YUKI SPARK 50 Elektrikli Motosiklet İncelemesi

Fosil yakıt kullanımını azalttığı için birçok ülkede tercih edilmeye başlayan elektrikli motorlar, çevresel kirlenmenin önüne geçerek doğayı koruyor. Tabi ki tek neden doğa ile dost olmaları değil, aynı zamanda değişen benzin fiyatlarına göre de oldukça ekonomik bir kullanım gerçekleştirebilmemizi sağlıyorlar. 

Değişen ve gelişen teknoloji ile ayaklarınızı yerden kesecek, şehir için kullanımı kolay hale getirebilecek bir motor arayışındaysanız eğer YK-50 sizi tatmin etmeyi başaracaktır. Bizde bu yazımızda kafanızdaki soru işaretlerini gidermeyi hedefleyerek, YUKİ Spark’ı tüm özellikleri ile inceledik.

Yuki SPARK 50 Teknik Özellikleri

Motor Gücü2100W DC
Şarj SüresiOrt. 6 – 8 Saat
Akü72V/20A X6
Elektrik Girişi110V/220 50Hz
Sarfiyat43 Wh/km
Maks. Hız45
Max.Yük254 Kg (Sürücü ve Akü Dahil)
Genişlik690 mm
Yükseklik1120 mm
Uzunluk1845 mm
Dingil Mesafesi1300
Lastik Ölçüleri90/80-12 , 3.00-10
Lastik Hava Basıncı Ön/Arka36-36 PSI
FrenDisk (Kampana)
Maksimum Tork38,7 N.m 520 min-1
Ağırlık (Kg) Yüksüz65
Sele (Yerden Yükseklik)75 cm

Yuki SPARK 50 İnceleme

Tasarım

Kullanıcı konforunu düşünerek tasarlanmış olan Yuki Spark 50, geniş selesi ve sırt dayama kısmı ile şehir içi kullanımı rahat hale getiriyor. Selenin altında bulunan bagaj kısmı da gayet yeterli saklama alanı sunarak, eşyalarınızı muhafaza edebilmenize yardımcı oluyor. Böylelikle tüm hava şartlarına uygun kıyafet ve gerekli eşyalarınızı koruyabiliyorsunuz. 

Direksiyon kısmında yer alan LCD ekran, motor hakkındaki bilgilere kolay bir şekilde erişebilmenizi sağlıyor. Üstelik en güneşli havalarda dahi rahatlıkla görebiliyor ve hızınız, şarj durumunuz, kaç km yol gittiğiniz gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz. 

Motorda bulunan ve sevilen bir diğer özellik ise USB girişine sahip olması oluyor. Olur olmadık zamanlarda biten şarjlar yüzünden, iletişimsiz kalmanızı önlüyor. Gideceğiniz noktaya kadar telefonunuzu şarj ederek, görüşmelerinize ve navigasyon kullanımına devam edebiliyorsunuz. 

Kırmızı, siyah ve mavi renk seçenekleri ile kullanıcılara sunulan model, hem tarzı hem de performansı ile kullanıcılarını büyülemeyi başarıyor. Tüm renklerinde asaleti sağlayarak dikkatleri üzerinize topluyor, beğenileri kazanıyor.

Genişlik690 mm
Yükseklik1120 mm
Uzunluk1845 mm
USB GirişiVar
Dingil Mesafesi1300 mm
Renk SeçenekleriKırmızı, siyah, mavi

Motor ve Batarya

2100 Watt’lık motor gücü ile 45 km maksimum hıza erişebiliyor ve şehir içi kullanım için ideal oluyor. Aynı zamanda güçlü motoru, 12 derecelik yokuşları rahatlıkla çıkabilmenizi sağlıyor. Hafif yokuşa sahip bir yerde oturuyorsanız sizleri konfor ile buluşturuyor. 

Yk-50 sahip olduğu jel aküsü ile kullanıcılara uzun süreli kullanım imkanı sunuyor. Kuru akü sınıfında yer alan akü, sülfirik asit ve isli silikonun karışımından elde edilerek, oldukça sağlam bir yapı ile kullanıcılara sunuluyor. Sulu akülere kıyasla sızdırma ihtimalinin daha düşük olması sebebi ile aşınmaya ve darbeye karşı daha dayanıklı ve daha uzun ömürlüdürler.

Motor Gücü2100W DC
Elektrik Girişi110V/220 50Hz
Maks. HızOrt. 45 km
Şarj SüresiOrt. 6 – 8 Saat
Akü72V/20A X6
Sarfiyat43 Wh/km
Max. Tork38,7 N.m 520 min-1

Lastik ve Taşıma Kapasite

Yuki Spark, 254 kg taşıma kapasitesini ile iki kişinin motora rahatlıkla binebilmesini sağlarken, birçok kullanıcıya da hitap ediyor. Yüksek taşıma kapasitesi sayesinde elektrikli motorunuza sevdikleriniz ve aileniz ile binebiliyor, şehir içi gezintinin keyfini çıkartabiliyorsunuz.

12 inç ön lastiği ve 10 inç arka lastiği bulunan elektrikli motor, kaliteli malzemelerden elde edilen lastikleri sayesinde yağışlı havalarda dahi güvenli bir şekilde kullanım gerçekleştirebilmenizi sağlıyor.

75 cm sele yüksekliği birçok kullanıcıya hitap ederken, 1.60 cm altındaki sürücülerin kullanımı için ideal olmayabiliyor. Bu da motorun tek eksi özelliği oluyor. 

Taşıma Kapasitesi254 KG (Sürücü ve Akü Dahil)
Ağırlık (Kg) Yüksüz65
Sele (Yerden Yükseklik)75
Lastik Hava Basıncı36-36 PSI
Lastik Ölçüleri90/80-12 , 3.00-10′


Güvenlik ve Öne Çıkan Özellikler 

Özellikleri ile kullanıcının konforunu ve güvenliğini korumayı başaran Yuki 50 Spark; yüksek performansı akü ünitesi, modern stilli fren koruma sistemi, sağlam jantları, darbelere dayanıklı ön çatal ve ön freni ile bir çok anlamda tatmin etmeyi başarıyor. Bu özellikleri sayesinde sürüş sırasında güvenle yol gidebilmenize yardımcı oluyor.

Dingil Mesafesi (mm)1300
FrenDisk Kampana

Kullanıcı Yorumları

👤 O*** E****: Yol tutuşunu beğendim. Yük taşıyabiliyor sorun olmuyor ve sessiz gidiyor kaliteli.

👤 N*** U****: Sürümü çok keyifli ve başarılı, 4 aydır kullanıyorum hiçbir arıza falan çıkartmadı hızı da gayet ideal hafif yokuşları da çıkabiliyor severek kullanıyorum.

👤 B**** T*****: Mavi ve kırmızı rengi arasında kalmıştım maviyi tercih ettim. Oğlumu yazın yüzme kursuna götürürken özellikle kullanıyorum ve çok seviyoruz. Biraz daha büyüdüğü zaman oğlumun da kullanmasını istediğim için bu modeli tercih ettim.


Artıları ve Eksileri

Kullanıcıları etkilemeyi başaran Yuki 50 Spark; %30’luk tırmanma açısı ile yokuşları tırmanabiliyor, hızlı şarj oluyor ve 254 kg’a kadar kullanıcıları taşıyarak şehir içlerinde ideal kullanım sunuyor.

Şık tasarımYok
Hızlı şarj
Yol mesafesi
Şehir içi kullanıma uygunluk
Kaliteli
%30 Tırmanma açısı


Yuki 50 Spark ehliyet gerektiriyor mu?

0,26 KW ve üzeri elektrikli motorlarda tescil ettirme ve sürücü belgesi zorunluluğu bulunmaktadır. Fakat elektrikli motorunuzun 250 Volt’a kadar ise tescil zorunluluğu ve ehliyet zorunluluğu olmadan şehir içi kullanım gerçekleştirebiliyorsunuz.

Elektrikli motorlar kışın kullanılır mı?

Lastik ve fren sisteminiz kaliteli ve bakımlarını düzenli yaptırıyorsanız evet kullanabilir. Fakat unutmayın ki motora bineceğiniz zaman rüzgârı kesecek kıyafetler seçmeye ve yağışlı havalarda hızınızı artırmamaya özen göstermelisiniz.

Yuki SPARK 50’nin kaç rengi vardır?

Yuki SPARK 50, 3 çeşit renge sahiptir. Bunlar; Kırmızı, siyah ve mavidir.