iRobot Roomba i7 Plus

Her eve girmeye başlayan teknolojilerden birisi olan robot süpürgeler, kompakt yapıları ve kolay kullanımları sayesinde her yaştan kişi tarafından kullanılabiliyor. Temizlik yapmanın zorluğu göz önünde bulundurularak tercih edilen bu cihazlardan birisi de iRobot Roomba i7+’dır. Bu cihaz sahip olduğu otomatik toz boşaltma sistemi sayesinde haftalar boyunca kirlerle uğraşmanıza gerek kalmasını engelliyor. Bu sayede de cihaz en iyi robot süpürge tavsiyeleri listemize girmeyi başarıyor.

9.7
Burak Onder
iRobot Roomba i7+

Özel olarak geliştirilmiş Akıllı Haritalama özelliğine sahip navigasyona sahip olan iRobot Roomba i7+, bu sayede evinizin detaylı haritasını çıkararak en ideal rotayı çiziyor. Bu sayede temizliğiniz hem daha etkili geçecek hem de daha kısa olacaktır. vSLAM® teknolojisi sayesinde her odayı tek tek tanıyan cihaz, bu odalar için ayrı temizlik programı oluşturabiliyor. Bu özelliğiyle de kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor.

Süpürme işleminiz bittiği zaman otomatik olarak Braava’ya talimat gönderen cihaz, yerlerinizin silme işleminin başlamasını sağlıyor. Bu iki robotun kombinasyonu sayesinde evleriniz her zaman tertemiz ve cam gibi parlak olacaktır. Yuvasındaki toz haznesi sayesinde dolu olduğu zamanlarda otomatik olarak kendini boşaltan iRobot Roomba i7+, bu sayede temizliğe kaldığı yerden devam ediyor. Ayrıca bu haznenin 30 adet robot süpürgenin toz kapasitesi kadar partikülü hapsedebildiğini söyleyelim.

Artıları
  • Otomatik Toz Boşaltma Sistemi
  • Akıllı Navigasyon
  • Zamanlama Özelliği
  • 3 Aşamalı Temizleme Sistemi
Eksikleri
  • Islak Mop Bulunmuyor

Teknik Özellikleri

Emiş Gücü:1700 Pa
Pil Kapasitesi:1800 mAh
Çalışma Süresi:75 dakika
Şarj Süresi:1.5 saat
Ses Seviyesi:68 dB
Toz Kapasitesi:0.4 L
Ağırlık:3.4 kg

Böylesine bir konfor yok gerçekten, oda oda seçip istediğimiz yeri temizletebliyoruz. Haftalık programlarken bile hangi odalar temizlenecek seçiliyor. Çekim gücü çok iyi, halılarımızda bile çok başarılı. Yuvasına dönüp kendi tozunu kendi boşaltıyor, bu inanılmaz olmuş. Daha evvel 966 kullanıyorduk ve kendimiz boşaltınca zor geliyordu bazen. Bununla hiç üşenme derdi yok. Tavsiye ederim.

M*** K***

Sınırsız Temizliğin Tadını Çıkarın

Hiç şüphe yok ki robot süpürgelerin en büyük dezavantajları çalışma süresinin nispeten kısa olmasıdır. Bu durum temizliğimizin daha kısa sürmesine neden olduğu gibi istediğimiz verimlilikte çalışmamıza engel oluyor. Ancak iRobot Roomba i7+’da bu durum böyle değildir ve temizlenecek alan için bir sınır yoktur.

Cihaz, yazılımı sayesinde temizlik yapmak istediğiniz alanı pil kapasitesiyle sınırlamanızı engelliyor. Robot süpürge, pil zayıfladığı zaman şarj istasyonuna gider ve bataryalarını doldurur. Daha sonra temizliğe kaldığı yerden devam eder. Böylece temizlemek istediğiniz bir alanı seçersiniz daha sonra robot o alanı detaylı bir şekilde temizler.

Otomatik Kir Boşaltma Sistemi

Her robot süpürgenin bir temizleme istasyonuna sahip olması gerekiyor. Çünkü yapıları gereği çok fazla toz kapasitesi olmayan robot süpürgeler, bu sebeple sürekli olarak çöp boşaltımına ihtiyaç duyarlar. Bu da temizlik performansımızı etkilediği gibi sürekli olarak tozlarla uğraşmamıza neden olur.

iRobot Roomba i7+, sahip olduğu Clean Base™ temizleme istasyonu sayesinde otomatik olarak tozları boşaltıyor. Bu temizleme istasyonu toplam 30 toz haznesine kadar kiri ve tozu tutma kapasitesine sahiptir. Bu sayede haftalar boyunca herhangi bir şekilde toza veya kire dokunmadan temizliğinizi yapabilirsiniz. Sonra da istasyondaki tozları kolay ve hijyenik bir şekilde boşaltabilirsiniz.

Gelişmiş Temizleme Sistemine Sahip

Bir robot süpürgeyi alırken ilk olarak temizlik performansına bakarız. Bu yüzden iRobot Roomba i7+ 3 aşamalı temizleme sistemi ile beraber geliyor. İlk aşamada yan fırça mobilyaların etrafında, duvar boyunca ve odanın köşelerinde temizlik yapıyor. Bu sayede ulaşılması en zor alanları bile kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.

İkinci aşamada ise birbirine zıt yönlerde dönen iki fırça her türlü sert zemin ve halıdan kiri topluyor. İlk önce halının liflerinde kil çıkarılıyor ve daha sonra toz haznesine diğer fırça yardımıyla hapsediliyor. Son aşamada ise güçlü bir çekim motoru bulunuyor. Bu motor ince tozların vakumlanmasına ve kirlerin fırçalardan toz haznesine aktarılmasına yardımcı oluyor. Böylece cihazınız odanın durumuna göre bu üç aşamadan birini seçerek etkili bir temizlik yapar.

Akıllı Zamanlama Özelliği

Robot süpürgeleri ne zaman kullanmamız gerektiği önceden bellidir. Yemek yaptıktan ya da işten eve geldikten sonra evimiz kirlenir ve temizlenmeye ihtiyaç duyar. Yaptığımız işin yoruculuğundan ötürü de hiçbir şey yapmaya halimiz kalmayabilir. iRobot markası bu durumu göz önünde bulundurarak yepyeni bir sistem geliştirmiştir.

iRobot Roomba i7+, akıllı temizlik planlama adı verilen sisteme sahiptir. Bu sistem sayesinde ihtiyaçlarınız doğrultusunda istediğiniz zaman içerisinde süpürgeyi çalıştırabilirsiniz. Bu sayede yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı eviniz kirlendiği zaman kısa sürede temiz hale getirebilirsiniz. Ayrıca bu sistemin her bir oda için ayrı bir temizlik programı ayarlayabilme imkanı sunduğunu belirtelim.


Alabileceğimi tahmin edemezdim ama eşim anneler günü hediyesi olarak aldı. Yaklaşık 4 gündür falan kullanıyorum ama şimdiden bayıldım. Her yer pırıl pırıl. Her yere girmeye çalışıyor ve başarıyor. Gerçekten süper ötesi bir teknoloji.

Z*** Ç***

Gelişmiş Navigasyon Sistemi

Bu tarz cihazların en önemli özellikleri navigasyon ve haritalama sistemleridir. Bu iki sistem cihazınızın nereyi temizlemesi gerektiğini belirttiği için büyük öneme sahiptir. Bu sebeple alacağımız robot süpürgenin oldukça kaliteli bir haritalama ve navigasyon sistemine sahip olmasını isteriz. iRobot Roomba i7+, bu iki sistemiyle kusursuz temizlik imkanı sunmasıyla bilenen bir cihazdır.

iRobot Roomba i7+, sahip olduğu Imprint ™ akıllı haritalama özelliği sayesinde her odayı temizlemek için en ideal yolu belirleyerek evinizi öğrenir. Bu sistem aynı zamanda birden fazla kat planını hafızasında tutabiliyor. Bu sayede eviniz birden fazla katlı olsa da herhangi bir sorun yaşamazsınız. iAdapt® 3.0 navigasyon sistemi sayesinde ise cihazınız evinizde sorunsuz ve herhangi bir yere çarpmadan gezer. Ek olarak robot nerede olduğunu belirlemek ve daha önce temizlemediği yerleri takip etmek için harita oluşturur. Böylece temizlik performansınız hiç olmadığı kadar yüksek olur.

Braava ile Çalışabilir

Her ne kadar çoğu robot süpürge Mop özelliğine sahip olsa da çok fazla etkili olduklarını söyleyemeyiz. Bu özellik sayesinde süpürgeler sadece temizlediği yerleri silmektedirler. Detaylı bir temizlik yapmıyorlar. iRobot Roomba i7+, bu tarz bir Mop’u üzerinde bulundurmak yerine Braava ile ortak olarak çalışabiliyor.

Braava, iRobot markasının sahip olduğu bir temizlik cihazıdır. Bu cihaz yerleri silmek için özel olarak geliştirilmiştir. Imprint™ Link fonksiyonu sayesinde ilk olarak robot süpürgeniz süpürme işlemini tamamlar. Daha sonra paspas işlemini başlatması için Braava’ya talimat yollar. Bu sayede eviniz hem tertemiz hem de ışıl ışıl olur.

Dışarıda Bırakma Fonksiyonuna Sahip

Evimizin bazı bölgelerini kendimiz temizlesek çok daha iyi olur. Bu yüzden de alacağımız robot süpürgelerde temizlenmemesi gereken bölgeleri seçebilmek isteriz. Kullanıcı ihtiyaçlarını çok iyi bir şekilde belirlemesi ve değerlendirmesiyle öne çıkan iRobot markası, son tasarımı olan Roomba i7+’da bu tarz bir özelliğe yer vermiştir.

Dışarıda bırakma fonksiyonu adı verilen bu özellik sayesinde robotunuzu istemediğiniz yerlerden uzak tutan bir sanal duvar oluşturabilirsiniz. Bu sayede temizlik sadece istediğiniz alanlarla sınırlı kalır. Bu sınırları ise iRobot Roomba i7+’ın kontrol edildiği mobil uygulaması üzerinden kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Düşük Ses Seviyesi

Alacağımız robot süpürgelerin düşük ses seviyesine sahip olmasını isteriz. Çünkü bu ürünleri evlerimizde ya da ofislerimizde kullanırız ve çoğu zaman çevresinde insanlar olur. Bu yüzden ses seviyesi düşük olan cihazlar ilk tercihimizdir. iRobot Roomba i7+ ses seviyesi düşük olan robot süpürgelerden birisidir. Cihaz sadece 68 dB değerinde ses çıkarıyor. Bu sayede çalışırken çevresindeki kişileri rahatsız etmiyor.

iRobot Roomba i7+ S.S.S

iRobot Roomba i7+ fiyatı ne kadar?

Satılan yere ve firmaya göre iRobot Roomba i7+’ın fiyatları değişmektedir. En uygun fiyatlı iRobot Roomba i7+’lara ulaşmak istiyorsanız içeriğimizde bulunan butonlara tıklayabilirsiniz.

iRobot Roomba i7+’de Mop özelliği var mı?

Bu robot süpürgede Mop özelliği bulunmuyor. Bunun yerine bu cihaz iRobot Bavaara ile bağlantılı bir şekilde çalışabiliyor. iRobot Bavaara paspas yapmayı otomatikleştiren bir robottur.

iRobot Roomba i7+ gibi bir robot süpürge alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Bir robot süpürge alırken ilk olarak sahip olduğu yapay zekayı kontrol etmeliyiz. Çünkü yapay zeka engelleri tanımladığı ve rotayı çizdiği için temizlik performansımızı büyük oranda etkiliyor. Daha sonra cihazın emiş gücüne ve çalışma süresine bakmalıyız. Bu iki değer temizliğimizin etkinliğine ve verimliliğine katkı sağlamaktadır. Son olarak ise robot süpürgenin ses seviyesinin, ağırlığının, tasarımının, çalışma modlarının ve diğer özelliklerinin sizin için uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.