Roborock S6 MaxV İnceleme

Halk arasında daha da yaygınlaşan teknolojilerden birisi olan robot süpürgeler, her evde bulunması gereken elektrikli ev aletlerinden birisidir. Süpürme işlemini çileden bir eğlenceye dönüştüren bu cihazlar, üstün performansları sayesinde normal süpürgeleri aratmıyor. Bu cihazlardan birisi de Roborock S6’dır. Bu robot süpürge sahip olduğu üstün performansı sayesinde oldukça etkili bir temizlik yapıyor. Bu da ürünü en iyi robot süpürgelerden birisi yapıyor.

9.7
Muhammet Akgül
Roborock S6 MaxV

Sahip olduğu çift kamerası sayesinde her türlü engeli tanımlayabilen Roborock S6, kızılötesi görüntüleme sistemi sayesinde karanlıkta da görebiliyor. Engellerin konumlarını ve büyüklüklerini doğru bir şekilde tahmin ederek rotasını çizen robot süpürge, bu sayede daha hızlı bir şekilde temizlik yapabilmenize yardımcı oluyor. Ek olarak bu görüntülerin işlem bittikten sonra otomatik olarak silindiğini söyleyelim.

2500 Pa değerinde emiş gücüne sahip olan süpürge, bu sayede zeminlerdeki en ince tozları bile hapsedebiliyor. Böylelikle boyut fark etmeden her türlü toz partikülünü süpürebilirsiniz. Çok seviyeli haritalama sistemine sahip olan cihaz, dubleks ve tripleks evler için ideal yapıdadır. Ek olarak bu ürünün sahip olduğu 180 dakikalık çalışma süresi sayesinde kullanıcıları tarafından sıklıkla önerildiğini söyleyelim.

Artıları
  • Derin Öğrenme
  • Uzun Çalışma Süresi
  • Düşük Ses Seviyesi
  • Yüksek Toz Kapasitesi
Eksikleri
  • Yüksek Fiyat

Teknik Özellikleri

Emiş Gücü:2500 Pa
Pil Kapasitesi:5200 mAh
Çalışma Süresi:3 saat
Şarj Süresi:6 saat
Ses Seviyesi:67 dB
Toz Kapasitesi:460 ml
Su Kapasitesi:297 ml
Ağırlık:3.6 kg

Ürün çok başarılı, çalıştırdıkça bu kadar tozu nasıl buluyor anlamıyorum. Haritalandırma ve yapay zekalı Wi-Fi kamera muhteşem çalışıyor. HEPA filtre kalitesi güzel. Paspas fonksiyonu da başarılı çalışıyor. Genel itibariyle oldukça memnunum.

Y*** A***

Derin Öğrenme Sistemine Sahip

Her ne kadar oldukça yeni bir teknoloji olsa da derin öğrenme sistemleri hayatımızın birçok alanında bize fayda sağlamaktadır. Üründen ürüne kullanım amacı değişen bu sistemler robot süpürgelerde ise en iyi performansı yakalamamız için kullanılıyor. Roborock S6, bu sistemi kullanan ilk robot süpürgelerden birisidir.

Roborock S6, sahip olduğu bu sistem sayesinde evinizi süpürürken bir yandan da kendisini geliştiriyor. Bu sayede bir sonraki temizliklerinizde daha etkili bir performans sağlıyor. On binlerde gerçek görüntü üzerinde eğitilen cihaz, bu sayede temizliğin kalitesini arttırmanın yanı sıra olası tehlikelerin de farkına varıyor. Böylece ürününüz çalışırken gözünüz arkada kalmaz.

Çok Seviyeli Haritalama

Çoğu robot süpürge her ne kadar tek katlı evlerde çalışabilse de dubleks ve tripleks evlere gelince saçmalayabiliyor. Bunun asıl nedeni haritalama sistemleridir. Haritalama sistemleri iyi olmayan cihazlar, bu tarz sorunlara davetiye çıkarttığı gibi bazen tek katın bile tam haritasını çıkaramayabiliyorlar. Bu robot süpürgede ise böyle bir durumla karşılaşmazsınız.

Roborock S6, sahip olduğu gelişmiş haritalama sistemi sayesinde çok katlı evlerde kullanılmaya uygundur. Bir evin farklı katlarını otomatik olarak tanımak için Lidar sensörlerini ve kameralarını kullanan robot süpürge, bu sayede hızlıca evinizi temizlemeye başlamanızı sağlıyor. Ek olarak ürünün bu özelliği sayesinde her kata görünmez duvar ve silinmeyecek alanlar ekleyebileceğinizi söyleyelim.

Uzun Çalışma Süresi

Bir robot süpürge alırken dikkat etmemiz gereken en önemli özelliği çalışma süresidir. Çünkü çalışma süresi süpürgemizden alabileceğimiz performansla doğrudan bağlantılıdır ve ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Oldukça kaliteli ürünler üretmesiyle bilinen Roborock markası, S6 modelinde yüksek bir çalışma süresi sunuyor.

Bu robot süpürge tam tamına 3 saat boyunca kesintisiz olarak çalışabiliyor. Bu da tüm evi tek seferde temizleyebilme anlamına geliyor. Şarj olarak da 6 saatlik bir süreye ihtiyaç duyan cihaz, bu özellikleri sayesinde kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor. Ek olarak bu ürünün tek şarjla 250 m2 gibi bir alanı temizleyebileceğini söyleyelim.

Çift Kameralı Engel Tanımlama

Engel tanımlama, bir robot süpürgenin kilit sistemlerinden birisidir. Bu yüzden bir robot süpürge seçimi yaparken ilk olarak bakmamız gereken sistemlerden birisi bunlardır. Çoğu robot süpürge engelleri tanımlamak için Lidar sensörlerinden yararlanır. Ancak Roborock S6’da sadece Lidar sensörleri kullanılmıyor.

Cihaz, Lidar sensörlerinin yanında iki adet kameraya sahiptir. Bu kameralar yalnızca tozları ve kirleri görmekte kalmayıp aynı zamanda partiküllerin konumlarını da doğru bir şekilde tahmin ediyor. Bu sayede de temizliğiniz olduğundan daha kısa ve etkili geçiyor. Ayrıca bu ürünün kızılötesi özelliği ile karanlıkta da görebildiğini söyleyelim.


Ürünü kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu. Büyük ölçüde işlerim rahatladı. Temiz evde bile birçok toz getirdi. En sevdiğim yönleri artık kanepe ya da yatak çekip altını süpürmek yok. Klasik süpürgemi pek kullanmamaya başladım. Bir de ilginç ve çok faydalı olan dolap üstlerimi de bu canavara süpürtüyorum. Evim 150 metre yarı şarj ile her yeri süpürüyor. Silme özelliği de gayet başarılı.

S*** B***

Paspas Olarak Kullanılabilme

Hiç şüphe yok ki paspas özelliği hayat kurtarıyor. Normalde oldukça çileli ve yorucu bir iş olan evi silme, robot süpürgeler sayesinde eğlenceli bir hale geliyor. Kullanıcılarının ihtiyaçlarını iyi belirleyen Roborock markası, bu özelliği S6 modeline ekleyerek daha etkili bir temizlik performansı almanıza katkıda bulunuyor.

Roborock S6, bu özelliği sayesinde hem ıslak hem de kuru emiş yapabiliyor. Bu sayede dilediğiniz zemini süpürürken aynı anda silebilirsiniz. Ayrıca su akışını odaya göre ayarlayabileceğiniz cihaz, her mekan için farklı programları destekliyor. Böylelikle halı ve kilim gibi ıslanmasını istemediğiniz alanları seçerek bu yüzeylerde makinenin çalışmasını engelleyebilirsiniz.

Yüksek Emiş Gücü

Bir robot süpürge seçerken ilk dikkat etmemiz gereken özelliklerinden birisi emiş gücüdür. Çünkü emiş gücü doğrudan temizlik performansıyla bağlantılıdır ve ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Bu sebeple robot süpürge seçimlerimizde bu tarz ürünlere yer vermemiz gerekiyor. Roborock S6 bu cihazlardan birisidir.

Robot süpürge, 2500 Pa değerinde emiş gücü üreten bir motora sahiptir. Bu emiş gücü Roborock S25’den %6 daha yüksektir ve zeminlerdeki ince tozları yakalamamıza yardımcı olmaktadır. Halıların en derin bölgelerine bile girebilmesiyle öne çıkan süpürge, bu sayede evinizde temizlenmedik alan bırakmıyor. Ek olarak bu ürünün görünmeyen tozları da aldığını belirtelim.

Düşük Ses Seviyesi

Hiç şüphe yok ki saatler boyunca çalışan robot süpürgelerimizin bizi fazla rahatsız etmesini istemeyiz. Ev, ofis ya da işyerlerinde kullanılan bu cihazlar, çoğunlukla biz yanlarında olduğunda çalışıyorlar. Bu sebeple de düşük ses seviyesine sahip olmaları gerekiyor. Robot süpürge konusunda öncü markalardan birisi olan Roborock, bu ürününde oldukça gelişmiş bir motora yer vermiştir.

Roborock S6, sahip olduğu bu motor sayesinde oldukça düşük bir ses çıkartıyor. Ses seviyesi 67 dB olan cihaz, gürültü azaltma teknolojileri ile birlikte çevresindekileri rahatsız etmeden çalışabilmesiyle öne çıkıyor. Bu sayede ister evde olsun ister ofiste süpürgeniz çalıştığı zamanlarda bile o an yaptığınız işe devam edebilirsiniz.

Mobil Uygulama Desteğine Sahip

Son yıllarda her elektronik ev aletinin bir uygulaması çıkmaya başladı. Hayatımızı kolaylaştıran ve ürünlerin kullanımını oldukça basit hale getiren bu uygulamalar gün geçtikçe daha da popüler hale geliyor. Robot süpürgeler de uzun zamandır mobil uygulama desteğine sahip olan cihazlardan birisidir.

Roborock markasının üretmiş olduğu S6 MaxV modelini mobil uygulama üzerinden yönetebilirsiniz. Cihaz, bu uygulama sayesinde daha basit bir şekilde kullanılabiliyor. Uygulama üzerinden hareketsiz bölgeler, görünmez duvarlar ve Nomop bölgeleri oluşturabildiğiniz robot süpürge, bu sayede daha etkili bir temizlik yapabilmenizi sağlıyor. Ek olarak bu ürünün uygulama üzerinden ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri gösterdiğini söyleyelim.

Roborock S6 MaxV S.S.S

Roborock S6 fiyatı ne kadar?

Satılan yere ve firmaya göre Roborock S6 MaxV fiyatları değişkenlik göstermektedir. En uygun fiyatlı Roborock S6’lara ulaşmak istiyorsanız içeriğimizde yer alan butonlara tıklayabilirsiniz.

Roborock ile Xiaomi aynı mı?

Roborock, Xiaomi’nin robot süpürgeler konusunda uzmanlaşmış bir alt markasıdır. Dolayısıyla Roborock ve Xiaomi aynı değillerdir. Ancak Roborock marka çoğu robot süpürge Xiaomi’nin Mi Home gibi mobil uygulamalarını kullanmaktadır.

Roborock S6 gibi bir robot süpürge alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Bir robot süpürge alırken ilk olarak emiş gücüne bakmamız gerekiyor. Emiş gücü ne kadar yüksekse cihazın yapmış olduğu temizlik o kadar iyi olur. Daha sonra süpürgenin çalışma ve şarj sürelerini kontrol etmeliyiz. Şarj süresinin kısa, çalışma süresinin ise uzun olması büyük önem taşıyor. Son olarak ise üründe Mop özelliğinin olması gerektiğini söyleyelim. Bu özellik makinenin evinizi süpürürken bir yandan da silmesine olanak sağlıyor. Böylece eviniz tertemiz bir yapıya kavuşur.