Xiaomi Mi G10 Dikey Süpürge İncelemesi

Fiyat performans ürünleriyle tanınan Xaiomi, son yıllarda her sektörde yer ediniyor. Ürettiği her ürünle kullanıcıları kendisine çekmeyi başaran marka, yüksek teknolojiyle uygun fiyatı bir araya getirmesi sayesinde çok beğeniliyor. Üstün emiş gücü ile yüksek performansı bir araya getiren bu dikey süpürge, malzeme kalitesiyle de farkını ortaya koyuyor. Ayrıca 5 kademeli filtreleme sistemi sayesinde en küçük toz parçalarını bile toplayabilen süpürgenin dolaşmayı önleyen V şekilli fırçaya sahip olduğunu söyleyelim.

9.8
Muhammet Akgül
Xiaomi Mi G10

Performans açısından oldukça iyi olan ve 150 AW emiş gücüne sahip olan Xiaomi G10, bu sayede her türlü zeminde kolaylıkla çekim yapabiliyor. Farklı yüzey türlerine göre kendisini ayarlaması sayesinde halıdayken takılma yapmayan ve sert yüzeydeyken daha güçlü çalışan süpürge, bu özelliğiyle daha rahat bir kullanım sunuyor.

Filtreler bir süpürgenin en önemli parçalarıdır. Tozla havayı birbirinden ayıran filtreler ne kadar kaliteli olursa süpürgenizden o kadar iyi bir performans alırsınız. Bu sebeple en son teknoloji HEPA filtreleri kullanan Xiaomi G10, en etkili bir şekilde tozla havayı birbirinden ayırıyor. Bu sayede toz bulutu oluşumu en düşük seviyeye iniyor. Ayrıca filtreleri yıkanabilir olmasıyla uzun yıllar boyunca kullanılabilen makinenin bu sayede en iyi dikey süpürge modelleri arasına girmeyi başardığını söyleyelim.

Artıları
  • Başlık Çeşitliği
  • Üstün Emiş Gücü
  • Uzun Çalışma Süresi
  • Emiş Gücü Ayarı
  • Yıkanabilir Filtre
Eksikleri
  • Ağır

Teknik Özellikleri

Emiş Türü:Kuru
Ses Seviyesi:79 dB
Şarj Süresi:3.5 saat
Toz Kapasitesi:0.6 L
Pil Kapasitesi:3000 mAh
Pil Tipi:Li-ion
Çalışma Süresi65 dakika
Ağırlık:4 kg

Sadece görüntüsünün güzelliğine aşık olup aldım. Fakat o kadar pratik ki elim ayağım oldu. Mükemmel bir sisteme sahip, performans açısından çok beğendim. Alalı bir sene bile olmayan koltuklarımdan resmen tarlada oturuyormuşum gibi toz topladı. Almak isteyen varsa şiddetle tavsiye ederim.

S**** D****

Zorlanmadan Evinizi Temizleyin

Bir dikey süpürgeden beklediğimiz şeylerden en önemlisi yüksek emiş gücüne sahip olmasıdır. Bu yüzden de motor gücü yüksek olan modelleri tercih ederiz. Xiaomi mühendisleri de buna uygun bir geliştirme sürecinden geçerek Xiaomi Mi G10’u tasarladı. Xiaomi Mi G10, üstün emiş gücü sunarken bunu düşük enerji tüketimi yapmasıyla biliniyor. Bu sayede elektrik faturanız şişmez.

Her zemin farklı koşullara sahip olduğu için aynı güce ihtiyaç duymaz. Bazı zeminlerin daha yüksek bazıları ise daha düşük emiş gücüyle süpürülmesi gerekir. Xiaomi markası bu ürünüyle otomatik olarak güç regülasyonu yapıyor. Bu sayede süpürgeniz halılarda farklı diğer yüzeylerde ise farklı emiş gücünde çalışır. Böylelikle herhangi bir zorlukla karşılaşmadan evinizi temizleyebilirsiniz.

Toz Oluşumunu Engelleyen Tasarım

Çoğu eski süpürge çalıştığı zamanlarda toz bulutu oluşumuna neden olurlar. Bu oluşumun nedenini filtrelerinin iyi olmaması olarak gösterebiliriz. Bu yüzden bir elektrikli süpürge alırken en çok da filtresine bakarız. Uzun yıllardan beridir elektronik ev aletleri üreten Xiaomi’nin son dikey süpürgesi olan G10, bu sebeple oldukça kaliteli filtrelerle gelmektedir.

Xiaomi G10, 5 kademeli filtreleme sistemine sahip olması sayesinde en ince toz parçacığını bile havadan ayırabiliyor. Bu sayede toz parçacıklarının %99,97’sini içerisine hapsedebiliyor. Böylelikle daha üstün bir temizlik performansı sağlayan süpürge, tüm bu tozların oluşturabileceği bulutlardan ve kötü kokudan sizi koruyor. Ayrıca bu makinenin filtresinin yıkanılabilir olması sayesinde emiş gücü kaybetmeden temizlik yapmanıza imkan sağlayacağını belirtelim.

Kompakt Tasarımıyla Öne Çıkan Makine

Süpürgelerden yüksek performans beklediğimiz kadar evimizde fazla bir yer kaplamamasını da isteriz. Çünkü yapıları gereği belirli bir bölgeyi işgal eden süpürgeler, daha da küçük evlerde yaşamaya başladığımız bu günlerde kötü bir görüntüye neden olabiliyorlar. Bu sebeple alacağımız süpürgenin kompakt ve küçük tasarıma sahip olmasına önem veririz.

Xiaomi G10, çıkarılabilir konteyner ve pili sayesinde kullanılmadığı zamanlarda kolaylıkla saklanabiliyor. Bu sayede evimizde fazla bir yer kaplamıyor. Bazı dikey süpürgeler duvara monte edilebilen yapıya sahiptirler. Xiaomi G10’da bu tarz süpürgelerden birisidir. Duvara monte edebilmeniz farklı bir saklama imkanı sunan cihaz, bu sayede evinizin daha şık bir görüntüye sahip olmasına yardımcı oluyor.

Göstergeleri ile Kullanım Kolaylığı Sağlayan Süpürge

Bir kablosuz süpürge almak istediğimiz zamanlarda ilk olarak performansına baksak da ikinci olarak kesinlikle göstergelerine bakarız. Çünkü bu göstergeler bizim evimizi ne kadar daha süpürebileceğimizi gösterir. Dünyanın en büyük elektronik cihaz üreticilerinden olan Xiaomi, bu konuda rakiplerinden öne çıkmayı başarıyor.

Xiaomi G10, ihtiyaç duyduğunuz tüm göstergeleri üzerinde bulunduran bir tasarıma sahiptir. Pil ve şarj durumu göstergesi sayesinde ne kadar daha temizlik yapabileceğiniz öngörme imkanı sunan makine, bu sayede süpürme işleminizin daha verimli geçmesine destek oluyor. Çalışma modu göstergesi sayesinde ise farklı zeminlere göre ayarlama imkanı sunan süpürge, bu sayede daha etkili temizlik performansı yakalamanızı sağlıyor. Son olarak Türkçe dil desteğine sahip olan cihazın bu özelliği sayesinde çok beğenildiğini söyleyelim.


Cihaz muhteşem. Dyson V11 mi Dreame V11 mi derken yeni çıkan bu cihazı gördüm. Almak ile gerçekten iyi yaptık diyoruz. Evde 2 tane küçük oğlumuz var ve evin her yeri mahvediyorlar. G10 ile sadece 10 dakika da her şey tertemiz.

C*** K***

Çeşitli Başlıkları ile Her Yüzeyi Süpürün

Hiç şüphe yok ki süpürgelerimizi farklı yüzeylerde kullanırız. Halı, parke ya da mobilya temizliği için kullandığımız süpürgelerimizin bu yüzden farklı başlıklarının olması gerekiyor. 4 farklı başlık tipine sahip olduğu için her türlü yüzeyde kullanılabilen Xiaomi G10, bu sayede konforunuzu arttırırken daha yüksek performansla çalışabilmenizi sağlıyor.

Fırçalı başlığı sayesinde en narin tül ve perdeleri hassas bir şekilde temizleyebilen süpürge, yatak ekiyle her türlü mobilyanızı süpürebilmenizi sağlıyor. Aralık aracı ile en dar ve ulaşılması zor alanları bile kolaylıkla temizlemenize yardımcı olan makine, zemin başlığı ile en sert yüzeyleri bile temizleyebilmenizi sağlıyor. Bu sayede her türlü zemini zorlanmadan süpürebilirsiniz.

Tek Şarjla Tüm Evinizi Temizleyin

Şüphesiz her kablosuz süpürgenin problemi olan çalışma süresi Xiaomi G10’da oldukça yüksektir. Tam tamına 65 dakika boyunca kesintisiz bir şekilde çalışabilen makine, bu sayede evinizin her köşesini rahatlıkla temizleyebilmenizi sağlıyor. Ayrıca 3.5 saatte tam şarj olabilen süpürgenin bu sayede kısa sürelik şarjla tek bir odayı rahatlıkla temizleme imkanı sunduğunu belirtelim.

Fiyat Performans Açısından Üstün

Ürettiği her cihazla fiyat performans ürünleri listesine kafadan giren Xiaomi’nin bu süpürgesinde de bu durum mevcuttur. Emiş gücü, malzeme kalitesi ve batarya kapasitesi yüksek olan cihaz, bu sayede fiyat performans açısından oldukça iyi bir ürün oluyor. Ek olarak oldukça şık tasarıma sahip olan süpürgenin bu sayede kullanıcıları tarafından çok beğenildiğini söyleyelim.

Xiaomi Mi G10 S.S.S

Xiaomi G10 fiyatı ne kadar?

Xiaomi G10’un fiyatına yukarıda yer verdiğimiz butonlardan ulaşabilirsiniz. En düşük 3600 TL’ye satılan cihazın fiyatının 4800 TL’ye kadar çıktığını belirtelim.

Xiaomi G10 fiyat performans açısından iyi özelliklere sahip mi?

Fiyat performans açısından üstün ürünleri üretmesiyle bilinen Xiaomi, bu cihazıyla da rakiplerine fark atmayı başarıyor. En yakın rakibine göre 2 kat ve üstü iş yapan dikey süpürge, malzeme kaliteli açısından üstün olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca emiş gücü de yüksek olan cihazın bu sayede fiyat performans açısından oldukça iyi olduğunu söyleyelim.

Xiaomi G10 gibi bir dikey süpürge alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Bir dikey süpürge alırken dikkat etmemiz gereken ilk nokta emiş gücüdür. Çünkü emiş gücü ne kadar yüksek olursa temizlik performansı o kadar iyi olur. Daha sonra toz kapasitesine ve çalışma süresine bakmamız gerekiyor. Çünkü bu iki değer bir dikey süpürgenin performansını belirliyor. Son olarak süpürgenin malzeme kalitesinin, tasarımının ve başlıklarının sizin için uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz.