Doğa Yürüyüşü İçin En İyi 10 Baton Tavsiyesi

Trekking, bir tutkudur. Ancak keyifli bir trekking yapmak için gerekli araç ve gereçlere sahip olmak gerekir. Batonlar, parkurlarda yürürken zorlanmayı engelleyen aletlerdir. Tabi ki seçim yaparken dayanıklı ve kullanımı kolay ve en önemlisi de her parkur tipine uygun bir baton olmasına dikkat etmek gerekir.

Yaz ya da kış aylarında trekking yapmak isteyenler, öncesinden yerlerini ayırtırlar. Yer konusunda bir sorun yoksa sıra malzemeleri hazırlamaya ve kişisel ihtiyaçları temin etmeye geldi demektir. Zorlu parkurlardan geçerken eğlenceye dönüştüreceğiniz bir doğa yolculuğu yapmak için ihtiyacınız olan baton için en ideal modellerden birini seçmeniz gerekir. Biz de bu konuda derlediğimiz baton modelleri arasında en çok tercih edilen ve kullanıcıların da olumlu yorum yaptıkları modelleri sizlere sunmak istedik.

SıraModelUzunlukSYblog Puanı
1Evolite Walking Speed-Lock135 cm10/9.9
2Evolite Speed Lock135 cm10/9.8
3Evolite Golden Quick-Lock135 cm10/9.5
4Whitetech135 cm10/9.6
5Climbing Technology Active135 cm10/9.1
6Summit135 cm10/9.3
7Ferrino Ultar135 cm10/9.7
8Fizan NW Performance C60135 cm10/9.4
9ACECAMP135 cm10/9.2
10SHAREE120 cm10/9.4
Baton Tavsiye Listesi

2024 Yılı İçin En İyi 10 Baton Tavsiyesi

Yeni kış sezonuna girerken tatil hazırlığında olanlar, en iyi baton modeli hangisi, baton modeli seçerken nelere dikkat etmeliyim gibi soruları soruyorlar. Biz de bu konuda sizlere yardımcı olmak ve en güzel modeli seçmenize yardımcı olmak için derlediğimiz en iyi baton modellerini sizlere sunduk. 2022’de en çok tercih edilen baton modelleri için yazımızı okumaya devam edin.

İşte doğa yürüyüşlerine uygun en iyi baton modelleri:

Evolite Walking Speed-Lock Dıştan Kilitli Trekking Batonu

Zorlu parkurları geçerken daha zahmetsiz şekilde geçmenizi sağlayacak, doğa gezinizi keyifli hale getirecek en çok tercih edilen baton modelleri arasında yer alan bu ürün, dayanıklı malzemelerden üretildiği için uzun süre kullanabilirsiniz.

Hafif tasarımTutacak yeri
Lastik koruyucu uç
Kolay saklama

Ürün Detayı

Üç parçalı ve teleskopik yapısı sayesinde 65-135 cm. boylarına ayarlanabilen Evolite walking speed-lock dıştan kilitli trekking batonu, kaymaz yüzeyi sayesinde tüm zeminlerde kolaylıkla yürümenizi sağlar. sırt çantanızla zorlandığınız engebeli arazilerde en büyük destekçiniz olacak baton modeli, en iyi baton modelleri arasında yer almaktadır.

Kapalı uzunluğu65 cm
Açık uzunluğu135 cm
KabzeAir sistem kabze

Kullanıcı Yorumları

👤 GÖ: Açıklamalarda yazıldığı gibi, çok kısa sürede elime ulaştı… Teşekkürler…

👤 MK: Ürünü bugün kullandım çok sıkıntılı bir inişte gerçekten yardımcı oldu. Satıcıya da ilgi konusunda tam not veriyorum.


Evolite Speed Lock / Dıştan Ayarlı Kilit Sistemli Trekking Batonu

Şık ve hafi tasarımı ile en zorlu parkurlarda bile kolaylıkla yürümenizi sağlayan Evolite Speed Lock baton, zorlu ve farklı arazi tiplerinde kolaylıkla yürümenizi sağlayacak özelliklere sahiptir. Yürüyüş yaparken sığ ormanlarda önünüze çıkacak bitki ya da örümcek ağı engellerini kolaylıkla yoldan çekmenizi sağlayacak Evolite Speed Lock ile daha keyifli bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Lastik koruyucu uçMinimal değil
Hafif

Ürün Detayı

3 aşamalı teleskopik baton, tutuş kolaylığının sağlanması amacı ile ergonomik tasarıma yer verilerek tasarlanmış. Evolite Speed Lock dağcı yürüyüş batonu, taşıma sırasında çevreye zarar vermemesi için uçları lastik koruyucularla desteklenmiştir. Zorlu koşulların birçok tipine uygun şekilde tasarlanması, kullanımını hem daha ideal hem de en çok tercih edilen baton modelleri arasına girmesini etkiliyor.

Kapalı uzunluğu70 cm
Açık uzunluğu135 cm
MalzemeAlüminyum

Kullanıcı Yorumları

👤 MB; “Parasını sonuna kadar hak eden bir ürün, Likya yolunda kullandım. İyi ki almışım. İniş ve çıkışlarda müthiş bir kurtarıcı…”

👤 OA; “Çok güzel ürün…5 gün önce mavi renk almıştım bayan arkadaşım çok beğendi onun içinde turuncu alıyorum.”


Evolite Golden Quick-Lock Dıştan Kilitli Trekking Batonu

64-135 cm arasında istenilen boyuta ayarlanabilen baton modeli, uç kısmı sertleştirilerek her arazi tipinde kullanımı uygun hale getirilmiştir. Taşıma esnasında etrafa zarar vermemesi için uçları lastik ile detaylandırılan Evolite Golden Quik-Lock, en iyi baton modelleri arasında yer almaktadır.

Koruyucu uçAnti-Shock
Hafif

Ürün Detayı

Her zemine uygun şekilde tasarlanarak tam bir yürüyüş dostu haline getirilen Evolite Golden Quik-Lock baton modeli, EVOCON kabzesi ile yokuş aşağı inerken ya da yokuşları çıkarken zorlanmanızı engelleyecek yönlere sahiptir. Uzun süre kullanabileceğiniz dayanıklı malzemelerden elde edilen baton modeli kullanıcı deneyimini en üst düzeyde tutacak şekilde üretilmiştir.

Kapalı uzunluğu64 cm
Açık uzunluğu135 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 HA: Ürünün kalitesini beğendim dıştan kilitli olması işi kolaylaştırıyor. Eksi yönü uç kısmının anti-shock özelliğe sahip olmaması.

👤 BK: Aladağlarda kullandım dayanıklı sağlam yapısı var, çok yüklenirseniz içe geçiyor, sapları elimi siyaha boyadı, bu fiyata başarılı ürün, uzun zaman da ne olur göreceğim.


Whitetech Dağcı Teleskopik 3 Parçalı Yürüyüş Batonu

Doğa yürüyüşü, zorluk parkurlar, nehir kenarı gezintileri ve yaparken zorlanmadan yürümenizi kolaylaştıracak şekilde tasarlanan Whitetech dağcı teleskopik 3 parçalı yürüyüş batonu, sırt çantanız sırtınızda iken, zorlu parkurlardan geçmenizi kolaylaştıracak en iyi baton modelleri arasında yer alıyor. Dayanıklı malzemelerden elde edilerek uzun süre kullanabileceğiniz ürün, hafif olması ile daha rahat taşınmayı sağlıyor.

ErgonomikAnti-Shock
Sabitleyici

Ürün Detayı

Dağ yürüyüşü, doğa gezintileri, zorlu orman yolları gibi birçok arazi tipine uygun şekilde tasarlanan Black Whitetech dağcı teleskopik 3 parçalı yürüyüş baton modeli, güvenlik sağlaya dokuma kayışları, düşük profilli yürüyüş sepetlerine sahiptir. Taşınırken çevreye zarar vermemesi için uçları plastik ile kaplanmıştır.

Kapalı uzunluğu83 cm
Açık uzunluğu135 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 FC: Gayet sağlam ve başarılı bir ürün.

👤 CD: Çok beğendim paketleme de kargoda ve tabi ki baton da harika teşekkürler ediyorum, 5 yıldız helal olsun.


Climbing Technology Active Trek Baton

Dağ ve orman yürüyüşlerinde bacaklarınıza binen yükü hafifleterek daha rahat bir yürüyüş yapmanıza yardımcı olacak Climbing Technology Active Trek Baton, tercihlerini arasına alabileceğiniz en ideal seçeneklerden biridir. Gezilerinizi daha keyifli ve zahmetsiz hale getirecek ürün, uzun süre dayanıklı olması ile en çok tercih edilen baton modelleri arasında yer almaktadır.

Malzeme kalitesiAnti-Shock
Kullanım Kolaylığı

Ürün Detayı

Dayanıklı ve hafif yönleriyle dikkat çeken baton, 2 parçası karbon fiber ve 1 parçası wist-lock sistemli Alu7075 malzemeden üretilmiştir. Zahmetsiz bir kullanım sunması ile dikkat çeken Climbing Technology Active Trek Baton, tutma kısmı eva malzemeden yapılarak daha rahat yürüyüşler yapmak için özel olarak tasarlanmıştır. Kullanıcılarından da olumlu yorum alan baton ile daha rahat dağ gezintileri yapabilirsiniz.

Kapalı uzunluğu66 cm
Açık uzunluğu135 cm
Ağırlık245 gr

Kullanıcı Yorumları

👤 AD: Araştırmalarım neticesinde bulduğum bu ürün hakkında yapılan olumlu yorumların az bile kaldığını söyleyebilirim. Gerçekten harika bir baton.

👤 NS: Gayet şık ve kullanışlı bir ürün.


Summit 3 Parçali Anti Şok Trekking Batonu

Doğa yürüyüşüne çıkarken zorlu yolların bacaklarınıza bindireceği yükü hafifleten Summit 3 parçalı anti şok trekking batonu, sert ve engebeli arazi koşullarına uygun şekilde tasarlanmıştır. Kauçuk ile detaylandırılan uç kısmı sayesinde çevreye zarar vermesi engellenirken, yürüyüşünüzü daha keyifli hale getirecek.

DayanıklıAnti-Shock
Hafif

Ürün Detayı

3 parçalı teleskopik alüminyum gövde şeklinde tasarlanan Summit 3 parçalı anti şok trekking batonu, anti şok fonksiyonu ile en zorlu yollarda bile yürümenizi kolaylaştıracak bir üründür. Çıkarılabilir yüksük ve kar seğetleri ile her koşulda yürümenizi kolaylaştıran baton, uzun süre dayanıklı malzemeler kullanılarak üretilmiştir.

GövdeAlüminyum
Ağırlık260 gr

Kullanıcı Yorumları

👤 HS: Kullanım açısından daha önce aldığım batona göre çok daha rahat bir kullanış sunuyor. Markanın bilindik olması ise ayrı bir güzellik.

👤 DY: Orman yürüyüşleri için çok ideal bir ürün ancak zorlu parkurlarda biraz daha iyi olabilirdi.


Ferrino Ultar Trekking Batonu

Doğa yürüyüşlerinde, her türlü zorlu parkurları geçerken bacaklarınıza binen yükü hafifleterek daha rahat bir yürüyüş yapmanıza yardımcı olacak Ferrino Ultar Trekking Baton, kullanıcıların en çok tercih ettikleri ürünler arasında yer almaktadır. Doğa yürüyüşlerinin dostu baton modeli, sert malzeme ile detaylandırılan uçları sayesinde her zemine uygundur.

ErgonomikAnti-Shock
Hafif

Ürün Detayı

Anatomik yapıya uygun dizaynı sayesinde kolay bir kullanım sunan ürün, 7075 alüminyum alaşım malzeme kullanılarak üretilmiştir. Kaymaz yüzey ve Tungsten elementinden imal edilen uç kısmı sayesinde her zeminde kolaylıkla yürümeyi sağlayan Ferrino Ultar Trekking Baton, kullanıcı değerlendirmesinde de olumlu yorum alan bir seçenektir.

Yükseklik61 ila 135 cm
Çap16/14/12 mm
Ağırlık550 gr

Kullanıcı Yorumları

👤 BC: Teşekkür ederim bu kadar olur elinize sağlık sayenizde kaliteyi ucuza alıyoruz.

👤 YS: Güzel bir ürün, kullanışlı ve dayanıklı. Firma gayet ilgili.


Fizan NW Performance C60 Pole Baton

Zorlu parkur yürüyüşlerinde yolculuğunuzu kolaylaştıracak yönleriyle dikkat çeken yüksek performanslı Fizan NW Performance baton modeli, en zor koşullarda bile yürüyüşlerinizi kolaylaştıracak ürün seçeneklerden biridir. Sert uçlar ile desteklenerek tüm zeminlerde kullanıma elverişli hale getirilen baton modeli, kullanıcılarından da olumlu yorum almayı başarmış seçeneklerden biridir.

Kauçuk tutacakAnti-Shock
Hafif

Ürün Detayı

100 – 135 cm ölçülerine sahip baton modeli, Fr3 kayış sistemli kauçuk tutacak detaylarıyla zorlu yolculuklarınızı rahatlatmaya yardımcı olacak bir üründür. Nordic lastik ucu koruyucuya sahip olması sayesinde taşınırken çevreye zarar vermez. Orman parkurlarında, nehir kenarlarında ve dağlık arazilerde kullanıma uygun Fizan NW Performance C60 Pole Baton ile keyifli bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz.

Boyut100 ila 135 cm

Kullanıcı Yorumları

👤 EÖ: Ürün sağlam ve güven veriyor, teşekkürler.

👤 YT: Beklediğim gibi bir ürün, kargolama güzel, belki biraz daha hızlı olabilir, yine de memnunum.


ACECAMP Ultra Hafif Katlanabilir Trekking Batonu

Hafif alüminyum malzeme kullanılarak tasarlanan ACECAMP ultra hafif katlanabilir baton modeli, doğa yürüyüşlerinde beklentinizin çok daha ötesinde sonuçlar sunacak ürün seçeneklerinden biridir. Çıkarılabilir yüksük ve kar seğetleri ile desteklenen baton modeli, kullanıcıların beğenisini kazanmış ürünlerden biridir.

Kolay KullanımAnti-Shock
Hafif

Ürün Detayı

3 bölümlü 64.5 cm-135 cm’ye kadar uzayabilen Ace Camp trekking batonu, hobi amaçlı kullanılabilecek en ideal ürünlerden biridir. Doğa yürüyüşlerinde dengenizi korumak ve daha az yorularak parkurları tamamlamak için tercih edebileceğiniz ürün, hafifliği ile en iyi dostunuz olacak.

Boyut135 cm
Mil çapı18/16/14mm

Kullanıcı Yorumları

👤 RA: Çok teşekkür ederim. Hediye olarak göndermiştim. İşlerinizde başarılar bol bereketler dilerim.

👤 YA: Ürün görselde görüldüğü gibi, son derece sağlam ve kullanışlıdır. Teşekkür ederim.


SHAREE Doğa Yürüyüşü Mavi Baton

Doğa ve orman gezilerinizde rahat bir yürüyüş yapmanızı sağlayacak SHAREE Doğa Yürüyüşü Mavi Baton, en iyi baton modelleri arasında yer almaktadır. Zorlu parkurları, nehir kenarlarını, sığ ormanları ve engebeli arazileri kolaylıkla geçmenize yardımcı olacak baton ile macera dolu gezilerin keyfini süreceksiniz.

Ayar sistemiAnti-Shock
Ergonomik tasarım

Ürün Detayı

Ergonomik kabzesi ile kolay kullanım sunan baton, esnek, sünger sapının etrafının iple örülmüş olması, tutmayı kolaylaştırmaktadır. Doğa yürüyüşlerinizi kolaylaştırmak için kullanacağınız son derece ideal olan SHAREE Doğa Yürüyüşü batonu ile gezileriniz daha keyifli olacak.

Ağırlık200 g
MalzemeAlüminyum

Kullanıcı Yorumları

👤 BK: hafif kullanımı kolay rahat fakat ucu demir olduğu için normal şehir yürüyüşünde kaydığı zeminler olabiliyor doğa yürüyüşü için ideal uygun fiyat.

👤 SÇ: ürün gayet güzel ve sağlam. Yürüyüş grubumuzda neredeyse herkeste bu üründen vardı. Ancak en kısa hali biraz daha kısa olsaydı daha kullanışlı olurdu.


Sıkça Sorulan Sorular

Baton alırken nelere dikkat edilmelidir?

İlk defa baton ile yürüyüş yapacaksanız, satın alacağınız batonun uçlarının her zemine uygun olmasına, alüminyum alaşım malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edin.

Baton nerelerde kullanılır?

Baton, ormanlık alanlarda, nehir kenarlarında, parkur yürüyüşlerinde ya da doğa yürüyüşü yaparken bacaklara binen yükün hafifletilmesi için kullanılır.

Hangi baton daha iyi?

Yukarıda detaylarıyla anlattığımız baton modelleri, pazaryerlerinde kullanıcılar tarafından en çok değerlendirilen ve satın alınan modellerdir. En iyi baton önerisi alırken kullanıcı yorumlarını değerlendirmek, fiyat incelemesi yapmak ve markanın destek hizmetlerini değerlendirerek karar vermek daha doğru olacaktır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın