Viomi Alpha S9 Robot Süpürge İncelemesi

Her geçen gün daha fazla kişinin tercih ettiği robot süpürgeler, kolay kullanımları ve yüksek performansları sayesinde bir daha temizlikle uğraşmamamızı sağlıyor. Bu robot süpürgelerden birisi de Viomi Alpha S9’dur. Bu cihaz sahip olduğu 360° haritalama sistemi sayesinde evinizin haritasını kusursuz bir şekilde çıkararak size programlı bir temizlik için gereken şartları sağlıyor. Bu sayede cihazın yapacağı temizlikten memnun kalırsınız.

9.4
Muhammet Akgül
Viomi Alpha S9

300 ml kapasiteli toz haznesi ve 250 ml’lik su tankına sahip olan robot süpürge, bu sayede hem sıvılar için hem de tozlar için kullanılabiliyor. Su tankı sayesinde paspaslama için gerekli olan suyu takviye eden süpürge, böylece evinizi süpürürken silinmesini de sağlıyor. Ek olarak bu üründe 3 litrelik toz boşaltma istasyonu olduğunu belirtelim.

Üzerinde bulunan göstergeler sayesinde her an bilgi sahibi olmanıza imkan veren süpürge, çoklu haritalama özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde 320 m2’lik bir alanı tek seferde temizleme imkanınız olur. Ayrıca bu özellik dubleks ve tripleks evinizin katlarını ayrı ayrı haritalamanıza yardımcı oluyor. Cihaz, bu özellik sayesinde kullanıcıları tarafından çok tavsiye ediliyor ve en iyi robot süpürgeler listemize girmeyi başarıyor.

Artıları
  • Toz Boşaltma Haznesi
  • Sesli Asistan Desteği
  • Düşük Ses Seviyesi
  • Yüksek Manevra Kabiliyeti
  • Çoklu Haritalama Özelliği
Eksikleri
  • Kir Algılama Yok

Teknik Özellikleri

Emiş Gücü:2700 Pa
Pil Kapasitesi:5200 mAh
Çalışma Süresi:220 dakika
Şarj Süresi:6 saat
Ses Seviyesi:70 dB
Çalışma Modu Sayısı:4
Toz Kapasitesi:0.3 L
Su Kapasitesi:0.25 L
Aşılabilir Engel:20 mm
Ağırlık:3.8 kg

Sadece 2 defa kullandık, harita oluşturdu. Normal emiş gücü ile iyi temizleniyor ama emiş gücünü artırınca gayet iyi temizliyor. Mop özelliğini kullanmadık ama onunda iyi olacağını düşünüyorum. Gerçekten güzel bir süpürge, almak isteyenlere bir dakika bile düşünmemelerini öneririm.

E*** A***

Uzun Çalışma Süresi

Bir robot süpürgenin en önemli özelliklerinden birisi çalışma süresidir. Çalışma süresi ne kadar yüksek olursa o kadar fazla alanı kısa sürede temizleyebiliriz. Bu sebeple alacağımız robot süpürgede ilk olarak çalışma süresine dikkat ederiz. Robot süpürge konusunda çok fazla tercih edilen marka olan Viomi, bu modelde oldukça yüksek bir çalışma süresi sunuyor.

Viomi Alpha S9, 5200 mAh kapasiteli bataryaya sahiptir. Bu batarya süpürgeyi tam 220 dakika boyunca çalıştırabiliyor. Bu sayede cihazınız tek seferde oldukça fazla alanı temizleyebilir. Böylece robot süpürgeniz 320 m2 alanı tek şarjla temizleme kapasitesine sahip oluyor. Bu da yapmış olduğunuz temizliğin daha kısa sürmesini sağlar.

Yüksek Emiş Gücü

Temizlik performansımızı doğrudan etkileyen emiş gücünün yüksek olmasını isteriz. Çünkü emiş gücü ne kadar yüksek olursa cihazımız o kadar fazla toz partikülü temizleyebiliyor. Bu yüzden robot süpürge seçimi yaparken bu tarz ürünlere öncelik tanırız. Kullanıcı ihtiyaçlarını iyi belirlemesiyle bilinen Viomi markası, Alpha S9 modelinde oldukça yüksek bir emiş gücü sağlıyor.

Bu robot süpürge 2700 Pa değerinde emiş gücü uygulayabiliyor. Bu emiş gücü sayesinde cihaz her türlü kiri temizleyebilmesinin yanı sıra görünmeyen tozları da içerisine hapsediyor. Böylelikle eviniz kısa süre içerisinde tertemiz oluyor. Ek olarak bu ürünün fırçasız motor teknolojisine sahip olması sayesinde enerjiyi verimli bir şekilde kullandığını söyleyelim.

Mop Özelliğine Sahip

Hiç şüphe yok ki bir robot süpürge alacağımız zaman ilk olarak Mop özelliğinin olup olmamasına bakarız. Çünkü Mop özelliği cihazınızın evinizi süpürmesinin yanında paspas atmasına da yarıyor. Bu özellik sayesinde robot süpürgeniz evinizi tertemiz yapmakla kalmıyor sizi büyük bir dertten de kurtarıyor.

Viomi Alpha S9, bu özelliğe sahip olan robot süpürgelerden birisidir. Cihaz, bu özellik sayesinde ilk önce evinizi süpürüyor daha sonra da detaylı bir şekilde siliyor. Böylece evinizin temizlenmemiş ve silinmemiş bir köşesi kalmıyor. Bu da temizlediğiniz bölgenin kısa süre içerisinde yeniden kirlenmesi gibi durumların oluşmasını engelliyor.

Yüksek Hazne Kapasitesi

Bu tarz cihazların en büyük dezavantajlarından birisi de kapasiteleridir. Çünkü yapıları gereği daha az kapasiteli hazneye sahip olan robot süpürgeler, bu sebeple kısa süre içerisinde çöp haznesini boşaltma gereği duyuyor. Bu da temizlik performansımızı etkilediği gibi sürekli olarak tozlarla uğraşmamıza neden oluyor.

Viomi markasının geliştirmiş olduğu Alpha S9 modeli sahip olduğu 300 ml’lik toz kapasitesiyle ortalama bir hazne büyüklüğüne sahiptir. Bu hazne dolduğu zaman ise robot süpürgeniz yuvasına gider ve otomatik olarak tozları 3 L kapasiteye sahip olan hazneye aktarır. Bu sayede ortalama 1 ay boyunca tozlarla uğraşmanıza gerek kalmaz. Ek olarak bu ürünün 250 ml’lik su tankına sahip olduğunu belirtelim.


Ürün beklediğimden daha iyi. Ürünün kusurunu arıyorum ama bulamıyorum. Adamlar her şeyi düşünmüş ve yapmışlar. Daha önce almamakla tek kusuru olan benim zannedersem.

V*** Ö***

Gelişmiş Haritalama Sistemi

Robot süpürgenin en önemli özelliklerinden birisi haritalama sistemleridir. Çünkü haritalama sistemi ne kadar iyi olursa o kadar iyi bir temizlik performansı elde ederiz. Bu da evimizin ya da ofisimizin temizlenmemiş bir yerinin kalmamasını sağlar. Böylece tekrardan buraları temizlemek zorunda kalmayız.

Viomi Alpha S9, oldukça gelişmiş haritalama sistemine sahiptir. Cihaz, çoklu haritalama özelliği sayesinde dubleks veya tripleks evlerde kullanım için idealdir. 320 m2’lik bir alanı haritalayabilmesi sayesinde tüm dikkatleri üzerine çeken robot süpürge, bu sayede büyük eve sahip olan kullanıcılar tarafından çokça tavsiye ediliyor. Ayrıca bu ürünün haritalama sisteminde bölümlere ayırma ve isim verme gibi olanakları sunduğunu da belirtelim.

Mobil Uygulama Desteği

Neredeyse elektrikli olan her alette karşımıza çıkan mobil uygulama desteği son birkaç yıldır robot süpürgelerde de yer alıyor. Son teknolojileri ürünleriyle buluşturan Viomi’de cihazlarına mobil uygulama desteği veren markalardan birisidir. Markanın Alpha S9 modelinde de bu durum geçerliliğini koruyor.

Mi Home uygulaması sayesinde akıllı haritalama özelliği gibi fonksiyonları kullanabileceğiniz cihaz, vakum gücü gibi ayarları da değiştirilebilmesiyle öne çıkıyor. Evinize sanal duvar kurabildiğiniz ve bölümlerine göre ayırabildiğiniz bu mobil uygulama aynı zamanda kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Böylece daha önce bu tarz ürünler kullanmamış kişiler tarafından bile kolaylıkla anlaşılabiliyor. Son olarak bu süpürgenin sesli asistan ile de kontrol edilebileceğini söyleyelim.

Gösterge Ayarlarına Sahip

Oldukça yeni teknolojiler olan robot süpürgelerin kullanımı her ne kadar basit olsa da kontrolü bazen zor olabiliyor. Mobil uygulama üzerinden sürekli kontrol etmemiz gerekmesi de bu cihazların eksi yönlerinden birisidir. Ancak Viomi Alpha S9’da ise böyle bir zorunluluğunuz olmadığını belirtmemiz gerekiyor.

Viomi Alpha S9 yuvasının üzerinde ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü ayarı kontrol edebileceğiniz göstergeye sahiptir. Bu gösterge sayesinde çöp hazne doluluğunu, toz seviyesini ve pil durumunu görebilirsiniz. Böylece anlık olarak kontrol etme ihtiyacı duyduğunuz zamanlarda hızlı bir şekilde durumu görme imkanınız olur.

Kendi Kendini Temizleme Özelliği

Robot süpürgeler sürekli olarak toz partiküllerini temizlediği için kısa sürede kirlenirler. 950 W güce sahip otomatik toz boşaltma ünitesine sahip olan Viomi Alpha S9’da ise bu durum tam tersidir. Cihaz bu ünite sayesinde hazne dolduğunda otomatik olarak kendi kendisini temizliyor. Bu temizliği yaparken de etrafında herhangi bir kir ya da toz parçası bırakmıyor. Böylece eviniz kadar cihazınız da temiz olur.

Viomi Alpha S9 S.S.S

Viomi Xiaomi markası mı?

Bu sorunun cevabı evettir. Viomi, Xiaomi’nin alt markalarından birisidir ve odak noktası robot süpürge gibi elektrikli ev aletleridir.

Viomi Alpha S9 fiyatı ne kadar?

Satılan yere göre Viomi Alpha S9’un fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Bu yüzden en uygun fiyatlı Viomi Alpha S9’lara ulaşmak istiyorsanız içeriğimizde yer alan butonlara tıklayabilirsiniz.

Viomi Alpha S9 gibi bir robot süpürge alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Bir robot süpürge alırken ilk olarak emiş gücüne bakmamız gerekiyor. Çünkü emiş gücü temizlik performansımızı doğrudan etkilemektedir. Daha sonra çalışma ve şarj süresini kontrol etmeliyiz. Bu iki değer de temizliğimizi etkilemektedir. Son olarak ise cihazın hazne kapasitesine bakmalıyız. Hazne kapasitesi yüksek olan modeller seçeneklerimizi oluşturmalıdır. Robot süpürge alırken dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise ürünün ağırlığı, ses seviyesi, filtresi ve Mop özelliğinin olup olmamasıdır.