Sağlıklı Yiyecekler İçin En İyi 10 Sebze Meyve Kurutma Makinesi

Sebze ve meyve kurutma makinesi ile, baharın taptaze sebzelerinden yazın tatlı meyvelerine kadar her şeyi kurutarak, gıdaların lezzetlerini ve besin değerlerini koruyabilirsiniz. Sezonun en sevdiğiniz meyve ve sebzelerini kurutup, onları her mevsimde tüketebilir, özel atıştırmalıklar yapabilir ve hatta kendi ev yapımı kuruyemişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Sebze ve meyveleri mevsiminde yemeğe özen gösteriyorsanız eğer, gıda kurutma makineleri tam size göre. Mevsiminde kuruttuğunuz gıdaları istediğiniz zaman aynı doğallıkta yemenize imkan tanıyan sebze meyve kurutma makineleri farklı modellerle dikkat çekiyor. Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz, en iyi sebze meyve kurutma makinelerinden bir liste içeriyor.

SıraModelRaf SayısıSYblog
1Tribest Sedona Supreme SDC-S101-F910/9.9
2Dalle SS-06A610/9.9
3Klarstein Fruit Jerky Plus 6610/9.9
4Excalibur 4926TCDB910/9.9
5Karaca Mutfaksever510/9.8
6Klarstein Bananarama610/9.8
7Tre Spade Atacama F77000 Pro610/9.8
8Tiastar510/9.8
9Briz BR640510/9.7
10Kiwi KFD-5150510/9.6
Sebze Meyve Kurutma Makinesi Tavsiye Listesi

En İyi 10 Sebze Meyve Kurutma Makinesi Modelleri

Gıdaları mevsiminde kurutarak mevsim dışında da sağlıklı tüketmenize yardımcı olan meyve sebze kurutma makinesi, yemek yaparken de pratiklik kazandırıyor. Lezzetli atıştırmalıkların, kurutulmuş baharatların veya hatta ev yapımı kurutulmuş et ürünlerinin hayalini kuruyorsanız, sebze meyve kurutma makinelerini tercih edebilirsiniz.

İşte en iyi sebze meyve kurutucu tavsiyesi…

Tribest Sedona Supreme SDC-S101-F Meyve ve Sebze Kurutma Makinesi

Sedona Supreme, dünyanın ilk dijital, geniş kapasiteli ve yıkanabilir hava filtreli ev tipi gıda kurutma makinesidir. Gıdalarınızı sağlığınıza uygun bir şekilde kurutmanızı sağlamak için tasarlanmıştır.

İki Aşamalı Sıcaklık Ayarı

Ürün Detayı

Tribest Sedona Supreme SDC-S101-F Meyve ve Sebze Kurutma Makinesiyle elmalardan kabaklara, ekmeklerden ezmelere ve hatta et ürünlerine kadar her türlü yiyeceği kurutma imkanına sahip olabilirsiniz. Bu makinenin en dikkat çeken özelliklerinden biri kontrollü sıcaklıkta gerçekleşen kurutma işlemidir. Bu sayede yiyeceklerdeki vitaminler korunur. Makinenin en ilgi çekici özelliklerinden biri de ”İki Aşamalı Ardışık Sıcaklık Zamanlayıcısı (TST)” özelliğidir. Özellikle domates ve et gibi yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta başlanarak daha düşük bir sıcaklıkta kurutulması gerektiği durumlarda TST özelliği devreye girer.

Raf9 Adet
Güç570 W
LED PanelVar
Hacmi47 L

Kullanıcı Yorumları

👤 N**** K****; “Ürün gayet başarılı kurutma sağlıyor. İlk parti hunnaplarımızı kuruttuk teşekkürler”

👤 C*** T****; “Ürün çok güzel kışlık sebzelerimi bundan kurutuyorum.”


Dalle SS-06A Ev Tipi Paslanmaz Meyve Sebze Kurutma Makinesi

Dalle SS-06A Ev Tipi Paslanmaz Meyve Sebze Kurutma Makinesi, sağlam yapısı, geniş kurutma kapasitesi ve kullanışlı dijital kontrolleriyle mutfakta kurutma işlemini daha kolay ve keyifli hale getirir.

Sessiz Çalışma

Ürün Detayı

Dalle SS-06A Ev Tipi Paslanmaz Meyve Sebze Kurutma Makinesi, modern özellikleriyle mutfakta işlerinizi kolaylaştıran bir üründür. 650W gücüyle yüksek performans sunan bu kurutma makinesi, tepsisi sayesinde daha fazla yiyeceği aynı anda kurutma imkanı sunmaktadır. Süre ayarlama özelliği sayesinde 0 ile 24 saat arasında kurutma yapabileceğiniz bu makine, 30-90℃ sıcaklık aralığı ile kullanıcıya esneklik sunar. Ürünün sessiz çalışma özelliği de dikkat çekicidir; 45-50 desibel arasında çalışma sesiyle sessiz bir kurutma deneyimi sunar.

Güç650 W
Raf Sayısı6
Çalışma Sesi45-50 dB
Sıcaklık 30-90℃

Kullanıcı Yorumları

👤 D**** G***; “Ürün gayet iyi; çocuklar yaz meyvelerini çok seviyor kışın bulamadığım için bende kurutarak kışın onları sevindiriyorum.”

👤 K**** A***; “Çok kullanışlı bir ürün aldığımda çevremdekiler ne gerek var dedi ama sebzeden meyveye her şeyi kurutarak mevsimi olmadığı zamanlarda tüketebiliyorum.”


Klarstein Fruit Jerky Plus 6 Meyve Sebze Gıda Kurutucu

Klarstein Fruit Jerky Plus 6, sebze ve meyveleri kuruturken besinlerin lezzetini ve değerini koruyarak, sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamanıza yardımcı olur.

LED Panel

Ürün Detayı

WMF Kitchen Minis Buharlı Pişirici, şık ve dayanıklı tasarımıyla mutfakta size Klarstein Fruit Jerky Plus 6 Meyve Sebze Gıda Kurutucu, 6 adet rafa sahip bir modeldir. 500 W gücüyle gıdaları etkili bir şekilde kuruturken, 35-70 derece arasında ayarlanabilir sıcaklık seçeneği sunar. Bu kurutma makinesi, yapışmaz özellikteki tepsilere sahip olduğundan, kuruttuğunuz sebze ve meyveleri rahatça çıkarabilirsiniz. Pratik bir kullanım sunan gösterge paneli sayesinde istediğiniz sıcaklık ve süreyi kolayca ayarlayabilirsiniz.

Güç500 W
Raf6 Adet
LED PanelVar
Ağırlık5,4 kg
Ölçü35 x 32 x 45 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 A*** B***; “kullandık memnunuz. ama elektrik çok harcıyor…”

👤 Y*** A****; “İncecik kesip koyduğunuzda çok güzel kurutuyor. Birini kalın birini ince kesmeyin hep eşit şekilde kesin harika sonuçlar alırsınız.”


Excalibur 4926TCDB Meyve Sebze Kurutucu

Excalibur 4926TCDB’nin Hyperwave patentli teknolojisi, iç sıcaklığı yüksek tutarak nemi uzaklaştırırken, besinlerin vitaminlerini koruyacak kadar düşük bir sıcaklığı sağlar.

Kontrol Paneli
Ayarlanabilir Termostat

Ürün Detayı

Excalibur 4926TCDB Meyve Sebze Kurutucusu, geniş ve özelliklerle dolu bir modeldir. Analog kontrol paneli ve 26 saatlik analog zaman ayarı, kullanımı kolay ve pratik bir deneyim sunar. Çift kademeli ayarlanabilir sıcaklık ve 35°C – 74°C arasında ayarlanabilir termostat ile farklı yiyeceklerin kurutma ihtiyaçlarına uygun sıcaklıkları ayarlayabilirsiniz. Ayrıca parallexx yatay hava akımı sayesinde her bir tepsiye eşit miktarda hava dağıtarak yiyeceklerin daha hızlı ve homojen bir şekilde kurumasını sağlar.

Güç600 W
Raf9 Adet
Sıcaklık35- 74 ℃
Ölçü41,5 x 31,5 x 49 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 M**** E***; “Çok güzel bir ürün. Meyve ve sebzeleri güzelce kurutuyor. Yıl boyunca kullanıyorum.”

👤 S*** A***; “Sebze kurutarak kışları çok güzel yemekler yapıyorum. Hem sağlıklı oluyor hem de pratik.”


Karaca Mutfaksever Meyve ve Sebze Kurutucu

Karaca Mutfaksever Meyve ve Sebze Kurutucu, enerji verimliliği sunarken güvenilir bir performans sağlar

Şeffaf Kapak
Zaman Ayarı

Ürün Detayı

En iyi meyve sebze kurutucu modellerinden biri olan Karaca Mutfaksever Meyve ve Sebze Kurutucusu, yer ve enerji tasarrufu sağlamasıyla dikkat çekiyor. Raf düzeni sayesinde meyve ve sebzeleri yerleştirdikten sonra cihaz, isterseniz gece boyunca kurutma işlemi gerçekleştirir. Bu özellikle yemek hazırlığına kolaylık sağlar. Kurutma sıcaklığı 40°C-70°C arasında ayarlanabilir, böylece farklı gıdalar için ideal kurutma koşulları elde edebilirsiniz.

Raf5 Adet
Güç245 W
Sıcaklık40-70 Derece
Ölçü32 x 35 x 28,5 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 L*** K*****; “Ürün çok güzel istediğiniz meyveyi ince ince kesip diziyorsunuz 8 ile 12 saat arasında kurutma yapıyor cips gibi sağlıklı meyve yiyorsunuz çocuğunuz için mükemmel atıştırmalık elektrik on iki saat çalışsa da 3 lira gibi bir tutar markette 19 gr 7 liraya satıldığı düşünülürse hiçbir şey güzel ürün 😃”

👤 N**** D***; “Mango , Ejder meyvesi , ayva, mandalina , üzüm , maydanoz , elma , muz kuruttum. Hepsi güzel oldu üzüm hariç meyveleri ne kadar ince doğrarsanız o kadar güzel oluyor lezzeti yoğunlaşıyor”


Klarstein Bananarama Meyve Sebze Gıda Kurutucu

Klarstein Bananarama Meyve Sebze Gıda Kurutucusu, pratik kullanımı ve etkileyici özellikleri ile dikkat çeken bir modeldir.

Temizlenebilir Aparatlar
Kompakt Yapı

Ürün Detayı

6 adet rafa sahip olan Klarstein Bananarama Meyve Sebze Gıda Kurutucu, 550W gücüyle verimli bir şekilde çalışırken, hafif ağırlığı ve kompakt ölçüleri ile mutfakta yer açar. 40 ile 70 derece arasında ayarlanabilir sıcaklık seçenekleri sunan Klarstein Bananarama, 1 saatten 48 saate kadar değiştirilebilen zamanlayıcıya sahiptir. Ayrıca temizlenmesi kolay aparatları sayesinde daha hijyenik kurutma işlemi sunmaktadır.

Raf6 Adet
Güç550 W
Ağırlık3,4 kg
Ölçü43,5 x 22,5 x 29,5 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 O**** S***; “Gayet memnunum. Trabzon hurmasını dilimledikten sonra 17 saatte gayet güzel kurutuyor. Başka meyvelerde denemedim.”

👤 H**** A****; “Çok kullanışlı pratik bir ürün, ben beğendim.. çok ince dilimleyin hatta dilimleyici alın…”


Tre Spade Atacama F77000 Pro Sebze Meyve Kurutma Makinası

Enerji tasarrufu sunan Tre Spade Atacama F77000 Pro Sebze Meyve Kurutma Makinası, 5 otomatik çalışma programına sahiptir.

Otomatik Çalışma Programı

Ürün Detayı

En iyi Tre Spade Atacama F77000 Pro Sebze Meyve Kurutma Makinası, 6 çekmeceye sahip. 5 otomatik çalışma programına sahip olan bu kurutma makinesi, her çekmeceye eşit hava akımı sunarak gıdaların homojen şekilde kurumasına yardım etmektedir.

Raf6 Adet
Güç500 W
Ağırlık5,5 kg
Ölçü27 x 26 x 50 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 S**** K*****; “Dışarda ki havayla kuruttuğu için benim gibi Antalya neminde yaşıyorsanız ürünleriniz kıtırdayamıyor ve yumuşak kalıyor ama genel olarak makine pratik güzel. Profesyonel kurutmalar için kapasite ve süre olarak yetersiz ev için uygun.”

👤 S**** A*****; “Boyutları falan beklediğimden kompakt çıktı. Güzel bir şekilde kurutma yapıyor. İstanbul nemli olduğundan her ürünümü bu makina ile kurutuyorum.”


Tiastar Meyve ve Sebze Kurutucu

Tiastar Meyve ve Sebze Kurutucu 240 watt’lık güç ile yiyeceklerde nem olmaması sağlanırken, düşük gürültü seviyesi ile gece bile sessizce çalışabilirsiniz.

Sessiz Çalışma

Ürün Detayı

En iyi meyve ve sebze kurutma makinelerinden biri olan Tiastar Meyve ve Sebze Kurutucu, meyve, sebze, ot, mantar, balık veya et gibi birçok farklı gıdayı kurutmaya yardım eder. İnce plastik kurutma filesi sayesinde ürünleri sürekli olarak döndürmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca, 35-70°C arasında istenen sıcaklığı sürekli olarak ayarlayabilirsiniz. Temizlik ve saklama konusunda da kullanıcı dostu bir tasarıma sahiptir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir 5 tepsi ve paslanmaz çelik paneller, temizlik işini oldukça kolaylaştırır.

Raf5 Adet
Sıcaklık35-70 Derece

Kullanıcı Yorumları

👤 B**** A***; “Fiyatı belki pahalı gelebilir çoğu kişiye ama marketlerde satılan kurtulmuş meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında büyük kar elde edersiniz ve temiz temiz yersiniz.”

👤 F**** R****; “Güzel kurutuyor. Sessiz çalışması çok iyi.”


Briz BR640 Dijital Gıda Kurutma Makinesi

Briz BR640, aynı anda 5 farklı gıdayı kolayca kurutma olanağı sunar. Dijital gösterge paneli sayesinde kullanımı oldukça basittir.

Dijital Gösterge

Ürün Detayı

Uygun fiyatlı sebze kurutucular arasında yer alan Briz BR640 Dijital Gıda Kurutma Makinesi, pratik kullanımı ve etkileyici özellikleri ile dikkat çeken bir modeldir. Dijital gösterge paneli sayesinde kullanımı oldukça basittir. Ayrılabilir tepsi sistemi sayesinde tepsileri kolayca çıkarabilir ve temizleyebilirsiniz. Ayrıca Makinenin şeffaf tasarımı sayesinde kurutma sürecini rahatlıkla izleme imkanınız vardır.

Raf5 Adet
Ölçü32 x 26 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 E**** C****; “Tam bir fiyat performans ürünü.”

👤 S*** H****; “Çocuklara meyve kurutuyorum işimi görüyor.”


Kiwi KFD-5150 Dijital Gıda Kurutucu

Kiwi KFD-5150 Dijital Gıda Kurutucunun zamanlayıcı özelliği sayesinde 48 saate kadar sürekli çalıştırabilirsiniz.

Dijital Ekran

Ürün Detayı

En iyi sebze meyve kurutma makinesi tavsiye listemizin son sırasında yer alan Kiwi KFD-5150, meyve, sebze, otlar, et ve balıkları kurutma yeteneğine sahiptir. Koruyucu eklemeden kurutulmuş meyve yapma seçeneği ile sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamanıza yardımcı olur. 5 ayrı tepsisi sayesinde farklı gıdaları aynı anda kurutma imkanı sunar. Dijital ekran aracılığıyla kolayca sıcaklık ve zamanı ayarlayabilirsiniz.

Raf5 Adet
Güç350 W
Sıcaklık40-70 Derece

Kullanıcı Yorumları

👤 A**** E***; “İyi ki de almışım çok güzel kurutuyor”

👤 M***** Ö****; “Ürün kaliteli ve işimizi görüyor.”


Sıkça Sorulan Sorular

En iyi sebze meyve kurutma makinesi hangisi?

En iyi sebze meyve kurutma makineleri arasında; Tribest Sedona Supreme SDC-S101-F Meyve ve Sebze Kurutma Makinesi, Dalle SS-06A Ev Tipi Paslanmaz Meyve Sebze Kurutma Makinesi, Klarstein Fruit Jerky Plus 6 Meyve Sebze Gıda Kurutucu, Excalibur 4926TCDB Meyve Sebze Kurutucu, Karaca Mutfaksever Meyve ve Sebze Kurutucu, Klarstein Bananarama Meyve Sebze Gıda Kurutucu, Tre Spade Atacama F77000 Pro Sebze Meyve Kurutma Makinası, Tiastar Meyve ve Sebze Kurutucu, Briz BR640 Dijital Gıda Kurutma Makinesi ve Kiwi KFD-5150 Dijital Gıda Kurutucu yer almaktadır.

Sebze meyve kurutma makinesi nedir?

Sebze meyve kurutma makinesi; sebzeleri, meyveleri, otları ve diğer gıdaları kurutmak için kullanılan bir ev aletidir. Bu sayede gıdaların lezzeti ve besin değerleri korunarak uzun süre saklanabilir hale gelir.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın