Viomi A9 Handheld Cordless Dikey Süpürge İncelemesi

Fiyat performans açısından üstün dikey süpürgelerden birisi olan Viomi A9, 23.000 Pa değerinde yüksek emiş gücü uygulamasıyla öne çıkıyor. 2500 mAh kapasiteli bataryasıyla 60 dakika boyunca kullanılabilen süpürge, bu sayede tüm evinizi tek şarjla süpürebilmenizi sağlıyor. 71 dB gibi ortalama bir ses seviyesinde çalışmasıyla evdeki diğer kişileri rahatsız etmeden temizlik yapabilme olanağı sunan makine, hafif yapısı sayesinde kolay kullanım sunuyor. Bu sayede uzun süre kullanımlarda yorulmazsınız.

9.1
Muhammet Akgül
Viomi A9 Handheld Cordless

Kompakt tasarımı sayesinde her eve girmeye başlayan dikey süpürgeler, günümüzde en çok tercih edilen temizlik aletlerinden birisidir. 120 AW emiş gücü sunması sayesinde evcil hayvan tüyü olmak üzere her türlü tozu temizleyebilen makine, bu sayede evinizin tertemiz olmasını sağlıyor. Ayrıca 60 dakika gibi bir çalışma süresine sahip olan süpürgenin tüm evinizi temizlemenize imkan sağlayacağını belirtelim.

Evimizi temizlemek bazen planladığımız gibi gitmez ve daha uzun süre sürebilir. Bu sebeple alacağımız dikey süpürgenin kolay kullanıma sahip olmasını ve yormamasını isteriz. Viomi A9, ergonomik tasarıma sahip bir dikey süpürge olması sayesinde uzun süre kullanımlarda bile yormuyor. Kaliteli malzemeden üretilmiş tutma sapı sayesinde elinize tam uyum sağlayan süpürge, oldukça hafif olmasıyla her hareketinizi yansıtabiliyor. Böylelikle hem daha az yorulursunuz hem de istediğiniz temizlik performansını elde edersiniz.

Artıları
  • LED Işık
  • 5 Kademeli Filtreleme Sistemi
  • Üstün Temizleme Performansı
  • Başlık Çeşitliliği
Eksikleri
  • Düşük Toz Kapasitesi

Teknik Özellikleri

Emiş Türü:Kuru
Motor Gücü:400 W
Emiş Gücü:120 AW
Pil Kapasitesi:2500 mAh
Ses Seviyesi:71 dB
Şarj Süresi3.5 saat
Toz Kapasitesi:0.4 L
Pil Türü:Li-ion
Çalışma Süresi60 dakika
Ağırlık:1.5 kg

Beni hayatta hiçbir şey bu kadar mutlu edemezdi sanırım. Evde toz kalmadı. Diğer süpürgeleri unutun bu bambaşka bir şey. Diğer küçük parçaları da çok kullanışlı. Haznesi küçük ama her temizlik sonrası temizlemek çok kolay. Şarj süresi de gayet iyi. Şarjını 100 m2 evi 3 defa 2. seviyede kullanarak bitirdim. Yani 3 günde bitti şarjı.

N**** C****

Yüksek Emiş Gücüne Sahip

Bir süpürge alırken ilk olarak motor gücüne bakarız. Çünkü motor gücü ne kadar yüksekse toz toplama performansımız o kadar iyi olur. Bunun farkında olan Viaomi mühendisleri üretmiş olduğu yeni nesil bu dikey süpürgeye 400 W değerinde güç üreten motor yerleştirdiler. Bu motor sayesinde oldukça üstün bir emiş gücüyle çalışan süpürge, temizliğinizin daha verimli ve etkili olmasını sağlıyor.

Yüksek motor gücü her zaman üstün emiş gücü anlamına gelmektedir. 400 W gibi bir motor gücü sayesinde 120 AW değerinde bir emiş gücü uygulayan süpürge, bu sayede her türlü toz, kir veya tüyü içerisine hapsedebiliyor. Böylelikle bir kere temizlediğiniz bölgenin üzerinden tekrardan geçmeye gerek kalmaz.

Üstün Filtreleme Yapabilen Süpürge

Hiç şüphe yok ki filtreleme elemanları bir süpürgenin en önemli parçalarındandır. Bu yüzden süpürge alırken filtrelerini iyice öğrenmemiz gerekiyor. Filtreler toz ve havayı birbirinden ayıran parçalar olduğu için evinizin havasının nasıl değişeceğini de belirler. Bu yüzden kötü filtreye sahip olan eski süpürgeler evimizi toz içinde bırakır. Viaomi A9’da ise bu durum tam tersidir.

Viomi A9, yeni nesil teknolojilerden olan HEPA 12 filtrelere sahip olması sayesinde hava ve tozu etkili bir şekilde ayırabiliyor. Bu sayede havalandırma kısmından sadece temiz hava çıkar. Ayrıca tozu doğrudan hazneye gönderen süpürgenin bu sayede çöp kutusunu boşaltırken etrafa tozların dağılmasını engellediğini belirtelim.

Hafif Yapısıyla Kolayca Kullanılabiliyor

En zor ev işlerinden birisi olan evi süpürmek bazen oldukça uzun sürebiliyor. Eğer süpürgemiz ağır ise işin zorluğu katlanarak artıyor ve yorulmamıza neden oluyor. Bu sebeple bir süpürge alırken mutlaka hafif yapıya sahip olanları almamız gerekiyor. Bunun bilincinde olan Viomi mühendisleri ergonomik tasarıma sahip bu dikey süpürgeyi üretti.

Viomi A9, ergonomik tasarımı sayesinde oldukça kolay bir kullanıma sahiptir. Boyun uzunluğu fark etmeden herkes tarafından kullanılabilir yapısı sayesinde öne çıkan süpürge, konforlu tutma kolu ile daha rahat kullanım sağlıyor. Sadece 1,54 kg ağırlığında olması sayesinde ise temizlik yaparken varlığını unutturuyor. Bu sayede uzun süre kullanımlarda dahi yorulma yapmıyor.

Duvara Monte Edilebilmesiyle Alandan Kazanın

Süpürgelerin en sevmediğimiz yanı ise çok fazla yer kaplamaları ve kötü bir görüntüye neden olmalarıdır. Dikey süpürgede ise bu durum tam tersidir. Duvara monte edilebilen yapısı sayesinde kapladığı yeri azaltan ve kötü görüntüyü engelleyen süpürge, bu yerde başlıklarınızı saklayabilme imkanı sunmasıyla evinize derli toplu bir görünüm kazandırıyor. Böylelikle hem evinizde kötü görünüm olmaz hem de süpürge parçalarını arama derdiniz ortadan kalkar.


Üründen memnun kaldık. Sessiz çalışması önemli. Ağır değil. Kullanımı rahat. Genelde bilinen markaları alan birisiyim. Ama bunu yorumlara bakarak aldım. Yazıldığı gibi bir ürün. 3.5 saatte sıfır şarj durumundan tam şarj oldu. Tam bir fiyat performans ürünü. Toz haznesi biraz küçük gelebilir. Ama çok kolay boşaltılıyor. Sorun edilecek gibi değil.

M*** Ç***

3 Farklı Temizleme Moduyla Her İhtiyaca Uygun

Hiç şüphe yok ki her zemin farklı emiş gücü ister. Örnek olarak halılar çok fazla emiş gücünde süpürülürse yapışma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Parke gibi düz zeminlerde ise bu durum gizli tozların temizlenmemesine yol açabilir. Bu sebeple Viomi A9 3 farklı temizleme moduyla kullanıcısına sunuluyor.

Viomi A9, maksimum modu sayesinde parke gibi yüzeylerde bulunan büyük toz parçacıklarını temizleyebilmenizi sağlıyor. Standart modda ise günlük rutin temizliklerinizi yapabilmeniz için gereken gücü sağlıyor. Son mod olan enerji tasarrufu ise tüm evi hızlıca süpürmeniz gerektiği zamanlarda size gerekli olan çalışma süresini sağlıyor. Bu sayede ihtiyaç duyduğunuz modu seçerek daha verimli bir temizlik yapabilirsiniz.

4 Farklı Başlığı ile Her Yüzeye Uygun

Her yüzeyin temizlenmesi gereken başlığı farklıdır. Bu yüzden çok fazla başlığa sahip olan süpürgeler her zaman daha iyidir. 4 farklı başlığı ile her yüzeye uygun olan Viomi A9, bu sayede kullanıcının ihtiyaç duyduğu tüm temizliği en hızlı bir şekilde yapabilmesini sağlıyor. Süpürge, normal başlık, 2’si 1 arada fırça, dar başlık ve yatak gibi alanlarda kullanabileceğiniz başlığa sahiptir.

Normal başlığıyla halı, parke gibi alanları temizleyebilmenizi sağlayan süpürge, 2’si 1 arada fırçasıyla ise klavye, tül ve perde gibi yüzeyleri süpürebilmenize olanak veriyor. Bu sayede evimizin en çok toz tutan bölgeleri olan tül ve perdelerimiz temizlenmiş oluyor. Dar başlığı ile ise ulaşılması zor olan bölgeleri temizleyebilmemizi sağlayan makine, düz başlığıyla mobilya, yatak gibi eşyalarımızı süpürme olanağı sunuyor. Böylece cihaz, evimizin her bir bölgesini rahatlıkla süpürebilmemizi sağlıyor.

LED Işığı ile Eviniz Tertemiz Olsun

Her ne kadar evimizi detaylıca süpürsek de bazen gizli tozlar kalabiliyor. Bu tozlar hem evimizin kısa sürede tekrardan kirlenmesine hem de hava kalitesinin bozulmasına neden oluyor. Bu durumu engellemek için LED ışığa sahip olan süpürge, en ufak toz partikülünü bile görebilmenizi sağlıyor. Böylelikle daha etkili ve verimli bir şekilde temizlik yaparak evinizin daha uzun bir süre boyunca temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Viomi A9 S.S.S

Viomi A9’un fiyatı ne kadar?

Satılan yere göre değişen gösterse de Viomi A9’u en düşük 2600 TL’ye bulabilirsiniz. Dilerseniz yukarıda yer alan butonlara tıklayarak en uygun Viomi A9’lara ulaşabilirsiniz.

Viomi A9’un filtresi ne?

Viomi A9, 5 kademeli filtrasyon sistemine sahip HEPA 12 filtreyi kullanıyor. Bu filtre her ne kadar bir önceki nesil olsa da işini gayet iyi yapabiliyor. Havayla tozu etkili bir şekilde birbirinden ayıran süpürge, bu sayede evinizin tozumasını engelliyor. Böylelikle evinizin havası her zaman temiz oluyor ve havalandırmaya gerek duymuyorsunuz.

Viomi A9 gibi bir dik süpürge alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Bir dikey süpürge alırken ilk dikkat etmemiz gereken şey emiş gücüdür. Çünkü doğrudan temizlik performansımızı etkileyen emiş gücü ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Daha sonra süpürgenin toz kapasitesine bakmamız gerekiyor. Özellikle dikey süpürgeler normal olanlarına göre daha küçük yapıda oldukları için toz kapasitesi de az olabiliyor. Bu yüzden toz kapasitesini rakiplerine göre bir tık daha fazla olan modelleri tercih etmenizi öneririz. Son olarak ise çalışma süresinin sizin için uyumlu olup olmadığını kontrol edin.