Dreame Vacuum Mop F9 Robot Süpürge İncelemesi | Yorumları & Özellikleri

Özellikleri, yorumları ve performansı bakımından en iyi robot süpürgeler arasında yer alan Xiaomi Dreame Vacuum Mop F9, 5200 mAh pil kapasitesine sahip olması sayesinde 150 dakikaya kadar çalışabiliyor. Şarj süresi ise ortalama 3 ile 5 saat arasındadır. 600 ml toz kapasitesine sahip olan cihaz, 14 sensörü sayesinde tüm pislikleri ve ince tozları algılayarak anında içine hapseder.

TEFAL Rg7675 X-plorer Serie 75 Mop
9.4
Burak Önder
Dreame Vacuum Mop F9

Dreame Vacuum Mop F9’un en iyi özelliklerinden birisi de haritalama ve akıllı navigasyon özelliği. Kullanıcılarının çok memnun kaldığı bu özellik, ilk çalıştırmada evin haritasını en iyi şekilde çıkartır. Etrafta  bir nesne var ise onu algılar ve hasar vermeden etrafından dolaşır. Uygulama üzerinden evinizin haritasını görüntüleyebilir, odalarınızı süpürgenize süpürmeye başlatabilirsiniz.

Geniş toz toplama kapasitesi bulunan ürünün 600 ml’lik toz tankı sayesinde temizlikler hiçbir zaman yarım kalmaz. 2500 Pa emiş gücü geride asla kir bırakmaz. Halı gibi yumuşak zeminlerde modunu otomatik olarak değiştiren ve yumuşak zemini derinlemesine temizleyebilen süpürge, 20 mm tırmanma gücüne sahiptir. Mop özelliğinin de olması en büyük artılarından birisidir. Dreame Vacuum Mop F9 ile eviniz hiç kirli kalmaz. Son derece profesyonel bir temizlik sunar. Ürün, 200 ml su haznesi ile çok fazla alanı siler, evinizi pırıl pırıl yapar.

Artıları
  • Uzun Pil Ömrü
  • Yüksek Emiş Gücü
  • Kolay Erişilebilir Yedek Parça
  • Sessiz Çalışma
  • Haritalama ve Akıllı Navigasyon
Eksikleri
  • Kurumu Zor
  • Yetersiz Kullanım Kılavuzu

Teknik Özellikleri

Ağırlık (kg):5.4
Aşılabilir Engel:20 mm
Boy:350 mm
Çalışma Modu Sayısı:10
Temizlik Süresi:150 dakika
Derinlik:10 mm
En:85 mm
EPA/HEPA Filtre:Var
Kullanım Alanı:Düz Zemin
Pil Tipi:Li-ion
Ses Seviyesi (dB):62
Siklon Filtre:Var
Su Tankı Kapasitesi (L):0,22 lt
Şarj Süresi:3 – 5 Saat
Teknoloji:Akıllı Telefon ile Kontrol
Toz Kapasitesi:0.6 lt

“Muadillerinden ve diğer pahalı ürünlerden kalır bir tarafı yok. Boşuna paranızı çar cur etmeyin. Tek seferde haritalama işini yaptı. Ayrıca çıkan toza inanamayacaksınız. Önemli olan şarj full olsun ve yerdeki herşeyi kaldırın. Yaklaşık 115 dakika da haritalama işini yaptı. Ve yüzde 40 şarjı vardı. Şiddetle tavsiye ederim.”

M*** Ş***

Performans

Dreame Vacuum Mop F9 robot süpürge evinizin en gözde ürünü olacak! Süpürge, parke üzerinde eğer mop özelliğini seçtiyseniz hem süpürme hem de silme işlemi yapabilir. Halı gibi nesneleri algılar, kendini 5 mm yukarı kaldırarak halınızı ıslatmaz. 2500 Pa yüksek emiş gücü sayesinde en ufak tozları ve kırıntıları bile süpürür. Kısa süre içerisinde temizliğini bitirir ve şarj istasyonuna geri döner.

Ses Seviyesi

Ürün evinizi temizlerken son derece sessiz çalışmaktadır. Eğer uygulama üzerinden sessiz modunu seçerseniz süpürgenin çalıştığından bile haberiniz olmayabilir. Diğer modlarında ise ses seviyesi konuşma düzeyinin çok çok altındadır. Ortalama olarak 62 dB ses seviyesinde çalışan Dreame Vacuum Mop F9 robot süpürge, sessiz çalışırken bile üst düzey performans sunar.

Pil Ömrü

5200 mAh pil kapasitesine sahip ürün, tek seferde tüm evinizi temizler. Eğer ürünün şarjı biterse sessiz bir şekilde şarj istasyonuna giderek şarj olur. Şarjını tamamen doldurduktan sonra temizliğe devam eder. 150 dakika çalışma süresi sunan ürünün sessiz çalışma modu daha fazla süre çalışmaktadır. En yüksek modunda ise bu süre daha düşüktür.

Uygulama Özellikleri

Dreame Vacuum Mop F9 robot süpürgenin pek çok özelliğini uygulama üzerinden çalıştırabilirsiniz. Robot süpürgenizin sadece bir alanı süpürmesini isteyebilir, isterseniz bir odayı iki kez temizletebilirsiniz. Ayrıca süpürgenizin girmesini istemediğiniz odalarınız var ise sanal duvar özelliğini kullanabilirsiniz. Sanal duvar özelliği odalar arasında sınır koymanızı sağlar. Süpürge belirttiğiniz alan dışında hiçbir yere dokunmaz.

Uygulama sayesinde robot süpürgenizin hangi alanları süpürdüğünü, ne kadar şarjının kaldığını, toz ve su haznesinin ne kadar dolu olduğunu anlık olarak görebilirsiniz. Ayrıca süpürge bakım zamanı geldiğinde size uygulama üzerinden uyarı bildirimi yollar. Aynı zamanda süpürgenin hangi zaman aralıklarında çalışmasını istiyorsanız, uygulamadan sınırlandırma koyabilirsiniz. Uygulamanın ise gayet basit bir arayüzü olduğunu söyleyebiliriz.


“Ürünü teslim aldıktan hemen kurulumu sağlayıp süpürme özelliğini denedim. Evin haritasını çıkarırken hiçbir yer olmadı. Tam anlamıyla f/p ürünü ve emin olun pişman olmazsınız. Ben evimin diğer işlerini yaparken ortalığı temizleyen bir cihazın olması mükemmel.”

H*** U***

Su ve Toz Haznesi

Dreame Vacuum Mop F9 robot süpürgenin üst kısmında 600 ml toz haznesi vardır. Toz haznesi HEPA filtrelidir. Kolayca yıkanabilir ve takıp çıkartılabilir yapıdadır. Su haznesinin kapasitesi ile 200 ml’dir. Su haznesi koyduğunuz suyu belirli bir süzgeçten geçirir daha sonra paspasa iletir. Dilerseniz su haznesine en beğendiğiniz parfümden biraz sıkarak evinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

Kutu İçeriği

Dreame Vacuum Mop F9 robot süpürgenin kutu içeriğinde bir adet su deposu, bir adet yan fırça, 1 adet şarj istasyonu, 1 adet güç adaptörü, 1 adet ıslak paspas, 1 adet temizleme fırçası, robot süpürge ve kullanım kılavuzu bulunmaktadır.

Dreame Vacuum Mop F9 S.S.S

Dreame Vacuum Mop F9 Oda Modu Nedir?

Temizlenmesini istediğiniz bir odayı temizleyen oda modu Dreame Vacuum Mop F9, modelinde de vardır. İşinizi oldukça kolaylaştıracak olan mod, bir odayı daha fazla kez temizlemenizi sağlar.

Dreame Vacuum Mop F9 Su Haznesine Deterjan Koyulur mu?

Makinenizin su haznesine sadece su koymak en mantıklı hareket olacaktır. Deterjan veya herhangi bir temizlik malzemesi koyulduğunda bozulma riski yüksektir. Parfüm sıkmanız daha iyi olacaktır.

Dreame Vacuum Mop F9 Karanlıkta Çalışır mı?

Tüm akıllı süpürgeler karanlıkta çalışır. Kullanıcıların merak ettiği sorulardan birisi de budur. Dreame Vacuum Mop F9, karanlıkta sessiz bir şekilde çalışır, sizi rahatsız etmez.