Neabot Nomo Q11 Robot Süpürge İncelemesi

Yavaş yavaş herkesin evine girmeye başlayan robot süpürgeler, temizlik işini çileden eğlenceye dönüştürecek aletlerden birisidir. Bu cihazlar sahip oldukları sensörler sayesinde her türlü engeli tanımlayarak kendisi için en ideal rotayı çiziyor. Bu rotada da en etkili temizlik performansını sergiliyor. Bu tür cihazlardan birisi olan Neabot Nomo Q11, sahip olduğu 4 farklı gelişmiş lidar sensörü sayesinde her türlü engelden kaçmayı başarıyor. Bu sayede üstün temizlik performansı sergileyerek en iyi robot süpürgeler listemize girmeye hak kazanıyor.

9.8
Burak Önder
Neabot Nomo Q11

4000 Pa emiş gücüne sahip olması sayesinde her boyuttaki toz parçasını rahatlıkla hapsedebilen Neabot Nomo Q11, bu sayede evinizin tertemiz olmasını sağlıyor. Su kontrollü paspaslama sistemi sayesinde dökülen sıvıları da temizleyebilen bu cihazda farklı farklı seviyeler bulunmaktadır. Böylelikle en inatçı lekeleri bile kolaylıkla silebilirsiniz.

Çöp haznesi dolduğu zaman yuvasına geri dönen ve otomatik olarak boşaltım yapan robot süpürge, bu özelliği sayesinde kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor. Gürültü azaltma teknoloji sayesinde oldukça düşük ses seviyesinde çalışan ürün, düşme önleyici sistemiyle ise oldukça güvenli bir kullanım vaat ediyor. Son olarak bu ürünün hem Android hem de IOS işletim sistemlerinde uygulamaya sahip olduğunu söyleyelim.

Artıları
  • Yüksek Emiş Gücü
  • Sesli Asistan Desteğine Sahip
  • Kompakt Tasarım
  • Düşme Önleyici Sistem
Eksikleri
  • Siklon Filtre

Teknik Özellikleri

Emiş Gücü:4000 Pa
Pil Kapasitesi:5200 mAh
Çalışma Süresi:200 dakika
Ses Seviyesi:60 dB
Aşılabilir Engel:20 mm
Ağırlık:3.3 kg

Uzun araştırmalar sonucu aldım. Çok kısa sürede 90 m2 evi 15 dakikada haritalandırıp toplamda 35-40 dakikada orta vakumda baya iyi bir şekilde temizledi. İlk seferde şarj istasyonunu bulamadı. Biz getirip yanına tekrar denediğimizde en kısa yoldan direk gelip istasyona yerleşti. İlk seferde iyi bir tercih yaptığımıza inanıyoruz.

R*** E***

Yüksek Emiş Gücü

Bir robot süpürge alırken en çok dikkat etmemiz gereken özelliği emiş gücüdür. Çünkü emiş gücü doğrudan temizlik performansıyla bağlantılı olduğu için büyük öneme sahiptir. Bu sebeple robot süpürge alırken yüksek emiş gücüne sahip olan modelleri tercih etmemiz gerekiyor. Bu modellerden birisi de Neabot Nomo Q11’dir.

Neabot Nomo Q11, sahip olduğu 4000 Pa’lık emiş gücü sayesinde oldukça etkili bir çekim kuvveti uyguluyor. Bu sayede her türlü toz parçasını içerisine hapsedebiliyor ve detaylı temizlik yapabiliyor. Bu özelliği sayesinde cihaz rakiplerinin önüne geçerek çelik bilye gibi sert maddeleri bile haznesine yollayabiliyor.

İnce Yapıya Sahip

Robot süpürge almadan önce o cihazın evimizin her bir bölgesini temizlemesini isteriz. Çünkü bir yeri robot süpürgeyle diğer yeri normal süpürgeyle alırsak ekstradan bir uğraş vermemiz gerekir. Neabot mühendisleri de bu durumun bilincinde olarak Nomo Q11 adlı bu robot süpürgeyi oldukça kompakt yapıda tasarlamışlardır.

Neabot Nomo Q11, ince yapısı sayesinde her türlü dip, köşeyi rahatlıkla temizleyebiliyor. Bu bölgeler arasında temizlik yaparken en çok uğraştığımız koltuk altları da yer alıyor. 8,7 cm’lik ince gövdesiyle kanepelerinizin de altına girebilen ürün, bu sayede evinizde temizlenmedik yer bırakmıyor. Böylelikle kısa sürede tekrardan kirlenme gibi sorunlarla uğraşmazsınız.

Düşme Önleyici Sistem

Bu tarz cihazlar alırken en çok da düşüp bozulmasından korkarız. Çünkü ne yazık ki her robot süpürgede bu durumları engelleme kapasitesi olmayabiliyor. Bu yüzden de seçimimizi iyi yapmamız gerekiyor. Ürettiği ürünlerle oldukça güvenilir olduğunu kanıtlayan Neabot markası, Nomo Q11’de bu tarz durumlar için özel bir sistem geliştirmiştir.

Neabot Nomo Q11, sahip olduğu 4 yerleşik düşme önleyici sensör sayesinde bu tarz durumları yaşamanızı engelliyor. Düşme ihtimalini değerlendirerek rotasını farklı bir yöne çeviren süpürge, bu özelliği sayesinde kendinizi ve ailenizi korurken uzun kullanım ömrüne sahip oluyor. Bu sayede cihazı alırken uzun yıllar boyunca kullanabileceğinizin bilincinde olursunuz.

Mükemmel Engel Geçiş Yeteneğine Sahip

Hiç şüphe yok ki temizlik yapacağımız yüzeyler ister ev olsun ister işyeri her zaman düz olmayabiliyor. Halı, kilim ve paspas gibi eşyalar temizlik yapacağımız yüzeylerde bulunabiliyor. Bu yüzden de alacağımız robot süpürgenin bu tarz yüzeylerde de rahatlıkla çalışabilmesini isteriz. Neabot markasının sen geliştirmiş olduğu robot süpürge bu tarz yüzeylerden oldukça rahat bir şekilde geçebiliyor.

Neabot Nomo Q11, oldukça iyi bir engel geçiş kabiliyetine sahiptir. Bu sayede cihazınız zemin ile halı arasında aynı yüzeydeymiş gibi kolayca geçiş yapabiliyor. Bu da vakit kaybetmeden temizliğinize devam etmenize yardımcı oluyor. Ek olarak robot süpürgenin diğer yüzeylerden de oldukça rahat bir şekilde geçebildiğini söyleyelim.

Lidar Sensörleri ile Her Türlü Engelden Kaçının

Hiş şüphe yok ki Lidar sensörleri çoğu elektronik cihazın gözü kulağıdır. Robot süpürgelerde de bu durum geçerlidir. 4 farklı Lidar sensörü bulunan Neabot Nomo Q11, bulunduğu yüzeyi detaylıca tarayarak her türlü engeli tespit edebiliyor. Bu sayede kendisi için ideal olan rotayı çizip temizlik işlemini hızlandırabiliyor.


1 aydır kullanıyorum tam emin olarak yorum yazmak istedim. Ürün çok üst seviye bir robot. Çekim gücü tüm rakiplerini geride bırakıyor. Neredeyse hiç çarpmıyor. Şiddetle tavsiye ederim.

D*** S***

Yüksek Kapasiteye Sahip

Robot süpürgelerin en büyük dezavantajlarından birisi de toz toplama kapasiteleridir. Bu cihazlar yapıları gereği oldukça düşük kapasiteye sahiptirler. Bu sebeple seçeceğimiz robot süpürgenin nispeten daha büyük toz kapasitesinin olmasını isteriz. Neabot Nomo Q11, bu tarz cihazlardan birisidir.

Robot süpüre, 250 ml’lik yerleşik bir toz toplama kutusuna sahiptir. Bu kutu sayesinde belirli bir süre boyunca temizlik yapabilirsiniz. Bu cihazın yuvasında ise 2,5 L’lik bir toz toplama kutusu bulunuyor. Neabot Nomo Q11, toz haznesi dolduğu zaman buraya boşaltım yapıyor. Böylece 30 gün boyunca robot süpürgenizin tozlarıyla uğraşmanıza gerek kalmaz.

Paspaslama Yeteneği Bulunuyor

Yaşam alanımızın temiz olmasını istediğimiz gibi kolay bir şekilde silinmesini de isteriz. Ancak paspas atmak oldukça yorucu ve evimiz büyükse vakit alan bir temizlik işlemidir. Çoğu yeni nesil robot süpürge sadece evinizi temizlemekle kalmıyor aynı zamanda paspas da atabiliyor. Bu tarz süpürgelerden birisi de Neabot Nomo Q11’dir.

Neabot Nomo Q11, sahip olduğu 300 ml’lik su deposu sayesinde her türlü sıvıyı temizleyebilmesinin yanı sıra evinizi silebiliyor. Her türlü kiri kolaylıkla temizleyebilmesi sayesinde öne çıkan süpürge, 4 seviyeli hassas nem kontrolüne sahiptir. Bu sayede cihazınız halı gibi yüzeylere geldiği zaman nem seviyesini düşürerek ıslanmasını engelliyor. Böylece evinizin her bir köşesi tertemiz oluyor.

Çok Katlı Haritalama Yapabiliyor

Çoğu süpürge dubleks ya da tripleks evlerde problem çıkarabiliyor. Çünkü ürünlerin hafızası sadece bir katı tutabiliyor. Bu da cihazınızın bulunduğu yeri karıştırmasında ve daha önce tespit ettiği engellere göre temizlik yapmasına neden oluyor. Bu sebeple temizlik performansımız oldukça düşer ve bize büyük sıkıntılar yaratır.

Neabot Nomo Q11’de ise böyle bir durumlar karşılaşmazsınız. Cihaz 3 bağımsız haritanın oluşturulmasını destekliyor. Bu haritaları da detaylı bir şekilde inceleyerek ister 1. katta olun ister 3. katta nerede olduğunuzu anında biliyor. Bu sayede temizlik performansınız yükselmekle kalmıyor aynı zamanda her kat için farklı bir süpürge alma gereksiniminden kurtuluyorsunuz.

Mobil Uygulama ve Sesli Asistan Desteğine Sahip

Günümüzde çoğu elektronik cihaz mobil uygulama desteği ile beraber geliyor. Mobil uygulamalar ürünlerinizi kontrol edebilmenizin yanı sıra size her türlü detayı gösteren gelişmiş sistemlerdir. Bu sebeple çoğu üretici kumanda yerine daha etkili olan mobil uygulamayı tercih ediyor. Bu üreticilerden birisi de Neabot’tur.

Neabot, son geliştirmiş olduğu bu robot süpürge için her iki işletim sisteminde de uygulamaya sahiptir. Bu sayede telefonunuz ister Andorid ister IOS olsun süpürgenizin tüm özelliklerine kolaylıkla erişebilirsiniz. Ek olarak bu cihazın Google Assistant ve Amazon Alexa desteğine de sahip olduğunu belirtelim.

Neabot Nomo Q11 S.S.S

Neabot hangi marka?

Neabot, 2018 yılında kurulan ve robot süpürge sektöründe üretim yapan bir markadır. Marka 2017 yılında kurulan Genhigh Tech Co. Ltd’nin yan kuruluşudur ve Çin merkezlidir.

Neabot Nomo Q11 fiyatı ne kadar?

Satılan yere göre Neabot Nomo Q11’in fiyatları değişkenlik göstermektedir. En uygun fiyatlı Neabot Nomo Q11’lere içeriğimizde yer alan butonlardan ulaşabilirsiniz.

Neabot Nomo Q11 gibi bir robot süpürge alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Bir robot süpürge alırken ilk olarak emiş gücüne bakmamız gerekiyor. Çünkü emiş gücü doğrudan temizlik performansımızı etkiler. Bu yüzden de ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Daha sonra cihazın toz kapasitesini ve engelleri tespit etme yeteneğini kontrol etmeliyiz. Toz kapasitesi, temizliğimizin süresini belirlerken engel aşma yeteneği ise performansımızı etkiler. Son olarak ise cihazın paspaslama yeteneğine sahip olup olmadığına bakmalıyız. Çünkü bu özellik evimizin tamamını tertemiz yapabilmemize yardımcı olacaktır.