kutu bitirdim faydasını gördüm enerji veriyor ve zinde hissettiriyor. Ben kapsülü yutamadığım için ağzımda patlatıp kapsülü atıyorum. Kapsüller sert ama bu çok normal yumuşak olursa boğaza takılır çünkü. Tavsiye ederim.”

👤 M** A*** ”Dynavit omega 3 Eczacıbaşı güvencesiyle sürekli kullandığım ürün ben çok beğeniyorum.”


Sorvagen Omega 3 Plus Norveç

Tek tek paketlenen bu ürünü yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz gibi limon kabuğu aroması sayesinde kolay yutulabiliyor. Ayrıca renklendirici ve koruyucu içermeyen bu ürün, sığır jelatininden üretilen kapsülde satılıyor.

Limon AromasıKokusu
Sığır Jelatininden Üretilen Kapsül

Ürün Detayı

Tek Kapsülünde 1200 mg balık yağı, 840 mg Omega 3, 435 mg EPA, 290 mg DHA, Trigliserid Form ve doğal limon kabuğu yağı içeren Sorvagen Omega 3 Plus, 11 yaş üstü grup tarafından kullanılabiliyor. Tek tek paketlenmiş olan ürün, çantada kolayca taşınabiliyor. Tüm bunların yanı sıra bu ürün, sığır jelatininden üretilen kapsülü ve aroması sayesinde kolayca yutulabiliyor.

Hacim60 adet
YapısıYumuşak Kapsül
AromasıLimon Kabuğu Yağı
Ek VitaminEPA ve DHA

Kullanıcı Yorumları

👤 M* S** ”1 yıldan uzun zamandır kullanıyorum değerleri de kalitesi de çok iyi yanında başka markanın sitikolin takviyesini de kullanıyorum öneririm Sorvagen bu konuda çok iyi ürün ağır metal içermiyor ağır metalleri en garanti yöntem olan moleküler distilasyon ile ayıklıyorlar güvenle alabilirsiniz.”

👤 G* G* ”Farklı bir markanın balık yağını kullanıyordum bu ürünün içeriği daha yüksek olduğu için bunu tercih ettim bana biraz ağır geldi her gün kullanmasam da haftada 1-2gün aldım faydasını gördüm.”


Nutrigen Balık Yağı Şurubu

Çocuğunun boyunu uzatmak ve kemik sağlığını güçlendirmek isteyen ailelerin başvurduğu Nutrigen, içerisinde D, K, L-Arjinini vitamini ve çinko içeriyor. Bu sebeple en çok satılan çocuk balık yağları arasında bu üründe bulunuyor.

D, K, L-Arjinini ve Çinko İçermesiŞurup Formda Olması
Portakal Aroması

Ürün Detayı

Omega3 yağ asitlerinin yanı sıra çocuğun boyunun uzaması için D, K, L-Arjinini vitamini ve çinko içeren Nutrigen, portakal aroması sayesinde çocuklar tarafından kolayca içilebiliyor. Ayrıca sadece kemik sağlığına iyi gelmeyen bu balık yağı, beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardım ediyor. Bu sebeple Nutrigen, anne ve babaların en çok tercih ettiği balık yağları arasında yerini alıyor.

Hacim200 ml
YapısıŞurup
AromasıPortakal Aroması
Ek VitaminD, K, L-Arjinini vitamini ve çinko

Kullanıcı Yorumları

👤 B* E* ”Çocuğum severek içiyor, iştahını da açtı.. Şimdilik memnunuz, ikinci aldığım ürünün kapağında buzdolabına tutunuz yazıyor ilk aldığımda böyle bir yazı yok.. Artık buzdolabına koyuyorum..”

👤 F** G**** ”İştah açıcı beğendim.”


Balen Omega 3 Norveç

Sığır jelatininden üretilen kapsülü sayesinde helal sertifikaya sahip olan Balen, aynı zamanda kolay tüketildiği için oldukça sık tercih ediliyor.

EPA ve DHA İçermesiKokusu
Helal Sertifikası
Yumuşak Kapsül Form

Ürün Detayı

Norveç balıklarından elde edilen en iyi balık yağlarından biri olan Balen Omega 3, yumuşak kapsüllerde muhafaza edilmektedir. Bu kapsüller sığır jelatininden üretildiği için helal sertifikası bulunan bu ürün, aynı zamanda kolayca tüketilebiliyor. 2000 miligram olan bu balık yağının içerisinde %18 değerinde 360 gramlık EPA ve %12 değerinde 240 miligramlık DHA bulunmaktadır. Bu sayede kalp ve damar sağlığını koruyan bu balık yağı, beyin fonksiyonları içinde faydalı bileşenler barındırıyor.

Hacim1380 mg
YapısıKapsül
AromasıYok
Ek VitaminEPA ve DHA İçeriyor

Kullanıcı Yorumları

👤 Serpil Y* ”Hep aldığım kullandığım bir ürün tavsiye ederim.”

👤 S* Ç**** ”Kandaki trigliserid değerlerinizi yükseltecek çok etkili bir ürün. Damarlar için bu iyi demek. Tabi bu ürünü de diğer gıda takviyeleri gibi 3+1 kuralına göre tüketmek gerek. Yani 3 hafta kullan 1 hafta bırak. Veya 3 ay kullan 1 ay bırak gibi. Düzenli balık tüketemiyorsanız mutlaka kullanmalısınız. Satıcı ürünü kısa zamanda yolladı.”


Sıkça Sorulan Sorular

Balık yağı nedir?

Balıklardan elde edilen ve yaklaşık %30 gibi bir kısmı Omega-3’lerden oluşan balık yağı, vücudumuzu destekleyerek kalp ve damar sağlığını da koruyan önemli bir besin takviyesidir.
Genel olarak ton balığı, hamsi, ringa, uskumru tarzındaki yağlı balıklardan elde edilen balık yağları içeriğindeki EPA ve DHA bileşenleriyle sağlığımız üzerinde olumlu etkiler yaratıyor.

Balık yağının faydaları nelerdir?

Kısaca DHA denilen Dokosaheksaenoik asit, beyin, hafıza ve göz sağlığında etkili sonuçlar yaratırken; EPA yani Eikosapentaenoik asit ise damarlar ve pıhtılaşma ile kalp sağlığında faydalı oluyor.
Gebelik döneminde haftada birkaç kez düzenli alınan balık yağı, doğum sonrası yaşanabilen lohusalık depresyonu riskini minimuma indiriyor.
Prostat kanserini önlemede yardımcı olduğu biliniyor.
İçindeki Omega-3 sayesinde Epilepsi hastalarının nöbetlerini seyreltiyor.
Hiperaktivite sorunu olan çocuklar düzenli olarak balık yağı kullandığında davranış bozukluklarında olumlu değişiklikler gösterebiliyor.

Balık yağı nasıl seçilmelidir?

Saf ve doğal ürünleri tercih etmelisiniz.
Ürün için verilmiş olan DHA ve EPA oranlarını kontrol ederek birim miktara düşen oranı yüksek olan markaları tercih etmelisiniz. Etiket üzerindeki günlük almanız gereken porsiyon miktarı ve kutu kapasitesiyle birlikte değerlendirme yapabilirsiniz.
Markanın balık yağı tesislerinin üretim sertifikalarının olup olmadığı konusunda hassasiyet göstermelisiniz.
TG üretim olan yani Trigliserit olarak üretimi yapılan balık yağları saf ve doğal yağ içeriğine sahip oldukları için içeriğin %80’i değerli yağlardan oluşur. Etil Ester diye bilinen üretim tipindeki ürünlerde ise Omega-3 düşük miktarda olduğu için uzmanlar TG tipi balık yağı seçeneklerini tercih etmenizi öneriyor.
Mevcut ürünün ağır metal ve dioksin içermediğine dair sertifikalandırılmış olması da bir diğer önemli ayrıntıdır.


Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın