Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner

Evinizi süpürürken bir yandan silme özelliğine sahip olan Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner robot süpürge, çocukları olan aileler için tam bir kurtarıcı konumunda. 3200 mAh bataryası, 4 saatlik şarj süresi, 2100 Pa emiş gücü, 110 dakika çalışma süresi, 60 dB gürültü seviyesi, 20 mm’ye kadar yükseklik aşabilmesi ve otomatik şarjı ile tam bir fiyat performans ürünüdür. Sahip olduğu üstün teknolojisi sayesinde muadillerinden öne çıkan cihaz kullanıcılarından olumlu dönüşler almakta.

9.7
Burak Önder
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner robot süpürge, 2100 Pa yüksek emiş gücü sayesinde pisliği, tozu, kiri kolay bir şekilde temizler. Temizleme işlemini yaparken aynı anda da paspas yapabilir. Halı gibi zeminlere geldiği zaman paspasını kapatır, modunu güçlendirir, derinlemesine temizlik yapar. Bulunduğu zemine göre gücünü değiştirebilen yapıya sahiptir. Bunların yanı sıra 200 ml su haznesi bulunan ürün, ortalama bir evin paspasını tek seferde gerçekleştirir. Süpürge, su haznesinde bulunan su oranının özelleştirmesine de izin verir.

Ürün, 3200 mAh’lik bir batarya kapasitesine sahip olmasına rağmen 110 dakika çalışma süresi sunmaktadır. Cihazın çekim gücü de gayet iyidir. Yerde bir kırıntı dahi bırakmaz. İnce tozları, çıkmayan kirli yüzeyleri tek seferde içine hapseder. HEPA filtresi de bulunan ürünün tam bir aile dostu olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca HEPA filtre yıkanabilir bir yapıya sahiptir. Süpürge işini bitirdikten sonra filtreyi güzelce yıkayıp, yerine tekrar takabilirsiniz. Süpürgenin çıkardığı sese gelirsek günlük konuşma düzeyinin altındadır. En düşük modda 40 dB ses çıkartan makine geceleri çalıştırılabilir, sizi rahatsız etmez. Ortalama ses seviyesi ise 60 dB’dir.

Artıları
  • Zemine Göre Mod Değişimi
  • Otomatik Şarj
  • 20 Mm’ye Kadar Tırmanma
  • Sanal Duvar
  • Paspas Özelliği
Eksikleri
  • Uzun Şarj Süresi
  • Türkçe Dil Desteği Yok

Teknik Özellikleri

Ağırlık (kg):6
Aşılabilir Engel:20 mm
Boy:350 mm
Çalışma Modu Sayısı:3
Çalışma Süresi:120 dakika
Derinlik:95 mm
Emiş Türü:Kuru
En:350 mm
Siklon Filtre: VarVar
EPA/HEPA Filtre:Var
Pil Tipi:Li-ion
Su Tankı Kapasitesi (L):0,3 lt
Şarj Süresi:4 Saat
Ses Seviyesi:40 dB
Toz Kapasitesi:0.5 Lt
Teknoloji:Akıllı Navigasyon

“Kesinlikle tavsiye ediyorum. İlk birkaç çalışmasına göre yargıya varmayın. Evin haritasını çıkarıp tanıdıktan sonra gerçek performansını görüyorsunuz. İlk çalışmalarda karışık bir çalışmayla işi çok uzattı, bir şarjla bitiremedi temizliği ama 2-3 çalışma sonrası ve şimdilerde daha hızlı ve tekrar şarja dönmeden tüm evi bitiriyor. Evim 180 metrekare. Süpürmesi de silmesi de şahane.”

M*** Ş***

Performans

Sensörlerden toplanan tüm veriler, 4 çekirdekli ARM Cortex A-7 işlemcide gerçek zamanlı olarak işlenir. Daha sonra VSLAM algoritmasıyla evinizin haritası en ideal temizlik için çıkarılır. 2100 Pa emiş gücüne sahip makine, zemine göre gücünü otomatik olarak değiştirir. Son derece yüksek emiş gücü olan Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner robot süpürge, evinizde bulunan tüm kirleri ve tozları kolayca içine hapseder.

Tasarım ve Boyut

Evde rahat gezinebilmek, haritalandırmayı yapabilmek için 15 tip sensöre sahip olan Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner robot süpürge, üzerinde 2 adet buton ve ToF görsel sensörü bulundurmakta. ToF görsel sensörü ise bir nevi mini Lidar’dır. Ürünün alt kısmında ise LED hareket takip sensörü var. Cihazın derinliği 95 mm, eni 350 mm, boyu 350 mm’dir.

Paspas

Diğer pek çok üründen farklı olarak hem süpürüp, hem de paspaslama işlemi yapabilen Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner, tek tıkla temizlik imkanı sağlar. Yerdeki veya halıdaki tüm tozu, kırıntıyı ve saçları temizleyen cihaz paspaslama da yaptığı için üst düzey temizlik performansı sunar. 200 ml su haznesi ile püskürterek paspaslama yapan cihazın, bu özelliğini açabilmek için altına silme pedini takmanız gerekmekte.

Ses Seviyesi

Sessiz modda çalıştırıldığında neredeyse hiç ses çıkarmayan cihaz, süpürme işleminde sunduğu performanstan da ödün vermemektedir. Sessiz modda ortalama ses seviyesi 50 dB’dir. En yüksek moda alındığında ise ses seviyesi 65 dB’e kadar çıkar. Bu modda bile ses seviyesi çok fazla yükselmez, fakat turbo modunda çalıştığını anlayabilirsiniz.


“Yemin ederim bu güne kadar nasıl Sıdıka olmadan yaşadık diyorum abi bu nedir ya çok kral adam veya kadın neyse bunu bulan 🙂 145 MT bir evim var mop yaparsa tam şarj yetmiyor fakat hiç dert etmeyin depoyu doldurmak için yuvaya dönüyor kendisi %7 şarj kalınca sonra %100 olunca kaldığı yerden devam Allah ne verdiyse. WC minimum girişi 4 cm kadar yüksek bir sağ bir sol hop çıkıveriyor.”

H*** U***

Şarj İstasyonu

Minimalist bir şarj istasyonuna sahip olan Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner robot süpürge, şarjı bitmeye yakınlaştığında istasyonuna giderek şarj olur. Üst modellerinde olan çöp boşaltma fonksiyonu bu modelde yoktur. Ayrıca istasyonun arkasında şarj kablosunu saklayabileceğiniz bir alan mevcut değildir. Genel olarak modern bir görünümü olduğunu söyleyebiliriz.

Toz Haznesi

600 ml toz haznesine sahip Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner robot süpürgenin, muadillerine göre daha geniş bir haznesi vardır. Üst kapağının hemen altında gizlenen haznenin içerisinde HEPA filtre bulunmakta. Dilediğiniz gibi yıkayabileceğiniz hazne kolay temizlenebilir bir yapıya sahip. HEPA filtre özellikle alerjik bir bünyesi olan veya astım hastalığı bulunan kişiler için olmazsa olmazlardan birisidir.

Batarya Performansı

2400 mAh bataryaya sahip olan Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner, maksimum modda ortalama 40 dakika, sessiz modda 80 dakika, en düşük modda ise 110 dakikaya kadar çalışabilir. Küçük veya orta evler için yeterli çalışma süresi bulunduran makine, şarjı bitince istasyonuna şarj doldurmaya gider. Dolduğu zaman temizliğe kaldığı yerden devam eder.

Uygulama Özellikleri

Uygulama üzerinden evinizin nasıl temizlendiğini gerçek zamanlı olarak takip edebilir, haritayı görüntüleyebilir, sanal duvar oluşturabilir, bölge temizliği yaptırabilirsiniz. Ayrıca ürününüzü dilerseniz başlatabilir, durdurabilir veya şarj istasyonuna gönderebilirsiniz.

Bölgesel temizlik kısmından eklenebilen sanal duvarlar ile robot süpürgenizin gireceği yerleri sınırlandırabilirsiniz. Bölgesel temizlik özelliği sayesinde sadece o kısmı temizletebilirsiniz. Örnek verecek olursak; bir kahve döküldüğünde uygulama üzerinden kahve dökülen yeri seçin. Daha sonra başlat tuşuna tıklayın. Süpürge seçtiğiniz bölgeye doğru ilerleyecek ve orayı temizleyecektir. Ayrıca uygulama üzerinden filtrenin, yan fırçanın ve ana fırçanın temizlenmesi gerektiğini görebilirsiniz. Su haznesinde bulunan suyun yoğunluğunu da isteğe bağlı olarak ayarlayabilirsiniz.

Kutu İçeriği

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner robot süpürge, kullanım kılavuzu, robot süpürge, paspas, şarj istasyonu, şarj kablosu ve garanti belgesi ile birlikte gelmektedir. Bir adet temizleme fırçası da kutu içeriğine dahildir. Bu fırça ile süpürgenizin altına yapışmış, saçları veya kırıntıları kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner S.S.S

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner Haritalama Var mı?

Eğer evinizde fazla odanız var ise Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner, bu konuda çok iyi iş başarmaktadır. Haritalama teknolojisi ile tüm odaları uygulamada sunar. Hepsini tek tek kaydeder. Sizin tek yapmanız gereken temizlemesini istediğiniz odayı seçmektir.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner Kaç Cm Yüksekliğe Girer?

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner 20 mm yani 2 cm yüksekliğe sahip engelleri kolayca aşabilir. Sadece 2 cm değil zorladığı zaman 4 cm’e kadar engel tırmanabilen bir yapıya sahiptir. Tüm evinizin odalarını rahatlıkla dolaşır.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Cleaner Uyku Moduna Nasıl Alınır?

Xiaomi robot süpürgeleri uyku moduna almak için yapmanız gereken şey “Clean” butonuna basılı tutmaktır. Gösterge ışığı 15 saniye yanıp söner, daha sonra robot otomatik olarak uyku moduna girer. Uyku modundan uyandırmak için tekrardan aynı işlemi yapmanız gerekir.