Schafer Cosy Dikey Süpürge İncelemesi

Askı aparatı sayesinde daha kolay saklama imkanı sunan süpürge, ince ve dikdörtgen emici uçlarıyla temizlik performansınızı arttırıyor. Zemine göre ayarlanabilen yer süpürme aparatı sayesinde kullanım kolaylığı sağlayan makine, 800 W değerindeki motoruyla her türlü toz parçasını hapsedebiliyor. Bu sayede küçük, büyük fark etmeden tozlar temizleniyor ve eviniz tertemiz oluyor. Ek olarak cihazın tek tuşla temizlik yapılabilen toz haznesi sayesinde en iyi dikey süpürgeler arasına girmeyi başardığını söyleyelim.

9.5
Muhammet Akgül
Schafer Cosy

Elektrikli ev aletleri konusunda uzman markalardan birisi olan Schafer, her zaman kullanıcısının ihtiyaçlarını en önde görmesi sayesinde çok seviliyor. Bu yüzden de çok fazla tercih ediliyor. Son yıllarda ürün çeşitliliğini arttırmaya karar veren ve dikey süpürge üretmeye başlayan marka, Scahfer Cosy ile piyasada tutunmayı başardı.

Scahefer Cosy, siklon filtresi sayesinde en ufak toz parçasını bile filtreleyerek çöp haznesinin içerisine aktarıyor. Bu sayede toz bulutu oluşumu önleniyor. Ayarlanabilir teleskop borusu sayesinde ulaşılması zor olan bölgeleri dahi temizleme imkanı sunan makine, el süpürgesi olarak da kullanılabiliyor. Bu sayede cihazınızla sadece düz yüzeyleri temizlemekle kalmazsınız aynı zamanda koltuk gibi mobilyalarınızı da süpürürsünüz.

Artıları
  • El Süpürgesi Olarak Kullanılabilme
  • Kolay Temizlenebilir Filtre
  • Üstün Emiş Performansı
  • Yüksek Toz Kapasitesi
Eksikleri
  • Perde Fırçası Yok

Teknik Özellikleri

Emiş Türü:Kuru
Motor Gücü:800 W
Emiş Gücü:150 W
Ses Seviyesi:79 dB
Kablo Uzunluğu:5 m
Toz Kapasitesi:0.75 L

Yorumlara bakarak aldım. Gayet iş görüyor. Fiyatı uygun. Kullanışlı. Haznesinin yukarıda olması mantıklı. Daha önceki kullandıklarımızın haznesi aşağıda idi ve belli bir süreden sonra kırılıyordu. Malzemesi orta kalitede. Hazne tarafı biraz ağır. Tavsiye derim.

M*** K****

Yüksek Kapasiteli ve Şeffaf Toz Haznesine Sahip

Kablolu dikey süpürgelerde yaşadığımız can sıkıcı durumların başında toz haznesinin ne kadar dolduğunu göremememiz yer alıyor. Çünkü toz haznesi dolduğu zaman makinemiz çalışamaz ve aldığı tozu havaya geri salar. Bu yüzden de sürekli olarak toz haznesinin dolup dolmadığını kontrol etmemiz gerekebilir.

Schafer Cosy, şeffaf toz haznesi sayesinde böyle bir durumla karşı karşıya kalmamanızı sağlıyor. Bu sayede sürekli olarak makine parçalarını çıkartmanızdan kaynaklanan hijyeni kaybı engelleniyor. Ayrıca 0,75 litrelik alanın en geniş toz hazne kapasitelerinden birine sahip olan süpürgenin bu sayede çöp boşaltımı sıklığını azaltacağını belirtelim

El Süpürgesi Olarak Kullanıma Uygun

Dikey süpürgelerimizi normal süpürgelerin yerine koymak istiyorsak el tipi kullanıma uygun olması gerekiyor. Çünkü dikey süpürgeler temizleme başlığıyla sadece düz yüzeylerde çalışabiliyor. Ancak normal süpürgeler ise farklı başlıklarıyla dar alanlarda ya da mobilya üstlerinde dahi kullanılabiliyor.

Normal süpürgelerin hantallığından bizi kurtarmak için özel olarak tasarlanan Schafer Cosy, el tipinde de kullanılabilmesiyle öne çıkıyor. Makine, borusunun üzerine bulunan düğme sayesinde uzatma borusunu ve başlığını çıkartma imkanı sunuyor. Bu sayede süpürgenize mobilya/döşeme başlığını takarak evinizin istediğiniz bölgesini kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Üstün Emiş Gücüyle Temizleme Performansınızı Arttırın

Bir süpürgenin emiş gücünü iki farklı şey belirliyor. Birincisi başlığın kalitesidir. İkincisi ise makinenin motor gücüdür. Bu yüzden alacağımız süpürgenin yüksek motor gücüne ve kaliteli başlıklara sahip olmasına özen göstermeliyiz. Kullanıcı ihtiyaçlarını en önde tutan markalardan olan Schafer, son tasarımı olan bu süpürgesinde temizlik performansınızı en üst düzeye çıkartıyor.

Schafer Cosy, 800 W güç tüketimi yapan bir motora sahiptir. Bu motor tam 150 W değerinde emiş gücü sağlayabiliyor. Bu sayede süpürge ile yapacağınız temizlik daha önce deneyimlediklerinizden çok farklı oluyor. Makine ile bir kere süpürdüğünüz yer tertemiz oluyor ve bir kere daha üzerinden geçmenize gerek kalmıyor. Bu sayede Schafer Cosy rakipleriyle arasına net bir çizgi çekmiş oluyor.

Kolay Temizlenir Filtre ile Performansınız Düşmesin

Alacağımız dikey süpürgenin uzun yıllar boyunca aynı performansla çalışmasını isteriz. Ancak ne yazık ki çoğu süpürge yıllar geçtikten sonra eskimeye başlar ve daha az emiş gücü uygular. Schafer Cosy’de de bu durum böyledir ama arada bir fark vardır. Schafer Cosy, kaliteli malzemelerden üretilmesi sayesinde parçaları daha yavaş eskiyor. Bu parçalardan en önemlisi ise filtresidir.

Siklon filtresiyle hava ve tozu etkili bir şekilde birbirinden ayıran süpürge, bu sayede evinizin havasını kirletmeden temizlik yapma imkanı sunuyor. Kolay bir şekilde temizlenebilmesi sayesinde öne çıkan makine, bu sayede uzun yıllar boyunca emiş gücü kaybetmeden kullanılabiliyor. Böylelikle temizlik performansınız asla düşmez.


Ürün fiyatını fazlasıyla hak ediyor. Ağırlık olarak hafif sayılır. Sesi çok değil. Malzeme kalitesi gayet yeterli. Çekiş gücü beklediğimden iyi. Kablosu 5 metre kadar. Ergonomi olarak kullanımı baya iyi. Emici başlıkta zemin için ayarlanabilir mekanizma var. Çalıştırınca toz haznenin içinde mavi ışık yanıyor. İçindeki kiri görmek için iyi düşünülmüş. Kutudan askı aparatı çıkıyor. Her konuda tavsiye ederim.

M*** S***

Ergonomik Tasarımıyla Kolay Kullanıma Sahip

Daha önce hiç dikey süpürge kullanmayan kişiler düşünülerek tasarlanmış olan makine, bu sayede alışılması çok kolay bir cihaz oluyor. Basit tasarımı sayesinde temizliğinizi daha hızlı bir şekilde yapabilmenizi sağlayan süpürge, kolayca çıkartılıp takılabilen parçaları ile daha kolay kullanıma sahiptir. Bu sayede hızlı bir şekilde dikey süpürgeden el tipi süpürgesine geçiş yapabilirsiniz.

Tüm süpürgeler özellikle uzun süre kullanımlarda eklem ağrılarına neden olabilir. Bunun nedeni süpürgeyi doğru bir şekilde tutmamamızdır. Schafer, yeni olan kullanıcıları tarafından da kullanılabilmesi için özel olarak tasarladığı bu süpürgeyi doğru bir tutuş için özelleştirmiştir. Bu sayede süpürgeyi kullanırken en yüksek performansı aldığınız zamanlarda en doğru tutuşu gerçekleştirmiş olursunuz. Böylelikle eklem ya da bel ağrısı oluşmaz.

İnce ve Dikdörtgen Emici Uçlarıyla Temizlik Performansınızı Katlayın

Süpürgenin asıl işi yapan bölgesi hiç şüphe yok ki başlıklarıdır. Motor gücünü aktaran ve temizliği yapabilmemizi sağlayan başlıkların oldukça kaliteli olması gerekiyor. Yoksa halıya yapışma ya da tozları alamama gibi sorunlarla karşılaşırız. Bu tarz sorunlar ise temizlik performansımızı doğrudan etkiler.

Özel olarak geliştirilen başlığı sayesinde halı ve kilimlerin üzerinden yağ gibi akan süpürge, bu sayede temizliğinizi daha hızlı bir şekilde bitirmenize yardımcı oluyor. İnce ve dikdörtgen emici uçlarıyla boyut fark etmeden her türlü tozu içine çeken makine aynı zamanda parke gibi düz alanlarda daha etkili bir şekilde çalışıyor. Böylelikle temizlenen yüzey fark etmeksizin alabileceğiniz en üstün performansa Scahfer Cosy ile ulaşabilirsiniz.

Kompakt Yapısıyla Kolayca Saklanabilir

Alacağımız dikey süpürgenin kolay saklanabilir olmasına özen gösteririz. Çünkü bu makineler evinizde kötü bir görünüme neden olabilir. Bu yüzden kompakt bir tasarımla karşımıza çıkan Schafer Cosy, mobilya altlarında saklanabilmesinin yanı sıra dik konumda kapı arkası ve dolap yanı gibi bölgelerde tutulabiliyor. Bu sayede kullanma ihtiyacı duyduğunuz zamanlarda anında işinizi görebilirsiniz.

Schafer Cosy S.S.S

Schafer Cosy fiyatı ne kadar?

Satılan yere göre değişiklik gösteren Schafer Cosy’i en ucuz 430 TL’ye bulabilirsiniz. Bu uygun fiyatlara yazımızda bulunan butonlara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Schafer Cosy’nin toz kapasitesi ne kadar?

Alanının en geniş toz haznelerinden birisine sahip olan Scahafer Cosy, 0,75 litrelik kapasiteyle kullanıcısının karşısına çıkıyor. Bu sayede süpürgenizle tüm evinizi toz hazneniz dolmadan süpürebilirsiniz.

Schafer Cosy gibi bir dikey süpürge alırken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Kablolu bir dikey süpürge alırken ilk dikkat etmeniz gereken şey emiş gücüdür. Çünkü emiş gücü evinizin ne kadar temiz olacağını belirleyen ana etkendir. Bu yüzden emiş gücü yüksek bir dikey süpürge almaya önem verin. Daha sonra toz kapasitesi ve kablo uzunluğu öne çıkıyor. Toz kapasitesi ne kadar yüksek olursa o kadar uzun bir süre boyunca temizlik yapabilirsiniz. Kablonun uzun olması ise süpürme işleminin daha rahat olmasını sağlar. En son olarak süpürgenin aksesuarlarının, tasarımının ve kullanım modlarının sizin ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını kontrol edebilirsiniz.