En İyi 10 Kolajen Markası Tavsiyesi

Genç ve sağlıklı bir vücut için, kolajen proteini oldukça kritik bir rol oynar. Zaman içinde vücutta azalan kolajen seviyeleri, cilt yaşlanması ve eklem ağrıları gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, doktor kontrolünde kullanılan takviye edici gıdalarla bu problemlerin önüne geçmek mümkündür. Kolajen sentezini artırmaya yönelik bu takviyelerin düzenli bir şekilde kullanılması önemlidir. İşte, hazırladığımız içerikte en iyi kolajen takviyelerinden bazılarına dair bilgiler bulabilirsiniz.

BİLDİRİM: Bu liste, Esra Şen’in şahsi beğenilerine dayalı olarak oluşturulmuştur, genel geçer bir yargı içermez.

EN İYİ KOLAJEN TAVSİYELERİ

#ModelMiktarForm
1Suda300 gToz
2Collagen Forte Premium90 TabletTablet
3Voonka Multi300 gToz
4Solgar Hyaluronic Acid30 TabletTablet
5Dynavit30 TabletTablet
6Nutraxin10 gToz
7Selfit30 TabletTablet
8Day2Day300 gToz
9Velavit Viva Vital334 gToz
10Matriks CC II30 KapsülTablet

En İyi Kolajen Önerileri

Vücudumuzun bütünlüğünü sağlayan kolajen proteini; kas, cilt ve saç sağlığı için büyük öneme sahiptir. Bu içeriğimizde, en iyi kolajen takviyelerinden bazılarını sizin için derledik.

SudaKolajen

Suda Kolajen
  • Miktar: 300 g
  • Form: Toz
  • İçerik: Sığır

Toz formunda bulunan Suda Collagen, ananas aromalı olduğundan kolayca kullanılabiliyor. İçerisinde biotin, hyarulonik asit ve Q10 barındıran ürün, cildi ilk kullanımdan itibaren onararak daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesi için çalışıyor. Tek marifeti cildi onarmak olmayan bu ürün, düzenli kullanımda eklem ve kas ağrılarını dindirerek daha enerjik olmanızı sağlıyor.

Toz formda olan bu ürün, istenilen bir başka ürünle rahatlıkla kullanılıyor. Ayrıca içerdiği probiyotik sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen bu kolajen, hastalıklara daha az yakalanmayı sağlıyor.Ananas aroması sayesinde kolayca tüketilebilen Suda Collagen, toz formda olduğundan dolayı istenilen ürünle karıştırılarak kullanılabiliyor. Ayrıca içerisinde probiyotik barındıran bu kolajen, bağışıklık sistemini önemli ölçüde etkiliyor.

Collagen Forte PremiumKolajen

Collagen Forte Premium Kolajen
  • Miktar: 90 Tablet
  • Form: Tablet
  • İçerik: Sığır

Hap şeklinde kullanılan Collagen Forte Premium, içeriğinde tip 1, tip 2, tip 3, tip 5, tip 10 türünden kolajenleri barındırıyor. Ayrıca içerisinde barındırdığı çinko, C vitamini ve selenyum ile vücudun ihtiyacı olan vitaminleri veren bu ürün, düzenli kullanımda daha genç hissetmenizi sağlıyor.

Hap formunda olmasından dolayı zorlanmadan kullanmanıza yardım eden bu ürün, saç dökülmesini durdurarak daha sağlıklı uzamasını sağlıyor. Collagen Forte Premium, aynı zamanda C vitamini çinko ve selenyum barındırıyor. Bu sayede ürün vücudun ihtiyacı olan vitamin ve proteinleri aynı anda sağlıyor.

Voonka MultiKolajen

Voonka Multi Kolajen
  • Miktar: 300 g
  • Form: Toz
  • İçerik: Sığır

Tip I, tip II ve tip III kolajenlerini içeren Voonka Multi, toz formunda olduğundan kolaylıkla istenilen ürünlerle kullanılabiliyor. İçerdiği C vitamini sayesinde vücudun kendi kolajenini üretmesine yardımcı olmasının yanı sıra bağışıklığı güçlendiren ürün, bir haftalık kullanım sonucunda eklem ağrılarını yok ederken cildi daha aydınlık ve pürüzsüz gösteriyor.

Aromasız olan bu ürün, kolayca emilim gösteren hidrolize kolajen içeriyor.Voonka Multi Collagen Powder, tip I, II, III kolajenleri içerdiğinden ve C vitamini barındırdığından en çok satılan kolajen markası. C vitaminli olmasından dolayı bağışıklığı da kuvvetlendiren Voonka, artı olarak vücudun kendi kolajenini üretmesini sağlıyor.

Solgar Hyaluronic AcidKolajen

Solgar Hyaluronic Acid Kolajen
  • Miktar: 30 Tablet
  • Form: Tablet
  • İçerik: Sığır

Tablet formunda bulunan ve hyalüronik asit içeren Solgar, bağ dokularının onarılmasını ve esnek olmasını sağlıyor. Aynı zamanda tip II kolajen, C vitamini ve sülfat barındıran bu ürün, vücudun ihtiyacı olan vitaminleri sunuyor. Tablet formda olmasından dolayı kolay kullanım imkanı sunan bu ürün, yapay aroma ve tatlandırıcı içermiyor.

Ürün, içinde barındırdığı C vitamini sayesinde bağışıklığı desteklerken aynı zamanda vücudun kendi kolajenini üretmeye yardım ediyor.İçerisinde hiçbir şekilde yapay aroma ve tatlandırıcı içermeyen Solgar, içerdiği hyalüronik asit sayesinde ciltte ve eklemlerde oluşan bağ dokusunun esnek olmasını sağlıyor.

DynavitKolajen

Dynavit Kolajen
  • Miktar: 30 Tablet
  • Form: Tablet
  • İçerik: Sığır

Hyalüronik asit, resveratol ve nar çiçeği yağı içeren Dynavit, güçlü formülü sayesinde hasar gören cilt dokularını içeriden onardığı için hızlı bir şekilde cildin kendisini toparlamasını sağlıyor. Tablet formunda olduğundan kolayca tüketilen bu ürün, düzenli kullanımda kıkırdakları onarırken aynı zamanda kemiklerin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Bu sayede vücut daha sağlam ve enerjik hale geliyor.Nar çekirdeği yağı içeren Dynavit, bu sayede ciltte antioksidan koruma sağlamaya yardım ediyor. Sadece cildi güzelleştirmekle kalmayan bu ürün, eklem ve vücut sağlığını önemli ölçüde etkiliyor.

NutraxinKolajen

Nutraxin Kolajen
  • Miktar: 10 g
  • Form: Toz
  • İçerik: Sığır

Ananas aroması sayesinde kolayca içilebilen Nutraxin, sığır kolajeninden üretiliyor. İçerdiği Q10 ve hyalüronik asit ile cilde içerden bakım sağlayarak hasar gören dokuları onaran bu ürün, biotin ve C vitamini sayesinde cildi korurken aynı zamanda vücudun kendi kolajenini üretmesine katkı sağlıyor.

Düzenli kullanıldığında cilt üzerinde olağanüstü etkiler yaratan ürün, daha enerjik olmanıza da yardım ediyor. 11 gramlık paketlerde bulunan bu ürün istenilen her yere taşınarak rahat kullanım sağlıyor.İçerisinde kolajen dışında biotin ve E vitamini de barındıran Nutraxin, bu sayede hem cildin hem de saçların ihtiyacı olan değerleri sağlayarak daha sağlıklı olmalarına yardım ediyor.

SelfitKolajen

Selfit Kolajen
  • Miktar: 30 Tablet
  • Form: Tablet
  • İçerik: Balık

Tablet formu sayesinde kolayca kullanılabilen Selfit, Eczacıbaşı tarafından üretiliyor. İçerisinde barındırdığı tip 2 balık kolajeni sayesinde vücudun sağlıklı olmasını sağlayan bu ürün, aynı zamanda hyalüronik asit ve C vitamini içeriyor. 1 tablette 750 mg hidrolize kolajen, 47,87 mg hidrolize elastin, 150 mg hyalüronik asit ve 100 mg C vitamini içeren Selfit, cildin daha güzel görünmesini sağlarken aynı zamanda eklem ağrılarını dindiriyor.

Tüm bunların yanı sıra koruyucu ve renklendirici içermeyen bu ürün, 11 yaş ve üzeri için günde bir kere kullanılabiliyor.Balık kolajeni vücutta kendiliğinden üretilen peptitlere yakın olduğu için Selfit oldukça fazla tercih ediliyor. İçerisinde hyalüronik asit ve C vitamini de barındıran bu ürün, cilt yaşlanması ve eklem ağrılarını ilk kullanımdan itibaren hafifletiyor.

Day2DayKolajen

Day2Day Kolajen
  • Miktar: 300 g
  • Form: Toz
  • İçerik: Sığır

Toz formunda olan Day2Day Kolajen, bu sayede istenilen ürünle karıştırılarak içilebiliyor. İçerisinde çok çeşitli vitamin ve mineral barındıran bu ürün, sığır kaynaklı tip I, II, III kolajeni bulunduruyor. Molekül ağırlığı 2000 dalton olan bu ürünün içinde barındırdığı K ve D vitamini sayesinde kemiklerin daha sağlıklı olmasını sağlıyor.

Aynı zamanda C vitamini içeriği ile bağışıklığı ve vücudun kendi kolajenini üretmesini destekleyen ürün, diğer vitamin ve mineraller sayesinde kişinin kendisini daha dinç hissetmesini sağlıyor.Sığır kolajeninden üretilen tip I, II, III peptitleri dışında 6 farklı vitamin ve mineral barındıran Day2Day; glutatyon, hyalüronik asit, C vitamini, D3 vitamini, K vitamini, L- Karnitini, L-Arjinini ve çinko içeriyor.

Velavit Viva VitalKolajen

Velavit Viva Vital Kolajen
  • Miktar: 334 g
  • Form: Toz
  • İçerik: Sığır

334 gram miktar ile satılan Velavit Viva Vital, kolajen içeriğinin yanı sıra glisin içermektedir. 11 yaş ve üzeri bireyler için uygun olan ürün, toz formunda satılmaktadır. Günde 1 ölçek tozun 250 mL suda çözündürülerek tüketilmesi tavsiye edilen kolajen, sığır içeriğine sahiptir. Cilt sağlığının korunmasına da yardımcı olan ürün, eklem ağrılarını da büyük ölçüde hafifletmektedir.

Matriks CC II Kolajen

Matriks CC II Kolajen
  • Miktar: 30 Kapsül
  • Form: Tablet
  • İçerik: Sığır

Kapsül formunda olan Matriks CC II, eklemlerde azalan sıvıyı kolajen ile doldurarak ağrıların giderilmesine yardım ediyor. Tip II kolajen içeren bu ürün, metil sülfonil metan ve akgünlük ekstratı barındırıyor. Düzenli kullanımda kronikleşen ağrıları dindiren bu ürün, kullanıcılar tarafından övgüyle bahsediliyor. Ayrıca bu kolajen hiçbir şekilde koruyucu veya renklendirici içermediğinden doktorlar tarafından oldukça fazla tavsiye ediliyor.Eklem sıvılarında azalma olduğu için ağrı çekenlere özel üretilen Matriks CC II, vücudun yavaş ürettiği kolajeni takviye olarak sağladığından sorunu ortadan kaldırıyor.

KOLAJEN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Kolajen takviyeleri genellikle hayvansal kaynaklıdır ve genellikle sığır derisi, tavuk kıkırdağı veya balık derisi gibi kaynaklardan elde edilir. Kullanıcılar genellikle hayvan kaynaklı kolajen takviyelerini tercih ederler, ancak özellikle vejetaryen veya vegan bir yaşam tarzını benimsemiş kişiler bitkisel kaynaklı kolajen takviyelerini de tercih edebilir.
  • Kolajen, Tip I, Tip II ve Tip III gibi farklı tiplerde gelir. Tip I, genellikle cilt, saç ve tırnak sağlığı için kullanılırken, Tip II genellikle eklemler için tercih edilir. Formları arasında toz, kapsül veya sıvı şeklinde olanlar bulunmaktadır. Kullanım tercihlerinize göre uygun olan formu seçebilirsiniz.
  • Bazı kolajen takviyeleri, cilde fayda sağlayabilecek vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiştir. Bu takviyeler, genellikle C vitamini, biotin veya hyalüronik asit içerebilir. İhtiyaçlarınıza uygun bir takviye seçmek için içerik listesini kontrol edebilirsiniz.
  • Güvenilir bir marka veya üretici seçmek, ürünün kalitesi ve güvenilirliği açısından önemlidir. İyi bir üretici, ürünlerini üretirken kalite standartlarına uyar ve ürünlerini bağımsız laboratuvarlarda test edebilir.
  • Alerji riskiniz varsa veya belirli bir besine karşı hassasiyetiniz varsa, ürünün içerik listesini kontrol ederek alerjenlere karşı duyarlılık gösteren maddeleri belirleyebilirsiniz.

Kolajen vitamin ne işe yarar?

Kolajen vücudumuzun bütünlüğünü oluşturan proteinlerin başında yer alıyor. Eksikliğinde cildimiz çabuk yaşlanırken eklem ağrıları dayanılamaz noktaya ulaşıyor. Bu sebeple uzmanlar belli bir yaştan sonra kolajen takviyesi kullanmanın gerekli olduğuna vurgu yapıyor. Kolajen takviyesi sayesinde cilt gençleşirken saç dökülmesi duruyor ve daha sağlıklı uzuyor. Aynı zamanda vücudumuzu ayakta tutan kemiklerimiz güçlenirken eklem ağrıları yok oluyor.

Kimler kolajen kullanamaz?

Vücudumuzda kendiliğinden bulunan kolajen yaş almaya ve düzensiz beslenmeye bağlı olarak azalıyor. Bu durum cilt, saç ve iskelet sağlığımız açısından önem arz ediyor. Bu sebeple belli bir yaştan sonra mutlaka kullanılması gereken kolajen takviyeleri için herhangi bir yaş aralığı bulunmuyor. Asıl önemli nokta ise doktora danışılarak kişinin ihtiyacına yönelik takviye kullanılması gerekiyor. Kronik rahatsızlığı olan, hamile ve emziren kişilerin doktor kontrolünde kullanması vücut için risk oluşmasına engel oluyor.

Kolajen kilo aldırır mı?

Şeker veya tatlandırıcı barındırmayan kolajen ürünleri vücudun ihtiyacı olan proteini sağlamaya yardım ettiği için kilo aldırmaya yönelik bulgu bulunmuyor. Kolajen vücudun işleyişini düzene koyduğundan tam aksine kilo verdirmeye yardım ediyor. Bu sebeple özellikle sporcular çok fazla kolajen takviyeleri kullanılıyor.

Hangi besinlerde doğal olarak kolajen bulunur?

Doğal olarak kolajen, et, tavuk, balık, yumurta beyazı, yoğurt, peynir, balık yosunu ve yeşil sebzeler gibi protein açısından zengin gıdalarda bulunur.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

“En İyi 10 Kolajen Markası Tavsiyesi” üzerine bir yorum

  1. Bilinen bir marka olduğu için dynavit tercih ettim. Şimdilik memnunum başlayalı 3 hafta falan oldu zaten. Eklemlerimdeki ağrıların azaldığını hissediyor gibiyim ama biraz daha gözlemleyeceğim

    Cevapla

Yorum yapın