İstanbul’da Bulunan En İyi Huzurevleri

Başımızın tacı olan büyüklerimizin daha rahat bakılmaları için bulunan huzurevleri, gün geçtikçe daha modern ve yaşanılabilir forma bürünüyor. Hiç kuşkusuz herkes ebeveynlerinin daha iyi şartlarda ve sürekli doktor kontrolü altında hayatlarına devam etmelerini arzular. Bu sebeple başvurulan yaşlı bakım evleri, sağlık hizmetleri ve sosyal aktiviteleri ile büyüklerimizin ikinci baharını yaşamalarına yardım ediyor. Günümüzde çok çeşitli tarzlarda bulunan özel bakımevleri tamamen konfor üzerine düşünülerek tasarlanıyor. Bundan dolayı büyüklerimiz için doğru huzurevini seçmek oldukça zor olsa da yaşam alanları, aktiviteler, sağlık hizmetleri, oda konforu ve spor alanı gibi çeşitli özellikleri göz önüne alarak İstanbul da bulunan en iyi yaşlı bakım evlerinden bir liste oluşturduk.

İstanbul’da Bulunan En İyi 10 Yaşlı Bakım Evi Tavsiyesi

60 yaş üstü büyüklerimizin daha rahat yaşam sürmeleri için kurulan huzurevleri, çeşitli özellikler bakımından birbirinden ayrılmaktadır. Bu sebeple bakımevlerini inceleyip aralarında en konforlu ve en iyilerinden bir liste oluşturarak seçim yapmanızda yardımcı olmaya çalıştık.

Anatolia Park Huzurevi

Anatolia Park Huzurevi

Çekmeköy’de 6500 metrekare bir bahçe içerisinde huzurevi olarak tasarlanan binası ile hizmet veren Anatolia Park, doğa ile iç içe yaşam sunuyor. Burada kalan her yaşlıyla özel ilgilenmek için kişi başı iki uzman personel sorumlu olduğundan herhangi bir sorun halinde geç kalınmadan yardım edilebiliyor. Yaşlı takip sistemi bulunan bu bakımevi, yakınınız hakkında aldığı ilaçlar, katıldığı aktiviteler gibi her ayrıntıyı rahatlıkla ulaşabilmenize olanak tanıyor. Aynı zamanda profesyonel geriatrik bakım merkezi olan Anatolia Park, her türlü sağlık kontrolleri ve acil durumlarda müdahaleler için uzman doktorlar barındırıyor. Büyüklerinizin sosyalleşebilmeleri için her gün uzmanlar eşliğinde çeşitli aktiviteler ile yaşam kalitelerini arttırmaya yardımcı olan bu bakımevi, bünyesinde barındırdığı psikolog ile ihtiyacı olan yaşlanın kendini daha iyi hissetmesi için çalışıyor. Fizik tedaviye ihtiyaç duyan yaşlılar içinde yatılı olarak 7/24 hizmet veren bu bakımevi, açık ve kapalı yürüyüş parkurları sayesinde konuklarının rahat hareket etmelerini sağlıyor. Uzman diyetisyen ve doktor kontrolünde haftalık kişiye özel diyet listesi hazırlanarak ona göre yemek çıkartan bu yaşlı bakımevi, tek kişilik odaları ve havuzu ile otel konforu sağlıyor.

Rüya Rezidans Huzurevi

Rüya Rezidans Huzurevi

Beykoz’da yer alan Rüya Rezidans, Mahmut Paşa Köşkünde özel işletme olarak otel konforunda huzurevi olarak açılmış. 60 yaş üstü yaşlıları kabul eden bu bakımevi, her odasında banyo, tuvalet, telefon, buzdolabı ve gardırop var. Isıtma sistemleri yerden olan bu yaşlı bakımevi, günde 3 ana 2 ara öğün yemeği diyetisyenler kontrolünde sağlıyor. Sauna ve Türk hamamının da bulunduğu bu huzurevi, geniş bahçesi ve havuzuyla doğa ile iç içe olmayı sağlıyor. Çeşitli aktiviteler ile yaşlıların kaliteli zaman geçirmesine yardımcı olmaya çalışan bu huzurevi, yanlarında refakatçi olması şartıysa şehir merkezine gidip rahatça alışveriş yapmalarına imkan tanıyor. Bu sayede ebeveynleriniz hayattan tamamen soyutlanmamış oluyor. Ortak alanların 7/24 izlenebilecek sistemde kameralı olduğundan dilediğinizde yakınlarınızı görebiliyorsunuz. Çeşitli fizik aktiviteleri ile yaşlıların zinde kalmasını sağlayan bu bakımevi, 24 saat görevli uzman sağlık personeli ile acil müdahale gerektirdiğinde yardımcı oluyor. Üstelik bu huzurevinde diğerlerinden farklı olarak evcil hayvan yetiştirmek ve parti vermek imkansız değil.

Ay Yaşam Evi

Ay Yaşam Evi

Büyükçekmece’de bulunan Ay Yaşam Evi, 5150 metrekare alanla 12 tripleks villa olarak inşa edilen bir yaşlı bakımevidir. Her villanın kendisine ait ortak yaşam alanı olduğu gibi içleri yaşlılara uygun olarak asansör ve sandalye rampaları yaşam kolaylığı sağlıyor. Hem huzurevi hem de bakım merkezi olarak faaliyet yürüten bu merkez, hastalığı dolayısıyla bakıma özel bakıma ihtiyaç duyan yaşılar için 6 villasını ayırıyor. 24 saat sağlık hizmeti sunan bu huzurevi, nöroloji, dahiliye, fizik tedavi, psikiyatri, psikolog ve sosyal hizmet uzmanı barındırıyor. 2 kişilik veya tek kişilik bulunan odalarında mini bar, televizyon, elbise dolabı ve komodin bulundurarak yakınlarınızın rahat etmesini sağlıyor.7/24 kameralı sistem sayesinde yakınlarınızı izlemenizi sağlayan bu yaşlı bakımevi, şehir merkezine yakınlığı ve olası durumlarda hastaneye olan 15 dakikalık mesafe ile ulaşım kolaylığı sağlıyor.

Ekolife Yaşam Merkezi

Ekolife Yaşam Merkezi

Sarıyer’de bulunan geniş havuzlu bahçesi ile kaliteli yaşam sunan Ekolife Yaşam Merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, geriatrik rehabilitasyon, dönemsel bakım, palyatif bakım, demans, Alzheimer ve Parkinson bakım, sağlıklı yaşlı hizmeti sunuyor. 55 yaş ve üzeri yaşlıları kabul eden bu kuruluş, iki kişilik odaları ile yakınlarınızın rahat etmesini sağlıyor. 24 saat doktor ve hemşirenin bulunduğu bu bakımevi, 3 ana 2 ana öğünü diyetisyen kontrolünde sunuyor. Kuaför ve berber hizmeti de sunan bu yaşlı bakımevi, çeşitli aktiviteler ile yakınlarınızın dolu dolu yaşamalarına yardımcı oluyor.

Tatlı Hayat Huzurevi ve Bakımevi

Tatlı Hayat Huzurevi ve Bakımevi

24 saat kamera hizmeti bulunan Tatlı Hayat huzurevi, bu sayede yakınlarınızı kolayca izleyebilme imkanı sunuyor. Hemşire kontrolünde olan yaşlıların aynı zamanda psikolojik destek alabilmek için psikolog desteği sunuyor. Tek veya 2,3,4 kişilik geniş odalara sahip olan bu merkez, bahçesi sayesinde yakınlarınızın kolayca sosyalleşebileceği ve hava alacağı bir durum oluşturuyor. Sadece huzurevi olmayan bu merkez, aynı zamanda yoğun bakım gibi ciddi sağlık sorunlarından sonra özel ilgi isteyen yaşlılara da bakıyor. Çeşitli aktiviteler ile yakınlarınızın yaşıtlarıyla daha verimli zaman geçirmesini sağlayan bu huzurevi, Kartal’da bulunan konumu ile şehir merkezinin içerisinde yer alıyor.

A-Dora Huzurevi

A-Dora Huzurevi

24 yıllık deneyime sahip olan A-Dora Huzurevi, Alzheimer Vakfı tarafından tavsiye edilen ilk yaşlı bakımevi olma özelliğini taşıyor. Ataşehir ve Dragos’ta faaliyet gösteren bu bakımevi, müzik, grup egzersizleri, mutfak atölyesi, hafıza oyunları, geziler ve doğrum günleri gibi sosyal aktiviteler ile yakınlarınızın yaşam enerjilerini üst seviyede tutmayı sağlıyor. Hemşire ve doktor kontrolünde altında olan yaşlıları ayrıca haftada bir nörolog uzmanına görünmesini sağlayan bu huzurevi, acil durumlarda anında müdahale yaparak güvenli yaşam sunuyor. Kısa ve uzun süreli yaşlı bakım hizmeti sunan bu huzurevi, yakınlarınızın daha konforlu ve sağlıklı yaşamaları için her şeyi düşünüyor.

Moda Nezih Huzurevi

Moda Nezih Huzurevi

Kadıköy Moda da bulunan Nezih Huzurevi, 75 yatak kapasiteli yaşlı bakımevidir. Tek veya 2,3,4,5 kişilik odalara sahip olan bu bakımevi, her biri için tuvalet, banyo, televizyon ve telefon barındırıyor. 24 saat hemşire bulunan bu merkez, kamera sistemi sayesinde yakınlarınızı görebilme imkanı sunuyor. Sinema salonu, bilgisayar odası, kütüphane ve spor salonu ile konforlu yaşam sunan bu yaşlı bakımevi, botanik bahçesi sayesinde yakınlarınızın doğa ile iç içe olmasını sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra fizik tedaviye ihtiyaç duyan yaşlılar için özel yatak ve uzmanlar eşliğinde bakım sunan bu merkez, Kadıköy dışında Ataşehir, Bostancı ve şişli şubelerinde hizmet veriyor.

Erdem Huzurevi

Erdem Huzurevi

15 yıllık tecrübeye sahip olan Erdem Huzurevi, Çengelköy de site güvenliği içerisinde ve bahçeli olarak hizmet veriyor. Villa tipinde faaliyet gösteren bu huzurevi, yürüyüş parkuru ve parkları sayesinde yakınlarınızın daha huzurlu olmalarını sağlıyor. Doktor, psikolog ve sosyal hizmet uzmanı desteği eşliğinde bakım sağlayan bu huzurevi, yakınlarınızın ihtiyacı olan fiziksel ve zihinsel gereksinimlerini karşılıyor. Ara ve ana öğünler diyetisyen kontrolünde hazırlanarak yakınlarınızın daha sağlıklı olmasına yardımcı olan bu bakımevi, hobi aktiviteleri ile daha eğlenceli yaşam sunuyor. Çengelköy dışında 4 yerde hizmet veren bu bakımevi, Ümraniye, Etiler, Sarıyer, Acıbadem de bulunuyor.

Doktor Elit Yaşlı Bakım Merkezi

Doktor Elit Yaşlı Bakım Merkezi

1500 metrekare meyve ve çam ağaçları içeren bahçesinde yakınlarınızın doğa ile iç içe olmasını sağlayan Doktor Elit Yaşlı Bakım Merkezi, 24 saat online kamera hizmeti sayesinde sevdiklerinizi rahatlıkla izleyebilme imkanı sunuyor. Sadece yaşlı bakımı yapmayan bu huzurevi, yoğun bakım ve hastane ortamı gerektiren yaşlılar için konaklama merkezi halinde işletiliyor. Tek veya 2,3 ve 4 kişilik oda imkanı sunan bu bakımevi, kişinin ihtiyacına göre yatak desteği salıyor. Çeşitli aktiviteler ile yakınlarınızın hayat enerjilerini yükseltmeyi hedefleyen bu huzurevi, uzman doktor ve hemşireler sayesinde de sağlıklı olmalarına yardımcı oluyorlar.

Yaşlılar için konforlu yaşam sürdürmeye yardım eden bakımevleri hakkında merak edilenleri derleyerek sık sorulan soruları cevaplandırdık.

Huzurevi fiyatları ne kadar?

Yeni düzenlenen fiyatlardan hali hazırda kalan yaşlıların %20 oranında etkilenmesini sağlanmıştır. Yapılan fiyat belirleme aralığı ise taban 1.390 tavan ise 12.000 TL olarak belirlenmiştir. Alınan hizmet ve kalınan merkezin koşulları göz önüne alınarak değişen bu durum, %8 KDV hariç olarak hesaplanmıştır.

Huzurevinde kalma şartları nelerdir?

60 yaş üstü olmak ve kendi ihtiyacını karşılamaya engel bir hastalığı bulunmaması ilk koşullar arasında yer alsa da bazı özel kuruluşlarda yaş sınırı 55’ten başladığı gibi yatalak yaşlılara da hizmet veriliyor. En önemli unsur olarak görülen kişinin ruh sağlığının yerinde olması huzurevine girebilmek için önem teşkil ediyor. Bunun dışında kişinin bulaşıcı hastalığının olmaması gibi durumlarda göz önüne alınıyor.

Huzurevlerine nasıl başvurulur?

Başvuru yapmak için yaşam yerlerinize yakın merkezlere giderek başvuru dilekçesi doldurmanız gerekiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dışında muhtar ve kolluk kuvvetlerine başvuru yapılabiliyor. Aynı zamanda evden hiç çıkmayarak alo 183 hattını arayarak gerekli başvuruyu yapabiliyorsunuz.

Devlet huzurevleri paralı mı?

İhtiyaç sahibi yaşlıların bakıldığı devlet huzurevleri tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyor. Kişinin her ihtiyacı devlet tarafından karşılandığı için herhangi bir aidat veya bakım masrafı istenmiyor.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın