Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light Dikey Süpürge İncelemesi

En büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Xiaomi, gün geçtikçe daha geniş bir ürün gamında üretim yapıyor. Ürettiği fiyat performans cihazlarıyla her sektörde kendine yer edinen Xiaomi, yüksek teknolojiye sahip süpürgeleriyle piyasada en çok tercih edilenlerden birisi olmayı başarmıştır. Cihaz, 45 dakika çalışma süresi, 0.5 litrelik toz hazne kapasitesi ve kaliteli HEPA filtresiyle öne çıkıyor.

9.7
Muhammet Akgül
Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light

Çocuklu ve evcil hayvanı olan kişiler için uygun olan Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light, duvara monte edilebilmesi sayesinde evinizde fazla yer kaplamıyor. Bu sayede saklanması daha kolay oluyor ve kötü bir görüntüye sebep olmuyor. Halı, ahşap, seramik, fayans ve mermer gibi her türlü yüzeyde kullanılabilen cihaz, 2500 mAh kapasiteli bataryasıyla 45 dakikaya kadar çalışabiliyor. Bu sayede evinizin tamamını kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Tek bir odayı süpürmek için sadece 1 saatlik şarja ihtiyaç duyan süpürge, bu özelliği sayesinde çok beğeniliyor. Ergonomik tasarımıyla oldukça konforlu bir kullanım deneyimi sunan makine, bu sayede genç yaşlı fark etmeden herkes tarafından kullanılabiliyor. Ayrıca sadece 1,2 kg ağırlığında olması sayesinde varlığını hissettirmeyen süpürgenin uzun kullanımlarda yorulmaya sebebiyet vermeyeceğini belirtelim.

Artıları
  • Hafif
  • Yıkanabilir Filtre
  • Üstün Emiş Gücü
  • 3 Adımlı Filtreleme
  • Aparat Sayısı
Eksikleri
  • Uzun Şarj Süresi

Teknik Özellikleri

Emiş Türü:Kuru
Emiş Gücü:17.000 Pa
Şarj Süresi5 saat
Toz Kapasitesi:0.5 L
Pil Türü:Li-ion
Çalışma Süresi45 dakika
Ağırlık:1.2 kg

Ben bir buçuk yaşındaki oğlumun mutfağı sürekli kirletmesi ve annesinin işini kolaylaştırmak için ikinci bir süpürge olarak tercih ettim. İlk önceliğim ekonomik olmasıydı. Fiyatına göre emiş gücü normal, turbo modunda beklemediğiniz kadar iyi sonuçlar elde ediyorsunuz. Bir odayı günde 3 kere temizlemek isteyen için birebir bir ürün. İkinci bir süpürge olarak tercih edebilirsiniz. Ayrıca estetik açıdan çok şık duruyor.

F**** Ş****

45 Dakikalık Çalışma Süresine Sahip

Özellikle dikey süpürgelerde en büyük sıkıntımız çalışma süresi oluyor. Çünkü kablosuz yapıda oldukları için sınırsız bir süre sunamıyorlar. Bu sebeple alacağımız dikey süpürgenin yüksek çalışma süresi sunmasına önem veririz. Uzun yıllardan beri elektronik cihaz sektörünün önde gelen markalarından birisi olan Xiaomi, kullanıcılarının ihtiyaçlarıyla karşılanmasıyla biliniyor.

Yaklaşık 45 dakika çalışma süresi sunan cihaz, yüksek hızda ise 13 dakika boyunca çalışabiliyor. 5 saatte tam şarj olmasıyla öne çıkan süpürge, sadece 60 dakikalık şarjla ise bir odayı temizleme imkanı sunuyor. Ayrıca duvara monte edilen yapısı sayesinde daha rahat şarj imkanı sunan ürünün bu özelliği sayesinde öne çıktığını söyleyelim.

HEPA Filtresiyle Derinlemesine Temizlik Yapın

Hiç şüphe yok ki süpürgelerin en önemli parçalarından birisi filtrelerdir. Toz ve havayı birbirinden ayıran filtreler, eğer yeteri kadar kaliteli olmazsa görevini etkili bir şekilde yapamıyor. Bu yüzden hava çöp haznesine hava kaçıyor ve boşaltım sırasında dağılmalara neden olabiliyor. Böyle bir durum yaşanmaması için özel olarak geliştirilen Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light, yeni nesil HEPA filtre kullanıyor.

Bu filtre sayesinde toz ve havayı etkili bir şekilde birbirinden ayıran süpürge, havalandırma kısmından toz çıkmasını engelliyor. Bu sayede evinizin havası her zaman temiz ve hijyenik olur. Filtresi 3 kademeli olması sayesinde toz parçalarını boyutlarına göre ayıran makine, her büyüklükteki toz parçasını hapsedebilmesiyle öne çıkıyor.

Üstün Emiş Gücüyle Her Türlü Toz Parçacığını Hapsedin

Bir dikey süpürge alırken dikkat etmemiz gereken önemli özelliklerden birisi de motor gücüdür. Motor gücü ne kadar yüksek olursa süpürgenizden aldığınız performans da o kadar iyi olur. Bu sebeple alacağınız dikey süpürgenin üstün emiş gücüne sahip olduğundan emin olun. Xiaomi, ürettiği ürünlerle kullanıcısının ihtiyacını karşılayan bir markadır ve bu süpürgesiyle de bu durumunu kanıtlıyor.

Maksimum modda 50 AW’ye kadar emiş gücü uygulayabilen süpürge, bu sayede her türlü toz parçacığını temizleyebilmenizi sağlıyor. Performans modunda ise 20 AW değerinde bir çekim uyguluyor. Bu sayede süpürge o anki kirlilik durumuna göre mod seçimi yapmanıza izin veriyor. Böylelikle temizlenmesi zor olan ya da çok fazla kir bulunan bölgelerde MAX modunu açarak daha etkili bir temizlik yapabilme imkanınız olur.

79 dB Ses Seviyesiyle Çevrenizdekileri Rahatsız Etmeyin

Elektronik ev aletleri arasında en çok ses çıkaran süpürgeler, çoğu zaman bir tek sizi değil başkalarını da rahatsız eder. Apartmanda ya da yalıtımı iyi olmayan bir evde yaşıyorsanız bu durum süpürgeyi çalıştırma saatlerinde kısıtlama yapmanıza neden olur.

Ürettiği her ürünle kullanıcısının beğenisini toplayan Xiaomi, geliştirmiş olduğu bu süpürgede de müşterilerini tatmin etmeyi başarıyor. 79 dB değerinde ortalama bir ses çıkartan süpürge, her ne kadar çok sessiz olmasa da sizden başkasını rahatsız etmiyor. Bu sayede çalıştırma saatlerinde kısıtlama yapmadan temizlik yapabilmenizi sağlıyor.


Tam bir fiyat performans ürünü. Tabi ki çok pahalı çekiş gücü yüksek, fakat ağır süpürgelerle kıyaslamayın. Kırıntı ve tozlar için ideal. Fazla ağır da değil, kullanımı kolay. Bu işler için şarj süresi de yeterli. Eşim için aldım, daha çok ben kullanıyorum.

M*** E***

Geniş Toz Hazne Kapasitesiyle Tüm Ev İçin Kullanıma Uygun

Süpürge işlemi bazen tozların fazla olması ya da başka bir odada kir görmemiz gibi nedenler yüzünden istemediğimiz kadar uzayabiliyor. Ancak her zaman bu uzamayı gerçekleştiremeyebiliyoruz. Çünkü kullandığımız çoğu süpürgenin toz hazne kapasitesi küçüktür. Özellikle dikey süpürgelerde bu durum daha kötüdür.

Her ne kadar kısa bir süredir bu sektörde olsa da kullanıcılarının ihtiyaçlarını çok iyi benimseyen Xiaomi, Mi Vacuum Cleaner Light modeliyle de bu durumu en iyi şekilde kanıtlıyor. 0,5 litre kapasiteli toz haznesiyle tek seferde tüm evinizi temizleyebilmenizi sağlayan süpürge, özellikle bayram zamanlarında büyük fayda sağlıyor. Ayrıca çöp haznesi kolayca boşaltılabilen makinenin bu özelliği sayesinde en dikey süpürgelerden birisi olmayı başardığını söyleyelim.

Yüzey Fark Etmeden Temizlik Yapın

Süpürgelerde en çok dikkat ettiğimiz şeylerden birisi olan başlıklar, ne kadar fazla olursa o kadar iyidir. Bu yüzden alacağımız süpürgenin çok fazla başlığının olmasına önem veririz. Her türlü yüzeyi temizlemek için dar aralık uca, toz alma başlığına ve turbo/türbin başlığa sahip olan süpürge, bu sayede daha rahat bir temizlik için tüm ihtiyacınızı karşılıyor.

Dar aralık ucu sayesinde ulaşılması zor olan bölgelerde bile kullanılan süpürge, toz alma başlığıyla ise laptop ya da perde gibi alanları temizleyebilmenizi sağlıyor. Böylelikle evimizin çok az temizlenen bölgeleri olan tül ve perdedeki tozlarda temizlenmiş oluyor. Ayrıca yanında gelen motorlu zemin fırçası sayesinde mobilya, yatak gibi alanları da süpürebilmenizi sağlayan makinenin bu özelliğiyle üst segmentteki rakipleriyle aynı işi yaptığını belirtelim.

Kompakt Tasarımıyla Evinizde Yer Kaplamaz

Dikey süpürgeler duvara monte edilmesi yüzünden kendi için ayrılan özel bir alana ihtiyaç duyar. Bu yüzden de evimizin belirli bir bölgesini süpürge ve aparatlarına ayırmamız gerekiyor. Bazı dikey süpürgeler aparatları ve büyük yapıları yüzünden çok fazla yer kaplıyor. Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light ise hafif ve küçük olması sayesinde evinizde fazla bir yere ihtiyaç duymuyor. Bu sayede evimizde boşluk yer bulamadığımız bu günlerde bize büyük fayda sağlıyor.

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light S.S.S

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light fiyatı ne kadar?

Satılan yere göre değişiklik gösterse de Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light en uygun 1.100 TL’ye satılmaktadır. Dilerseniz bu fiyatlara yazımızdaki butonlara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light ne kadar çalışma süresine sahip?

5 saatte tam şarj olan bu dikey süpürge ortalama bir çalışma süresine sahiptir. Cihaz, maksimumda 13 performans modunda ise 45 dakika boyunca çalışabiliyor. Böylelikle tüm evi temizlemeniz için gerekli süreye sahip oluyorsunuz.

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light gibi bir dikey süpürge alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Dikey süpürge alırken ilk dikkat etmeniz gereken nokta toz kapasitesidir. Çünkü dikey süpürgeler yapıları gereği daha az toz kapasitesine sahiptir. Bu yüzden ne kadar yüksek kapasiteli dikey süpürge alırsanız sizin için o kadar iyidir. Daha sonra emiş gücüne ve filtresine bakmamız gerekiyor. Emiş gücü yüzeylerden çekebileceğiniz tozu belirlerken filtre ise temizliğinizin daha etkili olmasını sağlıyor. Son olarak ise çalışma süresinin sizin için uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca şarj süresi, ağırlığı, başlıkları ve ses seviyesi makinenin kontrol edebileceğiniz diğer özellikleridir.