Viomi V3 Vacuum Cleaner Robot Süpürge İncelemesi

Geliştirmiş olduğu teknolojik aletlerle yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen Xiaomi’nin alt markası olan Viomi, ev işleriyle kaybettiğiniz zamanı minimuma düşürmeyi amaçlar. Viomi V3 Vacuum Cleaner robot süpürge, sahip olduğu özellikler sayesinde kullanıcılarından tam not almayı başarmıştır. Süpürgenin 180 dakika çalışma süresi, 65 dB ses seviyesi, 4 çalışma modu, 3 ile 5 saat arasında şarj süresi, 2600 Pa emiş gücü, yükseltilmiş LDS haritalama özelliği bulunmaktadır.

9.4
Burak Önder
Viomi V3 Vacuum Cleaner

En karanlık odada bile gelişmiş sensörleriyle her nesneyi algılayan Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör robot süpürge, karmaşık ortamlarla başa çıkmak için üretilmiştir. Çorap, kablo gibi nesneleri algılar, etrafından dolaşır. Temizlenebilecek her noktayı temizler. En uygun yolu hesaplayarak ilerleyen makine, evin hiçbir köşesini kaçırmaz. AI Dinamik Yol ve SLAM özellikleri temizleme süresini %30 azaltır, performansı da aynı oranda artırır. Corex A7 4 çekirdekli işlemcisi, makineyi daha hızlı ve üst düzey akıllı yapar.

4900 mAh batarya kapasitesine sahip olan ürün 250 metrekareye kadar temizleme alanı sunar. Temizlik yaparken, hiçbir şekilde yerde toz, kırıntı veya saç kılı bırakmaz. Profesyonelce evinizi temizleyen Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör robot süpürge, 150 dakika boyunca çalışabilir. 550 ml toz haznesi ve su haznesi bulunur. Rakiplerine göre toz ve su deposu son derece geniştir. Ayrıca yıkanabilir yapıya da sahiptir. Zemin kirli olduğunda, önce temizlemeyi daha sonra paspaslamayı seçebilir, evinizin her zaman temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Artıları
  • Yüksek Emiş Gücü
  • Geniş Su ve Toz Haznesi
  • HEPA Filtre
  • Mop ve Süpürme Özelliği
  • Uzun Pil Ömrü
Eksikleri
  • Uzun Şarj Süresi
  • Turbo Modda Yüksek Ses

Teknik Özellikleri

Ağırlık (kg):3.6
Aşılabilir Engel:20 mm
Boy:350 mm
Çalışma Modu Sayısı:4
Çalışma Süresi:180 dakika
Derinlik:123 mm
Emiş Türü:Kuru
En:348,3 mm
EPA/HEPA Filtre:Var
Kullanım Alanı:Düz Zemin, Halı, Sert Zemin
Pil Tipi:Li-ion
Su Tankı Kapasitesi (L):0,55 lt
Şarj Süresi:3-5 Saat
Ses Seviyesi:65 dB
Toz Kapasitesi:0.6 Lt
Teknoloji:Akıllı Telefon ile Kontrol

“Ürün muhteşem ötesi. Parasını sonuna kadar hak ediyor. Evi roventanın güçlü bir süpürgesi ile süpürdükten sonra cihazı çalıştırdık. Topladığı toza inanamadık. İçinden 3 hazne çıkıyor. Toz haznesi, su haznesi ve hemde 2si bir arada haznesi çıkıyor. Firma ürünü oldukça hızlı ve iyi paketlenmiş olarak ulaştırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Cihazın Mi Home isimli cep uygulaması var. Onu indirip, hangi saatlerde temizliğe başlasın, hangi bölümleri silsin yada girmesin, çalışma modları, pil durumu vs. Kullanımını oldukça kolay ve keyifli hale getiriyor.”

M*** Ş***

Performans

2600 Pa emiş gücüne sahip olan Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör robot süpürge, çoğu muadiline göre yüksek süpürme performansı sunar. Tek seferde 250 metrekare alanı temizleyebilir, en etkili süpürge ve paspas modellerinden birisidir. Başarılı bir vakum gücüne sahip cihaz, halılarda ve kilimlerde kusursuz iş çıkarır. Akıllı bir robot süpürge arayan insanların kesinlikle tercih etmesi gereken modellerden bir tanesidir. Ayrıca model, zeminin zorluğuna göre motor gücünü otomatik ayarlama özelliğine de sahiptir. Halılarda güçlü modda süpürürken, parkelerde orta modda süpürür.

Pil Ömrü

4900 mAh bataryaya sahip olan cihaz, tüm evi tek bir seferde temizler. Minimum modu 250 metre kare, maksimum modu ise 250 metrekare alanı temizlemeye olanak sağlar. Cihaz, şarjının %15 olduğunu farkedip, şarj istasyonuna geri döner. Şarj olduktan sonra tekrar temizleme işlemine kaldığı yerden devam eder. Gümüş İyon Sterilizasyonu sayesinde temizlik yaparken bakterilerin %99’unu içine hapseder.

Ses Seviyesi

Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör robot süpürge, sessiz modda 57 desibel ses çıkarır. Hafif bir yağmur fırtınasıyla aynı seviyede gürültüye eşittir. Güçlü modda ise maksimum 65 dB ses seviyesi vardır. Günlük konuşmanın altında olan ses seviyeleri, sizi hiç rahatsız etmez. Ayrıca cihaz şarj istasyonuna dönerken ses çıkarmaz. Sadece lastiklerinin ses çıkardığını gözlemleyebilirsiniz.

Kutu İçeriği

Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör robot süpürgenin kutusunda bir adet şarj istasyonu, şarj adaptörü, toz haznesi, 2’si 1 arada toz ve su haznesi, su haznesi, 2 adet yan fırça, robot süpürge, 1 adet mop yani paspas, 1 adet ıslak ve kuru silme bezi, 2 adet tek kullanımlık bez ve kullanım kılavuzu bizleri karşılamakta.


“İlkten düşük ayarda şarjı bitmeden tamamlansın diye Harita sorunsuz şekilde oluşturdum. Komutlarda hata yok, komut verdiğim odayı süpürüyor. Dipleri güzel alıyor ama eşyanın olduğu diplerde kalıyor biraz ama önemli değil ben çok pratik buldum çok da beğendim. Elim ayağım oldu resmen.Benim bütün eşyalarım yüksek oldu için daha bir hayat kurtarıcı oldu her şeyin altını temizledi.”

H*** U***

Uygulama Özellikleri

Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör robot süpürgeyi yönetmek için Mi Home uygulamasını telefonunuza kurmanız gerekmektedir. Yarı Türkçe dil desteği bulunan uygulamada bazen Çince yazılarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca Türkçe çevirilerinin de iyi olmadığını şimdiden söyleyelim. İngilizce kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır. Uygulama üzerinden evinizin haritasını görebilir, odaları ayırabilir, dilediğiniz bölgeyi temizletebilirsiniz. Robot süpürme işlemini gerçekleştirirken nerelerden geçtiğini de görebilmeniz mümkün. Süpürgenin ne zaman çalışacağını da uygulama üzerinden ayarlayabilirsiniz. Eğer 2 veya daha fazla kata sahip bir eviniz varsa süpürge, her katın haritasını size özel olarak oluşturur. Sağ üst kısımdan bu haritaları seçebilir, istediğiniz odayı bir veya daha fazla kez süpürtebilirsiniz.

Sadece bunlarla da kalmayıp, toz ve su haznesinin ne kadar dolu olduğunu, süpürgenin şarjını, kaç dakikada ne kadar alanı süpürdüğünü de uygulama üzerinden görebilirsiniz. Daha birçok özelliği içerisinde barındıran uygulama sizi memnun edecek!

Modlar

Süpürgenin en çok kullanılan modlarından birisi süpürme modudur. Süpürme modu sayesinde artık evinizi elle temizleme derdinden tamamen kurtulursunuz. Haftada 2 veya 3 defa süpürgenizi çalıştırarak evinizi tertemiz tutabilirsiniz. Girebildiği her yeri süpüren robot süpürge, genelde oda kapılarının arkasını süpüremez. Eğer makine bir şeye takılırsa ondan kurtulmak için kendi etrafında dönmeye başlar. Çoğunlukla tüm engellerden kurtulabilir fakat kurtulamadığı zamanlarda sizin elinizle müdahale etmeniz gerekir. Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör robot süpürge, Kablo, çorap, kıyafet, masa gibi nesneleri kolayca algılar, etrafını temizler.

Paspas modunu kullanmak için ise su haznesine sadece su doldurmanız yeterli olacaktır. Toz haznesini çıkartıp yerine su deposunu koyduktan sonra, süpürgenin arka tarafına bezini takın. Daha sonra uygulamaya gelerek mop seçeneğine tıklayın. Süpürgeye komut verdiğiniz anda evinizi baştan aşağıya paspaslayacak, size memnun kalacağınız bir performans sunacaktır. Y ve S şeklinde silme özellikleri de bulunan paspas Y şeklinde silerken, tüm zemini kuru yer kalmayacak şekilde temizler. S şeklinde ise sadece zeminin üzerinden bir kez geçer. Eğer zeminde ovalayarak çıkmayan bir leke var ise süpürge lekeyi çıkartamaz.

Süpürge ve paspas modunda ikisi bir arada toz ve su haznelerini kullanırsınız. Süpürgenin paspasını taktıktan sonra yapmanız gereken tek şey uygulamaya girip Clean ve Mop seçeneğini seçmek olacaktır. Artık süpürgeniz hem silme işlemi yaparken hem de paspas işlemini gerçekleştirir. Bu modun avantajı toz kalıntılarını tamamen ortadan kaldırmasıdır.

Viomi V3 Vacuum Cleaner S.S.S

Xiaomi ve Viomi Aynı mı?

Viomi akıllı ev aletleri üreten bir firmadır. Xiaomi tarafından geçtiğimiz yıllarda satın alınan marka, benzer ürünler üretmektedir. Viomi, Xiaomi’nin alt markası haline gelmiştir.

Viomi V3 Vacuum Cleaner Kaç Cm Yüksekliğe Girer?

Viomi V3 Vacuum Cleaner, 20 mm yani yüksekliğe sahip engelleri kolayca aşabilir. 4 cm’e kadar engelleri zorlayarak çıkabilen makine evinizin tüm odalarını rahatlıkla dolaşır. Banyo gibi yüksek girişi bulunan odalara girer.

Viomi V3 Vacuum Cleaner’ın Su Haznesine Deterjan Konulur mu?

Mop özelliği bulunan robot süpürgelerin su deposuna deterjan, sabun vb temizlik malzemelerini koymanızı kesinlikle önermiyoruz. Makineye zarar veren temizlik malzemeleri, su püskürten boruyu kısa sürede aşındırır ve size masraf çıkartır. Bu yüzden su haznesine sadece su koymanızı öneriyoruz.