Hobot 388 Cam Silme Robotu İncelemesi

Son yılların en çok konuşulan teknolojik aletlerinden olan cam silme robotları, gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Sektörün öncü markası olan Hobot ise geniş ürün gamı ve yüksek kalitesiyle çoğu kullanıcının ilk tercihi oluyor. Üstün performansa sahip olan Hobot 388, markanın en popüler ürünlerinden birisidir. Bu cihaz, sahip olduğu yüksek performansı çeşitli yüzeylerde kullanılabilmesiyle birleştirmesi sayesinde en iyi cam silme robotları listemize girmeyi başarıyor.

8.8
Muhammet Akgül
Hobot 388

Kompakt tasarımı sayesinde en ücra köşeleri bile temizleyen cam silme robotu, bu sayede pencerelerinizde ya da kullandığınız yüzeylerde en ufak kir dahi bırakmıyor. Pürüzlü, pürüzsüz her türlü düz yüzeyde kullanılabilmesiyle öne çıkan cihaz, vakum yaparak bulunduğu yüzeye tutunuyor. Bu sayede hem etkili bir şekilde temizlik yapıyor hem de düşme gibi durumları engelliyor.

Yapay zekası sayesinde bulunduğu yüzeyin tamamını tarayarak kendine bir yol çizen makine, bu sayede temizlikten aldığınız verimi arttırıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde daha fazla camı temizleyebiliyor. Ayrıca bu cam silme robotunun sahip olduğu değiştirilebilir bezler sayesinde uzun yıllar boyunca aynı performansla çalışacağını belirtelim.

Artıları
  • Yüksek Emiş Gücü
  • Tüm Düz Yüzeylerde Kullanılabilir
  • Yüksek Akü Ömrü
  • Yıkanabilir Temizlik Bezi
Eksikleri
  • Yüksek Fiyat

Teknik Özellikleri

Motor Gücü:80 W
Ses Seviyesi:67 dB
Temizleme Hızı:1 m2/4 dakika

Ürünü çok uzun süre düşündükten sonra aldım ve iyi ki almışım dedim. Siz otururken camlarınızın silindiğini izlemek çok keyifli. Cam temizliğine gelince su püskürterek gayet güzel temizliyor. Ben memnun kaldım. Sesi de süpürge sesi gibi diye yazılmış ama süpürgeden daha az sesi var bence.

Z**** T****

Yüksek Performansa Sahip

Bir cam silme robotu alırken ilk olarak motor gücünü kontrol etmemiz gerekiyor. Çünkü motor gücü ne kadar yüksek olursa emiş performansı da o kadar iyi olur. Bu sebeple yüksek motor gücüne sahip modelleri tercih etmemiz büyük önem taşıyor. Sektörün öncü markalarından olan Hobot, son tasarımı olan 388 modelinde oldukça güçlü bir motora yer vermiştir.

Hobot 388, 80 W değerinde güç tüketimi yapan bir motora sahiptir. Bu motor oldukça yüksek emiş uygulayarak bulunduğu yüzeyi temizliyor. Bu sayede temizlik bittikten sonra en ufak toz parçası dahi görmezsiniz. Ayrıca cihazın yüksek vakum gücü sayesinde bulunduğu yüzeye yapışarak düşme gibi durumlara sebebiyet vermediğini söyleyelim.

Her Türlü Yüzeyi Temizleyebiliyor

Önceleri daha çok ofis ve işyeri gibi alanlarda kullanılan cam silme robotları, günümüzde evlerimize kadar girmeyi başardı. Bu da alacağımız cihazın daha geniş bir yelpazede temizlik yapması gerektiği anlamını taşıyor. Uzun yıllardan beri sektörde yer alan Hobot markası, kullanıcı ihtiyaçlarını iyi analiz etmesiyle biliniyor.

Markanın son ürünü olan Hobot 388, oldukça geniş yelpazede kullanılabilmesiyle öne çıkıyor. Bu sayede cihazınızı camlardan tutun fayanslara, parkelerden masaların temizliğine kadar kullanabilirsiniz. Böylece sadece cam temizliği için değil genel ev işlerini hızlandırmak için de üründen yardım alabilirsiniz.

Yapay Zekaya Sahip

Son yıllarda çokça karşımıza çıkan yapay zeka, televizyonlardan tutun arabalara kadar oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Hobot markası ise cam silme robotlarında yapay zekayı kullanan ilk markalardan birisidir. Marka, son dizaynı olan 388 modelinde bu yapay zekayı daha da geliştirerek kullanıcılarına sunmuştur.

Hobot 388, sahip olduğu geliştirilmiş yapay zeka sayesinde bulunduğu yüzeyin tamamını tarıyor. Daha sonra bu yüzeyi etkili bir şekilde temizlemek için gereken rotayı belirliyor ve temizliğe başlıyor. Bu sayede hem temizlenen yüzeylerde en ufak kir dahi kalmıyor hem de cihaz daha hızlı bir şekilde işini bitiriyor.

Kullanımı Oldukça Kolay

Cam silme robotları daha yeni bir teknoloji olduğu için pek fazla bilinirliğe sahip değillerdir. Bu yüzden çoğu kişi nasıl kullanılması gerektiğini bilemeyebilir. Ürettiği ürünleri her kullanıcının kullanabilmesi için geliştiren Hobot, bu sayede her yaştan kişi tarafından tercih edilen bir marka olmayı başarıyor. Markanın son ürünü olan Hobot 388 modelinde de aynı durum geçerlidir.

Hobot 388, tek tuşla çalışmaya başlayabilmesi sayesinde herhangi bir dış müdahaleye gerek duymadan temizlik yapabiliyor. Bu sayede ilk defa böyle bir ürün kullanacak kişilerin kısa sürede alışmasını sağlıyor. Ayrıca sahip olduğu mobil uygulama desteği ve uzaktan kumandayla kullanıcısına daha fazla kontrol sağlayan ürünün bu özelliği sayesinde çok beğenildiğini söyleyelim.


Ben ürünü beğendim. Hızı ve temizlik kalitesi iyi. Kahvaltı yaparken camlarım siliniyor. Yalnız yanınızda çalışınca biraz gürültülü oluyor. Elektrik süpürgesi gibi düşünün. Yine de çok memnun kaldım, ben tavsiye ederim.

E*** A***

Yıkanabilir Bezlere Sahip

Hiç şüphe yok ki cam silme robotlarında emiş gücünden sonra en önemli şey bezlerdir. Çünkü asıl işi yapan bezler olduğu için ne kadar kaliteliyse temizlik performansınız o kadar yüksek olur. Bu sebeple alacağımız cam silme robotunun kaliteli bezlere sahip olmasına özen göstermemiz gerekiyor. Her zaman üst seviye kalitede ürün üretmesiyle bilinen Hobot, bu konuda da oldukça iyi bir başarı sergiliyor.

Bu cam silme robotu yanında 12 adet mikro fiber temizleme bezi ile beraber geliyor. Bu mikro fiber bezler her temizlikten sonra yıkanabilmesiyle öne çıkıyor. Bu sayede hiçbir zaman temizlediğiniz yüzeylerde kir ya da toz parçası görmezsiniz. Ayrıca ürünün yanında 12 adet bez gelmesi sayesinde uzun yıllar boyunca tertemiz camlara sahip olacağınızı söyleyelim.

Kısa Sürede Tüm Temizliği Bitiriyor

Özellikle ofis, işyeri ya da büyük evlerde temizlik performansı kadar süresi de önem taşıyor. Bu yüzden alacağımız cam silme robotunun ne kadar hızlı temizlik yapacağını da kontrol etmeliyiz. Hobot 388, her türlü düz yüzeyde 4 dakikada 1 m2 alan temizleyebiliyor. Bu sayede ister cam isterseniz fayansı temizlettirin her zaman aynı sürede işinizi bitirirsiniz.

Yüksek Akü Kapasitesine Sahip

Cam silme robotlarında olmazsa olmaz özelliklerinden olan güç kesintisi önleme sistemi bu cihazda da bulunuyor. Cihaz 500 saat kapasiteli aküye sahiptir. Bu akü olası bir güç kesintisi durumunda devreye girerek 20 dakika boyunca robotu bulunduğu yüzeye sabitliyor. Bu sayede ani kesintilerden dolayı yaşanabilecek olası kazalar engellenmiş oluyor. Ek olarak cihazın bu 20 dakika içerisinde sizi uyardığını da söyleyelim.

Çevrenizdekileri Rahatsız Etmeyin

Bu cihazlar yaşam alanlarımızda çalışacağı için bizi rahatsız edebilirler. Bu yüzden alacağımız cam silme robotunun çok fazla ses çıkartmaması gerekiyor. Hobot 388 modeli 1 metre mesafeden sadece 67 dB değerinde ses çıkartıyor. Bu ses her ne kadar yakından duyulsa da çevrenizdeki kişileri rahatsız etmenizi engelliyor. Böylece ister ofiste isterseniz evde olun cihazı her zaman kullanabilirsiniz.

Hobot 388 S.S.S

Hobot 388 fiyatı ne kadar?

Satılan yere göre bu cam silme robotunun fiyatları değişiklik göstermektedir. En uygun Hobot 388’lere içeriğimizde yer alan butonlardan ulaşabilirsiniz.

Hobot 388 ve 288 arasındaki farklar nelerdir?

Hobot 298 kare yapısı sayesinde tek seferde daha çok alanı temizleyebilmektedir. Ancak Hobot 388 kompakt tasarımıyla ulaşılması en zor alanları bile temizleyerek kirlerden arındırıyor. Aralarındaki diğer farklar ise Hobot 298’in daha üstün teknolojilere sahip olmasıdır.

Hobot 388 gibi bir cam silme robotu alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Bir cam silme robotu alırken ilk olarak nereyi temizleyeceğinizi tam olarak belirlemeniz gerekiyor. Oldukça geniş ve düz cam yüzeylerini temizleyecekseniz kare tarzındaki cihazları size önerebiliriz. Ancak parçalı ve ulaşılması zor köşeleri olan pencereleri temizleyecekseniz yuvarlak bezlere sahip olan ürünler sizin için daha iyidir. Daha sonra makinenin emiş gücüne ve bez kalitesine bakmamız gerekiyor. Bu iki özellik temizlik performansınızı doğrudan etkiler. Son olarak ise cihazın kontrol biçiminin, kullanım alanlarının, ağırlığının, ses seviyesinin ve diğer özelliklerinin sizin için uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.