En İyi 10 Baskül Tavsiyesi

İdeal kiloya ulaşmak vücut sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu sebeple kilosuna önem verenlerin sürekli kullandığı basküller, doğru değeri vermelidir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok marka ve modelde bulunabilen basküller; yağ ve kas ölçümü de yapabiliyor. Bu sebeple baskülleri inceleyerek aralarında en iyi ürünlerden bir liste oluşturduk.

SıraModellerKapasiteSYblog Puanı
1Xiaomi Mi 2 Yağ Ölçer150 Kg10/9.9
2Fakir Hercules150 Kg10/9.7
3Sinbo SBS-4451180 Kg10/9.8
4Arzum AR553150 Kg10/9.8
5Vestel Cam Tartı150 Kg10/9.6
6Tefal Pp1078150 Kg10/9.7
7Medisana 48439180 Kg10/9.4
8Premier Pws 725150 Kg10/9.3
9Huaweı Akıllı Tartı 3150 Kg10/9.8
10Goldmaster Active IN-6102180 Kg10/9.5
Baskül Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Baskül Önerisi

Kilonuzu hatasız şekilde ölçerek, size doğru bilgi verecek baskül arayışınızdaysanız size destek sağlayan bir rehber hazırladık. Sonradan pişman olmamak için, alışverişinizi yapmadan önce en iyi baskül markalarını içeren bu yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

İşte doğru ölçüm yapacak en iyi baskül tavsiyeleri listemiz:

Xiaomi Mi 2 Tartı Baskül

Bluetooth özelliği sayesinde akıllı telefona kolayca bağlanabilen Xiaomi, ölçüm değerlerinizi kayıt altına almanızı ve karşılaştırma yapmanızı sağlıyor.

Bluetooth ÖzelliğiPilli Olması
Kompakt Tasarım
Yağ Ölçümü
Kas Ölçümü

Ürün Detayı

Akıllı telefonunuzla kolayca bağlanabileceğiz Xiaomi tartı, eski ölçümlerinizi saklamanıza ve kolayca karşılaştırma yapmanıza yardım ediyor. Ultra ince ve kompakt yapısı sayesinde fazla yer kaplamayan bu ürün, 16 kişinin kullanabileceği kadar veri depolama sağlıyor. LED ekranı sayesinde ölçülen değeri kolay görebileceğiniz bu tartı, sadece kilo ölçümü yapmıyor. Aynı zamanda bu tartı; kas, yağ, kemik, su, metabolizmanın nasıl çalıştığını ve vücut kitle indeksi gibi değerleri ölçüyor.

Ağırlık1.9 kg
Boyut30x30x2.82 cm
Kas ÖlçümüVar
Yağ ÖlçümüVar
Kemik ÖlçümüVar
Su ÖlçümüVar
Vücut Kitle İndeksi HesaplamaVar
BluetoothVar

Kullanıcı Yorumları

👤 Sülbiye Y* ”Çok güzel bir tartı, hem şık hem de bir çok analiz yapabiliyor. Memnun kaldım, özellikle MI kullanıcıysanız çok daha iyi veriler alınabilir.”

👤 F* G**** ”Ürün gayet şık ve kibar. Mi fit uygulaması ile detaylı bilgiler edinebiliyoruz. Hassas terazi değerinde gramajların birebir doğru olduğu akıllı bir tartı. Ürünün tek eksiği bataryalı olmaması ama 4 adet pilide çabuk bitirme söz konusu değil. O yüzden çokta önemli değil.”


Fakir Hercules

Sadece vücut ağırlığını ölçmeyen Fakir Hercules; yağ, kemik, su ve kas oranını hesaplayarak vücudun alamsı gereken kalori miktarını söylüyor. Bu sayede kolayca kilo vermenize ve ideal ağırlığa ulaşmanıza yardım ediyor.

Kalori HesaplamaPilli Olması
Otomatik Kapanma
Yağ Ölçümü
Kas Ölçümü

Ürün Detayı

150 kg ağırlığa kadar ölçüm yapan Fakir Hercules, hafıza özelliği sayesinde yapılan ölçümlerin kaydını tutuyor. Bu sayede karşılaştırma yapmayı kolaylaştıran bu cihaz, 12 kişilik saklama alanı sağlıyor. Sadece vücut ağırlığını ölçmeyen bu cihaz; yağ, kemik, su, kas oranını hesaplamanın yanı sıra vücudun alması gerektiği kalori miktarını da söyleyerek doğru beslenmenize ve kilo vermenize yardım ediyor. Üstelik 6 mm kalınlığı ve cam taban sayesinde oldukça şık olan bu ürün, belli bir süre kullanılmadığında otomatik kapanarak enerji tasarrufu sağlıyor.

Taşıma Kapasitesi150 kg
Kas ÖlçümüVar
Kalori HesaplamaVar
Kemik ÖlçümüVar
Su ÖlçümüVar

Kullanıcı Yorumları

👤 Altan Ç** ”Merhaba ürünü çok beğendim. Diyetisyenin Tanita markalı profesyonel cihazı ile ölçümleri kıyasladığımda birbiriyle örtüştüğünü gördüm. Çok memnunun 12 kişiye kadar kayıtlı tartı özelliği var. Böylece kilolarınızın kontrolünü bu tartı ile rahatlıkla takip edebilirsiniz.”

👤 B* A*** ”Ürünü 3 senedir hemen hemen her gün, en az haftada bir kullanıyorum. Başka yerlerde farklı zamanlarda da denedim, ölçümleri doğru. 3 senede 1 kez geçen ay pilini değiştirdim. Zemin fayans ise, fayans aralarına denk gelmeden düzgün şekilde yerleştirildikten sonra ölçümleri gayet doğru. Tavsiye ediyorum.”


Sinbo SBS-4451

Banyo için tasarlanan Sinbo, suya dayanıklılığı sayesinde uzun yıllar kullanılabiliyor. Otomatik açılan ve LED ekrana sahip olan bu cihaz, doğru ölçüm yaparak kilo değerini söylüyor

Suya DayanıklıYağ Ölçümü
LED EkranKas Ölçümü

Ürün Detayı

Tartısını banyoda tutan ve orada ölçüm yapmayı isteyenlere özel tasarlanan Sinbo, su geçirmeyen özelliği sayesinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Ayrıca 180 kg ağırlığa kadar tartabilen bu baskül, 100 gr değerine kadar hassas ölçümde yapıyor. Geniş LCD ekranı sayesinde ölçülen değeri kolayca görebileceğiniz tartı, otomatik olarak açıldığı gibi aynı şekilde kendiliğinden kapanıyor. Batarya zayıf olduğunda gösterge sayesinde söyleyen bu ürün, aşırı yüklenme olduğunda da uyarıyor.

Taşıma Kapasitesi180 kg
Kas ÖlçümüYok
LCD EkranVar
Otomatik KapanmaVar

Kullanıcı Yorumları

👤 M** G** ”Ürün düz, çıplak zeminde doğru tartıyor. Sağ alt tarafta hava sıcaklığı derecesinin olması da çok güzel.”

👤 S** K** ”Çok güzel tam tartıyor tavsiye ederim güzel ürün.”


Arzum AR553

Özellikle spor yapanların merak ettiği fiziksel veri değerlerini sunan Arzum, vücut kitle indeksi, yağ oranı, su oranı, kemik ağırlığı ve kas indeksi gibi değerleri söylüyor. Bu sayede yapılan sporun veya diyetin işe yarayıp yaramadığını anlamanıza olanak tanıyor.

Kas ÖlçümüKalori Hesaplama
LED Ekran
Kemik Ölçümü
Yağ Ölçümü

Ürün Detayı

Geniş LCD ekran ile verilen değerleri ayrı ayrı kolayca görmenizi sağlayacak Arzum, 8 farklı kişi profili oluşturularak kullanılabiliyor. Bu sayede herkesin ölçülen değerleri veri olarak kayıt altına alınıyor ve bu sayede karşılaştırma yapılabiliyor. Ayrıca sadece kilo ölçmeyen bu cihaz; vücut kitle indeksi, su oranı, yağ oranı, kemik ağırlığı ve kas indeksi gibi vücut analizi yaparak sizi doğru yönlendiriyor. 150 kg ağırlığa kadar ölçüm yapan bu cihaz otomatik açılıp kapanabiliyor.

LED EkranVar
Kas ÖlçümüVar
Yağ ÖlçümüVar
Kemik ÖlçümüVar

Kullanıcı Yorumları

👤 Cengiz G** ”Bu ürünü 2014 yılında aldım tabi benim aldığım zaman ki fiyatı 60 TL idi.. Lakin çok sağlam bir ürün belki inanmayacaksınız ama 2014 yılından bu yana pilini dahi değiştirmedim zaten antrenör biri olarak bu cihazla yaptığım ölçümleri tanita ile karşılaştırdım %3 lük fark olsa da sonuçlar doğru çıkıyor. Gözünüz kapalı alabilirsiniz başka yorumları okumanıza bile gerek yok kafanızı karıştırmayın.”

👤 M** K**** ”Kaliteli bir ürün. Ucuzlarda sapmalar olabiliyor ama bu ürün de pek olmuyor.”


Vestel Dijital Cam Tartı

Cam malzemeden üretilen Vestel, oldukça şık tasarımı sayesinde bulunduğu ortama kolayca uyum sağlıyor.

Şık tasarımFiziksel Veri Analizi
LCD Ekran
Otomatik Açılıp Kapanma

Ürün Detayı

Kolayca kullanabileceğiniz tamamen dijital olan Vestel, cam tasarımı ile bulunduğu alana uyum sağlıyor. Doğru şekilde kilo ölçümü yapan bu ürün, her yerde aynı değeri alabilmenizi sağlıyor. 150 kilo ağırlığa kadar ölçebilen bu cihaz, 100 grama kadar da hassasiyet ölçümü sağlıyor. LCD ekranı sayesinde kolayca değerleri görebileceğiniz bu tartı, otomatik olarak açılıp kapandığından fazla enerji tüketmiyor.

LCD EkranVar
Taşıma Kapasitesi150 KG
Ağırlık1020 gr
Otomatik Açılıp KapanmaVar

Kullanıcı Yorumları

👤 L* A* ”Zarif ve sağlam, ölçümü de yere göre değişiklik yapmıyor.”

👤 M* K ”Kullanalı yaklaşık 3 hafta oldu. Ölçümler hep tutarlı, fiyat performans ürünü.”


Tefal Pp1078

Cam ve şık tasarımının yanı sıra kolayca hijyenik hale getirebileceğiniz Tefal, suya dayanıklı olmasından dolayı banyolarda kullanım için uygundur. Sadece 22 mm yüksekliğe sahip olan bu ürün, tamperli cam sayesinde kırılmalara karşı korunaklıdır.

Tamperli CamKas Ölçümü
Su GeçirmezYağ Ölçümü
Tasarım

Ürün Detayı

Çiçek detayları ile oldukça şık duran Tefal, suya dayanaklı özelliği sayesinde banyoda kullanım için ideal olurken aynı zamanda tamperli cam sayesinde kırılmalara karşı korunaklı. 150 kg kapasiteye kadar tartan bu cihaz, büyük rakamları ve LED göstergesi sayesinde kolayca görebilmenizi sağlıyor. Akıllı özelliklere sahip olan bu ürün, kilo ölçümünün yanında vücut kitle indeksini söylüyor. Tüm bunların yanı sıra otomatik açılan bu cihaz, 5 sn. kullanılmadığında kendiliğinden kapanıyor.

Taşıma Kapasitesi150 KG
Boyut30×30 cm
Vücut Kitle İndeksi HesaplamaVar

Kullanıcı Yorumları

👤 S* K** ”Çok teşekkür ederim o kadar güzel ve kaliteli ki kullandıkça memnuniyeti belli oluyor ⭐⭐⭐⭐⭐

👤 İ *** A* ”Alırken biraz tereddütlerim vardı, fakat Tefal kalitesi çok memnun kaldım, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.’


Medisana 48439

Kenarları ovalleştirilen Medisana, çabuk kırılmayı engellediği gibi ayağınız çarpsa bile acıtmıyor. Aynı zamanda sadece kilo ölçümü değil vücut analizi de yapabiliyor.

Vücut AnaliziOtomatik Kapanma
Oval Kenarlık
10 Kişilik Hafıza

Ürün Detayı

Spor salonu veya diyetisyenlerde ölçülen vücut analizleriyle doğru değeri veren Medisana; kas oranı, yağ oranı, su oranı, kemik kütlesi ve vücut ağırlığı değerini veriyor. Parlak LED ekranı sayesinde değerleri kolay görmeye yardımcı olan tartı, 180 kg ağırlığa kadar ölçüm sağlıyor. 10 kişinin ölçüm verilerini hafızada tutabilen bu cihaz, 5mm cam yüzeyi ve ovalleştirilmiş kenarları sayesinde oldukça şık görünüyor.

Taşıma Kapasitesi180 KG
Boyut30×30 cm
Vücut AnaliziVar
LED EkranVar

Kullanıcı Yorumları

👤 S* D* ”İki günde elime ulaştı. Kutunun içerisinden pil çıkmıyor iki adet AAA pil ile çalışıyor görünüşü çok şık çok beğendim fiyatını hak eden başarılı bir ürün.”

👤 Volkan K ”Güzel ve kaliteli bir ürün alman malı diğer ürünlere fazla para vermeye gerek yok.”


Premier Pws 725

Çizilmelere karşı dayanıklı olan cam tasarımlı Premier, bu sayede şık görüntüsünden hiçbir zaman ödün vermiyor. 6 mm değerinde olan camı, kırılmalara karşı yüksek güvenlikli üretiliyor.

Yağ ÖlçümüKalori Hesaplama
Su Ölçümü
Otomatik Kapanma

Ürün Detayı

Dijital baskül arayanların severek kullanacağı Premier Pws, 150 kg ağırlığa kadar ölçüm yapabiliyor. Ölçülen değerleri hafızada otomatik kayıt yapan bu cihaz, daha sonradan karşılaştırma yapabilmeye olanak tanıdığı gibi 10 kişiye kadar saklama alanı sunuyor. Bu sayede herkes kendisine ait ölçümleri kolayca bulabiliyor. Vücut ağırlığının yanı sıra yağ ve su oranını da hesaplayan bu cihaz, aşırı yüklenme olduğunda uyarı veriyor. Pil seviyesi düştüğünde uyaran bu tartı, otomatik olarak kendiliğinden kapandığından az enerji harcıyor.

Taşıma Kapasitesi150 KG
Kalınlık6 mm
Yağ ÖlçmeVar
Su Oranı ÖlçmeVar

Kullanıcı Yorumları

👤 S* A* ”Alınabilir ben beğendim uzun ömürlü sağlam.”

👤 Damla Ö** ”Ürün sipariş vermemin ertesi günü ulaştı elime. Spor salonunda ölçüldüğümde çıkan yağ su oranı ve kilomla aynı sonucu aldım. 1 den fazla kişinin de boy yaş kilo gibi şeyleri kaydedebiliyorsunuz tartının hafızasına. Olması gereken yağ/su/kilo oranına göre hangi aralıkta olduğunuzu söylüyor. Bu fiyata baya baya beğendim açıkçası.”


Huaweı Akıllı Tartı 3

Sadece kilo ölçümü sağlamayan Huawei, aranılan hemen her özelliği içerisinde barındırarak detaylı vücut analizi yapıyor. Kalp atış hızınızı dahi hesaplayabilen bu cihaz; iç organlardaki yağ seviyesine kadar ölçüyor.

Bluetooth ÖzelliğiPilli Olması
Detaylı Vücut Analizi
Egzersiz Özelliği

Ürün Detayı

Sağlıklı olmak isteyenlerin ilk önce kilo problemlerini gidermesi gerektiğini herkes biliyor. Huawei, detaylı analizleri sayesinde sadece kilo değerini değil vücudun ne durumda olduğunu dahi size söylüyor. Akıllı tartı, ağırlık, BMI, vücut yağ oranı, yağsız kütle, kemik oranı, su, protein, iç organlarda bulunan yağ seviyesi, metabolik oran ve nabız gibi değerleri ölçebiliyor. Akıllı telefona bağlayabileceğiniz bu cihaz kişi özelinde vücut analizini detaylı göstererek karşılaştırma yapmanızı sağlıyor. Üstelik misafir modu sayesinde eve gelen kişiler ölçüm yapmak istediğinde bu özelliği aktifleştirerek detaylı ölçümlerini kayıt altında ayrıca tutabiliyor. Tüm bunların yanı sıra egzersiz modu sayesinde kişiye özel yağ yakma planı hazırlıyor. 3mm tasarımı ile oldukça ince olan bu tartı, kaymaz kauçuk tabanlığı sayesinde sabit tartılmaya yardım ediyor.

Taşıma Kapasitesi150 KG
Kalınlık3 mm
Vücut AnaliziVar
BluetoothVar

Kullanıcı Yorumları

👤 M** K* ”Ürün gerçekten harika ama sadece Bluetooth eşleşmesini yapabildim çok uğraşmama rağmen internete bağlayamadım neyi yanlış yaptığımı da anlayamadım. Ama gene de tüm bilgileri telefonunuza Bluetoothla kaydediyor.”

👤 M* M*** ”Akıllı tartılarda bu fiyata, bu donanım ve özelliklerde, doğru ölçümleriyle Huawei tek geçerim. Son derece başarılı, verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar hak ediyor. Diğer markaları hiç düşünmeyin alın Huawei’yi gönül rahatlığıyla kullanın.”


Goldmaster Active IN-6102

Fiyatına oranla yüksek performans gösteren Goldmaster, doğru ölçümler yaparak kullanıcıların beğenisini alıyor. 180 kg ağırlığa kadar ölçüm yapabilen bu cihaz, suya dayanıklılığı sayesinde uzun yıllar kullanılabiliyor.

Tamperli CamVücut Analizi
LED Ekranı
Fiyat

Ürün Detayı

Banyo için üretilen Golmaster, bu sayede suya dayanıklı üretilerek kullanıcıları fiyat ve performans açısından etkiliyor. 180 kg ağırlığa kadar tartan bu ürün, otomatik olarak açıldığı gibi kendiliğinden kapanıyor. Pil seviyesi düştüğünde uyaran bu cihaz, kolay okunabilir LED ekranı sayesinde loş ışık altında bile değerleri görebilmenizi sağlıyor.

Taşıma Kapasitesi180 KG
Kalınlık5 mm
LED EkranVar

Kullanıcı Yorumları

👤 A** B** ”Kullanmaya başladım. Çok güzel bir sorun yok. Sol tarafımda felç var tam basamıyorum ama yine de doğru ölçüyor. Üretene satana teşekkürler. Türkiye’de de artık güzel dizayn edilmiş teknolojik mallar üretiliyor.”

👤 Gülşah M**** ”Gayet güzel pahalı ürünlere gerek yok tereddüt ettim alırken ama gönül rahatlığıyla alın. 5 kilo su bidonlarıyla denedim hep aynı çıkıyor 🙈size tavsiyem aç karnına tartılın.”


Sıkça Sorulan Sorular

Baskül nedir? ve nerelerde kullanılır?

Sağlıklı bir vücut için ilk önce kilo değeri ideal seviyelerde olmalıdır. Bunu anlayabilmemiz için üretilen basküller, kilomuzu ölmeye yardım ediyor. Teknoloji ile birlikte gelişen basküller sadece kilo değil, vücut analizi yaparak kas ve yağ oranı gibi bilgileri de sunuyor. Evlerde olmazsa olmaz aletlerin başında gelen tartılar, iş yeri, spor salonu, diyetisyen ve eczane gibi hemen hemen her yerde kullanılabiliyor.

Dijital tartı mı analog tartı mı?

Teknolojin artmasıyla birlikte tartılara da birçok özellik geldi. Eskiden analog tartılar kullanılırken şimdilerde dijital basküllere yönelim başladı. Bu iki model arasında birçok fark bulunsa da en önemli fark LCD ekran görünümü ve pille çalışıyor olması. Dijital tartılarda gün geçtikçe kendisini yenileyerek farklı özellikler yükleniyor. Bunlarında en basiti yağ ve kas ölçümü gibi vücut analizi yapan ürünlerin çıkmış olması. Bu sebeple son teknoloji dijital tartılar, en kesin değeri verdiği gibi ekstra özellikleriyle de oldukça fazla tercih ediliyor.

Mekanik baskül nedir?

Özellikle banyo tartılarında olan bu özellik, yaylı mekanizma aracılığı sayesinde çalışarak ölçüm yaparken hatalı sonuçlar çıkarmıyor. Hassas ölçüm yapabilen bu tartılar en doğru değeri veren baskülleri oluşturuyor.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın