Kral Tongo KR-203 Elektrikli Motosiklet İncelemesi

Benzinli motorlara göre daha ekonomik oluşları ile ilgimizi çeken elektrikli motor modellerinden, Kral Tongo’yu bugün sizler için detaylı olarak inceleyerek, tüm soru işaretlerinizi nokta ile sonlandıracağız. 

Kısa mesafeler için kullanım gerçekleştirmek istiyorsanız Kral Tongo, ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi karşılamanızı sağlayacaktır. Ehliyete gerek olmadan kullanımını gerçekleştirebileceğiniz motor,  aynı zamanda motorlu taşıtlar vergisi ve egzoz ölçümünden de muaftır. Bu sayede bütçenize dost ve kısa mesafelerde en iyi yol arkadaşınız olacaktır.

Kral Tongo KR-203 Teknik Özellikleri

Motor Gücü1500 W
Şarj SüresiOrt. 6 – 8 Saat
Akü60V – 20AH
Max.Yük150 Kg
Genişlik730 mm
Yükseklik1080 mm
Uzunluk1860 mm
Lastik ÖlçüleriÖn – Arka 3.5 – 10”
FrenDisk Kampana
Maksimum Tork33.5 Nm
Tırmanma Açısı%30

Kral Tongo KR-203 İnceleme

Tasarım

Kırmızı, siyah, beyaz, mavi ve yeşil renkleri ile kullanıcıyla buluşan KR-203 TONGO, diğer elektrikli motorlara kıyasla geniş renk yelpazesine sahiptir. Tabi ki ürünün öne çıkan tek özelliği renk seçeneği olarak kalmıyor. Dijital göstergeye sahip olan motor sayesinde, kaçıncı viteste gittiğinizi, ne kadar şarjınız kaldığını ve hızınızı rahatlıkla görebiliyorsunuz. 

Oldukça gelişmiş amortisörleri sayesinde yoldaki engebelerden ve tümseklerden gelecek sarsıntıları hissetmemenizi sağlıyor ve etkilerini de azaltıyor. Bu özelliği de elektrikli motorlar arasında rastlanan nadir özelliklerinden biri olduğu için sınıfındaki bir çok motoru geride bırakabiliyor. 

Kral TONGO, sahip olduğu ortopedik selesi ile oldukça rahat oturmanızı ve yolculuğunuz konforlu bir şekilde geçmesini sağlıyor. Sele altında ve arka kısımda bulunan bagajları sayesinde eşyalarınızı tertipli bir şekilde koruyabilmenize yardımcı oluyor.

LCD EkranVar
Genişlik730 mm
Yükseklik1080 mm
Uzunluk1860 mm
Ek ÖzelliklerDijital gösterge, sele altı ve arka kısım bagajı
Renk SeçenekleriKırmızı, siyah, beyaz, mavi, yeşil

Motor ve Batarya

1500W’lık motor gücüne sahip olan Kral TONGO, maksimum 45 km azemi hızda gidebilmektedir. Tek bir kablo yardımı ile herhangi bir elektrik prizinden şarj edilebilmekte ve 6 ila 8 saat arasında full şarj kapasitesine ulaşarak tüm yolculuklarınıza eşlik etmektedir. 

Ayrıca sıfır emisyona sahip çevreci motoru ile %30 tırmanma açısı sunmaktadır. Bu sayede tüm kullanıcılara konforlu sürüş imkanı ve profesyonellik sağlamaktadır. 

Motor Gücü1500 W
Elektrik Girişi220V – 50Hz
Şarj MesafesiOrt. 45 km
Şarj SüresiOrt. 6 – 8 Saat
Akü60 V-20 AH, 6 Adet

Lastik ve Taşıma Kapasite

10 inç’lik jantlara sahip olan Kral TONGO, profesyonel bir şekilde yol tutuşu sağlamaktadır. Aynı zamanda ön disk ve arka kampana fren sistemi tercih edilmesi sebebi ile, güvenli bir şekilde durabilmenize yardımcı olmaktadır. Bu sayede hem kaliteli lastikleri hemde profesyonel fren sistemi ile yağmurlu havalarda dahi kullanım için oldukça uygundur. 

Kral TONGO, 150 kg’lık taşıma kapasitesi ile kullanıcılarla buluşarak, tek veya iki kişi binebilme imkanı sunmaktadır. Böylelikle arkadaşınız ile birlikte şehir içindeki yolların tadını çıkartabilmektesiniz.

Taşıma KapasitesiMax. 150 kg
FrenDisk Kampana
Lastik ÖlçüleriÖn – Arka 3.5 – 10”

Güvenlik ve Öne Çıkan Özellikler 

Elektrikli motora sahip olmak isteyen kullanıcıların, konforunu düşünerek tasarlanmış olan Kral TONGO; manevra kabiliyeti, rahat selesi ve kaliteli süspansiyon sistemi ile kullanıcılarıyla buluşmaktadır. Bu özellikleri sayesinde yolculuklarda yüksek kaliteye ulaşabilmenize imkan tanımakta ve rahatlık sağlamaktadır. 

Süspansiyon SistemiGelişmiş
FrenDisk Kampana

Kullanıcı Yorumları

👤 B**** S***** : Çok sağlam ve yüksek kaliteye sahip bir motor. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ne teknik bir sıkıntısı oldu ne başka bir şey. Gerçekten hiç masraf çıkartmıyor ben sevdim almak isteyip de düşünenlere de tavsiye ediyorum.

👤 D**** T*****: Gayet güzel. İlk kullanımda konforunu ve rahatlığını hissettim. Yol tutması da oldukça iyi aldığım günden beri şehir içine hep motoru kullanıyorum araba ve trafikten sonra büyük bir konfor sağladı diyebilirim.

👤 N**** A*****: Artan benzin fiyatlarından sonra oldukça ekonomik bir ürün bence. Severek kullanıyorum diyebilirim..

👤 H*** Ö****: 19 yaşındaki oğluma almıştım ama ondan çok ben kullanır oldum. Arabada trafik çekmekten bıkmışım bununla gayet güvenli bir şekilde yol gidebiliyorum. Sadece biraz daha fazla hız yapabilse daha iyi olacak ama elektrikli motorların hepsi böyle zaten.


Artıları ve Eksileri

Kral Tongo, %30’luk tırmanma açısı ile köy, şehir içi gibi yerleşim yerlerinde ideal kullanım imkanı sağlıyor. Üstelik 6-8 saat arasında tamamen dolan bataryası ile konforlu kullanım imkanı sunuyor.

Şık tasarımYok
Hızlı şarj
Yol mesafesi
Şehir içi kullanıma uygunluk
Kaliteli
%30 Tırmanma açısı

Elektrikli motosikletlerin azami hızı kaçtır?

Elektrikli motosikletler gelişen teknoloji ve bataryaları sayesinde ortalama 50 ila 100 km arasında yol gidebilmenizi sağlamaktadır. Bu oran elektrikli motosikletler için olabilecek en iyi oranlardır. Tabi ki bu oran eğim, kullanım ve hava koşullarına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Elektrikli motosiklet ne kadar hızla gidebilir?

Elektrikli motosiklet ortalama 35- 55 km hızla gidebilmektedirler. Bu da şehir içi kullanım için oldukça uygun ve güvenlidir.

Kral Tongo KR-203 egzoz ölçümüne girmek zorunda mı?

Kral Tongo, motorlu taşıtlar vergisi ve egzoz ölçümünden muaftır. Bu yüzden kullanıcılar tarafından şehir içi kullanımlarda sıklıkla tercih edilmektedir.