Roborock S7 Sonic Mopping Robot Süpürge İncelemesi

Bulunduğu konumu kısa süre içerisinde temizleyebilen Roborock S7 Sonic Mopping, akıllı hafızasıyla dikkat çekiyor. VibraRise teknolojisi sayesinde gezdiği zeminin ne tür olduğunu algılayabilmektedir. Islak moplama özelliğiyle paspaslama görevini de yapabilen ürün, en iyi akıllı robot süpürge modelleri arasında yer alıyor. Modern teknolojiyle donatılmış olan Roborock S7 Sonic Mopping, 2,5 saat şarj süresi ve Hepa filtresiyle dikkat çekiyor. Akıllı navigasyon sistemiyle evinizin haritasını hafızasına kazıyarak temizleme işlemi yapabilmektedir. 67 dB ses seviyesiyle çalışan model, yarım litre su tankı kapasitesine sahiptir. Sahip olduğu teknik özellikler ile dikkat çeken Roborock S7 Sonic Mopping, sessiz çalışma yetisiyle harika bir ev arkadaşıdır.

9.4
Eray Yetim
Roborock S7 Sonic Mopping

Bulunduğu zemini kısa süre içerisinde algılar. Örneğin sert parke zemin üstündeyken mop ile paspaslama yapılırken, halı gibi yumuşak yüzeylerde sert vakumlama özelliğini aktif hale getirebilir. Halının tüylü yapısını algılar ve kendisini birkaç santim yukarı kaldırır. Bu özelliğin avantajı ise kullanıcının mopu çıkarıp takma zahmetinden kurtulmasıdır. Sert zemin üzerinden halıya geçiş yaptığında kendisini vakumlama moduna çeker. 2500 Pa emiş gücüyle derinlemesine temizlik yapabilmektedir.

LiDAR teknolojisi sayesinde konumunu kolay bir şekilde hesaplayabilmektedir. Lazer ışınlarını yüzeye göndererek çarpıp geri gelmesine kadar ki zamanı aklında tutar. Böylelikle nesnelere olan uzaklığını kolay bir şekilde saptar. Oda içerisinde bulunan nesnelere asla çarpmaz ve büyük bir özenle temizlik işine devam eder. 353 x 350 x 96,5 mm boyutlarındaki Roborock S7 Sonic Mopping, tam şarj olduğunda 3 saat kesintisiz temizlik yapabiliyor. Temizlik işlemini bitirdikten sonra akıllı şarj istasyonuna geri dönüyor. Modelin öne çıkan bir diğer özelliği ise akıllı asistanlar ile iletişim kurabilmesidir. Amazon Alexa, Google Asistan ve Siri’yi kullanarak sesli bir şekilde komut verebilirsiniz.

Artıları
  • Akıllı Komut
  • Sessiz Çalışma
  • Geniş Su Tankı Kapasitesi
  • Islak Mop
  • Türkçe Dil Desteği Var
  • Emiş Gücü Yüksek
Eksikleri
  • Yavaş Şarj Dolum

Teknik Özellikleri

Ağırlık (kg):4,5
Aşılabilir Engel:20 mm
Boy:96 mm
Çalışma Modu Sayısı:2
Çalışma Süresi:180 dakika
Derinlik:353 mm
Emiş Türü:Islak
En:353 mm
EPA/HEPA Filtre:Var
Su Tankı Kapasitesi (L):0.45 lt
Şarj Süresi:2,5 Saat
Pil Tipi:Li-ion
Toz Kapasitesi:0.46 lt
Ses Seviyesi:67 dB
Temizlik Süresi:150 dakika
Teknoloji:Akıllı Navigasyon

“Sırasıyla Mi Vacuum mop pro ve Roborock S5 kullanmış birisi olarak, S7’nin gelmesini iple çekiyorduk. Haritalamada diğer robotlar illa ki bütün kenarları gezip o şekilde haritalandırırdı ancak S7 orta noktalardan lazer ile bütün haritayı kusursuz çıkarıyor. 1 hafta deneyip öyle yorum yazıyorum. Şu ana kadar hiç kafa karışıklığı yaşamadı, ki evimiz müstakil, çoklu haritaları kullanıyoruz. Bunu görünce S5 meğer mop yapmıyormuş dedik. Görsel olarak da bence bugüne kadar ki en şık görünüm. Türkçe dil seçeneğinin olması güzel. Toz toplama standı ayrıca satılacak, bir an önce o da gelirse robot işi S7de zirveye oturur. Hepsiburadaya kampanyaları için, satıcıya da ürünü tedariklerinden ötürü teşekkür ederim. Şiddetle tavsiye edilir..”

Ö*** Ö***

Performans

Sürekli temizlik yapmaktan sıkıldıysanız veya temizlik yapmaya vaktiniz yoksa Roborock S7 Sonic Mopping, en büyük yardımcınız olabilir. Parke üzerinde otomatik olarak mop sistemini aktifleştirir. Islatarak paspaslama işlemi yapabilen model, halı üzerine geçişlerde kendisini 5mm’ye kadar yukarı kaldırır ve vakumlama özelliğini aktif eder. 5200 mAh’lık bataryasıyla uzun süre temizlik yapabilen ürün, tam şarj olduğunda 3 saatlik kesintisiz performans gösterebiliyor. 470 ml toz haznesine ve 300 ml su tankına sahip olan ürün temizlik işlemini bitirdikten sonra otomatik olarak istasyonuna geri dönebiliyor.

Fırça

En ince toz tanelerini dahi temizleyebilen Roborock S7 Sonic Mopping, dakikada 3000 kez fırçalama hızına sahiptir. Aynı zamanda yerde bulunan kurumuş lekeleri çıkarana kadar fırçalama devam eder. Islak süpürme teknolojisiyle inatçı lekeleri zeminden söker alır. Hızlı bir şekilde fırça darbeleri uygulayabilmektedir. Kiri, tozu ve lekeyi birbirinden ayırt edebilme zekası bulunan robot süpürge, duruma göre farklı temizlik yöntemleri kullanabilmektedir.

Ses Seviyesi

Ev içerisinde temizlik yapmanın zorlu bir işlem olduğunu hepimiz biliyoruz. Roborock S7 Sonic Mopping, sizi temizlik yapmanın zahmetinden ve zorluğundan kurtaracak teknik özelliklere sahiptir. Uyurken veya kitap okurken sessiz bir ortamın sağlanması son derece önemlidir. Yalnızca 67 dB sesle çalışan cihaz, tam size göre diyebiliriz. Aynı zamanda sessiz mod özelliğini aktifleştirerek, emiş gücünü ve su boşaltımını yavaşlatarak modelin daha da sessiz olmasını sağlayabilirsiniz.


“Öncelikle evimin 4+1 ve 200 metrekare civarında olduğunu belirteyim. Bu ürün ile dreame 10 pro arasında kalmıştım. Bu ürünün çekim gücü az görünüyor ama kullanım sırasında biz memnun kaldık. Ürünün + yönleri halıya geldiğinde paspasını kaldırması (evde şuan halı olmadığı için gözlemleyemedim) ve paspası titreşim yaparak silmesi. Eksi yönleri ise toz boşaltma haznesi boşaltım aşaması zahmetli biraz, toza alerjiniz varsa biraz haşır neşir oluyorsunuz. Bir de eksi yön sayılmaz ama iyileştirilir belki ileride, koltuklarımız kaz ayağı yani hafif çapraz, robot süpürge yaklaşırken bunlara biraz küt küt vuruyor sanırım üst kısmın eğik olduğunu tmmidrak edemiyor. Harici mükemmel. Eşim çok memnun. Satıcı firma ürünü hemen kargoladı ve geldi. Ama kuru içinden ekstra paspas, filtre gibi şeyler çıkmadı. Jest olarak hediye etmelerini tavsiye ederim. Umarım alacak kişilere faydalı olmuştur.”

A*** T***

Uygulama Özellikleri

Evinizin zahmetsiz bir şekilde temizlenmesini sağlayan Roborock S7 Sonic Mopping’i kullanmak için Mi Home uygulamasına ihtiyacınız vardır. Android ve İOS sürümleri bulunan Mi Homa uygulamasının kullanımı oldukça basittir. Kendisine ait uygulama üzerinde evinizi ne zaman ve ne şekilde süpüreceğini ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda hangi aralıklarla temizlik yapması gerekeceğine de siz karar verebiliyorsunuz. Temizlik sırasında süpürgeyi uzaktan kontrol etmeniz de mümkün. Sensör ve filtre bakımlarının tarihlerini uygulama üzerinde görüntüleyebilir, düzenli olarak yazılım güncellemesi yapabilirsiniz. Üründe yazılımsal hatalar olduğunda uygulama üzerinden kolaylıkla çözüm üretebilirsiniz.

Pil

Sahip olduğu teknik özellikler ile adeta göz dolduran Roborock S7 Sonic Mopping, 5200 mAh kapasiteli bataryaya sahiptir. Tam şarjlı olduğunda 3 saat kesintisiz bir şekilde temizlik yapabilmektedir. Temizlik işlemini bitirmesinin ardından otomatik olan şarj dolum istasyonuna geri döner.

Su Haznesi

Roborock S7 Sonic Mopping’in arka kısmında büyük bir su tankı bulunmaktadır. 300 Ml’lik su haznesinin kendisine ait süzgeci bulunmaktadır. Koyduğunuz suyu belirli bir süzgeçten geçirerek haznesinin içerisini alabiliyor. Aynı zamanda süpürge kokusu ekleyerek evinizin harika kokmasını da sağlayabilirsiniz. Özellikle süpürge kokuları eklemenizi tavsiye ederiz. Herhangi bir kimyasal eklemeniz durumunda cihaza zarar vermeniz mümkün olabilir.

Toz Haznesi

Toz haznesinin kendi içerisinde HEPA filtresi bulunmaktadır. 470 Ml’lik kapasitesi bulunan haznesini, kolay bir şekilde boşaltabilirsiniz. Temizlik esnasında Hepa filtresinde kesinlikle yıkamayınız. Herhangi bir süpürge ile Hepa filtrenin arasında kalan tozları çekmeniz yeterli olacaktır.

Boyut

Robot süpürgelerin boyutları kullanıcıları yakından ilgilendiren bir durumdur. Eğer büyük bir robot süpürge alırsanız koltuklarınızın veya yataklarınızın altlarına girmekte zorlanabilirler. Roborock S7 Sonic Mopping, 9 santimetre yüksekliğe sahiptir. İnce ve şık bir tasarıma sahip model, en çok tercih edilen akıllı robot süpürgelerinden bir tanesidir.

Roborock S7 Sonic Mopping S.S.S

Roborock S7 Sonic Mopping Kaç Haritalama Yapar?

Kullanıcı odaklı bir tasarıma sahip olan Roborock S7 Sonic Mopping, içerdiği teknik özellikler ile hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Dört farklı haritalama işlemi yapabilen Roborock S7 Sonic Mopping, kullanım kolaylığı açısında dikkat çekiyor.

Roborock S7 Sonic Mopping Kamera Var mı?

Bulunduğu konumu Lidar sensörü sayesinde tanımlayan Roborock S7 Sonic Mopping, kameraya sahip değildir. Kızıl ötesi lazerler aracılığıyla haritalama yapabilen bu ürün, en çok satanlar listesinde yer almaktadır.

Roborock S7 Sonic Mopping Karanlıkta Çalışır mı?

Roborock S7 Sonic Mopping, sessiz moda sahiptir. Bu mod içerisinde emiş gücünü otomatik olarak azaltır ve geceleri asla rahatsızlık vermez. Uykunuzda gönül rahatlığıyla çalıştırabilirsiniz. Roborock S7 Sonic Mopping karanlıkta çalışır.

Roborock S7 Sonic Mopping Kaç Saatte Şarj Olur?

Piyasanın en iyi robot süpürgelerinden olan Roborock S7 Sonic Mopping, 2,5 saatte tamamen şarj olabilmektedir. Dolu bataryasıyla kesintisiz 3 saat boyunca temizlik yapabilmektedir. İşlemini bitirdikten sonra otomatik olarak şarj dolum istasyonuna geri dönmektedir.