En İyi 8 Emlak Sitesi Tavsiyesi

Kiralık ya da satılık ev ararken, kendinize en uygun konutu bulmak için çıktığınız emlakçı yolculuğunda hayalinizdeki evi bulamamanız çok yüksek bir ihtimal. Farklı emlakçıları gezerek yüksek efor harcasanız bile istediğiniz gibi bir evle karşılaşmayabilirsiniz. Bu nedenle günümüzde ev bulmak isteyen pek çok kişi, emlakçılardansa emlak sitelerini gezmeyi tercih ediyor. Kaliteli arama filtreleri ve özellikleriyle en doğru evi bulmanızı sağlayan emlak siteleri, aradığınız özelliklerde pek çok konutu aynı anda görüntülemenizi sağlarken vakitten kazanmanıza da yardımcı oluyor. Ancak piyasada fazla sayıda emlak adresinin olması, ev arayanların emlak sitesi seçiminde kararsız kalmasına sebep oluyor. Bu yazımızda en fazla tercih edilen, kaliteli emlak adreslerini sizler için derledik.

Emlak Sitelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Emlak sitelerinde ilan koyarken ya da ilanlara bakarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Eğer ilan araştıran taraftaysanız, öncelikle aradığınız evin özelliklerini filtreleyerek arama gerçekleştirmeniz gerekir. Aksi halde binlerce ilan arasından sizin için doğrusunu bulmakta zorlanabilirsiniz. Örneğin; aradığınız ev 2+1 ise sadece 2+1 oda sayısına sahip evleri aratmalısınız ya da belirli bir lokasyonda ev bakıyorsanız konumu buna göre ayarlamalısınız. Etkili filtre kullanımıyla aradığınız evi daha kısa sürede kurabilirsiniz.

Emlak arıyorsanız;

  • Filtre kullanımı
  • Fotoğraflı ya da videolu ilan
  • Sahibinden özel ilanlar

gibi özellikleri kullanarak, evi yerinde ziyaret etmeye gerek kalmadan en doğru evi bulabilirsiniz. İyi video veya fotoğraflı ilanlarla vakitten kazanırsınız.

Eğer ilan veren taraftaysanız, ilanınızın daha fazla kullanıcıya ulaşması için ;

  • Etkili bir ilan başlığı ve fotoğraf seçmelisiniz.
  • Kaliteli fotoğraf ya da videolar yüklemelisiniz.
  • Görüntülü arama gibi özellikleri aktif hale getirerek daha fazla kişiye hitap edebilir ve vakit kazanabilirsiniz.
  • Genel ve detaylı özellikleri listelemelisiniz.
  • İlanınızı diğer konutlardan ayıran ve belirli kullanımlara hitap eden bütün özellikleri açıklamalısınız.

Bu adımlara dikkat ederek daha fazla kişinin ilgisini çekebilir ve satışa ya da kiralamaya açtığınız konutunuza kısa sürede müşteri bulabilirsiniz.

En İyi Emlak Siteleri

Türkiye’de yaygın olarak kullanılan emlak siteleriyle konut, işyeri ve arsa ilanlarına ulaşabilirsiniz. Geniş ölçekte kullanılan ve çoğu kişinin tercih ettiği platformlarda daha fazla kullanıcı ve ilana erişim imkanınız olur. Bazı emlak adreslerinin sunduğu özellikli fırsatlarla avantajlı ilanları görüntüleyebilirsiniz. Sizler için derlediğimiz emlak adreslerini inceleyerek konut ve arsa araştırmanıza başlayabilir ya da ilan yayınlayabilirsiniz.

Sahibinden

sahibinden

2000 yılında kurulan Sahibinden, kısa sürede en çok kullanılan e-alışveriş sitelerinden biri haline geldi. Emlak bölümünün yanı sıra 2. el eşya, yedek parça ve araba gibi farklı alanlara da hitap eden adres, gelişmiş filtreleme özellikleriyle aradığınız ilanı bulmanıza yardımcı olur. Emlak bölümünde kiralık ve satılık seçenekleri arasından ev, arsa, konut ve işyeri gibi farklı aramalar yapabilirsiniz. Harita üzerinden arama özelliği, kullanıcıların yakınlarındaki ilanlara göz atmalarını sağlarken, listeleme en doğru sonuçları getirir. Konut lokasyonları, yakınlarındakiler ve ulaşım imkanları gibi harita bilgileriyle eşleştirilen ilanlar görüntülü görüşme ve video gibi farklı şekillerde yayına çıkabilir. İlan detayları ve etkili filtre kullanımı sitenin en büyük özelliklerindendir. Ayrıca bu adres, kullanıcılara favori ilan listeleri ve arama filtreleri oluşturma imkanı da sunar. Favoriye aldığınız bir ilandaki fiyat değişimlerinden anında haberdar olabilir ve geçmiş fiyat hareketlerini de görüntüleyebilirsiniz.

Hepsi Emlak

hepsi emlak

İlk akla gelen emlak adreslerinden olan Hepsi Emlak, 15 yıllık bir tecrübeyle hizmet veren bir platformdur. Eskiden Hürriyet Emlak ismi hile hizmet vermekteydi. 150’yi aşkın çalışanı ile kaliteli hizmet standartlarını yakın süreçte yenileyen adres, daha kullanışlı ve gelişmiş bir arayüzle kullanıma sunuldu. Türkiye’nin en geniş emlak platformu olarak anılan Hepsi Emlak, birbirinden farklı ev, arsa ve işyeri ilanını barındırır. Kiralık ve satılık opsiyonları ve arama filtreleriyle kendinize en uygun ilanı bulabileceğiniz bu adres, proje bölümüyle büyük konut projelerini inceleme imkanı da sunar. Global bölümünde yurtdışı taşınmazlarına ait ilanları satışa çıkaran adres, sahip olduğu standart ve yeniliklerle en popüler emlak adreslerindendir.

Emlak Konut

emlak konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın iştiraki olan Emlak Konut, pek çok alanda başarıya sahip bir emlak adresidir. 2002’d dönüşüm geçiren platform, 150’den fazla büyük ölçekli projesiyle dikkat çeker. Bu site üzerinden yatırım yapmak istediğiniz projeleri takibe alabilir ve e-ihale bölümünü kullanarak yatırımlarınıza yön verebilirsiniz. Büyük projeler için sunulan özel ödeme planlarıyla yatırım yapabilirsiniz.

AirBNB

airbnb

AirBNB, bütün dünyanın en fazla kullanılan gecelik konut platformlarından biri. Özellikle kısıtlı süreli ev ya da oda kiralamak isteyenlerin tercih ettiği AirBNB, farklı ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken bir emlak uygulamasıdır. Satışa izin vermemesine rağmen emlak platformları arasında yüksek rağbet gören uygulama, kullanıcılarına başarılı ev sahiplerine ulaşma ve dilerlerse konutlarını misafire açarak ek gelir elde etme imkanı sunar. Pansiyon ve hostel tarzı konaklama arayanlar için dünyanın en ideal uygulamalarından olan AirBNB, detaylı filtreleri ve arama sonuçlarıyla öne çıkar. Sadece birkaç günlük ilanlardan aylık kiralık evlere kadar pek çok sonucu barından platform, bir ev kiralama sürecinden sonra deneyim ve yorum paylaşma imkanı vererek daha güvenilir daire ve konutlara ulaşmanızı sağlar.

Emlakjet

emlakjet

Oldukça eski ve kaliteli emlak adreslerinden bir diğeri de EmlakJet’tir. 15 yıllık bir tecrübeyle hizmet veren adres, 100’den fazla çalışanıyla milyonlarca emlak arayanın uğrak noktalarından biri. Modern tasarıma sahip olmasıyla öne çıkarken, kolay kullanımıyla kullanıcı dostu bir duruş sergiliyor. Etkili filtreleriyle kısa sürede ilgili ilanları listeleyen EmlakJet, kiralık ve satılık ilanları aynı anda incelemenize izin veriyor. Bunun yanında proje bazlı projelere de yer veriyor. Sitedeki haber bölümü üzerinden kullanıcılar, güncel gelişmeleri takip edebiliyor ve emlak sektöründeki yenilikleri inceleyebiliyor.

Zingat

zingat

Ülkemizin en yenilikçi ve dinamik emlak adresleri arasındaki yerini alan Zingat, kendine özel bir öneri sistemine sahiptir. Siteye ilk girişte amaca uygun yönlendirme sağlamasıyla beğeni kazanan platform, incelenen ilanlarda akıllardaki bütün sorulara yanıt veren detaylı bilgiler sunuyor. İncelenen ilanın yakınında yer alan diğer konutlardaki ortalama fiyat verileri, ilan geçmişi, bölgeye dair gelişmeler ve önemli fırsatlarla daha iyi bir yatırım yapmanıza yardımcı oluyor. Gelişmiş finansal verilerinin yanı sıra sosyal durum ve demografik yapı gibi bütün detaylar da Zingat ile paylaşılıyor. Bütün bu özellikleriyle Zingat, oldukça yenilikçi ve gelişmiş sonuçlara ulaşmanızı sağlıyor.

Trovit

trovit

Arama motoru olarak çalışan Trovit, emlak aramasında etkili sonuç almanıza yardımcı olur. Gayrimenkul ve şehir gibi detayları ekleyerek ana sayfada arama yapabilir ve sonuç listesinden incelemek istediğiniz ilanlara gidebilirsiniz. Kolay kullanımı, hızlı sonuç sağlaması ve reklamsız deneyim sunması ile kullanıcı beğenisini kazanmıştır.

Flatfy

flatfy

Aynı Trovit gibi arama motoru hizmeti veren Flatfy, fazla sayıdaki kaynağıyla öne çıkıyor. Zingat ve EmlakJet ilanlarını daha fazla listeleyen bu motor, on binlerce farklı ilana göz atmanızı sağlıyor. Oda sayısı, adres, fiyat ve alan gibi filtreleriyle aradığınız sonucu daha kısa sürede bulmanıza ve farklı emlak adreslerini tek bir arayüz üzerinden incelemenize yardımcı oluyor.

Sonuç

İhtiyacınız olan arsa, konut ve işyeri ilanlarına paylaştığımız adreslerden kısa sürede ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin en yaygın kullanılan bu emlak adresleriyle aradığınız özelliklerde bir ilan bulabilirsiniz.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 1 Ortalama: 2]

Yorum yapın