En İyi 10 Dikiş Makinesi Tavsiyesi

En ufak bir sökük için terziye gitme devri geride kaldı! Hayatımızı kolaylaştıran elektronik dikiş makinesi sayesinde evimizin konforunda dikiş dikmek artık hayal değil! Üstelik merakınız ve yeteneğiniz varsa iyi bir dikiş makinesi satın alarak siz de bu işten gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Bu noktada en önemli soru, “en iyi dikiş makinesi nedir?” sorusudur. En iyi dikiş makinesi nedir sorusunun cevabı kişiden kişiye değişir.

Kişinin dikiş dikme bilgisi, hangi seviyede olduğu, hangi ürünlere elinin daha yatkın olduğu ve ne tip kumaşlar dikmeyi sevdiği bu sorunun cevabı için oldukça önemli kriterlerdir. Sizler için en iyi dikiş makinelerini derlediğimiz bu yazıda, her seviyeye uygun dikiş makinesi bulabilmeniz mümkün.

SıraModelTürSYblog Puanı
1Singer M1605Mekanik10/9.8
2Singer 3333Mekanik10/9.5
3Singer 3342Mekanik10/9.4
4Brilliance 6160Elektronik10/9.6
5Flower 313Mekanik10/9.1
6Sewing 311Mekanik10/9.0
7Pfaff 150SMekanik10/9.7
8Brilliance 6180Elektronik10/9.2
9Singer 3223RMekanik10/9.4
10Starlet 6699Elektronik10/9.5
Dikiş Makinesi Tavsiye Listesi

Tavsiye Edilen En İyi Dikiş Makinesi Modelleri

Hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı kullanarak mükemmel parçalar ortaya çıkarmanıza yardım edecek 10 en iyi dikiş makinelerini burada bulabilirsiniz.

İşte 2024 yılının en iyi dikiş makineleri…

Singer M1605

Singer M1605 dikiş makinesi, hem başlangıç seviyesi hem de ileri seviye kullanıcılar için son derece elverişli bir ürün. Pratik ve kolay kullanımı ile müşterilerine konforlu bir dikiş dikme imkânı sunuyor. Ayrıca ürünün 2 yıl garanti süresi mevcut.

Ekstra ayak yükseltisiSessiz çalışma özelliği mevcut değil
Taşınabilir özelliği
Kolay değiştirilebilir ayak seçenekleri

Ürün Detayı

Singer M1605 dikiş makinesi, 6 farklı dikiş ve dekoratif desen ile dikme fırsatı sunan kaliteli bir model olarak karşımıza çıkıyor. Birden fazla desen seçeneği, serbest kol dikimi, yarım devir özelliği, tamamen metalden oluşan bir çalışma alanı, aydınlatma lambası ve kolay taşınabilir özelliği ile müşterilerine keyifli bir dikiş dikme deneyimi yaşatıyor. Bu dikiş makinesi ile fermuar ve düğme dikebilir, overlok dikişi yapabilir, çift iğne özelliği sayesinde paralel bir şekilde dikiş dikebilirsiniz. Singer M1605 dikiş makinesi ile birlikte makara, iğne ve makara pimi müşterilere verilen aksesuarlar arasında.

Makine türüManuel
OverlokVar
Geri Dikiş ÖzelliğiVar
Çift İğneVar
Ayak YükseltmeVar
Aydınlatma LambasıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** U**: Oldukça kullanışlı bir dikiş makinesi. Annem ve ben çok memnun kaldık. Ayrıca başlangıç seviyesi için de uygun bir dikiş makinesi olduğunu söyleyebilirim. Tavsiye ederim.

👤 G** Ö**: Singer dikiş makinesi üretiminde gerçekten usta bir marka. Daha 2 defa kullanmama rağmen şimdiden uzun yıllar kullanacağımı garanti edebilirim.


Singer Fashion Mate 3333

Singer Fashion Mate 3333, ev tipi dikiş makinesi kategorisinde üst sıralarda yer alan bir ürün. Kullanıcılarından tam not alan bu dikiş makinesi, birbirinden farklı 23 dikiş ve dekoratif desen seçeneği sunarak çok daha kullanışlı bir dikiş dikme deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Sessiz çalışma özelliği ve kolay taşınabilir bir model olmasıyla dilediğiniz yerde işinizi halledebilmeniz mümkün.

Sessiz çalışmaOverlok özelliği mevcut değil
Otomatik iplik takma özelliği
Hızlı kullanım

Ürün Detayı

Birden fazla dikiş dikme opsiyonu bulunan bu dikiş makinesi, aynı zamanda hızlı çalışma kapasite sayesinde kullanıcılarına uzun ömürlü bir kullanım vaat ediyor. 4 adımda ilik açabilme özelliği, tam devir yapısı, farklı desen ve dikiş modelleri ile esnek bir dikiş imkânı sunuyor. Singer Fashion Mate 3333 dikiş makinesi ile sürfile yapabilir, düğme ve fermuarları rahatlıkla dikebilir, çift iğne yardımıyla paralel dikiş sağlayabilir, kot-penye ve triko gibi parçaları kolaylıkla dikebilir ve farkı nakış çeşitlerini uygulayabilme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Zigzag Kalınlığı5 mm
Malzeme TürüMetal
Sessiz Çalışma ÖzelliğiVar
Çift İğneVar
Geri Dikiş ÖzelliğiVar
Aydınlatma LambasıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 M** K**: Evde kullanmaya oldukça müsait bir dikiş makinesi. Alın, aldırın!

👤 S** S**: İlk çıktığı andan beri kullandığım bir dikiş makinesi. Çok kaliteli ve benim tüm işlerimi görüyor. Tavsiye ediyorum.


Singer Fashion Mate 3342

Singer Fashion Mate 3342 dikiş makinesi, başlangıç seviyesi için oldukça kullanışlı bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. 32 ayrı dikiş ve dekoratif desen seçeneği ile geniş bir kullanım kapasitesine sahip. Hem hızlı hem de sessiz bir şekilde çalışma imkânı sunan bu dikiş makinesi, kolay taşınabilir olma özelliği ile de yaygın olarak tercih ediliyor.

Tek adımda ilik açabilmeFiyat
Taşıma kolaylığı
Hızlı kullanım

Ürün Detayı

Singer Fashion Mate 3342 dikiş makinesi, Singer markasının ürettiği kaliteli tasarımı ile dikkat çeken dikiş makinesi modellerinden biri. Bu dikiş makinesi otomatik iplik takma özelliği ile kullanıcılarına pratik bir dikiş dikme fırsatı yaratıyor. Desenler üzerindeki zigzag uzunluğu ve genişliğinin kolaylıkla ayarlanabildiği bu dikiş makinesi ile ev rahatlığında konforlu bir dikiş dikme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Zigzag Kalınlığı6 mm
Malzeme TürüMetal
Sessiz Çalışma ÖzelliğiVar
Geri Dikiş ÖzelliğiVar
Aydınlatma LambasıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 A** T**: Birçok farklı dikiş türü ve desen seçeneği sunması en önemli artılarından. Bu dikiş makinesi ile hemen hemen tüm ihtiyacımı karşılayabiliyorum. Teşekkürler Singer!

👤 T** K**: Singer’ın dikiş makinesi üretiminde kendini kanıtladığını artık hepimiz biliyoruz. Özellikle ev tipi dikiş makinesi kategorisinde öne çıkan ürünlerden olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum.


Singer Brilliance 6160

Singer Brilliance 6160 dikiş makinesi, her seviyeye uygun kullanım özelliği sunmasıyla hem dikiş dikmeyi hiç bilmeyenler, hem de ileri seviye kullanıcılar için uygun bir dikiş makinesi olmasıyla ön plana çıkıyor. Bu dikiş makinesi daha çok sipariş üzerine çalışan veya hobi amaçlı dikiş diken kullanıcılar için uygun.

Elektronik pedal özelliğiFiyat
Ayarlanabilir zigzag genişliği
Sessiz ve hızlı kullanım

Ürün Detayı

Singer Brilliance 6160 dikiş makinesi, 60 farklı dekoratif desen ve dikiş seçeneği sunarak geniş kullanıcı kitlesine sahip olan bir ürün. Yalnızca tek adım ile dört ayrı modelde ilik açabilme imkânı sunan bu dikiş makinesi, elektronik pedal seçeneği ile kullanıcılarına kullanışlı bir deneyim yaşatıyor. Otomatik iplik takma, esnek dikiş, 13 değişik iğne pozisyonu öne çıkan özelliklerinden.

Zigzag Kalınlığı6,5 mm
OverlokVar
Sessiz Çalışma ÖzelliğiVar
Geri Dikiş ÖzelliğiVar
Aydınlatma LambasıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 S** U**: Tek kelime ile şahane bir dikiş makinesi.

👤 M** U**: Annem için aldım. Ev tipi için çok uygun ve pratik bir dikiş makinesi. Aynı zamanda çok fazla özelliği var. Şiddetle almanızı önerdiğim bir dikiş makinesi.


Janome Flower 313

Janome Flower 313, burunlu bir gövdeye sahip olan yapısı ile özellikle çocuk kıyafetleri, kol ve yaka gibi parçalarda kaliteli bir kullanım imkânı sunan bir dikiş makinesi olarak karşımıza çıkıyor. Ev tipi dikiş makinesi kategorisine giren bu ürün, başlangıç seviyesindeki kişiler için de uygun olmasıyla ön plana çıkıyor.

Hızlı kullanım ve sessiz çalışmaGevşek dikme özelliği
Basit kullanım
Ergonomik tasarım

Ürün Detayı

Janome Flower 313 dikiş makinesi, piyasadaki diğer ürünlere kıyasla yüksek performans sunarak müşterilerden tam not almayı başarmış. Hem sessiz hem de seri bir şekilde çalışması, 13 farklı dikiş ve dekoratif desen seçeneği, ekstra kalın kumaş dikimi sunması, ayarlanabilen dikiş uzunluğu özelliği ile bu işle profesyonel olarak ilgilenen kişiler arasında da sık tercih edilen bir dikiş makinesi olma özelliği taşıyor.

Zigzag Kalınlığı5 mm
Burunlu GövdeVar
Sessiz Çalışma ÖzelliğiVar
Geri Dikiş ÖzelliğiVar
Aydınlatma LambasıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 G** H**: Bazı eksileri bulunsa da bunlar tahammül edilebilir düzeyde. Genel olarak baktığımda başarılı iş çıkardığını söyleyebilirim.

👤 K** M**: Janome Flower 313 dikiş makinesi oldukça basit ve pratik bir ürün. Daha önce hep Singer kullanmıştım bir de bunu denemek istedim ve müthiş. O kadar para vermeye lüzum yok bu dikiş makinesi de ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilir.


Janome Sewing 311 Dikiş Makinesi

Janome Sewing 311 dikiş makinesi, 55 adet dikiş fonksiyonu özelliği sayesinde işlevsel bir yapıya sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Tek bir düğme ile rahatlıkla takıp çıkarılan ayakları ile kolay bir kullanım sağlıyor.

55 adet dikiş fonksiyonu özelliğiAğır bir dikiş makinesi
Uygun fiyat
Sessiz çalışma özelliği

Ürün Detayı

Janome Sewing 311 dikiş makinesi, 13 farklı dekoratif desen ve dikiş özelliği sunuyor. Kullanıcının arzu ettiği boyuta uygun olarak 4 adımda ilik açabilme özelliği bulunuyor. Ayarlanabilir elektronik pedala sahip olması, hem sessiz hem de hızlı bir kullanım imkânı yaratması, ileri-geri dikiş dikme özelliği, çift iğne ile dikiş dikme seçeneği, kol-yaka ve çocuk kıyafetleri dikmek için özel tasarlanmış burunlu gövdesiyle kullanıcılarına kolay yoldan dikiş dikme pratiği sağlıyor. Janome Sewing 311 dikiş makinesi ile fermuar, düğme gibi küçük işlemleri rahatlıkla halledebilir, nakış ve overlok gibi birçok işin üstesinden gelebilir, esnek dikiş özelliği sayesinde penye ve jarse gibi özel parçaları da rahatlıkla dikebilirsiniz.

Zigzag Kalınlığı5 mm
Elektronik PedalVar
Sessiz Çalışma ÖzelliğiVar
Geri Dikiş ÖzelliğiVar
Aydınlatma LambasıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 U** H**: Kullanırken hafif bir sallanma yapıyor ama zamanla alışıyorsunuz. Bunun dışında gayet iyi bir dikiş makinesi.

👤 K** Y**: Çok kaliteli ve memnun kaldığım bir dikiş makinesi. Çok severek kullanıyorum. Tavsiye ederim.


Pfaff Smarter 150S

Pfaff Smarter 150S dikiş makinesi, tek adımlı düğme iliği ayağı sayesinde kullanıcının arzu ettiği düğme iliği boyutuna uygun olarak ilik dikilmesini sağlamasıyla öne çıkıyor. 23 farklı dikiş ve piko deseni ile geniş kapasiteli bir kullanım olanağı sunuyor.

Esnek kumaş dikimiFiyat
Otomatik iplik takma
Basit kullanım özelliği

Ürün Detayı

Pfaff Smarter 150S dikiş makinesi, standart baskı ayağına sahiptir. Bu özelliği ile daha çok 1 mm’den büyük dikiş uzunluğunda çalışmak için kullanılır. Zigzag ve düz yapıdaki dikişler için daha çok tercih edilir. 1 mm’den daha küçük dikişler için ise şeffaf baskı ayağı özelliği sunar. Ayaklar son derece elverişli bir kullanım sunan bir tasarıma sahiptir. Şeffaf ve standart ayaklara ek olarak gizli baskı dikiş ayağına da sahiptir. Gizli baskı dikiş ayağı daha çok 5 mm’den büyük dikiş uzunlukları için tasarlanmıştır. Fermuar ayağına da sahip olan bu dikiş makinesi, daha rahat fermuar dikimi yapmayı kolaylaştırır.

Zigzag Kalınlığı6 mm
Dikiş Uzunluğu4 mm
OverlokVar
Geri Dikiş ÖzelliğiVar
Aydınlatma LambasıVar

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** H**: Herkes dikiş makinesi denilince Singer’a yöneliyor ancak Pfaff Smarter son derece kaliteli bir marka. Uzun zamandır kullanıyorum ve oldukça memnunum. Özellikle basit kullanımı sayesinde hemen alışabiliyorsunuz.

👤 O** B**: Hiç düşünmeden alın derim. Memnuniyet garantili bir ürün.


Singer 6180 Brilliance

Singer 6180 Brilliance dikiş makinesi, 80 ayrı ve değişik dikiş modeli ve dekoratif desen seçeneği özellikleriyle öne çıkıyor. Hem profesyonel olarak hem de hobi amaçlı dikiş makinesi kullanmak isteyenler için benzersiz bir deneyim sunuyor.

Ergonomik tasarımFiyat
80 farklı dikiş ve dekoratif desen modeli
Esnek dikiş imkânı

Ürün Detayı

Singer 6180 Brilliance dikiş makinesi, tek hamlede 6 ayrı model özelliği ile otomatik olarak ilik açabiliyor. 6 mm genişliğinde zigzag yapma imkânı sunan bu dikiş makinesi, yalnızca tek bir hamleyle masura sarabilme yeteneğine sahip. Gizli fermuar dikimi, nervür, büzgü yapma, kordonlama ve kenar kıvırma gibi işlevleri olan bu dikiş makinesi, sahip olduğu dikiş tablası ile ergonomik ve pratik bir kullanım sağlıyor. Sessiz çalışma ortamı sunması ve hızlı yapıda olması sayesinde kullanıcılarından tam not almayı başarmış bir üründür. Singer 6180 Brilliance dikiş makinesi yardımı ile serbest kol dikimi, fermuar, kot, penye, triko dikimi, çift iğne kullanım özelliği ile yan yana paralel dikiş dikimi ve daha bir sürü fonksiyona erişebilirsiniz.

Zigzag Kalınlığı6 mm
Sessiz ÇalışmaVar
OverlokVar
Geri Dikiş ÖzelliğiVar
Elektronik PedalVar

Kullanıcı Yorumları

👤 U** Y**: Gerçekten 80 farklı desen modeli bulunması bu ürünü eşsiz kılmış. Alırken biraz tereddüt etmiştim ancak şimdi iyi ki almışım diyorum.

👤 T** A**: Nefis bir dikiş makinesi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.


Singer 3223R Dikiş Makinesi

Singer 3223R dikiş makinesi, özellikle başlangıç seviyesinde olanlar ya da dikiş dikme konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olan kullanıcılar için son derece kullanışlı ve basit tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Bu dikiş makinesi yüksek performans kalitesi ile müşterilerinden tam puan almayı başarmış.

Hızlı kullanımSes çıkarma kapasitesi yüksek
Ergonomik tasarım
Yüksek performans

Ürün Detayı

Singer 3223R dikiş makinesi, ev tipi kullanım için oldukça uygun bir yapıdadır. 23 farklı dikiş modeli ve dekoratif desen seçeneği sunan bu dikiş makinesi, 5 mm uzunluğunda zigzag yapmasının yanı sıra yalnızca dört hamlede ilik açabilme özelliğine sahip. Tek bir hareket ile masura sarabilen bu ürün, esnek dikiş ve çevrilebilir desen seçme özelliğini de kullanıcılarına sunar. Overlok dikişi, her biri ayrı amaçlara hizmet eden baskı ayakları, çift iğne sayesinde yan yana paralel dikiş dikme yeteneği, fermuar ve düğme gibi küçük parçaları dikme, nervür ve büzgü gibi dikişleri yapabilme kapasitesi sayesinde yaygın tercih edilen dikiş makineleri arasında yer alır. Rahatlıkla taşınabilir özelliği ve sessiz yapısıyla konforlu bir çalışma ortamı vaat etmektedir.

Zigzag Kalınlığı5 mm
Sessiz ÇalışmaVar
OverlokVar
Geri Dikiş ÖzelliğiVar
Elektronik PedalVar

Kullanıcı Yorumları

👤 E** Ü**: Singer’ın her dikiş makinesi gibi bu ürünü de şahane. Özellikle benim gibi bu işe yeni başlayanlardansanız son derece kullanışlı bir dikiş makinesi olduğunu anlayacaksınız.

👤 M** B**: Çok kullanışlı. Basit tasarımı sayesinde hemen alışabiliyorsunuz. Severek kullanıyorum.


Singer Starlet 6699

Singer Starlet 6699 elektronik dikiş makinesi, 100 farklı dikiş ve dekoratif desen modeline sahip olmasıyla diğer ürünlerden ayrılıyor. Ev tipi kullanım için oldukça uygun olan bu dikiş makinesi, kullanıcılarına tek hamlede 6 ayrı modelde ilik açabilme fırsatı sunuyor.

100 farklı dikiş ve dekoratif desen modeliFiyat
Sessiz çalışma
Hızlı ve pratik kullanım

Ürün Detayı

Singer Starlet 6699 elektronik dikiş makinesi, hem başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için hem de profesyonel kullanıcılar için elverişli yapısıyla ön plana çıkan kaliteli Singer ürünlerinden bir tanesidir. Genellikle 6 mm genişliğinde zigzag çizme yeteneğine sahip olan bu ürün, bazı desenlerde 6,5 mm zigzag çizme kapasitesine erişebiliyor. Yalnızca 3 hamlede sınırsız uzunlukta manuel olarak ilik açma özelliğine sahip olan bu dikiş makinesi; özel yorganlama dikişi, overlok dikişi, otomatik iplik takma, 13 farklı iğne pozisyonuna sahip olma gibi önemli özelliklere de sahip. Kolaylıkla ayarlanabilen ve her biri ayrı amaç için hizmet veren baskı ayakları ile her türlü dikiş ihtiyacınızı bu ürünle karşılamanız mümkün.

Zigzag Kalınlığı6 mm
Sessiz ÇalışmaVar
OverlokVar
Geri Dikiş ÖzelliğiVar
Elektronik PedalVar

Kullanıcı Yorumları

👤 P** H**: Biraz pahalı bir ürün ancak kesinlikle bu paraya değer. Özellikle 100 farklı dekoratif desen seçeneğine sahip olması bu ürünü diğer dikiş makinelerinden ayırıyor.

👤 P** T**: Çok kullanışlı. Tüm ihtiyaçlarınızı sonuna kadar karşılıyor. Tam puan veriyorum.


Sıkça Sorulan Sorular

En iyi dikiş makinesi markası nedir?

Özellikle başlangıç seviyesinde olan kişilerin en sık sorduğu sorulardan biri “en iyi dikiş makinesi nedir?” oluyor. Bu sorunun cevabı kullanıcının seviyesine göre değişiklik gösterse de, genellikle Singer markasında birçok insan hemfikir. Dikiş makinesi üretiminde köklü bir geçmişe sahip olan Singer, bu alanda son derece başarılı ve kaliteli ürünlere imza atıyor. Özellikle Tradition 2273 dikiş makinesi, başlangıç düzeyindeki kullanıcılar için oldukça uygun bir kullanıma sahip. Öte yandan Janome markası da dikiş makinesi üretimi konusunda dünya çapında bir bilinirliğe sahip olan, sağlam ürünler piyasaya sunan bir marka olarak karşımıza çıkıyor.

Dikiş makinesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Dikiş makinesi almaya karar verdiyseniz, alacağınız ürünün yalnızca tek tip kumaş için kullanım sağlamadığından emin olmalısınız. Hem ince hem de kalın kumaşlarla uygulama yapabileceğiniz bir dikiş makinesi çok daha kullanışlı olacaktır.

Devamlı sorun çıkaran, hasar yaratan bir ürün kullanmayı kimse istemez. Bu nedenle aklınızda bir dikiş makinesi var ise öncesinde mutlaka kullanıcı yorumlarını okumalı, hatta çevrenizde aynı ürünü kullanan varsa kendisinden fikir almalısınız.

Eskiden dikiş makinesi oldukça gürültü çıkaran bir yapıya sahipti. Aynı zamanda yavaş bir kullanım sunarak zamandan tasarruf edilmesini de zorlaştırıyordu. Günümüzde kullanılan dikiş makineleri ise bu özelliklerin tam tersi kullanım sağlıyor. Bu nedenle dikiş makinesi satın alırken sessizlik düzeyi ve hız kalitesine bir hayli önem vermeniz gerekir.

Elektronik cihazlar ve bilgisayar teknolojili ürünler daha kaliteli iş çıkarmanıza olanak sağlarken, kullanımı da bir o kadar pratik ve kolaydır. Bu sebeple bu tarz dikiş makinesi tercih etmeniz size avantaj sağlayacaktır.
Otomatik bir işleve sahip olan dikiş makinesi zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur.

Fiyatı daha uygun diye bilinmedik markalara yönelmemelisiniz. Popüler ve köklü markalardan şaşmamanız gerekir.
Dikiş makinesi satın alırken garanti süresi ve teknik servis gibi sağlayıcıların bulunmasına dikkat etmelisiniz. Müşterisini mağdur etmeyen bir markadan dikiş makinesi alışverişi yapmak her zaman sizin avantajlı konumda olmanızı sağlayacaktır.

Evde dikiş makinesi ile ne yapılır?

Dikiş makinesi kullanarak evinizin konforunda birçok kıyafet dikiminde bulunabilirsiniz. Kendinizi daha çok geliştirip dışarıdan sipariş almaya başlayabilirsiniz. Elbise, gelinlik, takım elbise gibi modeller birçok kişi tarafından talep edilen ürünlerdir.

Dikiş makinesi ile tek yapabilecekleriniz yalnızca kıyafet ile sınırlı değildir. Perde dikimi, mobilyalar için kullanılacak çeşitli örtülerin dikimi, nevresim veya pike takımı dikimi dikiş makinesi kullanarak ortaya çıkarabileceğiniz güzellikler arasında yer almaktadır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın