Electrolux Pure C9 PC91-Animt Elektrikli Süpürge İncelemesi

Evimizin her zaman temiz ve hijyenik olmasını isteriz. Bunun için özel olarak geliştirilen Electrolux Pure PC91, PureFlow sistemi sayesinde üst düzey temizlik performansı sunuyor. Oldukça güçlü olan ve yüksek emiş gücü sunan motora sahip makine, bu sayede evcil hayvan tüyü gibi her türlü parçacığı kolaylıkla içine çekebiliyor. Ayrıca 3 boyutlu filtresiyle uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz ürünün bu sayede en iyi elektrikli süpürgeler arasına girmeye hak kazandığını belirtelim.

8.9
Muhammet Akgül
Electrolux Pure C9 PC91-Animt

Her ne kadar kişiden kişiye biraz farklılık gösterebilse de bir elektrikli süpürgeden beklentimiz bellidir. Üstün emiş gücü sunsun, toz kapasitesi yüksek olsun ve filtreleme sistemi iyi olsun bizim için yeter. PureFlow sistemi sayesinde daha önce görmediğiniz kadar üstün bir emiş gücü sunan makine, küçük veya büyük fark etmeksizin her türlü toz parçacığını temizleyebiliyor. Böylelikle daha önce hiç farkında olmadığımız tozları bile içerisine hapsedebiliyor.

Temizlik kadar önemli bir şey daha varsa o da toz haznesidir. Toz haznesi, süpürdüğümüz kirleri toplamanın yanı sıra bunların hijyenik bir şekilde saklanmasına da yarıyor. Bu yüzden toz haznesinin oldukça kaliteli olması gerekiyor. Electrolux mühendisleri tarafından geliştirilen yeni nesil toz haznesine sahip olan makine, 1,6 L’lik kapasitesiyle ortalama bir evin tüm ihtiyacını karşılayabiliyor. Ayrıca süpürege bu toz haznesi sayesinde oldukça rahat ve hijyenik bir şekilde tozların boşaltımını yapabilmemizi sağlıyor.

Artıları
  • İleri Düzey Filtrasyon
  • Toz Bulutu Oluşumunu Engeller
  • Uzaktan Kontrol
  • Emiş Gücü Ayarı
Eksikleri
  • Turbo Başlık Yok

Teknik Özellikleri

Emiş Türü:Kuru
Motor Gücü:700 W
Ses Seviyesi:72 dB
Toz Kapasitesi:1,5 L
Kablo Sarıcı:Otomatik
Kablo Uzunluğu:9 m
Hareket Yarıçapı:12 m
Filtre:PureAdvantage D11 Filtre
Ağırlık:7,95 kg

Kesinlikle devrim niteliğinde olan bir süpürge. Gerek çekim gücü gerek ergonomik tasarımı, hafif oluşu, led ışıklı sistemi ve koldan kumandasıyla süpürgede en iyisi olduğunu düşünüyorum. Alırken kararsızlık yaşayanlar hiç düşünmeden alabilirsiniz.

H**** A****

7 Aşamalı Filtreleme Sistemi ile Tertemiz Yaşam Alanı

Süpürgenin en önemli bileşenlerinden birisi muhakkak filtresidir. Bir süpürgenin ne kadar yüksek emiş gücü olursa olsun iyi bir filtreye sahip değilse tozlar tekrardan havayla buluşabilir. Bu yüzden her süpürgenin iyi bir filtreye ihtiyacı vardır. Bunun bilincinde olarak üretilen Electrolux Pure PC91, üst düzey emiş gücünü yüksek temizlik performansına dönüştüren PureAdvantage D11 Filtre ile geliyor.

PureAdvantage D11 Filtre, 7 aşamalı yapısı sayesinde tüm işlemleri kendisi yapıyor. Bu sayede üst üste koyulan filtrelerden farklı olarak daha verimli ve etkin çalışıyor. Bu filtreleme sisteminin kritik bir basamağı olan ve devrim niteliğindeki 3 boyutlu filtre, emiş gücü kaybını en düşük seviyeye indirerek temizlik yapıyor. Bu sayede emiş gücünüzün çok büyük bir bölümü temizliğe kalmış oluyor. Böylelikle evinizde temizlenmedik toz, kir veya evcil hayvan tüyü kalmıyor.

Sızdırmaz Filtrasyon Sistemi ile Temiz Havanın Tadını Çıkartın

Şüphesiz süpürgelerin en çok şikayet ettiğimiz eksisi evi toza boğmalarıdır. Özellikle filtresi kötü olan süpürgelerde bu durum daha vahimdir. Bu yüzden iyi bir süpürgede kaliteli bir filtreleme sistemi olması gerekiyor. Yukarıda da değindiğimiz gibi 7 aşamalı filtreleme sistemine sahip olan makine, gelişmiş mikro toz filtrelemesi sağlıyor. Bu sayede toz bulutu oluşumu engelleniyor ve evinize sadece temiz hava geri salınıyor.

Zahmetsiz Boşaltım Sistemi

Süpürgeyle evimizi temizlediğimiz zamanlar en istemediğimiz şey toz haznesinin dolmasıdır. Oldukça can sıkan bu durum ne yazık ki sürekli olarak başımıza geliyor. Bunun sebebi de süpürgemizin düşük toz hazne kapasitesine sahip olmasıdır. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamanız için özel olarak üretilen Electrolux Pure PC91, 1,5 litrelik toz haznesi sayesinde ortalama bir evin tüm temizlik ihtiyacını karşılayabiliyor.

Bir süpürgenin olmazsa olmazı olan toz haznelerinin oldukça kaliteli ve iyi bir şekilde tasarlanmış olması gerekiyor. Yoksa hazneyi boşalttığımız zamanlarda tozlar tekrardan eve dağılabilir. Bu sebeple özel olarak tasarlanana hazneye sahip olan süpürge, oldukça basit çöp aktarım sistemi ile evinizi kirletmeden tozları boşaltabilmenizi sağlıyor. Böylelikle yaşam alanınız her zaman tertemiz ve hijyenik olur.

Emiş Gücü Ayarlanabilen Süpürge

Bazı yüzeyler vardır ki süpürürken büyük zorluklar çıkartır. Süpürgemiz bu yüzeylerin üzerinde takılabilir ya da gereken hassasiyette temizlik yapamaz. Bu da yapacağımız temizlikten alacağımız verimi düşürür. Bu durum göze alınarak geliştirilen Electrolux Pure PC91, ergonomik tasarımı sayesinde bir daha böyle bir durumla karşılaşmamanızı sağlayacak.

Elektronik emiş gücü ayarlanabilir olması sayesinde zorlandığınız alanlarda daha yüksek performansta çalıştırabildiğiniz süpürge, bu sayede daha etkili bir şekilde temizlik yapabilmenizi sağlıyor. Emiş gücü ayarlamayı ise ErgoPro tutma kolu üzerinden yapabiliyoruz. Açma, kapama ve güç ayarı yapabilmemizi sağlayan tutma kolu, bu sayede eğilip kalkmaya gerek kalmadan evimizi temizleme imkanı sunuyor.


Evde kedim var ve daha dün başka süpürgeyle süpürdüğüm evimi bugün bu süpürgeyle süpürdüm. İnanılmaz şekilde toz ve tüy çıktı. Sanki önceden hiç temizlik yapmamışım gibiydi. Çekiş gücü ve sessizliğine yetişebilecek bir süpürge daha yok. Diğer baba markaları kullanmış biri olarak önceden bunu almadığıma çok pişmanım, kalitesine bayılacaksınız. Alın aldırın.

T*** K***

Aksesuarları ile Her Zeminde Kullanıma Uygun

Etkili bir süpürme performansı almak istiyorsak iyi aksesuarlara sahip olmamız gerekir. Bunun bilincinde olan elektrikli süpürge markaları da buna uygun olarak aksesuar tasarlıyorlar. Bu markalardan birisi olan Electrolux, tasarlamış olduğu 3’ü 1 arada başlık ile her işi aynı başlık ile yapabilmenizi sağlıyor. Bu başlık toz alma fırçasına, dar alan başlığına ve döşeme fırçasına dönüşebiliyor.

3’ü 1 arada başlığının yanında gelen miniTurbo ve Frex Pro başlıkları ise daha detaylı bir temizlik için ideal aksesuarlardır. MiniTurbo başlık ile koltuk ve yatak gibi yüzeylerin üzerinden dökülen saçları toplayabilirsiniz. Ayrıca bu başlıkla evcil hayvan tüylerini de süpürebildiğinizi söyleyelim. Flex Pro başlıkla ise küçük yapısı sayesinde mobilya altlarına ve aralarına girebilirsiniz. Böylelikle evinizin temizlenmedik köşesi kalmaz ve uzun süre boyunca tozlarla uğraşmazsınız.

Ergonomik Tasarımıyla Kolay Kullanıma Sahip

Herkesin rahat bir şekilde kullanabilmesi için özel olarak tasarlanan makine, ilk defa bu tarz süpürge kullanacak kişiler için bile uygundur. Başlığının üzerinde bulunan LED ışık sayesinde tozların daha rahat bir şekilde görünmesini sağlayan süpürge, bu sayede görünmeyen tozları bile hapsedebilmenizi sağlıyor. Ayrıca alüminyumdan üretilen borusu sayesinde uzun süre kullanımlara uygun olan makinenin güç seviyesini gösteren LED ekrana sahip olduğunu da belirtelim.

Şimdiye Kadar Gördüğünüz En Geniş Hareket Yarıçapı

Süpürme öyle bir iştir ki bazen çok uzun bir süre alabilir. Bunun nedeni de bir odayı süpürürken başka bir odada toz görmemiz ve onu da temizlemek istememizdir. Farklı bir odayı süpürmek istediğimizde de karşımıza kablo uzunluğu sorunu çıkmaktadır. Piyasada bulunan çoğu süpürge oldukça kısa kabloya sahip olduğu için bu tarz bir temizleme imkanımız olmaz.

Electrolux PC91’de ise bu durum böyle değildir. 9 metrelik alanının en uzun kablolarından birisine sahip olan makine, bu sayede 12 metrelik oldukça geniş bir hareket yarıçapı oluşturuyor. Bu sayede farklı bir odada toz gördüğümüz zaman orayı da temizleyebiliriz. Böylece sürekli olarak priz değiştirme ihtiyacı duymayız.

Electrolux Pure C9 PC91-Animt S.S.S

Electrolux Pure PC91 fiyatı ne kadar?

Electrolux Pure PC91’in iki farklı modeli bulunuyor. Bu modellerin ilk olan PC91-4MGT 1500 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Evcil hayvan tüyleri için özel olarak geliştirilen ve daha gelişmiş özelliklere sahip olan modeli ise en düşük 2800 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Electrolux Pure PC91 filtresi iyi mi?

Filtreleme sistemi olarak PureAdvantage D11’i kullanan Electrolux Pure PC91, 7 aşamalı filtrasyon işlemi uygulayarak en küçük toz tanesini bile içerisine hapsedebiliyor. Bu sayede evinize sadece temiz hava geri dağılıyor.

Electrolux Pure PC91 gibi bir elektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Bir elektrikli süpürge alırken ilk olarak emiş gücüne ve filtreleme sistemine bakarız. Çünkü emiş gücü bizim çekebileceğimiz toz parçacıklarını belirler, filtreleme sistemi ise toz bulutu oluşumunu en düşük seviyeye indirmemizi sağlar. Daha sonra ürünün toz hazne kapasitesine dikkat ederiz. Süpürgenin toz kapasitesi ne kadar fazlaysa o kadar uzun bir süre boyunca temizlik yapabiliriz. Son olarak ise süpürgenin kablo uzunluğunun, tasarımının, aksesuarlarının ve diğer özelliklerinin bize uygun olup olmadığını kontrol etmemiz gerekiyor.