Philips Speedpro Max Xc8049/01 Dikey Süpürge İncelemesi

Elektrikli süpürge konusunda en iyilerden birisi olan Philips Speedpro Max, tek şarjla 70 dakikaya kadar kullanım imkanı sağılıyor. Bu sayede 125 m² bir evin tüm temizlik ihtiyacını tek seferde giderebilirsiniz. 360° emiş başlığı sayesinde süpürdüğünüz yerin her tarafındaki toz parçacıklarını temizleyen süpürge, bu sayede temizlediğiniz yerin üzerinden bir kere daha geçme durumunu yaşamanızı engelliyor. Ayrıca LED ışıkları sayesinde gizli tozları ortaya çıkaran makinenin bu özelliği sayesinde en iyi dikey süpürgeler arasına girmeyi başardığını söyleyelim.

9.8
Muhammet Akgül
Philips Speedpro Max Xc8049/01

Kompakt tasarımı sayesinde ulaşılması en zor olan alçak mobilyaların bile altındaki tozları temizleyebilen süpürge, tamamen düz bir şekilde çalışabilmesi sayesinde öne çıkıyor. Aralık temizleme başlığı ile oldukça dar olan bölgeleri bile temizleyebilen makine, bu sayede evinizde temizlenmedik bir yer bırakmıyor.

PowerBlade dijital motoru sayesinde üst düzey bir hava akışı oluşturan süpürge, bu sayede her yönden toz ve kir yakalanmasını sağlıyor. Akıllı dijital ekranı ile ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri görüntülemenize olanak sağlayan makine aynı zamanda bu göstergede filtre temizleme zamanını gösteriyor. Bu sayede filtrenin temizlenmemesinden kaynaklanan emiş gücü kayıpları önleniyor. Ek olarak bu cihazın rakiplerine göre daha uzun bir süre boyunca aynı emiş gücünü uyguladığını belirtelim.

Artıları
  • Turbo Modu
  • LED Aydınlatma
  • Yüksek Toz Kapasitesi
  • 360° Emiş Başlığı
Eksikleri
  • Yüksek Ses Seviyesi

Teknik Özellikleri

Emiş Türü:Kuru
Ses Seviyesi:84 dB
Şarj Süresi:5 saat
Toz Kapasitesi:0.6 L
Pil Tipi:Li-ion
Çalışma Süresi70 dakika
Ağırlık:2,7 kg

Evde 3 kedi var ama aldığımdan beri hiç tüy yok. Her gün 10 dakika turboda süpürüyorum, 125 m2 evi hızlıca süpürmeme rağmen 30/40 şarj kalıyor. Ama hiç halı yok, az eşya var o yüzden çok hızlı ve kolay oluyor. Özellikle karanlıkta LED ışıklar zeminde ne var ne yok her şeyi gösteriyor. Robot süpürge ile kıyaslarsak temizliği daha etkili bence.

H**** A****

Tek Şarjla Tüm Evinizi Temizleyin

Bir kablosuz süpürgenin en büyük dezavantajı çalışma süresidir. Bu sebeple temizlik süremizi kısıtlamamız gerekebilir. Philips markası uzun yıllardan beridir bu işi yaptığı için kullanıcının bu ihtiyacını da görüyor. Buna uygun olarak modellerini üreten marka, son cihazı olan Philips Speedpro Max Xc8049/01 ile bu ihtiyacınızı da giderecektir.

Eco modunda 70 dakika boyunca temizlik yapabilen süpürge, normal modda 35 ve turbo modunda ise 28 dakikaya kadar kullanım süresi sunmaktadır. Turbo modunu halı gibi yüksek emiş gücü isteyen yüzeyler için kullanabilirken normal modu ise parke gibi alanlarda tercih edebilirsiniz. Yeni nesil lityum iyon pilleri sayesinde dikey süpürgeler arasında en uzun süre boyunca performansını koruyabilen bu makine, tek seferde 125 m²’lik bir evi süpürebiliyor. Bu sayede şarj doldurma ihtiyacı duymadan tüm evinizi rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Tüm Tozu Tek Seferde Yakalayın

Bir yeri temizlediğimiz zaman tertemiz olmasını isteriz. Bunun olması için de güçlü çekim yapabilen başlığa ihtiyacımız var. Sektörde öncü markalardan birisi olan Philips, uzun yıllardan beri geliştirdiği teknolojisiyle yeni nesil bir başlık tasarladı. Bu başlık sayesinde süpürgenin yaptığınız temizliğin hakkını vereceğinden emin olabilirsiniz.

360° emiş başlığı sayesinde dört tarafındaki tozları aynı anda hapseden süpürge, bu sayede temizlediğiniz alanın tertemiz olmasını sağlıyor. Temizlediğiniz yüzeyin üzerinden bir kez daha geçmeye gerek kalmamasını sağlayan süpürge, tozun ve kirin %99,7’nini yakalıyor. Bu sayede zeminde herhangi toz parçası görmezsiniz.

PowerBlade Motor ile Performans Kaybı Yaşamayın

Bir süpürgenin en önemli iki parçasından birisi hiç şüphe yok ki motorudur. Emiş performansını belirleyen motorun gücü ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Philips’in geliştirmiş olduğu PowerBlade motor, dakikada 1100 litre gibi üst düzey bir hava akışı oluşturuyor. Bu sayede başlığınız her yönden daha fazla toz ve kir yakalıyor.

Girdap şeklindeki süpürgeler son yıllarda gittikçe artan kullanım oranına sahiptir. Bunun sebebi ise filtrede tıkanma yapmaması ve daha uzun süre yüksek performansla çalışabilmesidir. PowerCyclone 10 teknolojisi ile daha uzun süre boyunca yüksek emiş gücünü koruyabilen süpürge, bu sayede %30 daha verimli çalışabilmenizi sağlıyor. Böylelikle emiş gücünden ödün vermeden daha uzun süreler temizlik yapabilirsiniz.

Akıllı Ekranı ile Her Şey Kontrol Altında

Bir kablosuz süpürgede olmazsa olmazlardan olan dijital ekran, Philips’in özel tasarımı sayesinde oldukça kullanışlıdır. Tutma yerinin hemen üstünde olması sayesinde sürekli olarak takip edebilmenizi sağlayan bu ekran, PowerBlade motorunu ayarlayabilme olanağı sağlıyor. Bu sayede emiş gücünün yetmediği zamanlarda makinenizi ayarlayabilir ve daha etkili temizlik yapabilirsiniz.

Bu ekranın gösterdiği bir diğer bilgi de filtre temizliğinin ne zaman yapılması gerektiğidir. Filtreler uzun bir süre boyunca temizlenmezse daha az verimli çalışırlar. Bu da makineden aldığınız performansı azaltır ve emiş gücü kaybına neden olur. Bu yüzden filtre temizliğini aksatmamamız gerekiyor. Filtre temizliğinin ne zaman yapılması gerektiğini gösteren dijital gösterge, bu sayede her zaman üst düzey performans almanızı sağlıyor.


Çekim gücü çok güzel, şarjı 3+1 eve çok rahat yetiyor. XC8043 modeliyle bu model arasında kalmıştım başlıklarından dolayı bunu tercih ettim. İyi ki bunu almışım araç için olan başlığı da çok kullanışlı. Tavsiye ederim.

N*** K***

Ergonomik Tasarımı ile Düz Çalışmaya Uygun

Son yıllarda modanın kalbinde yer alan alçak mobilyalar gün geçtikçe daha fazla kişinin evinde yer alıyor. Ancak bu tarz mobilyaların altlarının temizlenmesi çok zordur. Bu tarz mobilyaların temizliğini yapabilen bir dikey süpürge varsa o da Philips Speedpro Max Xc8049/01’dır. Bu süpürge ulaşılması zor alanlara girebilmek için esnek ve geniş hareket kabiliyeti olacak şekilde tasarlanmıştır.

Toz haznesinin üst tarafta olması sayesinde dar açılarda da kullanılabilen süpürge, tamamen düz bir şekilde kullanılabilmesiyle öne çıkıyor. Bu özellik zemine yakın mobilyalar ve yatakların altını temizlemek için bir numaralı yardımcınız olacak. Bu sayede evinizin temizlenmedik herhangi bir köşesi kalmaz.

Her Yüzeye Uygun Başlığa Sahip

Şüphesiz süpürge alırken teknik özelliklerinden sonra sahip olduğu başlıklara bakarız. Çünkü süpürgenin ne kadar çok başlığı varsa o kadar rahat bir şekilde temizlik yapabilmemizi sağlıyor. Philips Speedpro Max Xc8049/01, bu konuda da rakiplerinden bir adım önde olmasıyla biliniyor. 4 farklı aparatla gelmesi sayesinde her türlü zemine uygun olan süpürge, bu sayede kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor.

Evcil hayvan tüyleri ya da ulaşılması zor alanları temizlemek için mini turbo fırçaya sahip olan süpürge, bu sayede en dar alanları bile kolaylıkla temizleyebilmenizi sağlıyor. Ekstra uzun aralık temizleme başlığı ile yatak gibi bir ucundan bir ucu uzun olan alanları bile süpürebilmemizi sağlayan makine, boruya entegre edilen fırça aparatı ile ise perdeleri temizleyebilmemizi sağlıyor. Bu sayede eviniz uzun bir süre boyunca tozlanma yapmaz.

LED Işıkları Sayesinde Süpürmediğiniz Toz Kalmasın

Her evin zemininde görünmeyen toz ve kirler bulunuyor. Evimizdeki tüm tozları temizlediğimizi sansak bile bu tozlar kalmaya devam ediyor. Gözle görülmeyen bu tozlar için LED ışığa sahip başlığı olan süpürge, her türlü toz parçacığını fark edip temizlemenize yardımcı oluyor. Bu sayede eviniz her zaman temiz ve hijyenik olur.

Philips Speedpro Max Xc8049/01 S.S.S

Philips Speedpro Max Xc8049/01

Satıldığı yere göre değişen fiyata sahip olan Philips Speedpro Max Xc8049/01, 4600-5500 TL aralığında kullanıcılarına sunulmaktadır. Dilerseniz yukarıda bulunan butonlara tıklayarak en uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz.

Philips Speedpro Max Xc8049/01 ne kadar sürede şarj oluyor?

Tek şarjla 70 dakika gibi alanının en uzun çalışma süresini sunan süpürge, şarj etme süresi olarak ise biraz yüksektir. Tam şarja 5 saat gibi bir sürede ulaşan makine, 1 saatlik şarjla ise tek bir odayı süpürebilme imkanı sunuyor.

Philips Speedpro Max Xc8049/01 gibi bir dikey süpürge alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Dikey süpürge alırken ilk olarak bakmamız gereken şey emiş gücüdür. Çünkü dikey süpürgeler normal olanlarına göre bir tık da olsa daha az emiş gücüne sahiptirler. Bu yüzden emiş gücü burada büyük önem taşıyor. Daha sonra bakmanız gereken noktalar ise toz kapasitesi ve filtresidir. İyi bir filtreye sahip olmayan süpürgeler toz bulutu oluşumuna neden olabilirler. O yüzden özellikle HEPA olmak üzere üst düzey filtreye sahip cihazları tercih edin. Son olarak ise süpürgenin ağırlığının, çalışma süresinin, ses seviyesinin ve aksesuarlarının sizin ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını kontrol etmeniz gerektiğini söyleyelim.