Roborock S5 Max Vacuum Cleaner

Evcil hayvan sahipleri, toz alerjisi olanlar, çocuğunu hijyenik bir ortamda büyütmek isteyenler ve evinin her zaman temiz kalmasını dileyenler kişiler evini robot süpürgelere emanet ediyor. Roborock Vacuum Cleaner S5 Max modeli ise 5200 mAh güçlü bataryası, 180 dakika çalışma süresi, 2,5 saat şarj süresi, 2000 Pa motor gücü, 55 dB ses seviyesi ve 0.15 lt su tankı kapasitesi ile tüm evlerin vazgeçilmez ürünü olmuş durumda. Xiaomi’nin alt markası olarak robot süpürge alanında uzmanlaşan Roborock, üretmiş olduğu akıllı süpürgeler ile tüm evlerde zahmetsiz temizlik deneyimi yaşatıyor.

9.4
Burak Önder
Roborock S5 Max Vacuum Cleaner

Sahip olduğu üstün teknolojiler sayesinde kirleri algılayan Roborock Vacuum Cleaner S5 Max robot süpürge, kirin zorluğuna göre modunu gücünü olarak değiştirir. Halılarınızda derinlemesine temizlik sağlar. Ürünün özel zamanlama ayarı sayesinde süpürme işlemini dilediğiniz zaman başlatabilir, istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz. Cihazın, süpürge işlemi için 5 farklı modu, silme için ise 4 farklı modu bulunmakta. Ayrıca süpürge, hem uzaktan hem de manuel olarak kontrol edilebilir.

Haritalama yaparken tüm odaları ayrı ayrı işaretleyen ürün, uygulama üzerinden bu alanların görünmesine de olanak sağlar. Uygulamada ise kullanıcıya sanal duvar oluşturma imkanı tanır. Girmesini istemediğiniz bölgeleri seçerek robotu temizlik alanı dışında tutabilirsiniz. 2019 ve 2020 yıllarında en iyi tasarım ödülünü alan robot süpürge hem süpürme işlemi, hem de paspas işlemi yapabilmekte. Şimdiye kadar üretilmiş tüm Roborock ürünlerinden daha büyük su haznesine sahip Roborock Vacuum Cleaner S5 Max, sesli komutları da algılayabilir.

Artıları
  • Sessiz Çalışma Özelliği
  • Sesli Komut
  • Uygulama Arayüzü Kolay
  • Geniş Toz ve Su Haznesi
  • Uzun Süre Kullanım
Eksikleri
  • Türkçe Dil Desteği Yok

Teknik Özellikleri

Ağırlık (kg):3
Aşılabilir Engel:20 mm
Boy:350 mm
Çalışma Modu Sayısı:5
Çalışma Süresi:150 dakika
Derinlik:360 mm
Emiş Türü:Kuru
En:350 mm
EPA/HEPA Filtre:Var
Su Tankı Kapasitesi (L):0.15 lt
Şarj Süresi:1 Saat
Pil Tipi:Li-ion
Toz Kapasitesi:0.48 lt
Ses Seviyesi:55 dB
Temizlik Süresi:180 dakika
Teknoloji:Üçlü Temizlik Sistemi

“Öncelikle bu ürünü yapan mühendis yaşıyorsa ondan Allah razı olsun. Her haftasonu hanım ile temizlik kavgası yapıyorduk. Şimdi evimiz pırıl pırıl oldu. Vileda özelliği de harika. Evde geriye bir tek cam silmek kalıyor. Ürün sorunsuz olarak elime ulaştı. İlk açılışta evi komple tarayıp harita oluşturdu. Sonra odalara böldü. Canım sıkıldıkça temizlettiriyorum.”

M*** Ş***

Performans

Sıkışık ve dağınık evlerde bile üst düzey performans sunan cihaz, mobilyaların etrafında sorunsuz bir şekilde manevra yapabilmektedir. Odalar arasındaki yüksek eşikler Roborock Vacuum Cleaner S5 Max için sorun yaratmaz. 58 Watt’lık 2000 Pa gücü sayesinde üst düzey performans gösterir. Bulunduğu yüzeyi algılayarak modunu değiştirebilen ürün, her zeminde kusursuz işler başarır. Hem çok güçlü hem de yaylı yapıya sahip tekerleri sayesinde de sıkıştığı yerden kolay bir şekilde kurtulur.

Fırça

Cihazın alt kısmında yer alan tek taraflı fırça, kirleri kenardan vakumlayarak alır. Yan fırça, süpürme esnasında kirleri içeriye doğru çeker, ana fırçaya iletir. Roborock Vacuum Cleaner S5 Max, fırçayı her yere en doğru şekilde temas ettirmek için rotasını çok iyi belirler. Ana fırçanın etrafında toplanmış olan kıl ve kirlerin temizlenmesini sağlayacak küçük bir kesme aleti bulunmaktadır. Ürünün akıllı LDS sistemi yerlerde ufacık bir kir kalıntısı dahi bırakmaz. Cihazın ana fırçasında veya yan fırçasında bir sorun yaşanırsa, robot sizi uygulama aracılığı ile bilgilendirir.

Tekerler

Robotun alt kısmında 2 adet ana terkerlek vardır. Yaylı sistemle çalışan tekerler karşılarına çıkan engelleri rahatça atlatır. 2 cm’e kadar olan engelleri kolayca aşabilen cihazın ön kısmında 360 derece dönebilen ön tekerler cihazın düzgün bir şekilde ilerlemesini sağlar. Cihaz eğer sert bir cisimle karşılaştırsa kendini geriye çeker.

Ses Seviyesi

Roborock Vacuum Cleaner S5 Max, sessiz modda 50 dB, dengeli modda 55 dB, turbo modda, 60 dB, max modda ise 65 dB ses çıkartır. Sessiz moda aldığınızda makinenin evde gezdiğini bile fark etmezsiniz. Diğer modlarda ise ses, konuşma seviyesinin altındadır.


“Robot gerçekten çok iyi. Kurulum için şarj istasyonu direk fişe takılıyor, robot zaten %50 şarj ile geldi. Uygulamayı indirip, kurulumu bitirip robotun temizliğe başlaması, azami yarım saat falan sürdü. Sonrasında da 180 m2 evin haritasını çıkartması, biraz da manuel müdehale ile yaklaşık olarak 1 saat falan sürdü. O da acemilikten… Robotu uzaktan kumandalı bir araba gibi odalara sokup bir tur gezdirip evde dolanınca evin haritası çıkmış oluyor.”

H*** U***

Uygulama Özellikleri

Uygulama, kullanıcıya sanal duvar oluşturma imkanı tanır. Cihaza spesifik komutlar vermenizi sağlar. Dilerseniz yalnızca bir odanın temizlenmesini isteyebilir, dilerseniz de temizlik bitmeden cihazı şarja yollayabilirsiniz. Aynı zamanda paspas özelliğinde kullanılacak suyun yoğunluğunu da ayarlayabilirsiniz. Örneğin, oturma odanızı turbo modda paspassız, yatak odasını ise sessiz modda paspassız temizletebiliyorsunuz.

Zamanlama özelliği ile dilediğiniz an temizliği başlatıp, sonlandırabilirsiniz. Uygumala ile cihazı manuel kontrol edebilir, içerisinde yer alan filtrelerin doluluk oranını da takip edebilirsiniz. Son olarak cihazın sensörlerinin performansına dair ayrıntılı bilgiye de ulaşabilirsiniz.

Kutu İçeriği

Rocorock Vacuum Cleaner S5 Max süpürgenin içerisinde, kullanım kılavuzu, uygulama bağlantı kılavuzu, şarj istasyonu, şarj kablosu, paspas başlığı ve bezi, robot süpürge, şarj istasyonunun önüne yerleştirmek için park zemini bulunmakta. Ayrıca süpürgenin içinde HEPA filtreli toz haznesi ve parçaları temizlemek için fırça yer almakta.

Pil

Pil ömrü açısından bakıldığında Roborock Vacuum Cleaner S5 Max, 5200 mAh pile sahiptir. Bu pil 180 dakikaya kadar robotunuzun evinizi temizlemesini sağlar. Uzun ömürlü bir pili bulunan modelin şarj olma süresi ise 2.5 saattir. Ürün, şarjının bitmesine yakın şarj istasyonuna gider, kendini şarj eder. Şarj olduktan sonra evinizi tekrar temizler.

Sesli Komut

Roborock Vacuum Cleaner S5 Max’i, Google Home ve Amazon Alexa uygulamaları aracılığıyla hoparlörünüze bağlayabilirsiniz. Daha sonra süpürme işlemini başlatmak veya şarj cihazına geri göndermek için sesli komut kullanabilirsiniz.

Roborock Vacuum Cleaner S5 Max S.S.S

Roborock S5 Max’ın Su Haznesine Deterjan Konur mu?

Süpürgenin su haznesi içerisine hava veren plastik borusu kimyasal maddelerden dolayı zarar görebilir, deforme olabilir. Organik temizlik deterjanları kullanımınız hem sizin yararınıza hem de robotunuzun yararına olacaktır.

Roborock S5 Max Kaç Cm Yüksekliğe Çıkar?

Roborock S5 Max’in modern ve yaylı tekerleri kapı eşiği gibi sorunların üstesinden kolayca gelebilir. 2 cm’e kadar olan nesnelerin üzerinden rahatça geçebilir. Hafif yapısı ile engeller robot süpürge için sorun yaratmaz.

Roborock S5 Max Yükseklik Kaç Cm?

Roborock S5 Max, 35 santimetre çapında, 9.6 santimetre yüksekliğe sahip bir robot süpürgedir. 10 cm yüksekliğe sahip olan koltuk veya mobilyların altına kolayca girebilir.