Dyson Big Ball Allergy 2 Elektrikli Süpürge İncelemesi

35 adet ultra verimli siklon silindir vakuma sahip olan elektrikli süpürge, bu vakumları ile tüm mikroskobik tozları yakalıyor. Bu sayede emiş gücü her zaman yüksek olur ve yıkanacak ya da değiştirilecek kirli filtreler olmaz. İçerisinde bulunan bilye ile yerçekimi merkezini ayarlayan süpürge, devrildiği zaman kendisini düzeltebilmesiyle öne çıkıyor. Bu sayede herhangi bir engele aldırış etmeden temizliğinize devam edebilirsiniz.

9.4
Muhammet Akgül
Dyson Big Ball Allergy 2

Elektrikli aletler denince akla ilk gelen marka olan Dyson, James Dyson tarafından 1993 yılında kurulmuştur. İngiltere merkezli olan şirket, yüksek teknolojili ürünler üretmesi sayesinde üst segmentin en çok tercih edilen markası olmayı başarıyor. Yenilikçi fikirleriyle her zaman en iyisini üretmeyi amaçlayan marka, bu sebeple elektrikli süpürgeler için de Dyson Big Ball Allergy 2’yi geliştirdi.

Kablolu süpürge serisinin bir diğer yüksek teknoloji ürünü olan Dyson Big Ball Allergy 2, toza karşı hassas olan kişiler için özel olarak üretildi. 153 AW değerinde emiş gücüne sahip olan süpürge, yüzey fark etmeksizin en yüksek performansı sağlıyor. Bu sayede süpürüldüğü yerdeki tüm evcil hayvan tüyü, toz ve kirler ortadan kalkıyor. Ayrıca 1,7 litrelik toz haznesine sahip olan makinenin 4 adet süpürge aparatı ile beraber geldiğini söyleyelim.

Artıları
  • Her Türlü Yüzeyde Çalışabilme
  • Astım ve Alerji Dostu
  • Ergonomik Tasarım
  • Yüksek Emiş Gücü
  • Yüksek Filtreleme Performansı
  • Denge Mekanizması
Eksikleri
  • Yüksek Fiyat
  • Düşük Kapasiteli Toz Haznesi

Teknik Özellikleri

Emiş Türü:Kuru
Motor Gücü:600 W
Ses Seviyesi:80 dB
Toz Kapasitesi:1,5 L
Kablo Sarıcı:Otomatik
Kablo Uzunluğu:6,6 m
Hareket Yarıçapı:10,5 m
Filtre:HEPA

Evde 2 alerjik astımlı için mucizevi bir süpürge. Daha önce evi süpürmüyormuşum. Önceden kullandığım süpürge de alerjenleri absorbe eden bir süpürgeydi. Ancak bu muhteşem. Tavsiye ederim.

A**** K****

Devrilse Bile Tekrardan Düzelen Süpürge

Süpürme işlemi sırasında makinenin devrilmesi şüphesiz hepimizin başına gelen durumların başındadır. Süpürme işlemini yarıda kesen devrilmeler, zaman zaman makinemize zarar da verebilmektedir. Bu yüzden de sürekli olarak süpürgeyi daha dikkatli bir şekilde kullanmaya çalışırız. Daha çok dar alanları süpürürken başımıza gelen devrilmeler yüzünden bu bölgeleri daha az temizleriz. Bu da yaşam alanımızın yeteri kadar temiz ve hijyenik olmamasına neden olur.

Devrilmenin yarattığı sorunları gören Dyson mühendisleri, bu sorun için özel olarak bir tasarım ve teknoloji geliştirdiler. Dyson Big Ball Allergy 2, küre şeklindeki tasarımıyla her engelin üstesinden başarıyla geliyor. Eğer devrilme gibi bir durumla karşılaşırsa da tasarımında uygulanan yerçekimi merkezi sayesinde tekrardan düz konumuna geliyor. Böylelikle hem temizliğimiz yarıda kalmıyor hem de makinemiz zarar görmüyor.

Alerji Sorunu Yaşayan Kişiler İçin İdeal

Günümüzde sayısı azımsanmayacak kadar kişi astım hastalığıyla savaşmaktadır. Hayatımızı kısıtlayan bir hastalık olan astım, nefes almamızı kısıtlarken her zaman temiz havaya ihtiyaç duymamıza neden oluyor. Toza karşı hassas olan kişilerde de bu durum aynıdır. Bu sebeple temizliğimizi daha etkin ve verimli şekilde yapmamız gerekiyor.

Geliştirmiş olduğu teknolojilerle astım ve alerji dostu ürün sertifikası almayı başaran Big Ball 2, 19 parçadan oluşan güçlü siklon filtreye sahiptir. Bu filtreler mikroskobik büyüklükteki toz ve kir parçalarını yakalayıp ortamı arındırır. Bu da yaşam alanınızın daha önce hiç olmadığı kadar temiz ve hijyenik olmasını sağlar.

Yüksek Emiş Gücüyle Derinlemesine Temizlik Yapın

Elektrikli süpürgenin en önemli özellikleri şüphesiz temizleme performansı ve toz kapasitesidir. Özellikle temizleme performansı alacağımız makinenin ilk bakacağımız özelliğidir. Yüksek performansa sahip motoru ve kaliteli başlığı ile üstün emiş gücü sunan makine, ince tozların %99,9’unu temizleme imkanı sağlıyor.

Temiz ve Hijyenik Evler İçin İdeal

Herkes evinin her zaman temiz ve hijyenik olmasını ister. Ancak bunun olabilmesi için detaylı ve düzgün bir şekilde süpürülmesi gerekiyor. Bu da ne yazık ki her süpürge tarafından yapılamıyor. Dyson Big Ball Allergy 2 ise güçlü motoru ve yüksek teknolojili filtrelemesiyle bu isteğinizi kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Tek yapmanız gereken süpürgeyi çalıştırmak ve evinizi temizlemektir.

153 AW emiş gücü gerçekleştirebilen motora sahip olan makine, tozlu ve kirli havanın neden olduğu sorunlarla uğraşan kişiler için özel olarak geliştirildi. Temizlik yapılan yüzey fark etmeksizin alanının en yüksek toz yakalama performansını sunan süpürge, özel siklon hazneleri sayesinde tozu santrifüj işlemi ile filtrelerden geçiriyor. Bu filtreler hava içindeki toz tanelerini mikron ölçeklerine ayırır. Bu da alerjik reaksiyon oluşturacak tüm tanecikleri yok eder.


Tabi ki her süpürge ilk kullanışta yoğun ve güzel çeker. Ancak bir gün önce süpürdüğüm halıyı bir gün sonra Dyson ile denedim ve çıkan toza inanamadım. Resmen süpürmemişim halıyı o derece. İlk kullanımda epey memnun kaldım, parçaların takılıp çıkarılması çok basit. Halıyı sıkı tutma kısmı ayarlanabiliyor. Yani ayarını kendinize göre yapınca kolunuzu yormuyor. Umarım devamlı kullanımımda da aynı performansı alırım ve uzun seneler kullanabilirim.

P*** A***

Her Türlü Zeminde Süpürme İşlemini Yapın

Şüphesiz her zeminin farklı fiziksel özellikleri olduğu için aynı aparatlarla temizlenmemesi gerekiyor. Bunun bilincinde olan Dyson, bu ürününde 4 farklı parçayla beraber geliyor. Bu parçalar kombinasyon, merdiven, yumuşak toz temizleme ve pnömatik temizleme başlıklarıdır. Kombinasyon başlığı ile temizlenmesi zor dar alanları süpürebilmenizi sağlayan makine, merdiven aparatı sayesinde merdiven gibi alanlardaki tüyleri toplamanıza yardımcı olur.

Yumuşak toz temizleme başlığı ise kanepe, koltuk ve yatak gibi alanlardaki toz parçacıklarını temizlemenizi sağlar. Pnömatik başlık da normal süpürge işlemlerini yapabildiğimiz başlıktır. Bu başlıkla halı ve yüzey gibi alanları temizleyebiliriz. Bu başlığın bir artı yönü daha bulunuyor. Başlık, yüzeye göre emiş gücünü kendi kendine ayarlamaktadır. Böylelikle parkeden halıyı süpürmeye geçtiğiniz zaman emiş gücünü ayarlayarak daha etkili bir şekilde süpürme işlemini yapabilmenizi sağlıyor.

Hazne Temizliğinizi Daha Hijyenik Bir Şekilde Yapın

Şüphesiz hijyen açısından süpürme kadar hazne boşaltımı da çok önemlidir. Çünkü bazı süpürgeler tasarımları gereği hazne boşaltımı yaparken toz dökülmesi gibi durumlara sebebiyet verebiliyor. Ergonomik tasarımı sayesinde üstten basılarak dökme işlemi yapılan makine, alttan dökülmesiyle herhangi bir toz dökülmesi durumuna neden olmuyor. Bu sayede eviniz her zaman temiz ve hijyenik olur.

Filtre Temizliğine Gerek Duymayan Makine

Süpürme kadar vakit alan bir şey varsa o da filtrenin temizliğidir. Piyasada bulunan neredeyse tüm süpürgelerin filtreleri belirli bir zamandan sonra yıkanmalı ya da değiştirilmelidir. Dyson Big Ball Allergy 2 ise filtre yerine 35 adet ultra verimli siklon silindir vakum kullanmaktadır. Bu vakum sayesinde süpürge tüm mikroskobik tozları yakalıyor. Böylelikle emiş gücü kaybetmeden yıllar boyunca makinenizi sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Dyson Big Ball Allergy 2 S.S.S

Dyson Big Ball Allergy 2 fiyatı ne kadar?

Bu elektrikli süpürgenin fiyatı satılan yere göre değişiklik gösterebilmektedir. En düşük 5.500 TL’ye bulabileceğiniz Dyson Big Ball Allergy 2’nin fiyatı 7200 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Dyson Big Ball Allergy 2 mi Animal Pro 2 mi?

İki elektrikli süpürgede oldukça iyidir. Dyson Big Ball Allergy 2 daha çok alerjiye sahip kişiler için üretilmiş bir süpürgedir. Animal Pro 2 ise adından da anlaşılabileceği gibi evcil hayvanların tüylerini daha etkili bir şekilde süpürebiliyor. İki süpürgenin arasındaki fark budur. Süpürgelerin diğer özellikleri hemen hemen aynıdır.

Dyson Big Ball Allergy 2 gibi bir elektrikli süpürgede nelere dikkat etmek gerekir?

Bir elektrikli süpürge alırken ilk olarak emiş gücüne bakmamız gerekiyor. Çünkü bir süpürgenin emiş gücü ne kadar yüksekse performansı da o kadar iyi oluyor. Daha sonra makinenin toz hazne kapasitesini kontrol etmeliyiz. Düşük kapasiteli olan süpürgeler sürekli olarak toz dökme gereksinimi ortaya çıkartacağı için vakit kaybet2memize neden olurlar. Son olarak ise süpürgenin tasarımına, kablo uzunluğuna, ses seviyesine ve aparatlarına bakmalıyız. Süpürgenin bu özellikleri sizin için uygunsa gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.