En İyi 10 Çapa Makinası Tavsiyesi

Dünyanın pandemi süreci gibi etkenlerin de katkısıyla geldiği nokta, insanların tüketim alışkanlıklarını da gözden geçirmelerine neden oldu son aylarda.

Kalabalık kitleler, sahip olduklarımızın sınırsız olmadığını, üretimin tüketimin önüne geçmemesi durumunda insanların çaresiz kalacağını biraz daha idrak edebildi. Bunun sonucunda da küçük küçük yenilenme, üretme, az tüketme, sahip çıkma, koruma hareketleri başladı toplumlarda. Bir parça toprak ve bir saksıyla yediği meyvenin çekirdeğini birleştirmeyi yeniden düşünmeye başladı mesela metropol insanları. Yazlık evin bahçesine çim yerine domates fidesi ekmeyi planlamak, maydanozu balkonda yetiştirmek gibi küçük eylemler yerini “birkaç dönüm yer alıp ekip biçsek” söylemine kadar da getirdi.

Sıra NoModelAğırlıkSYblog Puanı
1Antrac 20082 kg10/9.9
2Yağmur Yet 300 97 kg 10/9.7
3Kaan 210 S35 kg 10/9.8
4Bolat Atom77 kg 10/9.5
5Kaan 26-S73 kg 10/9.6
6Balatlı Mini16 kg 10/9.5
7Kaan 23-s74 kg 10/9.6
8İkra Flexo Fem13 kg 10/9.7
9Taral Pmg168fb75 kg 10/9.3
10Power Gp380b70 kg 10/9.5
En İyi Çapa Makinesi Listesi

Ufak tarım hareketleriyle insanlar yeniden toprakla tanışıp üretmenin tadını çıkarmaya başladı hatta. Tarım sanayiinin teknolojiyle paralel olarak ne kadar geliştiğini de işte bu vesileyle fark ettik hep birlikte. Sizin de gündeminizde üretim ve tarım gibi alternatifler varsa en iyi çapa makinaları markalarını listelediğimiz bu yazımızın ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

En İyi Çapa Makinesi Tavsiyeleri

İşte en iyi verimi alabileceğiniz ve uzun yıllar kullanabileceğiniz çapa makinası tavsiyeleri listemiz:

Antrac 200 Honda GX 200

80 Kg olan Antrac Gx200, kaliteli çapa makinesi arayan kullanıcıların ilk tercihi olmalıdır. Fiyatı pahalı olsa da yüksek motor gücü, 2 ileri 1 geri şanzımanı, 6,5 HP gücü ve daha birçok özelliği sayesinde bahçenizde çapa yaparken zorlanmaya son!

KullanışlıVitesleri Karışık
Yüksek Performans
Motor Gücü

Ürün Detayı

2+1 şanzımanlı, güçlü motorlu ve sağlam bıçakları ile bahçenizi kolayca çapalamanıza yardımcı olan bu cihaz 6,5 hp motor gücüne sahiptir. Hava soğutması ile motora ömür kazandıran Antrac 200 3,1 litrelik bir yakıt deposu hacmine sahiptir. Antrac 200 Honda GX 200’ün ağırlığı ise bıçakları ile birlikte 82 kilogramdır.

Motor Model NoAntrac 200
Motor TipiTek Silindirli, hava soğutmalı, 4 zamanlı
Motor Gücü6.5 Hp
Çalışma TipiKayış – Gergi
Çalıştırma Şekliİpli
Yakıt Kapasitesi3,1 L
Yakıt TipiBenzin
Ağırlık82 KG

Kullanıcı Yorumları

👤 M** K**; “makine aşırı iyi ve kullanışlı, yamaçlarda kullanıma uygun. herkes gibi benimde tercihim Honda oldu. 10 HP kullandıktan sonra bu çok kolay geldi.”

👤 Y** Y**; “Babama aldık, 2 dönümlük bahçe için kullanıyor, memnun.”


Yağmur Yet 300

3 ileri 1 geri şanzımanı olan makinenin 180 derece dönebilir bir gidonu bulunmakta. Motor stop kolu ile motoru kombine durdurabilir, 7 HP gücüyle bahçenizi çapalarken zorlanma yaşamazsınız. Ayrıca makinenin çalışma derinliği 20, genişliği ise 90 cm’dir.

Yüksek VitesKüçük Depo
Yükseklik Ayarı

Ürün Detayı

Kompakt bir model olan Yağmur YET 300, kullanıcına uygun devirlere sahip ve dayanıklı şanzımanı olan bir model sunuyor. Konforlu bir kullanımı olan çapa makinesi çok amaçlı kullanılabiliyor. Aynı zamanda 24 ay garantili olarak satılıyor.

Maksimum Eğim%30
Motor Gücü7 Hp
Çalıştırma Şekliİpli
Yakıt Kapasitesi3 L
Yakıt TipiBenzin
Ağırlık97 KG

Kullanıcı Yorumları

👤 M** Ç**; “Ürun anlatıldığı gibi piyasanın altında fiyat satan firma çok ilgili idi her şeyi ile 100/100 orjinal ürün çok memnun kaldım teşekkürler.”

👤 M** B**; “Çok güzel bir makine çok güçlü tavsiye ederim.”


Kaan 210 S

6 Hp motor gücüne sahip olan Kaan 210 S çapa makinesi benzin ile çalışmaktadır. 1 ileri vitesinin olması eksi yanıdır. Uygun fiyatlı bir makine olan 210 S bahçedeki işlerinizi rahatlıkla görmenizi sağlar.

Kaliteli MalzemeDüşük Güç
Geniş Uzunluk ve Yükseklik

Ürün Detayı

1 İleri vitesi olan Kaan 210 S Çapa makinesi özellikle kolay kullanımıyla çok tercih ediliyor. 4 zamanlı motoruyla ilgi çıkan model hafif olması sayesinde de özellikle küçük ve orta ölçekli araziler için tavsiye ediliyor.

Motor Gücü6 Hp
Çalıştırma Şekliİpli
Yakıt Kapasitesi3 L
Yakıt TipiBenzin
Ağırlık35 KG

Kullanıcı Yorumları

👤 R** A**; “tam istediğim gibi on numara bir ürün.”

👤 S** A**; “Satın aldığım ürün düzenli bir şekilde kısa zamanda gönderdiler. Teşekkür ederim. Muadilleri arasında en iyisi bu sanırım.”


Bolat Atom Çapa Makinesi

77 Kg ağırlığı bulunan makinede hava soğutmalı bir motor bulunmaktadır. Motorun gücü ise 7 hp’dir. Yarı otomatik vitesi sayesinde vites artırmak ile uğraşmazsınız. Yakıt depo kapasitesi 3.6 litredir.

Kullanım KolaylığıBenzinle Çalışması
Düşük Tüketim Yüksek Performans

Ürün Detayı

Eğimli ve taşlı araziler için en uygun çapa makinelerinden biri olan Bolat Atom çapa makinesi 3 ileri ve 1 geri vitese sahiptir. 7 hp güç üretebilen makine benzinle çalışmakta olup ip gergisi ile ilk hareketini kazanmaktadır.

Motor Gücü7 Hp
Çalıştırma Şekliİpli
Yakıt Kapasitesi3,6 L
Yakıt TipiBenzin
Ağırlık77 KG

Kullanıcı Yorumları

👤 T** L**; “Satıcı ürünü hızlı kargoladı ve kargo hızlı bir şekilde getirdi. Kargoda hava filtresinin kutusu kırılmıştı. Beybolat kırılan parçayı adresime kargoladı. Beybolat firması ile istediğiniz şekilde iletişime geçebiliyorsunuz. Firma ürününün arkasında duruyor, soru ve sorunlarınızla bizzat ilgileniyorlar. Ayrıca ürün aşırı iyi.”

👤 O** P**; “Çok iyi beğendim. Harika temizliyor sıçratmıyor. Babama aldım kendime de alacağım aşırı kaliteli malzeme.”


Kaan 26-S

3,6 Litre yakıt deposu bulunan makinede 15 ile 30 cm derinlik, 100 cm genişlik bulunmaktadır. 73 Kg ağırlığı olan makinenin 2 ileri 1 geri şanzımanı vardır. 4 zamanlı 7 Hp gücünde motoruyla tüm zorlukların üstesinden gelir.

Yüksek Motor GücüAğır Olması
Uygun Fiyat

Ürün Detayı

Kaan markasının üretmiş olduğu 26-s model çapa makinesi dayanıklı motoru ve 2+1 şanzımanı ile dikkat çeken bir üründür. Ayarlanabilen gidonu ile kullanım kolaylığı sağlayan Kaan 26-S tehlike anlarında ise motoru durdurarak kazaların önüne geçiyor.

Motor Gücü7 Hp
Çalıştırma Şekliİpli
Yakıt Kapasitesi3,6 L
Yakıt TipiBenzin
Ağırlık73 KG

Kullanıcı Yorumları

👤 M** U**; “Ürün F P olarak süper kargo zamanında ve eksiksiz geldi. Teşekkür ederim. Uygun fiyata aldım bu arada.”

👤 F** B; “Kargo zamanında geldi nakliye esnasında bir parçası kırılmış tedarikçi firmaya haber verdim parçayı gönderdiler. Makina güzel. T firmasına teşekkürler. Yakından ilgilendiler kullanımla ilgili video gönderdiler.”


BALATLI Mini Blt-tm-gr-8005

Uygun fiyatıyla ve düşük ağırlığıyla tüm bahçelerde kolay bir kullanım sağlayan ürün hava soğutmalı, 2 zamanlı 52 cc’lik bir motora sahip. 300 mm pulluk genişliği ve kompakt tasarımı sayesinde bahçelerde en büyük yardımcınız olmaya hazır.

Kullanışlı ÜrünMalzeme Kalitesi Düşük
Uygun Fiyat

Ürün Detayı

Düşük enerji tüketerek en yüksek performansı sunan çapalama makinesi sıcaklık konusunda da size sorun yaratmaz. Koca bir bahçeyi biçtiğinizde bile hala sıcak kalır. Paranızı sonuna kadar hak eden bir üründür.

Motor Gücü1,65 kWA
Devir6500 Rpm
Yakıt Kapasitesi1,3 L
Yakıt TipiBenzin
Ağırlık16 KG

Kullanıcı Yorumları

👤 B** Y**; “Merhaba, ürünü Dedem için aldık. Bahçe işleriyle gençliğinden bu yana ilgilenmekten büyük keyif alır. Kargomuz geldiğinde açıp kullanmak için çocuk gibi heyecanlıydı. Çok beğendiğini ve memnun kaldığını ayrıca teşekkürünü iletmemi istedi. Hızlı ve özenli kargoydu. Teşekkürler.”

👤 A** I**; “Kullanışlı güzel ürün bahçemize yeterli geldi.”


Kaan 23-s

Kolay kuruluma sahip olan ürün gayet güçlü bir motora sahiptir. 90 cm genişliği olan motorun 30 cm derinliği de bulunmaktadır. 74 Kg ağırlığı olan makine 2 ileri 1 geri vitese ve 7 hp motoru vardır.

Fiyatına Göre Üst Düzey KaliteVites Geçişleri Zor
Kullanışlı

Ürün Detayı

Kaliteli bir malzemeden yapılmış olan Kaan 23-s çapa makinesi bahçe işlerinizi çok kolaylaştıracak. Tam bir fiyat performans ürünü Kaan 23-s’in çok sert olmayan topraklar için ideal bir gidonu bulunmaktadır.

Motor Gücü7 hp
Devir6500 Rpm
Çalıştırmaİpli
Yakıt TipiBenzin
Ağırlık74 KG

Kullanıcı Yorumları

👤 S** A**; “Ürün gayet güzel fiyatına göre performans ürünü yerli olarak çok iyi makina tek sıkıntısı geldiğinde her yer yağ içindeydi içindeki yağ akmış her yere 100₺ fazla alıp takta sandıkla gönderilse bence daha güzel olur bir yıldızı ordan kestim.”

👤 Ç** A**; “Fiyatına göre kalite iyi işimizi görüyor memnun kaldık. Dikkatli kullanmak gerek bazı plastik yerleri de metal olsa daha saglam olurdu.”


İkra Flexo Fem 1500

Diğer benzinli modellere göre elektrikle çalışan çapa makinesi rakiplerinden öne çıkıyor. 45 cm genişliğe sahip olan ürünün 23 cm de derinliği bulunmakta. Ayarlanabilir çapalama başlığı sayesinde derinlik düşürülüp, çıkarılabiliyor.

Güçlü MotorAğır Olması
Fiyat Performans
Elektrik Motorlu Olması

Ürün Detayı

Hiçbir şekilde çapa yapılmamış bir toprağı bile kusursuz şekilde işleyen elektrikli çapa makinesi hafif olması nedeniyle işinizi daha kolay yapmanızı sağlıyor. Güçlü motoruyla da toprağı saniyeler içerisinde işleyebiliyor.

Motor Gücü1500 W
Yakıt TipiElektrikli
Ağırlık13,8 KG

Kullanıcı Yorumları

👤 Esra Çokgöz; “Urunu aldim birkac kullanimdan sonra gordumki evimiz toz icindeymis gercekten parasını sonuna kadar hak eden bir urun haritalandirma ozelligi cok iyi calisiyor siddetle tavsiye ediyorum.”

👤 Şahin Karaca; “Evi 180 m2 civarında büyük olanlar Kesinlikle tavsiye bu modeli tavsiye ederim. Silme özelliğinin haricen çalıştırılabilmesi de ayrıca güzel 👍🏼”


Taral 210m Pmg168fb

Sağa, sola, aşağı ve yukarı ayarlanabilen gidonu sayesinde konfor sağlayan ürün 92 cm genişliğe, 24 bıçağa, 20 cm derinlipe sahiptir. Benzin ile çalışan model 2 ileri 1 geri vitese sahiptir.

Yüksek Malzeme KalitesiBenzinli Olması
Çoklu Bıçak

Ürün Detayı

75 kg ağırlığı olan makine gidonu sayesinde hiçbir şekilde zorluk çıkartmaz. 3.1 LT yakıt kapasitesine sahiptir. Modelin motor gücü ise 6,5 HP’dir. Rakiplerine göre gayet iyi bir performans sunar.

Motor Gücü6,5 hp
Yakıt TipiBenzin
Ağırlık75 KG
Yakıt Tank Kapasitesi3,1 LT

Kullanıcı Yorumları

👤 A** O**; “ürün güzel fiyatı çok arttmış ama kargolama biraz sıkıntılı ama benimki sağlamdı baya kullandım memnunum yağmur ve taral ileri gelen markalar tavsiye ederim.”

👤 A** Ü**; “Ürünü aldım kullandım çok memnunum hiç bir sıkıntı olmadı.”


General Power Gp380b

Verdiğiniz parayı sonuna kadar hakeden bir ürün var sırada. 7 Hp motor gücüne sahip General Power Gp380b çapa makinesi ipli çalıştırma şekline sahiptir. 90 ile 120 cm çapa genişliği bulunan makinede 63 cm teker genişliği vardır.

Hafif OlmasıDüşük Motor Gücü
Kullanım Kolaylığı

Ürün Detayı

105 kilo olan makinenin geniş tekerleri sayesinde çapa yaparken hiçbir şekilde zorluk yaşanmaz. Yüksek benzin kapasitesi ile neredeyse tüm tarlanızı tek seferde biçebileceksiniz. Ayrıca modelin 2 ileri 1 geri vitesi de vardır.

Motor Gücü7 hp
Yakıt TipiBenzin
Çalıştırma şekliİpli
Vites2 ileri – 1 geri

Kullanıcı Yorumları

👤 Ç*** Ü***; “2 ileri 1 geri şanzımanlı . kayışlı olanlarla karıştırmayın. kaliteli bir ürün. aldığım gün kargoya verildi. Satıcı ürünün kurulumunu yapıp garantisini başlattıktan sonra gönderdi. (Bir çok satıcı bunu yapmıyor dolayısıyla ürün garanti dışı kalıyor. ) Ben sadece yağ ve benzin koydum çalıştırdım. Şanzıman için 2 lt 90 numara motor için 20-50 4 zamanlı motor yağı 1 lt.”

👤 O*** T***; “İyi ki almışım çok sevdim. Hızlı ve etkili çalışıyor benzini az yiyor. Şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.”


Sıkça Sorulan Sorular

Çapa Makinesi Çeşitleri Nelerdir?

İster 2. el çapa makinesi peşinde olun ister en ucuz çapa makinesi markalarını öğrenmek isteyin, her şekilde kısa bir genel bilgiye ihtiyacınız olacak. Gelin öncelikle çapa makinesi çeşitlerine göz atalım:

1- Benzinli Çapa Makinaları
5 dönümün altında kalan ufak alanların çapalanması için tercih edilen benzinli çapa makinaları diğer modellere kıyasla çok daha hafif makinalardır. Ayrıca alış fiyatı açısından diğer modellerden daha ekonomik fiyatlara satıldığını söyleyebiliriz. Eğer çapalanacak alan engebeli ve girintili ise kayışlı tipte olan benzinli çapa makinaları sizin için daha idealdir.

2- Dizel Çapa Makinaları
Genellikle 10 dönüm üstündeki geniş arazi sahipleri tarafından tercih edilen dizel çapa makinaları yakıt tasarrufu açısından benzinli modellerden ayrılır. Daha az yakıt tüketen bu modellerin motorları da çok daha güçlüdür.

3- Vitesli Çapa Makinaları
Çapalanan arazinin koşullarını değerlendirerek bıçakların hızını otomatik ayarlayan makinalara vitesli çapa makinaları denir.

4- Şanzımanlı Çapa Makinaları
Şanzımanlı yani manuel çapa makinaları bıçak hızlarının elle ayarlandığı vitesli tipteki çapa makinalarıdır. Kullanıcının tecrübeli ve araziyi tanıyor olması bu makinaların kullanımı için önemli bir kriterdir.

Çapa Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İlk defa çaba makinesi alacak okuyucularımız için kısaca bu konunun da üstünden geçmek istiyoruz.

1- Arazinin Konum ve Yapısı
Eğer yokuş ve engebeli bir arazide çapalama yapılacaksa hafif olan ve kayışlı tipteki çapa makinaları tercih edilmelidir.

2- Vites seçenekleri
Yüksek beygirli çapa makinesi kullanımı sırasında özellikle de düz arazilerde çapanın toprağa saplanmaması için vitesli bir model seçmeniz lehinize olacaktır. Toprak yumuşadığında vites değiştirerek gömülme ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer geri vitesli bir model bütçeniz için de uygunsa öncelik vermenizi öneririz.

3- Kuyruk Mili
Çapalanacak alan 3 dönüm gibi bir alandan daha büyükse daha güçlü bir makinaya ihtiyacınız olacağından özellikle kuyruk milli bir çapa modeli tercih edebilirsiniz.

Dizel Çapa Motoru mu Almak Mantıklı Benzinli mi?

Dizel çapa motorları benzinli modellere göre daha ağır bir yapıya sahiptir. Çapa yaparken sizi yorabilir. Benzinli modellerin fiyatı dizellere göre daha uygundur. Dizel modeller ise daha az yakıt tüketir, daha güçlüdür. Eğer aranizin düz ve büyükse dizel motorlu çapa makinesi tercih etmek mantıklı olacaktır.

Yazıyı puanla!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yorum yapın