Dyson Cyclone V10 Animal Dikey Süpürge İncelemesi

Dikey süpürgeler artan kullanım oranlarıyla son yıllarda yavaş yavaş evimize girmeye başladı. Oldukça pratik kullanım sunan ve fazla yer kaplamamasıyla öne çıkan bu makineler, sunmuş oldukları yüksek temizleme performanslarıyla elektrikli süpürgelerden çok da farklı değiller. Bu da dikey süpürgenin kullanım oranının hızlıca artmasına neden oldu. Ergonomik tasarımıyla kullanılması oldukça basit olan bu süpürgeler, oldukça hafif olmaları sayesinde uzun süreler kullanıma da uygundur.

9.9
Muhammet Akgül
Dyson Cyclone V10 Animal

Dyson Cyclone V10 Animal, üstün emiş gücü, yüksek toz kapasitesi ve kısa şarj süresi ile en iyi dikey süpürgelerden birisi olmayı başarıyor. Kablolu modeliyle aynı motoru kullanması sayesinde her zaman üstün emiş gücü sunan makine, kablosuz yapısı sayesinde hareket özgürlüğünü arttırıyor. Yedi hücreli nikel-kobalt alüminyum bataryaya sahip olan süpürge, tam tamına 60 dakika boyunca kullanılabiliyor. Bu sayede evinizin her bir bölgesini temizleyebilirsiniz.

Elektrikli süpürgelerde olmazsa olmaz olan ek başlıklar burada da büyük önem taşıyor. Yanında gelen 3 farklı başlık sayesinde zeminleri temizlemenin yanı sıra mobilya, yatak gibi yerleri de süpürebilmenizi sağlayan makine, bu özelliği sayesinde kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor. Ayrıca duvara monte edilebilen şarj ünitesi sayesinde süpürgenizin kolay bir şekilde saklanabileceğini ve bataryasının doldurulabileceğini söyleyelim.

Artıları
  • Üstün Emiş Gücü
  • Kompakt Tasarım
  • Şarj Etme Ünitesi
  • Yüksek Toz Hazne Kapasitesi
  • Uzun Çalışma Süresi
Eksikleri
  • Yüksek Fiyat

Teknik Özellikleri

Emiş Türü:Kuru
Motor Gücü:525 W
Şarj Süresi3.5 saat
Toz Kapasitesi:0.7 L
Pil Türü:Li-ion
Çalışma Süresi60 dakika
Ağırlık:2.6 kg

Birçok model ile arasında kaldım, çok araştırdım. Çekiş güçleri, şarj süresi olarak baya inceledim. Bazı özellikler ve modellerde geride olmasına rağmen mükemmel bir sonuç aldım. 15-20 yıllık bir halıyı 3 adet halıyı 1 gün öncesinde hortumlu süpürge ile süpürdüm ve daha sonra Dyson ile süpürdüm. (Evde kedi de besliyoruz) Mükemmel ötesi bir çekim gücü var, çok memnun kalacaksınız. Sonuç olarak normal bir elektrik süpürgesinin yapamadığını yapıyor. Acımayın paraya kıyın ve alın.

B**** Y****

Yüksek Motor Gücüyle Üstün Performansı Yakalayın

Şüphesiz bir süpürgenin en önemli özelliği motor gücüdür. Motor gücü ne kadar yüksek olursa süpürgemizin emiş gücü de o kadar üstün olur. Bu sebeple alacağımız süpürgenin yüksek motor gücüne sahip olmasını isteriz. Dyson, ürettiği bu modelde kablolu versiyonuyla aynı motoru kullanmıştır. Bu sayede iki model arasındaki performans farkını düşünmenize gerek kalmazsınız.

Özellikle halılar temizlenmesi en zor ve en çok kir tutan zeminlerdir. Bu yüzden burası için özel bir temizleme performansı göstermemiz gerekiyor. Markanın geliştirmiş olduğu Dyson Cyclone V10™ teknolojisi sayesinde bu performansı rahat bir şekilde gösterebilirsiniz. Süpürge, fırça çubuğunun içine yerleştirilmiş motoru sayesinde derinlerdeki tozu temizlemek için naylon kılları halının içine sokuyor. Böylelikle süpürge üstün emiş gücü uygulayarak sadece toz ve kirleri içine hapseder.

Hem Evde Hem de Arabada Kullanın

Dikey süpürgenin en büyük dezavantajlarından olan mobilyalarda kullanılamamayı bir avantaja çeviren süpürge, mini motorlu aleti ile her yerde kullanıma uygundur. Evde, arabada ya da ofislerinizde masa üstlerini ve mobilyalarınızı da temizleme imkanı sunan makine, evcil hayvan tüylerini derinlemesine temizlemesiyle biliniyor. Bu sayede sürekli olarak temizlememiz gereken evcil hayvan tüylerini hiç yorulmadan temizleyebiliriz.

Şarj Bitme Derdine Son

Kablosuz süpürgelerde en büyük sorunumuz şarjdır. Bu sebeple alacağımız kablosuz süpürgenin kısa şarj ve uzun çalışma süresine sahip olmasını isteriz. Dyson markası da bu noktadaki problemi önceden fark edip modellerini buna göre tasarlamıştır. Öyle ki son nesil süpürgeleriyle bu işi bir adım öne taşıdı.

Dyson Cyclone V10™ teknolojisi sayesinde daha yüksek voltajda çalışmak ve daha fazla güç oluşturmak için 7 hücreli bataryaya sahip olan süpürge, bir önceki nesle göre %15 daha fazla verimlidir. Nikel-kobalt alüminyum bataryası ile evinizin her bir köşesini temizlemek için tükenmez bir güce sahip olacağınız makinenin çalışma süresi 60 dakikadır. Ayrıca şarjı bittiğinde sadece 3.5 saat içerisinde bataryasını doldurabilirsiniz.

Tam Sistem Filtrasyonu ile Tozsuz Bir Hava Soluyun

Özellikle elektrikli süpürgelerde en büyük sorunumuz toz bulutu oluşturmasıydı. Çünkü bu süpürgelerin bazıları yeteri kadar iyi filtreleme yapamadığı için toz bulutu oluşumuna neden oluyordu. Bu nedenle de evimizin hava kalitesi bozuluyor ve kötü kokuyordu. Bunu bilen Dyson markası her bir ürününü üstün verimlikle çalışan filtrelerden üretiyor. Yeni nesilde ise bu durum bir adım daha öndedir.

Dyson Cyclone V10 Animal, 14 adet siklon düzeneğinin etrafındaki hava geçirmez conta ve gelişmiş filtre etrafındaki basınçlı lastikli conta ile tamamen kapalı bir sisteme sahiptir. Bu sayede siklonlar etkili bir şekilde filtrasyon işlemini gerçekleştirir ve tozları doğrudan hazneye hapseder. Böylece herhangi bir toz, alerjen veya bakterinin havaya geri salınımı söz konusu olmaz.


İkinci Dyson süpürgemiz. Şarjlı olan pratik. Süpürülmüş halıdan yine dünyanın tozu çıkıyor. Eskiyi kullanmıyoruz artık. Şarjı iyi dayanıyor. 3 kademe ayar çok iyi. Yapmışlar. Ne diyelim.

H*** Ü***

Toz Temizliği Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Toz haznesinin temizliği en büyük sorunlardan birisidir. Çünkü ergonomik bir şekilde tasarlanmayan toz hazneleri, süpürdüğümüz parçacıkların tekrardan evimize salınmasına neden olabilir. Bu yüzden oldukça iyi bir şekilde tasarlanmış toz haznelere sahip süpürgeleri tercih etmekteyiz. Dyson markası da bu konuda göstermiş olduğu titizlikle biliniyor. Üretmiş olduğu her ürününde kendine has bir tarzı yansıtan marka, kullanım kolaylığı sağlarken hijyeni en üst düzeyde tutuyor.

Doğrult ve boşalt mekanizması ile kendine has tarzı yansıtırken büyük bir kullanım kolaylığı sağlayan marka, tüm toz ve kalıntıları tek bir hamleyle dökebilmenizi sağlıyor. Böylece kire dokunmanıza gerek kalmaz ve hijyen her zaman en üst düzeyde olur. Ayrıca haznenin alttan açılması sayesinde herhangi bir eve dökülme gibi problemle de karşılaşmazsınız.

Her Türlü Zeminde Çalışın

Yüzeyler farklı olunca uygulamamız gereken güç de farklı oluyor. Yoksa süpürgemiz takılma ya da tozu alamama gibi problemler yaşar. Bu düşünülerek tasarlanan Dyson Cyclone V10 Animal, ihtiyaç duyduğunuz zaman anında değiştirebileceğiniz üç farklı güç moduna sahiptir. Bu sayede tüm döşeme ve yüzey tiplerine uygun güç modunu seçerek temizlik işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Kenetleme Sistemi ile Yerden Kazanın

Herkesin evinde süpürgeleri koymak için yer olmayabilir. Bu da kötü bir görüntüye sebebiyet verir. Dyson Cyclone V10 Animal, şarj olmak ve ek aparatları derli toplu bir şekilde saklamak için kenetleme sistemine sahiptir. Bu sistem sayesinde hem süpürgenizi saklayabilir hem de şarj olmasını sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu sistemi duvara monte etmektir.

Dyson Cyclone V10 Animal S.S.S

Dyson Cyclone V10 Animal fiyatına değer mi?

Dyson Cyclone V10 Animal, yüksek fiyata sahip bir dikey süpürgedir. Ancak Dyson markasının tüm ürünlerinin alanının en iyilerinden olduğunu belirtelim. Her bir ürününde en son teknolojiyi kullanan Dyson, rakiplerine göre her zaman daha üstün emiş gücü, daha yüksek performans sunuyor. Böylece temizliğiniz her zaman daha etkili ve verimli oluyor.

Dyson Cyclone V10 Animal’ın filtresi nasıl?

Dyson Cyclone V10 Animal filtre olarak 14 adet siklon kullanmaktadır. Bu siklonlar toz ve kir parçacıklarının en ince olanlarını bile ayırıp çöp haznesine yolluyor. Ayrıca herhangi bir boşluk olmayan tasarımı sayesinde en ufak toz parçası dahi havayla karışmıyor. Bu sayede toz bulutu oluşumu engelleniyor.

Dyson Cyclone V10 Animal gibi bir dikey süpürge alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Bir dikey süpürge alırken dikkat etmemiz gereken noktalardan ilki emiş gücüdür. Emiş gücü her süpürgenin en önemli noktası olduğu gibi dikey süpürgede de çok önemlidir. Daha sonra toz hazne kapasitesini ve kablosuz olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer süpürge kablosuz ise çalışma süresi ve şarj süresi büyük önem taşıyor. Son olarak ise ürünün ağırlığının, aparatlarının ve filtresinin sizin için yeterli olup olmadığına dikkat etmelisiniz.