En İyi 6 Hikayeli Oyun Tavsiyesi

1970’li yıllarda basit oyunlarla başlayan oyun fırtınası günümüzde muhteşem yazılımlar olarak karşımıza çıkıyor. Her yaştan bulunan efsane oyunlar sahip oldukları hikayelerle de ilgi çekiyor. Farklı konuları ve film tadındaki senaryolarıyla müdavimlerinin gönlünü kazanan hikayeli oyunlar karakterlerine de farklı bir gerçekçilik kazandırıyor.

Oyun sektörü bu konudaki çalışmalarını giderek ciddileştiriyor. Çünkü bir oyunun kimlik kazanması için güçlü bir hikayeye sahip olması gerektiği açıkça ortada. Kullanıcıların oyun karakterleriyle empatiye yoğunlaştığı günümüzde bir oyunun başarısı hikayesiyle orantılı şekilde artıyor. Bunun en iyi göstergelerinden biri de en iyi oyunlar arasında bulunan çok sayıda oyunun en iyi hikayeli oyunlar arasından çıkıyor olması.

En İyi Hikayeli Oyunlar

Grafik tasarımı ve oyun kurgusunun ardında oyunun hikayesi, oyunu bir bütün olarak algılamayı sağlıyor. Oyunun konusunu oluşturan hikayeler oyuncular için önemli bir motivasyon kaynağı oluyor. Oyunun daha iyi anlaşılmasını ve bir mana kazanmasını sağlayan hikayeler bu nedenle de oldukça önemseniyor. Bir ekip çalışmasıyla adeta senaryo ciddiyetinde hazırlanıyor. Hassas planlarla kurgulanan hikayeli oyunlar daha profesyonel bir çalışmanın eseri oldukları için de çok daha fazla oyuncuya hitap ediyor.

Günümüzde çok popüler olan en iyi hikayeli oyunlar arasından sizler için harika bir liste derledik. Bu oyunların altında yatan efsanevi hikayeleri okuyunca neden bu kadar başarılı olduklarını anlamanız da çok kolay olacak. İşte en iyi hikayeli oyunlar listemiz:

Mafia

2K Czech tarafından yazılarak 2K Games tarafından yayımlanan aksiyon-macera türündeki video oyun serisinin ilk oyunu Mafia: The City of Lost Heaven. Taksici Thomas Angelo’nun, çete kavgasından kaçarken taksisine binen Salieri ailesiyle yolunun kesişmesiyle başlar hikaye. Çaresiz taksi şoförü bu savaşın arasında kalıp karşı mafya grubunun da hedefi haline gelir. Çöüzümü kendisine borçlu olduğunu düşünen Saliari’nin yanında olmakta bulan Thomas zamanla mafyanın içine iyice girip bir yandan da vicdanıyla boğuşmak zorunda kalır. İlk önemli işi bir ihanetin cezasını vermek olan karakter karşı çetenin liderini de öldürerek bu mafya savaşına son vermeyi başarır. İlk versiyonu 2002 senesinde piyasaya çıkan oyun, Thomas’ın Norman adındaki dedektife hikayesini anlatmasıyla açılıyor. Aradan geçen süre içinde çok sayıda versiyonla kendini güncel tutmayı başaran Mafia oyununun 2020 yılında Mafia 1 ve Mafia 2 serilerinin yayımlanan Definitive Edition versiyonları da büyük ilgi görüyor.

The Walking Dead

Telltale Games tarafından yazılmış olan The Walking Dead aynı isimli çizgi romandan esinlenilerek yazılmış bir hikayeye sahip. Profesör Lee, karısının kendisini aldattığı bir senatörü öldürdüğü için tutuklanır. Hapishaneye sevk edilirken geçirdikleri kaza sırasında özgür kalmayı başaran Lee zombilerden kurtulmak için bir binaya sığınır. Bu sırada bir kız çocuğu olan Clementine ile karşılaşan adam, hem güvenle hayatta kalacağı bir yer arayıp hem de küçük kızı ailesine kavuşturmaya çalışır. Olayların oyun hamleleriyle farklı yönlere ilerlediği oyun çok sayıda oyuncu için favoriler arasında yer alıyor.

The Elder Scrolls V Skyrim

2011 yapımı ve hikayesiyle de çok beğenilen bir oyun olan The Elder Scrolls V Skyrim, farklı evrenler arasında dolaşılabilen bir macera oyunu. Oyuncuların kendilerine verilen görevler üzerinden ilerlediği oyunun hikayesi ise bir kehanete dayanıyor. Alduin dünyanın sonunu getireceği söylenen bir Tanrı ejderhadır. Oyuncuların ejderhayı öldürerek dünyayı kurtarması üzerine senaryolaşan oyun en çok indirilen oyunlar arasında da önemli bir yere sahip.

Tomb Raider

İlk sürümü 1996 senesinde olan oyun tam bir efsane. Kadın savaşçı karakteri olarak ilk karşılaştığımız isim olan Lara Croft aradan geçen yıllar içinde pek çok defa güncellenerek bugünkü halini aldı. Oyunun başarısı ardından filmleri de çekilen Tomb Raider’ın hikayesi ise şöyle: Arkeolog ve kaşif babasının izinden giden genç Lara Croft, Sun Queen isimli bir Japon mitinin izini sürmek için bir belgesel ekibiyle birlikte gemi seyahatine çıkar. Amacı keşif yapmak olan genç kızın bindiği gemi birkaç hafta sonra büyük bir kaza geçir ve sağ kalan Lara bir adaya sığınır. Hayatta kalmak için yemek yemesi gereken Lara avlanmaya başladığında kendisi de yavaş yavaş değişmeye başlayacaktır. “A Survivor is Born” sloganıyla tanınan oyun bu sloganın hakkını fazlasıyla veriyor.

Assassin’s Creed

Bir suikastçinin soyundan gelen Desmond Miles, bir şirketçe kaçırılarak Dr. Vidic tarafından Animus adı verilen bir cihaza bağlanır. Bu sayede atalarıyla ilişki kurabilen ve büyülü nesnelerin yerleri hakkında bilgi alabilen Desmond’u dünyayı kurtarmak için kullanmak isteyen Dr. Vidic amacında başarıya kavuşur. Dünyayı kurtarmak mümkün olur ancak dünyayı Dr. Vidic’in elinden kurtarmak kolay olmayacaktır… Bu hikayeyle başlayan oyunun devamında gelen güncelleme versiyonlarla içeriğin de değişerek geliştiğini söylemek mümkün. 10 Kasım 2020’de oyuncuyla buluşan son versiyon olan Valhalla ile Vikinglerin dünyasına giriş yapan Assassin’s Creed oyunun müdavimlerinden çokça olumlu yorum alıyor.

Detroit: Become Human

2038’de geçen hikaye adından da anlaşıldığı gibi insan olmak konusu etrafında kurgulanıyor. Teknolojinin geldiği noktada insanlar tarafından yapılan Androidler de toplum yaşamı içinde var olmaktadırlar. İnsanlara hizmet etmeleri için üretilen androidler, görüntüleri açısından insandan kolay kolay ayrıt edilemez. Zaman içinde androidlerin insan zekasının da ötesine geçerek tehdit haline gelmesini anlatan hikaye, güncel bir konu olması açısından da ilgi çekici. Connor, Kara ve Markus adlı androidleri kontrol ettiğiniz oyunda verdiğiniz her karar ve attığınız adım sizi farklı bir sonuca ulaştırıyor. Bu da oyunun yarattığı atmosferi güçlendiriyor.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

“En İyi 6 Hikayeli Oyun Tavsiyesi” üzerine bir yorum

Yorum yapın