En İyi 10 Su Markası Tavsiyesi

Yaşam kaynağı olarak gördüğümüz su, insan sağlığı için en gerekli maddelerin başında geliyor. Sağlığımızı korumak amacıyla tükettiğimiz ambalajlı içme sularının ne yazık ki pek çoğu uygun koşullarda saklanıp dolum yapılmadığı için sağlığımızı riske edebilme potansiyeli taşıyor.

Gün içinde tükettiğimiz suyun sağlığımızı olumlu desteklemesi için belli kriterlere sahip olması çok önemli.

SıraModelPhSYblog Puanı
1Erikli7,8610/9.7
2Saka8,2210/9.6
3Sırma7,110/9.4
4Nestle Pure Life8,2210/9.4
5Buzdağı7,610/9.3
6Fuska7,510/9.2
7Tekir7,510/9.2
8Taşkesti7,910/9.1
9Munzur8,410/9.3
10Abant8,410/9.3
Su Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Su Markaları

Market rafında gördüğümüz suların neredeyse hepsinin dış görüntüleri birbiriyle aynı olduğundan içlerinden en iyi su markalarını ayırt etmek son derece imkansız bir konu oluyor. Bu nedenle en iyi su markaları konusunda bir inceleme yaparken tüketici alışkanlıkları gibi kriterlerden uzaklaşarak yetkili kuruluşlar tarafından yapılan denetleme raporlarını baz almak gerekiyor.

En iyi su tavsiyeleri yazımızı hazırlarken önceliğimizin Sağlık Bakanlığı İçilebilir Su Listesi verileri olduğunun altını çizmek istiyoruz. Bununla birlikte markanın ulaşılabilirliği de bir diğer kriterimiz olarak öne çıkıyor.

İşte sağlığınıza katkıda bulunacak en iyi su markaları…

Erikli

Türkiye’nin en çok tercih edilen su markalarından bir tanesidir. Uludağ’ın binlerce yıllık doğası ile şekillenen suyu tüketicilerine sunuyor.

SağlıklıMaden Suyu Yok
Doğadan

Ürün Detayı

Uludağ’ın zirvesinden el değmeden şişelenen sular, sağlıklı ve mineralli bir şekilde sizlere ulaşıyor. Doğadan gelen suyun tadı daima bir başka olur. 1960’lı yılların ortalarında memba suları şemlerden akardı. Şehirleşmenin başlamasıyla insanların alışkanlıkları elbette değişti. Gelişmeleri yakından takip eden Erikli, pet ambalajda satılması yönünde önemli adımlar attı. Çalışma azmiyle günümüzün en bilindik su markaları arasında olmaya hak kazandı.

Ph7,86
Hacim0.33 L – 5 L Arası

Kullanıcı Yorumları

👤 P** E**; “Yıllardır evimizde Erikli içiyoruz ve alıştık. Suyun tadı çok iyi başka su içince garip geliyor.”

👤 P** E**; “Hızlı geldi kargo. Her zaman erikli içerim hiç değişmez tadını da bğeniyorum.”


Saka

2004 yılında Çamlıca kaynağından gelen su ile faaliyete geçen bir markadır. Yalnızca Türkiye’nin değil tüm Avrupa’nın önemli su markalarından bir tanesidir.

Spor İçin UygunFiyat
Doğal
Sağlıklı

Ürün Detayı

Yıllar geçtikçe Saka markası insanların güvenini kazanmayı başardı. Kaliteli ve lezzetli bir suyu kullanıcılarıyla paylaşmak en büyük hedefleri diyebiliriz. 3 Yıldız Üstün Lezzet Ödülü’nü 2011-2012-2013 yıllarında üst üste kazanarak Kristal Ödül’ün sahibi olmayı başarmıştır. Aynı zamanda günümüzde de en çok satılan su markaları arasında yer almaktadır.

Ph8,22
Hacim0.33 L – 5 L Arası

Kullanıcı Yorumları

👤 O** S**; “Saka suyunu ph değeri yüzünden tercih ediyorum. Gerçekten çok yüksek ve lezzetli.”

👤 K** L**; “Gördüğüm en iyi su. Diğerlerini de denedim fakat bana göre en iyisi saka suyu biraz pahalı ama olsun çok iyi.”


Sırma

Doğanın binlerce yıllık emeği ile oluşan değerli suyu hizmetimize sunan Sırma, Türkiye’nin en güvenilir su firmalarındandır. Doğal kaynak suyunu özenli bir şekilde hazırlayarak tüketicilerine sunmaktadırlar.

TatlıFiyat
Doğadan
Doğal Maden Suyu

Ürün Detayı

Sakarya’dan Bursa’ya, Aydın’dan Burdur’a tüm Türkiye’nin her yerine ulaşabilen bir zincire sahiptirler. 7.1 Ph değeri bulunan suyun tadına alışan vazgeçemiyor diyebiliriz. Aynı zamanda doğal maden suyu konusunda da önemli işlere imza atan Sırma, her geçen gün tüketicilerin güvenini kazanmaya devam ediyor.

Ph7,1
Hacim0.33 L – 5 L Arası

Kullanıcı Yorumları

👤 Ü** Ş**; “Önceden sadece maden suyunu içiyordum şimdi her zaman sırma kullanıyorum ve çok memnunum.”

👤 E** T**; “Yıllardır değişmez daima Sırma içerim. Diğerlerini deneyince bir garip geliyor o yüzden Sırma’dan devam.”


Nestle Pure Life

İlk olarak 1998’de Nestlé Waters ilk kez kendi ismini taşıyan bir su ürününü piyasaya sürmüştür. O zamanlar suyu Pakistan’nın doğal kaynaklarından elde etmişlerdir. Günümüzde Türkiye’nin en güvenilir su markalarından bir tanesi haline gelmeyi başarmıştır.

GüvenliMaden Suyu Satışı Yok
Sağlıklı
Çocukların Gelişimine Katkı

Ürün Detayı

Güvenilir ve lezzetli suyu Arjantin, Tayland, Filipinler, Çin ve Meksika gibi dünyanın pek çok ülkesine sunmaktadır. Kısa sürede büyük başarılara imza atan Nestle Pure Life, tüketicilerin güvenini kazanmayı başardı.

Ph8.22
Hacim0.33 L – 5 L Arası

Kullanıcı Yorumları

👤 P** E**; “Temassız bir şekilde kapıda teslim yapıyorlar bu yüzden çok beğeniyorum ayrıca tadı da çok iyi.”

👤 L** R**; “Çocuklarımın sağlığı için kullanıyorum. Güvendiğim bir marka suyunun tadı da gayet iyi.”


Buzdağı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda içilebilir ambalajlı su markaları arasında yer alan Buzdağı Geyve Sakarya bölgesinden elde edilen doğal mineralli bir su.

TatlıFiyat
Mineralli

Ürün Detayı

pH değeri 7,6 olarak belirlenen Buzdağı Doğal Mineralli Su, Geyve’ye bağlı Doğançay Köyü Keremali Dağları’nda yer alan Yörük Ali Kestanelik Mevkiinden doğuyor. Kaynaktan 8 kilometre uzaklıktaki 34 bin metrekarelik dolum tesislerinde her türlü hijyen koşulu göz önünde bulundurularak dolum makineleri ile tüketime hazır hale getiriliyor.

Ph7,6
Hacim0.33 L – 5 L Arası

Kullanıcı Yorumları

👤 L** E**; “Kargolama çok iyi ve güvenli geliyor. Tadına alıştım bu yüzden başka su içemiyorum herkese tavsiye ederim.”

👤 Ş** İ**; “Tadını ve lezzetini tartışmaya gerek yok yıllardır içiyorum çok iyi.”


Fuska

Koçbey Group tarafından tüketiciye ulaştırılan Fuska Su, bakanlığın hazırladığı üstün başarı sergilemiştir. 7,5 pH değeriyle en iyi içilebilir ambalajlı su markaları arasında yer alıyor.

KaliteliFiyat
Güvenli
Sağlıklı

Ürün Detayı

Doğal Kaynak Suyu alanında 17 yıldır faaliyet gösteren firma Sapanca bölgesindeki kaynağı ve dolum tesisiyle büyük şehirlere de yakın konumda yer alıyor. Marka tarafından kaynağın konumu itibariyle kar altında olduğu süre, kaynak kalitesinin de korunmasına yardımcı olan önemli bir özellik olarak vurgulanıyor.

Ph7,5
Hacim0.33 L – 5 L Arası

Kullanıcı Yorumları

👤 E** A**; “En sevdiğim su markası bakanlıktan onaylı olduğu için tercih ediyorum.”

👤 K** H**; “Kendimi bildim bileli bu suyu içerim hiç değişmez. Güvendiğim bir marka herkese tavsiye ederim.”


Tekir

1999 senesinden beri doğal kaynak suyu sektöründe hizmet veren marka, 2012 yılından itibaren buna ek olarak maden suyu ürün grubunu da satışa sunmuş bulunuyor.

MineralliFiyat
Doğadan

Ürün Detayı

Günümüzde sektörde sağlam bir yer edinen Tekir İçecek Grubu, gazlı içecek alanında da pek çok ürünle tüketiciyle buluşuyor. Toros Dağları Şekerpınarı kaynağından elde edilen Tekir Su; el değmeden şişelenerek en sağlıklı şekliyle son kullanıcıya ulaşıyor. pH değeri 7,59 olarak belirlenmiş olan Tekir Su Türkiye’nin en iyi su markaları arasında yer alıyor.

Ph7,5
Hacim0.33 L – 5 L Arası

Kullanıcı Yorumları

👤 İ** Ş**; “Evimizde hep bunu içeriz çok iyi.”

👤 E** R**; “Kapıda teslim ettiler hızlı ve güvenilir kargo diyebilirim. Tadını çok beğeniyorum herkese tavsiye de ederim.”


Taşkesti

Bolu Taşkesti’de yer alan kaynak ve dolum tesisiyle Taşkesti Su, Sağlık Bakanlığı tarafından Doğal Minelalli Su olarak tescil edilmiş markalar arasında bulunuyor.

MineralliFiyat
Alkali Su
Doğal

Ürün Detayı

2010 Senesinden beri sektörde faaliyet gösteren marka 7,9 pH değerine sahip. Taşkesti Su, Bolu Dağı Karaçomak Yaylası ormanlık alanda yer alan dolum tesisleriyle bölgeyi de koruma altına almış bulunuyor.

Ph7,9
Hacim0.33 L – 5 L Arası

Kullanıcı Yorumları

👤 P** R**; “İçimi ve tadı aşırı iyi önceden başka bir marka kullanıyordum bence en iyisin bu ve hızlı kargo geldi.”

👤 E** H**; “Herkese tavsiye ederim. İçimi çok iyi tatlı bir su. Zaten ph da yüksek o yüzden gönlüm rahat.”


Munzur

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yer alan Munzur gözelerinde çıkan Munzur Kaynak Suyu, yıl boyunca karlarla kaplı dağlardan çıkarak tüketiciye taşınıyor.

DoğalFiyat
Yüksek pH Değeri

Ürün Detayı

Efsane Su sloganıyla tanınan marka kaynağı, yaşam alanlarından uzak konumu sayesinde doğal olarak korunabiliyor. Genel olarak Tunceli bölgesinde yaygın bir Pazar payı olan Munzur Su, 2005 senesinden beri üretim yapan 250 ortaklı bir kolektif yapı olan Munzur A.Ş tarafından tüketiciye sunuluyor.

Ph8,4
Hacim0.33 L – 5 L Arası

Kullanıcı Yorumları

👤 U** I**; “pH değeri çok yüksek o yüzden bunu içiyorum ve çok tatlı bir su.”

👤 A** Y**; “Daha yüksek değere sahip su görmedim aşırı güzel ve içimi rahat. Biz çok su tüketiyoruz o yüzden su bizim için önemli.”


Abant

Kaya Holding bünyesinde hizmet veriyor. Abant-Bolu ve Gölcük-Geyiktepe’de şişelenmekte olan Abant su hem yurtiçinde hem de yurt dışında oldukça geniş bir pazar payına sahip.

TatlıFiyat
Sağlıklı
Güzel

Ürün Detayı

7,2 pH değerindeki Abant Su Bolu Dağları’nda 1300 metre yükseklikteki orman içinde yer alan ve Gölcük Geyiktepe mevkiinde 1100 metre yükseklikteki orman içinde yer alan kaynaklarla sene boyunca standardını korumayı başarıyor.

Ph8,4
Hacim0.33 L – 5 L Arası

Kullanıcı Yorumları

👤 E** D**; “Çok beğenerek içtiğim bir su gerçekten harika.”

👤 M** A**; “Yıllardır vazgeçmediğim bir marka. Mineralli ve tadı çok iyi. Herkese tavsiye ediyorum. Evimizde daima bunu kullanırız.”


Sıkça Sorulan Sorular

Sağlıklı Su Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

Sağlık Bakanlığı su analiz raporunda değerlendirilen kriterlere göre bir suyun iyi su olması için;

-Suyun berrak, renksiz, kokusuz, tortusuz olması.

-Herhangi kirletici, kimyasal, biyolojik ve radyolojik unsur bulunmaması, toksik madde içermemesi.

-Herhangi bir bakteri barındırmaması yani bakteriyolojik olarak temiz olması.

-Sağlıklı bir suyun sahip olduğu minerallerin Gıda Maddeleri Tüzüğü’ndeki sınırları aşmaması.

-Çözeltinin asit özelliği mi gösterdiği yoksa bazlık nitelik mi taşıdığını gösteren pH değerinin 7-8,5 aralığında olması gerekiyor. pH 7’nin altına indiğinde asidik özellik ortaya çıkıyor ki bu genelde yeraltı sularında görülüyor. pH değerinin 7 olması ise asit veya baz özellik taşımayıp Nötr olduğunu işaret ediyor.

En İyi Suyun Ph Değeri Kaç Olmalı?

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre, 7.2 ve 8.5 pH aralığındaki su normal değere sahiptir. Suyun hidrojen ve iyonları arttığında asidik duruma geçer. Bu da suyun pH değerinin düşmesi anlamına gelir. Eğer su alkali ise içilebilir haldedir.

Çeşme Suyunun Ph Değeri Kaç?

Elbette bulunduğunuz şehre göre değişkenlik gösteren bir durum söz konusudur. Çeşmeden akan suyun ph değeri 6,5 ile 8,5 arası olması gerekmektedir. Aksi durumda çeşitli sağlık sorunlarıyla baş başa kalabilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın