Xiaomi Dreametech Z10 Pro Robot Süpürge İnceleme

Xiaomi’nin alt yapısını kullanan Dremetech markasının en iyi modellerinden olan Z10 Pro robot süpürge, 150 dakika çalışma süresi, 20 mm’ye kadar aşılabilir engel özelliği, 60 dB ses seviyesi, 0.4 lt toz kapasitesi, akıllı navigasyonu ve 5200 mAh batarya kapasitesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Üst düzey teknolojiye sahip olan ürün, size ev temizleme işlerinde aşırı kolaylık sağlıyor. 4000 Pa’ya kadar emiş gücü sayesinde de evde toz, kir adına hiçbir şey kalmıyor.

9.6
Burak Önder
Dreametech Z10 Pro

Evinizi tertemiz tutan robot süpürge, insan gözünün göremediği en ince, küçük tozları dahi yakalar, içine çeker. Farklı yüzeylere geldiğinde gücünü otomatik olarak değiştirir. Ön tarafta bulunan hibrit 3D tarayıcıları sayesinde, nesneler ve sensörler arasındaki mesafeyi ölçmek için lazer kullanır. Mobilya, kablo, yastık, terlik gibi nesneleri otomatik olarak tanımlar ve bunlardan kaçınır. Sıkışma, takılma gibi riskleri en aza indirir. Birçok farklı temizlik moduna sahip olan Dreame Z10 Pro, sanal duvar özelliği ile sınırlandırılmış alanlar oluşturmanızı sağlar. Tek şarj ile 250 metrekare alanı temizleyebilir.

Yükseltilmiş LIDAR sistemi, çevreyi ölçmek ve 3 adete kadar kat planını depolayabilmek için saniyede binlerce görünmez lazer noktası atar. İlk temizlik sırasında anında düzenlenebilir bir harita oluşturur. Evinizi akıllıca öğrenen süpürge, size bir temizleme rotası verir. Haritayı ve rotayı uygulama üzerinden kontrol edebilir, makinenin girmesini istemediğiniz noktaları kolayca seçebilirsiniz. Dreametech Z10 Pro, her zaman kontrolü elinize almanıza olanak tanır. Temizliğinizi dilediğiniz gibi özelleştirmenizi sağlar. Alexa, Google Asistan gibi uygulamalarla da uyumlu çalışan makine sesli komutlarınızı algılar. Ayrıca süpürge, şarjı bittiği zaman istasyonuna geri döner, şarj olduktan sonra kaldığı yerden temizliğe devam eder.

Artıları
  • Sesli Komut
  • Uzun Süre Kullanım
  • Engel Aşma
  • Yüksek Güç
Eksikleri
  • Türkçe Dil Desteği Yok
  • Uzun Şarj Süresi

Teknik Özellikleri

Ağırlık (kg):3.8
Aşılabilir Engel:20 mm
Şarj Süresi:6 saat
Çalışma Modu Sayısı:3
Çalışma Süresi:150 dakika
Derinlik:35 mm
Emiş Türü:Kuru
En:10 cm
EPA/HEPA Filtre:Var
Su Tankı Kapasitesi (L):0.15 lt
Kullanım Alanı:Düz Zemin
Pil Tipi:Li-ion
Toz Kapasitesi:0.4 lt
Ses Seviyesi:60 dB
Siklon Filtre:Yok
Teknoloji:Akıllı Navigasyon

“Ürün çok güzel, çoklu haritalama,bölgesel secim, noktasal secim var. Evin herhangibir yerini secip seçip sadece orayı süpürebiliyorsunuz. 3 oda ve mutfağı orta ayarda süpürdüm, yüzde 17 şarj harcadı.”

M*** Ş***

Performans

4000 Pa emiş gücüne sahip olan Dreametech Z10 Pro, evinizin gözde ürünü olacak. Normal süpürgelerin ulaşamadığı bölgelere ulaşan, birden fazla yüzeyin üzerinden rahatça geçen, düşmeyi önleyen makine yüzeyi derinlemesine temizler. 3 çalışma modu bulunan makinede, akıllı navigasyon teknolojisi de mevcuttur. Çıkmayan zorlu kirlerde modunu otomatik olarak değiştirir, kolayca çıkarır. Halılarınızda üst düzey performans sergileyerek tertemiz olmasını sağlar. Eğer dağınık ve kirli bir eviniz varsa tercih etmeniz gereken ürünlerden birisi kesinlikle Dreametech Z10 Pro olmalıdır. Bu ürün sayesinde eviniz her zaman tertemiz kalır.

Tasarım ve Boyut

Diğer robot süpürgelerden farklı olan makine daha ergonomik bir yapıya sahiptir. Yuvarlak makinenin ölçüleri 35,3x35x9,68 cm şeklindedir. Ağırlığı ise 3.8 kg’dır. Modelin yüksekliği 9.6 cm, genişliği ise 35cm’dir. Lidar sensörleri sayesinde engelleri kolayca algılar, onlardan kaçınır. Süpürgenin üst kısmında hedef temizleme, açma kapama ve istasyona gönderen bir düğme bulunmaktadır. Modern bir tasarımı olan ürünün siyah rengi daha şık gözükmektedir. Alttan bakıldığı zaman ise lastikli tekerler, ana fırça ve yan tarafa takılan bir fırça vardır. Süpürgenin arka kısmında ise hava çıkışını sağlayan bir egzoz, bir de sesli komutları algılayan hoparlör bulunmakta.

Ses Seviyesi

En zayıf modda 45 dB’de çalışan Dreametech Z10 Pro, evinizi sessizce süpürür. Güçlü modda ise ses seviyesi 70 dB’ye kadar ulaşabilmektedir. Sessiz modda, sorunsuz sohbet etmenizi sağlayan makine, güçlü modda konuşma seviyesi düzeyinde ses çıkartır. Zayıf mod kirleri emebilir ancak, zorlayıcı kirlerle baş edemez. Güçlü mod ise son derece sorunsuz bir iş çıkartır. Süpürge, bu seçimi tamamen size bırakır. Güçlü veya zayıf modda çalıştırmak sizin elinizdedir.

Pil Ömrü

160 dakikalık bir çalışma süresine sahip olan robot süpürgede 5200 mAh pil kapasitesi vardır. Temizliğini gerçekleştirirken şarj kapasitesi eğer %15’e inerse otomatik olarak istasyonuna gider. İstasyona dönmeden önce tek seferde 15 metrekarelik bir alanı temizler. Kendini şarj ettikten sonra ise kaldığı yerden temizlik işlemine devam eder. En yüksek modda çalışma süresi daha kısadır. Düşük modda ise daha uzun. Süpürgenin pili tamamen şarj etme süresi 6 saattir.


“Kurulum gerçekleştiğinde ilk calistirmada evi komple süpürüp harita çıkartıyor. Evimiz 120 m2 süpürme sonrası kalan şarjımız %55 idi. Halıya geldiğinde ayarı yaptıysanız çekiş gücü yükseliyor. Kesinlikle emiş gücü mükemmel. Ben bu kadar iyi temizleme beklemiyordum beni çok şaşırttı. Hiç düşünmeden alın derim.”

H*** U***

Bakımı

Süpürgenin altında bulunan toz haznesi kolayca çıkartılabilir. Toz haznesinin arka kısmında bir adet HEPA filtre vardır. Eğer makinenizi temizleyecekseniz mutlaka filtreyi de temizlemeyi unutmayın. Rahatça açılabilen toz haznesi içerisindeki pisleri elinizi kirletmeden, direkt çöpe boşaltmanızı sağlar. Dilerseniz de toz haznesini yıkayabilirsiniz. Robotun bakım zamanını ise uygulama üzerinden kontrol edebilir, bakımı geldiğinde yapabilirsiniz.

Uygulama Kullanımı

Uygulama olarak Mi Home uygulamasını kullanan Dreametech Z10 Pro robot süpürge, her şeyin elinizin altında olmasını sağlar. Uygulama üzerinde ilk olarak hangi ürünü kullandığınızı seçtikten sonra cihazınızı uygulamaya tanıtmanız gerekir. Bunu yapmak için ev ve açma tuşuna basılı tutun, daha sonra bir Wifi ağına robotunuzu dahil edin. Artık tek yapmanız gereken uygulamanın başlamasını beklemek. Son ayarları yapıp robotunuza isim verme işlemini tamamladıktan sonra uygulama kullanıma hazır hale gelir.

İlk haritalama işlemini robot kendisi yapar, daha sonra size bir harita oluşturur. Oluşturduğu haritadan evin her noktasını kontrol edebilir, robotunuzun girmesini istemediğiniz yerlere sanal duvar çekebilirsiniz. Uygulama üzerinde bulunan rahatsız etme modu sayesinde günlük çalışma işlemini sınırlandırabilirsiniz. Ayrıca haftanın belirli günlerinde belli saatler için bir temizleme programı oluşturup, robotun o saat aralığında çalışmasını sağlayabilirsiniz. Robot, temizlik işlemi sonrasında ne kadar çalıştığını ve nereleri süpürdüğünü de size rapor olarak sunar.

Sesli Komut

Süpürgenin bir diğer özelliği ise sesli komutunun olması. İngilizce olarak oluşturabileceğiniz sesli komutlar sayesinde makinenizi dilediğiniz zaman konuşarak çalıştırabilirsiniz. Dreametech Z10 Pro, sizin sesinizi algılar ve komut verdiğinizde çalışmaya başlar. Temizlik sırasında ise yerine dönmesini istiyorsanız tekrar sesli komut vererek makineyi istasyonuna gönderebilirsiniz.

Kutu İçeriği

Xiaomi Dreametech Z10 Pro’nun kutusunu açtığımızda bir adet kullanım kılavuzu ve hızlı başlangıç kılavuzu bizleri karşılar. Daha sonra ise mop, robot süpürge, şarj ünitesi ve şarj kablosu yer alır. Kutudaki son parça ise fırça.

Xiaomi Dreame Z10 Pro S.S.S

Xiaomi Dreame Z10 Pro Kaç Haritalama Yapar?

Üstün teknolojisi sayesinde evinizin tüm odalarını tarayan ve size haritalama sistemi oluşturan ürün, uygulaması üzerinden kontrol edilebilir. Haritaları uygulamadan görebilir, dilediğiniz bölgeyi süpürgenin iki kez süpürmesini veya girmemesini sağlayabilirsiniz.

Xiaomi Dreame Z10 Pro Karanlıkta Çalışır mı?

Üzerinde bulunan sensörler sayesinde gece dahil olmak üzere çalışabilen ürün uygun fiyatıyla da dikkat çekmekte. Karanlıkta robot süpürgeyi çalıştırmak istiyorsanız sessiz modu seçmenizi öneririz. Ürün, sessiz modda sizi hiçbir şekilde rahatsız etmez.

Xiaomi Dreame Z10 Pro Koltuk Altına Girer mi?

Xiaomi Dreame Z10 Pro’nun kısa yüksekliği ve yaylı tekerleri kapı eşiği gibi sorunların üstesinden kolayca gelebilir. Ergonomik yapısı sayesinde girilmedik yer bırakmaz. Sizin ulaşamadığınız yerleri muazzam bir şekilde süpürür.