iRobot Roomba 693 Robot Süpürge İncelemesi

Halı veya sert zeminlerdeki tozları, kırıntıları, saç telleri artık iRobot Roomba 693 ile sorun olmaktan çıkar. Her köşeyi detaylı temizleyen robot süpürge, çoklu yüzey fırçaları sayesinde yerde bir kalıntı bırakmaz. Halıları derinlemesine temizler. 90 dakika çalışma süresi, 1300 Pa emiş gücü, 1800 mAh pil kapasitesi, 68 dB ses seviyesi, 3 saat şarj süresi ve 16 mm’ye kadar aşılabilir yükseklik özelliği ile kullanıcısını memnun eder. Tek şarjda 100 metrekare alanı süpürebilir.

9.2
Burak Önder
iRobot Roomba 693 Akıllı Robot Süpürge

Eşşsiz temizleme kalitesine sahip olan iRobot Roomba 693 robot süpürge, odanın her kökşesindeki kiri içine hapseder. Yatak, masa, kablo gibi engelleri tespit eden ürün, nesnelerin etrafında dolaşır, etkili temizlik sağlar. Mobilyalarınıza asla zarar vermez. Mobil uygulaması sayesinde robotu evde olmasanız bile kontrol edebilirsiniz. Türkçe dil seçeneğine sahip olan iRobot Roomba 693 robot süpürgenin uygulaması işinizi çok kolaylaştırır. Yatağın, koltuğun ve perdelerin altına giren süpürge, iAdapt navigasyon özelliği sayesinde nesneleri anında algılar. Girebildiği her alana girer ve detaylı temizler.

Robotun alt kısmında bulunan sensörler, robotun altındaki boş alanı algılar ve düşme olasılığını tamamen ortadan kaldırır. 600 serisinin en yüksek modeli olan iRobot Roomba 693 robot süpürgenin şarjı bitmeye yakınlaşınca istasyonuna giderek şarj olur. Kendini tamamen şarj ettikten sonra temizleme işlemine kaldığı yerden devam eder. Yüksek kapasiteye sahip toz haznesi ise makinenin en büyük artılarından birisidir. 100 metrekare bir evi iki kere süpürse bile haznesi tamamen dolmaz. Ayrıca robot süpürge, yüzeyleri algılama özelliğine de sahiptir. Halı veya kilim gibi zorlu yüzeylerde güç modunu yükseltir, düz yüzeylerde ise düşürür.

Artıları
  • Hafif Olması
  • Minimalist Tasarım
  • Otomatik Şarj
  • Akıllı Navigasyon
  • 20 Mm Aşılabilir Engel
Eksikleri
  • Düşük Çekim Gücü
  • Düşük Pil
  • Mop Özelliği Yok

Teknik Özellikleri

Ağırlık (kg):3
Aşılabilir Engel:20 mm
Boy:440,5 mm
Çalışma Modu Sayısı:2
Çalışma Süresi:90 dakika
Derinlik:95 mm
Emiş Türü:Kuru
En:309,3mm
Siklon Filtre: VarVar
EPA/HEPA Filtre:Var
Pil Tipi:Li-ion
Su Tankı Kapasitesi (L):Yok
Şarj Süresi:3 Saat
Ses Seviyesi:65 dB
Toz Kapasitesi:0.55 Lt
Teknoloji:Akıllı Navigasyon

“Ürünü bir haftadır kullanıyorum. Neredeyse her gün çalışıyor çünkü iki kedim var sürekli temizlenmesi gerekiyor. Performansına 7/10 veririm. Kafasına göre dolaşıp temizliyor, sistematik değil. Haritalaması yok, türkçe özelliği var uygulamanın. İlk aldığınızda wifiya bağlamak için altında şeffaf bir kağıdı sertçe çekip çıkarın ancak öyle wifiya bağlayabilirsiniz her şey kolay oldu. Ben memnunum evim 55 metre kare, büyük evlerde uzun temizlemede iki kere şarj etmeniz gerekebilir. Tavsiye ederim. Diğer pahalı ürünlere gerek yok.”

M*** Ş***

Performans

Güçlü çekiş özelliğine sahip olan robot süpürge, köşeleri ve kenarları pürüzsüz süpürür. Saçları, tozları ve kırıntıları 1300 Pa emiş gücü sayesinde anında içerisine hapseder. 33 W güç üreten iRobot Roomba 693 robot süpürge, üç aşamalı temizlik sunar. Kablolara asla dolaşmayan bir tasarıma sahiptir. Halılarda ve sert zeminlerde muazzam bir performans gösterir. Eviniz her zaman tertemiz kalır. Ürünün toz sensörü sayesinde robot süpürge, kirleri ve tozları içine hapsedene kadar inatla üzerine gider. Farklı yüzey tiplerine uyum sağlayan makine yüksekliğini ve gücünü değiştirebilir.

Ses Seviyesi

iRobot Roomba 693 robot süpürge, dünyanın dört bir yanındaki evlerde zeminlerin tamamen temizlenmesine yardımcı olmak için optimize edilmiştir. 61 dB ses seviyesinde çalışan ürün, sessiz çalışma modunda 40 dB’e kadar sesi düşürür. Sessiz modda çalışırken neredeyse hiç ses çıkarmaz. Diğer modlarında ise ortalama ses ile çalışan makineyi yüksek performansta kullanmak istiyorsanız güçlü moda alabilirsiniz. En güçlü modda çıkan ses seviyesi ise 65 dB’dir.

Tasarım ve Boyut

16 mm aşılabilir yükseklik özelliğine sahip olan ürünün eni 309,3 mm, boyu 440,5 mm, derinliği ise 9 cm’dir. Halıları ve sert zeminleri derinlemesine temizler. Çarpma önleme, iAdapt Navigasyon, Üç Aşamalı Temizlik, SPOT Mod, kenar temizliği gibi özellikler de ürünü iyi yapan şeylerden birkaçı. Kablolara dolaşmayan minimalist tasarıma sahip ürün, koltukların altlarına, masalara, sandalyelere kolayca girebilir. 3 kg ağırlığı bulunan iRobot Roomba 693 robot süpürge, banyo girişlerinde sorun yaşamaz. Evinizin tüm odalarını rahatça gezer ve temizler.

Pil Ömrü

Tek seferde 100 metrekareye kadar temizleme sunan iRobot Roomba 693 robot süpürge, 90 dakika çalışma süresine sahiptir. Şarj olma süresi ise 3 saattir. Ürün, şarjının bittiğini anladığında sessizce istasyonuna döner. Kendini tamamen şarj ettikten sonra temizleme işlemine kaldığı yerden devam eder. Otomatik şarj olma özelliği siz evde yokken büyük kolaylık sağlar. Uygulama üzerinden makineyi başlatabilir veya durdurabilirsiniz.


“Hızlı teslimat için teşekkür ederim. Ürün ilk kullanımdan önce tamamen şarj edilmeden kullanılmaması tavsiye ediliyor kullanma kılavuzunda daha uzun süreli temizlik için bunuda ben belirteyim diğer yorumcuları ilaveten. Wifi ile uzaktan kumanda edilmesi güzel bir özellik, temizlik performansı da güzel. İndirimli fiyatı ile tam bir Fiyat performans ürünü, tavsiye ederim.”

H*** U***

Uygulama Özellikleri

Uygulama ile istediğiniz zaman, istediğiniz yerde robot süpürgenizin başlamasını veya durmasını sağlayabilirsiniz. Uygulama üzerinden süpürgenizin hangi alanları temizlediğini, temizleme geçmişini, kaç şarjı kaldığını, ne kadarlık bir alanı temizlediğini, içerisindeki toz haznesinin ne kadar dolduğunu görebilirsiniz. Ayrıca sanal duvar özelliği sayesinde dilerseniz robotunuzun girmesini istemediğiniz odalarınıza duvar çekebilirsiniz.

Bunlarla da kalmayıp, bir odayı iki defa süpürtebilir, bakım videolarını izleyebilir veya belirli bir bölgeyi robota temizletebilirsiniz. Örneğin, yere bir şey döküldüğü zaman uygulamaya girip o bölgeyi seçtiğinizde robot çalışacak ve seçtiğiniz kısmı temizleyip istasyonuna geri dönecektir. Zamanlayıcı özelliği ile haftanın belirli günlerinde robot süpürgenizi çalıştırabilirsiniz. Ayrıca robotun akıllı navigasyon sistemi, evinizin haritasını oluşturur ve uygulama üzerinde size sunar.

Kutu İçeriği

iRobot Roomba 693’ün kutusunun içerisinden bir adet robot süpürge, kullanım kılavuzu, garanti belgesi, şarj kablosu, şarj istasyonu, çıkar. Süpürgenin üzerinde takılı olarak gelen fırçaları saçları ve kırıntıları kolayca temizler.

Sesli Komut

Amazon Alexa veya Google Home ile uyumlu olarak çalışabilen robot süpürgenin arka kısmında bir adet hoparlör bulunmaktadır. Bu hoparlör sizin sesli komutlarınızı algılayabilir. Sesli komut ile robot süpürgeyi çalıştırabilir veya istasyonuna gönderebilirsiniz.

iRobot Roomba 693 S.S.S

iRobot Roomba 693 Akıllı Robot Süpürge’de Haritalama Var mı?

Evinizde çok fazla oda var ise iRobot Roomba 693 ile hiçbir şekilde sorun yaşamayacaksınız. Evinizin haritasını üst düzey sensörleri sayesinde sorunsuz oluşturur. Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz uygulama ile haritayı görebilirsiniz.

iRobot Roomba 693 Akıllı Robot Süpürge Hangi Ülkenin?

Türkiye’ye ait bir ürün olan iRobot Roomba 693 robot süpürge, uygun fiyatıyla da çok dikkat çekmekte. Muazzam özelliklerini keşfettiğiniz robot süpürgeniz artık evinizin olmazsa olmazı olacak. Keşke daha önce alsaymışım diyeceksiniz.

iRobot Roomba 693 Akıllı Robot Süpürge Kaç Pascal?

3 Kg ağırlığı bulunan ürünün 68 dB ses seviyesi vardır. 1600 Pa emiş gücüne sahip iRobot Roomba 693 robot süpürge, etrafta toz, kir, saç kılı, kırıntı bırakmaz. Her yeri tertemiz yapar. Düz zeminlerdeki performansı çok iyidir. Halılarda ise gücünü artırır, halıyı derinlemesine temizler.